Recenze Fiat Tipo 1.6 DOHC
“Bomba auto za bezvadnou cenu.”

Autor recenze: Criton (19 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1989 Typ motoru:1.6 DOHC Stav km při koupi:123 000 km Stav km nyní:135 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 13. 1. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Moje auto praktycky žádné vážné poruchy nemělo. Po jeho koupení jsem ale musel obstarat novou lambda sondu, takže nic až tak nákladného.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Za málo peněz bezvadné auto s uspokojivou výbavou, dobré jízdní vlasnosti, překvapivě dobré vybavení.

Už v základním vybavení lze nalézt přední elektrická okna, posilovač brzd i řízení, centrál, výškově stavitelný volant. Digitální palubovka je moc hezká, ale záleží na vkusu. Dá sehnat i s analogem.

Některá tipy mají také elektricky ovládané střešní okno a zrcátka. Od roku 1993 májí i auta s větším obsahem ABS.

Auto má bezvadné jízdní vlasnosti, uspokojivý výkon 66KW (90 koní) se solidním zrychlením. Určitě to není žádný "závoďák", ale hodí se i na agresivnější jízdu.

Brzdy jsou uspokojivé. Jsou to spíš taková přibržďovátka, aby to začalo brzdit pořádně, tak se to musí trochu víc přišlápnout - jen věc zvyku (pouze zkušenost s mým autem)

Kufr je srovnatelný s felicií, favoritem apod. Možná o pár litrů větší.

Interíér je na svou dobu velmi pěkný. Občas se ozve pár pazvuků, ale myslím, že nic nenormálního u tak starého auta. Prostor řidiče i spolujezdce je normální jako u ostatních aut, ale i když vepředu sedí skoro doumetrový člověk, tak beztak mají spolucestující vzadu hodně místa na nohy!

Spotřeba: 95% projezdím po městě, průměrnou spotřebu mám kolem závratných 10l, je ale také pravdou, že mám těžkou nohu.

Na závěr: Velice dobré a spolehlivé auto za velmi přijetelnou cenu. Levné a snadno sehnatelné náhradní díly. Internetové stránky Fiat tipo a tempra klubu, kde se člověk nalezne řešení prakticky na každý problém se svým autem = úspora nemalé částky za servis. Vše, co se Tipa týče můžu jen chválit a doporučit.

Osobně bych ale příště volil auto od roku výroby 1993, nejlépe 1.9 TDs - podle mého osobního názoru je to nejvíce povedené tipo.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Tipo

Vložit komentář

tipo 1.6 dgt

Já osobně mam 1.6 motor a auto je pro švýcarský vývoz, má větší bubnové brzdy a trošku jiný hlavní brzdový válec. Měl jsem tyhle auta postupem času dvě, první bylo absolutně bez závad, jen výměna běžných opotřebitelných součástí, druhým autem mě ale začali těžkosti s elektroinstalací, auto nešlo zhasnout,světla taktéž,ventilátor nešel vypnout atd. vyřešila to výměna pojistkové skříně,teď mi tam zas zlobí dobíjení. Auto nemá nijak zvlášť udělanou ochranu proti korozi,což neni zrovna velké plus. Jinak vcelku povedené vozítko.

01.03.2008 | 14:43:42 | skalsky david Reagovat

jasně je to blbeček Tipo bylo super jak výbavou tak prostorově jezdím občas novým Stilem ale v Tipu bylo víc mista.Nenáročnému uživateli bych Tipo posledních ročníkú doporučil určitě víc než třeba Feldu.

26.11.2007 | 14:29:59 | sparrow1 Reagovat

Cože?

Chtěl bych se vyjádřit k anonymnímu komentáři: Milý anonyme, nevím, jakým utem jezdíš ty, ale sám jsem vlastnil tipo a můžu říct, že je to opravdu slušné auto s dobrou výbavou (na svou dobu). Teď vlastním Peugeot 406 z roku 2001, ale na Tipo nikdy nezanevřu.

26.11.2007 | 13:43:13 | Fiatman Reagovat

Debile-takovou šunku se může pořídit jen magor.jediný co je na tomhle,,fiatu:-( " kladem-to je cena

16.10.2007 | 21:39:05 |  Reagovat

RE:

Heleď , když autum nerozumíš , tak si obhajuj tří válcové kafamlejnky od škodovky Na dvoj vačku nemá ani 110 Ps škodovka už jenom , že je o 250 kg těžší . Nazdar ty motoristo.

11.05.2019 | 12:42:20 | Tydýt  | 109.81.210.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Fiat Tipo