Recenze Škoda 120 L
“Kdo se chce autu věnovat, nasbírat zkušenosti a má radost z vlastní práce tak není nic jednoduššího :c)”

Autor recenze: qwerz (23 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1987 Typ motoru:1,2 Stav km při koupi:116 000 km Stav km nyní:120 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 6,5/100 l/100 km Vloženo: 28. 11. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.2

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

4
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Poruch bylo tak průměrně, na tak staré auto:

motor měl už vysokou spotřebu oleje - výměna za jiný

výměna startéru

oprava ventilátoru topení

výměna svislých čepů

výměna převodovky

výměna kotoučů + brzdových trubek a obložení

výměna čidla ventilátoru chlazení

prasklá manžeta na řízení

+ spousta drobností


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mno, tak zkušeností je spousty, kdyby mě nebavilo se v tom stále vrtat tak už ji dávno nemám :c)

Kupě byla výhodná, pár tisícovek stačilo a jelo se domů...chtěl jsem ji, protože už měla 5q a nebyla shnilá. Po 3 měsících sem musel vyměnit motor protože tamten byl úplně v háji, asi 0,5 oleje na 100km bylo dost, zato v zimě to dělalo za mnou dobrou kouřovou clonu :c) Sehnal jsem 135 motor (vlastně těsný předchůdce favorita) a všem to vřele doporučuji, to je ohromný rozdíl. Jak ve startování, ve výkonu, v životnosti...s vařením jsem problémy nikdy neměl, pokud je systém dobře odvzdušněný a funguje čidlo v chladiči, tak se není čeho bát ani v kolonách ve 35°C, ventilátor stíhá chladit - několikrát ověřeno.

Z delších cest už jsem po otrkání strach neměl a kdyby náhodou, tak vždy se najde někde někdo kdo něco doma bude mít. 500Km během jednoho dne nebyl problém. Fantastická je dostupnost dílů...poslední dobou ale bojuji s korozí blatníků, prahů, podběhů....unavenou zadní nápravou..stále řeším někde nějakou netěsnost. Ale jinak začátečníkovi mohu jen doporučit.

Nikdy mě nikde nenechala, člověk pochopí jak to vlastně všecko funguje, seřizování je taky otázka cviku - není potřeba žádných připravků ani ničeho jiného...snad jen listové měrky :c) Vždy stačilo seřídit podle oka, podle sluchu (a podle knížky) a nastartoval jsem ji i při -17 ale to už byl extrém...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda 120

Vložit komentář

to karel N.

No to s tim chlazenim mas pravdu.V lete prehraty, v zime jsi se mohl otuzovat...Favorit byl uz na tom o neco lepe, nemluve o novejsich Skodovkach nebo zahranicnich vozech.

13.03.2009 | 13:26:31 | jamieson Reagovat

Celkem bych souhlasil, jenom s tím chlazením jste mě trochu překvapil, se Š105 jsem najezdil 80000km a se Š120 180000km a řekl bych že ty auťáky trochu znám,a zrovna chlazení bylo to co mě někdy přivádělo k šílenství hrůůůůůůůůůůůůza!!!!!!!!!!! V létě rychlovarná konvice. V zimě lednička.

29.11.2006 | 23:34:36 | karel N. Reagovat