Recenze Škoda Octavia TDI 66 KW
“Zatím to jezdí”

Autor recenze: miky (66 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1,9/AGR Stav km při koupi:162 000 km Stav km nyní:172 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 27. 6. 2009

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 3.6

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

3
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Š.favorit LPG

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Prasklé čelní sklo, jinak dosud bez poruchy (ujel jsem jen 10 tis km), běžná údržba


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po dobré zkušenosti se Škodou Favorit, který kromě paliva a oleje nic nevyžadoval, mne vedla cesta zase ke škodovce. Koupil jsem před 6ti měs. O1 za 100 tis. Auto bylo na 1. pohled neponičené, bez servisky, dovoz ze zahraničí. Najeto údajně 160 tis. Km, opotřebení volantu a interiéru by + - odpovídalo. Při zkušební jízdě se auto jevilo jako v relativně dobrém stavu, tak jsem ji vzal. Další den ráno to začlo. Byla zima, auto nechtělo chytat. Následovala výměna filtrů, oleje, žhavic, rozvody, oprava přední nápravy, geometrie cca 15tis. Kč. Potom praskla přední těhlice, výměna za novou vč. náboje, cena 4 tis Kč. Auto jezdilo dobře, až přestalo jít řadit a začalo se ozývat hrozné vrzání z přední nápravy. Další 3500Kč. Dále bylo nutné opravit centrál, jelikož nešel, to stálo 1700,-- a prasklo čelní sklo z ničeho nic - 4 tis. Takže jsem do 10 let starého auta během 6ti měsíců nacpal kolem 30 tis za výměny různých dílů a to jsem nešáhl na brzdy a kdoví kdy se utrhne výfuk, či něco po deseti letech provozu. Dále do auta teklo pod původním čelním sklem, teď po výměně je to ok, ale po velkém dešti je voda v kufru, vážně nevím, kudy tam tače. K autu se chovám slušně, aby vydrželo alespoň pár let, spotřeba je kolem 5 l (max) mimo město. Ve městě brzda - plyn žere kolem 8,5 l. Dále co je hrozný, jsou vrzající plasty v interiéru, nekvalitní audio, tvrdé sedačky, málo místa vzadu. Motor pěkně táhne tak do 140 km na rovince, pak už je to mrtvý, jede max kolem 190 s větrem v zádech. Co je super, že motor má plný tah kolem 1900 ot, tak není nutno tolik řadit (teda né jako u fáčka). Brzdy mají rychlý nástup, ale při rychlosti nad 160 km/h maj dost práce auto zastavit. Topení má vcelku rychlý nástup, ale motor se dlouho ohřívá, to se mi také nelíbí. K autu bych mohl říct, že je spolehlivé, stačí na běžný provoz, né na závodění, je úsporné a vcelku rychle jsem si na něj zvykl. Pro 4 člennou nenáročnou rodinu je dostačující, ale za ty peníze bych dneska dle mého názoru sehnal mnóóóhem lepší auto.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Octavia

Vložit komentář

zkusenost s koupi stare octavie.

Zdravim, ja zas musim rict, ze jsem pred 3 lety koupil ojetinu 1. Octavii ktera mela na tachometru 219 000 km se servisni knihou, ale v dnesni dobe bych uz ani serviskam neveril. Na druhou stranu najel jsem s ni za ty 3 roky 120 000 km a jedine co jsem menil jsou rozvody, oleje a filtry a desticky. Dale v aute naprosto nic nevrze a jizdni vlastnosti vzhledem ke stari 14 let na jednicku. Spotreba i kdyz to hodne zenu nejde pres 7 litru nikdy! Jinak kdyz jedzdim dost na spotrebu 30 km trasu neni problem 4,0-4,5 litru. Tim chci jen rict ze zalezi na jaky kus clovek narazi.

22.10.2014 | 15:31:52 | Octavak  | 88.100.165.* Reagovat

O1 66kW

takychot kupcov mi je luto, to auto nie ze bolo burane, to muselo byt totalne na srot! Ma na nom uz nabehane 10tis km, zaujimala by ma geomteria, ak prasklo samo od seba sklo, kasna sa musi pekne hybat... nechapem ludi, co kupuju taketto vraky, normalne by mali znacky same robit namatkove kontroly v bazaroch, ci sa nepredavaju vraky, ktore nicia ich renome! Bodaj by sa tie auta nekazili, ked su to zlepence dielov buranych aut...

21.07.2009 | 08:41:30 | hrubatko Reagovat

Bouraná, stočená(serviska néní-no byla, ale nechtělo se jim ji asi přepisovat :-))), zhuntovaná Oktávka. Lidi když jdete kupovat ojeté auto, tak si vezměte sebou odborníka.

30.06.2009 | 01:36:01 | Jerry Reagovat

sklo

Predne skla nepraskaju z nicoho nic,pravdepodobne naburana karoseria...Drzim palce nech vydrzi turbo,slabina skodoviek,alebo skor vymysel skodovky vyrobit nieco co vydrzi trochu/v porovnani s inymi znackami/aby zarobili na servise aj tak dost slabom,renomovane znacky si kazia meno servismi,menici dielov.Nove typy aut,ak je moznost,treba kupovat nove a po 100 tis km predat,pretoze potom treba mat na udrzbu poriadne peniaze.

29.06.2009 | 13:28:06 | mam Reagovat