Osobní
Terénní
X
Seat
Alhambra
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Seat Alhambra - historie značky auta

Seat Alhambra je velké sedmimístné auto kategorie MPV, které vyrábí automobilka Seat, ze skupiny Volkswagen Group. Toto auto se vyrábí již od roku 1996 a dnes se prodává už jeho druhá generace.
Výroba obou generací probíhala v Portugalském městě Pamela v továrně AutoEuropa.
Jméno auta pochází od známé památky jižního Španělska - Alhambra (v překladu z arabštiny Rudý hrad).
První generace Seatu Alhambra byla představená jako prototyp na ženevském autosalonu v roce 1995. Příští rok následovala oficiální premiéra, opět v Ženevě.
Seat Alhambra se prodával téměř nezměněně až do roku 2000, kdy model prošel faceliftem.
Design vozu po faceliftu zůstal věrný původnímu konceptu, který navrhl Seat spolu s Volkswagenem a Fordem. Seat Alhambra tak sdílí většinu komponentů s modely Volkswagen Sharan první generace a Ford Galaxy první generace. Všechny tři modely se vyráběly továrně v Palmele a jsou to prakticky stejné auta, ale s odlišnými motory a interiéry.
Seat Alhambra je až sedmimístný, přičemž pět zadních sedadel je plně vyjmutelných. Díky tomu vzniká unikátní ložný prostor, který v té době nenabízelo žádné jiné auto značky Seat.
Seat Alhambra - historie značky auta (dokončení článku)  »