Osobní
Terénní
X
Subaru
Forester
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Subaru Forester - historie značky auta

Subaru Forester je pětidveřový crossover vyráběný společností Fuji Heavy Industries od roku 1997 a prodávaný pod značkou Subaru.
Během deseti let své historie Subaru Forester povyrostl ze segmentu kompaktních crossoverů do SUV crossoverů střední kategorie.
Poprvé byl Subaru Forester představený na Tokyo Motor Show v listopadu roku 1995 jako koncept Streega. Do prodeje se dostal v únoru roku 1997 pro domácí trh.
Subaru Forester byl prvním z nových crossoverů SUV, vyráběl se s pohonem všech kol a nabídkou těchto motorů: 2.0 L DOHC H4 (pouze pro domácí trh) 2.0 L DOHC H4 turbo (pouze pro domácí trh) 2.5 L DOHC 165 hp (123 kW) H4 (1998) 2.5 L SOHC 165 hp (123 kW) H4 (1999-2002)
Motory byly doplněny o pětistupňovou automatickou, nebo pětistupňovou manuální převodovkou.
V Japonsku Subaru Forester nahradil model Subaru Impreza Gravel Express, známý také jako Subaru Outback Sport. Outback Sport ale zůstal dostupný pro severoamerický trh.
Vyšší specifikace Foresteru (Forester L) má ve výbavě například ABS, klimatizaci, elektricky ovládaná okénka, centrální zamykání, tempomat, digitální teploměr, halogenové světlomety, mlhovky, střešní nosič, odmlžovač zadního okna, polohovatelná přední sedadla s nastavitelnou bederní opěrkou a nastavitelný volant, tónovaná skla, AM / FM / kazetové stereo s anténou a 24-hodinovou silniční asistenční službu. Od roku 2001 jsou pak součástí také tříbodové bezpečnostní pásy na všech pěti sedadlech, včetně omezovačů síly vpředu a výškově nastavitelnými kotvami ramenních pásů pro přední i zadní pozice a hlavovovými opěrkami na zadních sedadlech pro všechna tři místa k sezení.
Forester S má navíc zadní kotoučové brzdy, 16-ti palcová litá kola s pneumatikami 215/60R16 (L využívá 15-ti palcová ocelová kola), modernizované čalounění, vyhřívaná přední sedadla s úložnými kapsami v zádech, duální toaletní zrcátka, vyhřívaná boční zrcátka a bezklíčový vstup.
Nové vybavení pro rok 2001 zahrnuje perlový lak Titanium, šestidiskový CD systém, kůží potažený volant, hlavici řadící páky a rukojeť ruční brzdy, variabilní přerušovače stěračů a kola z lehkých slitin.
Subaru Forester - historie značky auta (dokončení článku)  »