Recenze Peugeot 106 1.5 D
“Skvělá spotřeba.”

Autor recenze: André (22 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1527cm3 Stav km při koupi:180 000 km Stav km nyní:310 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 4 l/100 km Vloženo: 18. 10. 2007

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Nissan Almera

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Výměna čepů přední nápravy (čep ramene,řízení)

Výměna brdových kotoučů + obložení

Výměna spojky

Repase startéru a alternátoru (uhlíky+ložiska)

Výměna rozvodu + kladky a vodní pumpa


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tento malý automobil překvapí svojí prostorostí na sedadlech řidiče a spolujezdce. Zadní sedadla poskytují průměrný komfort, ale nepříliš vzrostlé osoby se necítí nadměrně stísněle. Zavazadlový prostor má v této kategorii relativně slušný objem.
Automobil má vzhledem k francouzskému původu příjemně měkký podvozek a poskytuje pohodlné cestování. Při svižné jízdě se však projevuje na tento podvozek příliš těžký naftový motor, takže se vozidlo v zatáčkách dost naklání. Přesto nejsou jízdí vlastnosti nikterak nebezpečné a záludné. Brzy mají dobrý účinek, ale i tendenci k rychlému opotřebení.

Nepřijmou stránkou tohoto vozu je nadměrná hlučnost dieselu. Motor má malý výkon, ale je překvapivě pružný, takže stošestka není brzdou provozu. Motor táhne prakticky od volnoběhu, ale díky velkým vibracím jej není vhodné podtáčet pod cca 1700 ot. Zpřevodování je na diesela relativně krátké, takže motor nemá problémy zvládat i táhlejší stoupání na pětku. Vozidlo bez problému zvládá rychlosti 150 - 160, z mírných klesání i nad 170km/h.

Ideální je cestovat ve dvou osobách, velké zatížení se citelně projevuje na jízdní dynamice.

Bezpochyby nejsilnější stránkou tohoto peugeotu je nízká spotřeba. Dlouhodobě se dostanete pod 4 litry, na dlouhé trase lze dosáhnout i 3 - 3,5. Jízda po dílnici rychlostí kolem 130 km/h znamená úbytek 4,5litru/100km. Dostat se nad 5 litrů je možné pouze ve měste nebo při plném využívání dynamiky.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 106

Vložit komentář