Recenze Subaru Forester Lišák
“Dobře jezdí, malá spotřeba, dost místa uvnitř, ale hodně rezaví podvozek a výfuk.”

Autor recenze: Kakt (40 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:2.0 Boxer Diesel Stav km při koupi:14 000 km Stav km nyní:27 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 6-8 l/100 km Vloženo: 3. 6. 2011

Hodnocení inzerátu: 35 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Po roce provozu zarezlé a přidřené přední brzdy, silná koroze výfuku. Jinak bez dalších poruch.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Ahoj, ve svém příspevku chci chválit i kritizovat. Auto jsem koupil v roce 2009 jako půl roku starou předváděčku od prodejce Subaru v Bavorsku, vyšlo tam o cca 150.000 Kč levněji něž to samé u nás. Do provozu bylo dáno 12/2008, najeto bylo 14 tis km. Je zajímavé, že v té době bylo to samé zcela nové auto od dealera Subaru v Německu o 50.000 Kč levnější než u nás. Převáděčka byla levnější již o mnoho více. Asi tam je pružnější trh. Subaru jsem si vybral pro jeho dobrou pověst bezporuchového auta a proto, že je to permanentní 4kolka, bydlím v Beskydech, tady se to hodí. Taky jsem byl zvědav na nový boxer v dízlu a ten mě zatím fakt nezklamal. Téměř nepoznáte že je to nafťák, má velmi klidný chod, bez vibrací, je tichý, pružný, vytáčí se lehce jako benzín a spotřeba kolem 6-8 litrů nafty na 100, podle stylu jízdy.
Na dálnici při 140 km/h kolem 7 na 100, to je fakt bezvadné.
Taky jízdní vlastnosti jsou výborné, auto se velice dobře řídí, vše jde lehce a přesně, bezva zrychluje, sedí dobře v zatáčkách, v zimě na sněhu bez konkurence. Vyhrabe se téměř všude.
Jednička je hodně krátká a silná, šestka zase dlouhá, zpřevodování super. Řazení je celkem přesné, o hodně lepší než u staršího modelu. Místa je uvnitř opravdu hodně, na zadních sedadlech skoro jak v superbu. Nevím jak to dokázali, auto má jen 4,5 metru. Kufr nic moc - 450 l, ale zatím jsem odvezl všechno, je to dáno tím, že auto má plnohodnotnou rezervu, která zabere dost místa. Jezdíme v tom ve 3 na lyže, lyže uvnitř a všechno se vpohodě vleze. Volant se výborně drží je v kůži, také tempomat je bezva věc.
Takže to jsou plusy a teď mínusy.
Co mě bohužel porádně vytočilo a stále vytáčí je výrazné rezavění výfuku a vůbec spodku auta. Výfuk byl po roce a půl rezavý jak liška, viz fotky, auto má celoevropskou garanci, ale u zástupce Subaru jsem s tím neuspěl. Rezaví to opravdu hodně, výfuk je po 2 letech v horším stavu, než u 15 let starého Oplu.
Materiál výfuku vypadá opravdu hodně ošizený.
Rezaví všechny nové Forestry co jsem zatím viděl, vždy když nějaký vídím stát, kouknu ze zvědavosti na výfuk a pokaždé rezavý.
Také po zimě hodně zrezivěly brzdové kotouče, přidřely se a žačlo to špatně brzdit, desky zabíraly jen částěčně a vydíraly do kotoučů pruhy. Při garančce u nás se mi na to vykašlali, tak jsem to musel rozebrat a vyčistit sám, brzdy byly opravdu hodně rezavé, viz fota.
Také na nápravách se objevuje koroze.
Rezavění má takový divný charakter, není to jen povlak, jde to i do hloubky a kov se v některých místech jakoby drolí, mám ztoho docela strach co bude dál.
Také palubní deska by mohla být hezčí, je taková zvláštní, to je ale věc vkusu. Ŕízení je poněkud odtažité, el. posilovač nic moc.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 35


Komentáře uživatelů k recenzi Subaru Forester

Vložit komentář

Potvrzuji

Mohu potvrdit, v rodině máme tohoto forestera a ještě jsmě dřív měli Imprezu stejné generace a hnije to odspodu hrozně. A všechno - ramena, vzpěry, výfuk, dokonce matice kol na Impreze za 3 roky shnily na totál, to sem neviděl ani u 20 let starých aut.

taky brzdy na foresteru mají malý výkon a obecně prachbídnou životnotst, nové kotouče se dávají prakticky každý rok, rovnou s destičkama ...

Jinak souhlasím, že je to velmi praktické auto, chytře řešené, prostorné a dobře se s ním jezdí, jen ještě pozor s tou spotřebou - zjistil jsem, že palubní počítač je velmi optimistický, systémem plná-plná jsem naměřil o celý litr vyšší spotřebu, než byla na displeji

26.02.2015 | 15:13:03 | pospec  | 188.175.63.* Reagovat

Subaru

Subaru jsou opravdu skvělá auta a mám je moc rád, ale rezivění podvozku je u této poslední generace naprosto běžná věc, slýchám to opravdu velmi často viz. třeba tady: http://moje.auto.cz/hansbivoj/drezina.html
Materiály nebo spíš ochranu podvozku to vypadá, že silně podcenili... :-/

06.06.2011 | 08:40:42 | L@lek Reagovat

Osobne sa mi vypláca chodiť na umyvárku a dať si program "oplach podvozka", aj keď na P ani po 10 rokoch výfuk nezhrdzavel a ešte minim. 2-3 roky vydrží..., cca 450.000 km.

05.06.2011 | 08:03:27 | ľuboš Reagovat

ohladom korozie

u nas /aj u vas/ sa v zime dost solia cesty, cize tu koroziu mohla vyzrat sol, niektori ludia po zime auto zoberu na VAP-ku /to tlakove cistenie vodou/ a vystriekaju s nou podpozok, aby sa sol nezazrala

05.06.2011 | 07:42:17 | sarusian Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Subaru Forester