Autorecenze Dacia Sandero 1,2 16V - Výborný - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Dacia Sandero
 
 

Recenze Dacia Sandero
“Výborný”

Autor recenze: Siola (47 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2011 Typ motoru:1,2 16V Stav km při koupi:8 km Stav km nyní:1 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 5,7 l/100 km Vloženo: 25. 4. 2011

Hodnocení inzerátu: 42 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda-Forman

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto vlastním teprve měsíc, poruchy jsem nezaznamenal.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Když jsem uvažoval o novém autě tak první na ředě byl Dastr
bohužel v té výbavě kterou jsem požadoval jeho cena byla příliš vysoká k mým možnostem.
Další možností bylo Sandero. Mé auto má plnou výbavu plus tažné zařízení.Denně jezdím do práce necelých 50 km.
Spotřeba je "zatím" 5,6 l /100 km ale věřím že půjde ještě níž až
se auto "zajede" a já ho jak se říká dostanu do ruky.
Mé zkušenosti jsou zatím pouze pozitivní, a doufám že i nadále
budou jenom pozitivní.
Sandero byla dobrá volba alespoň pro mne.
Dílenské spracování je o proti předchozím verzím (Logan atd.) velmi kvalitní sedadla velmi pohodlná, boční vedení opěradel skvělé. Auto sedí v zatáčkách perfektně. Při porovnání s Formanem je to sto a jedna.
A když vezmeme v úvahu obsah motoru je to auto které se jim povedlo.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 42


Komentáře uživatelů k recenzi Dacia Sandero

Vložit komentář

Sandero na LPG

Dobrý deň, kto poradí?,mám Sandero na LPG a každých cca 5000 km musím chodiť na prečistenie. Neprepína z benzínu na plyn. Rok výroby sandera je
2015. Chodím s ním do servisu ako na klavír. Inak som spokojný.Toto ma však obťažuje. Poraďte. Ďakujem Oto.

07.09.2016 | 21:57:25 | oto.krcma@gmail.com  | 95.102.155.* Reagovat

Sandero r.v. 2013, 1.2 55 kW

Sandero mám druhé z ruky. Pořídila jsme ho od syna, kt. ho podědil od otce. Najeto mělo necelých 9 tisíc. Jelikož jsem potřebovala auto zase na pár let, ale můj rozpočet nedovoloval fungl nové, rozhodla jsem se pro toho téměř nové. Denně najezdím i 70 km za celý den kvůli dojíždění do zaměstnání, musím ale poreferovat, že nejvyšší spokojenost. Kombinovaná spotřeba 5,7 a motor se určitě ještě zajede. Ten kdo říká, že je to jen městské auto tak se plete. V práci jsem se svezla samozřejmě i auty jiného kalibru (Superb, Octavia III.), to nelze srovnávat. Ale pro jízdu po okrescích bohatě stačí. Hlavně co vám tam může drahého odejít, turbo, vstřiky, ......? Vlastnila jsem předtím diesela 1,5, sice menší spotřeba a určitě lepší zrychlení, ale servis, opravy, pojistka,... a roční náklady zvyšovaly každým rokem. Takže kdo nechce strkat peníze jen do auta kvůli image, nebojte se Dacie :)

04.06.2015 | 10:21:29 | JanaH  | 195.146.103.* Reagovat

Sander

Manželke som kúpil Sandero 1,2l 16V a veľmi sa na neho tešíme. Problém je čakacia soba, 4 mesiace. Pre vozenie po meste sa mi javí ako dobre mestské autíčko. Podľa recenzie aj spoľahlivé. My máme iba Renaulti a sme veľmi spokojný. Ja mám Renault Megan r.v. 2014 a iné by som nechcel. Pretým sme mali 9 rokov thaliu a nedal by som ju za nič na svete. Predali sme ju lebo mala 9 rokov. My sme proste Renolťáci.

03.05.2015 | 08:20:51 | Branislav  | 95.103.219.* Reagovat

Zkušenosti po roce provozu

Mám nové Sandero 1,2, najeto cca 17 tis.km, stáří necelý rok. Vzhledově jsem spokojen, vozidlo vypadá robustně, má vysoký podvozek a 15" kola takže nějaké díry a hrboly hravě zvládne. Spotřeba je na silnici kolem 5,9 l/km na dálnici je silně závislá na způsobu jízdy dá se jet za 6,2 ale i za 7,5. Motor je poměrně živý (porovnávám s předchozím vozem Ford Fiesta 1,1). Do města je ideální. Uvnitř dostatečný prostor i kufr. Garanční prohlídka po 15 tis. km stála v autorizovaném servisu Renault cca 400 Kč. Slabší je topení v zimě na nohy řidiče a u zadních sedadel. Plně naložen jsem jel na dovolené po Moravě a vpohodě. Samozřejmě na závodění to není. Zatím žádná závada, kromě čelního skla od kamínku. Takže spokojenost.

08.04.2012 | 13:47:49 | Sandero 1,2  | 80.243.109.* Reagovat

sandero nema chybu

Mozem porovnat fabiu 1.2 htp a sandero ,je to riaden rozdiel ,
Fabia je mozno trosku krajsia z vnutra no ten motor to je tragedy a ten vzhlad z vonku je otras. Sandero je ako stvorene na nase cesty ,mame 1.2 stvorvalec uz 100 000 km a ziadna vacsia porucha . S fabiou sme sa uz rozlucili , zas na druhej strane sa naslo pako co nam za nu dalo 5000 ecok a uz mala 5 rokov a 120 000 tisic. Pohodlie je zajedno a vsak spotreba a jazdne vlastnosti su jednoznacne lepsie u Sandera.Udajne Sandero ma zosilneny podvozok silenblokmi navyse. neviem< ale je to pohoda na ceste.

20.03.2012 | 14:38:04 | lc  | 195.168.105.* Reagovat

Jestli je to stejný motor, jako v Kangoo 1,2 tak potěškoště. S prázdným autem na hopsání odnikud nikam se jeví jako živý, běží lehce a relativně úsporně, ale BĚDA, když ho naložíš. V ten moment máš dojem, že je tam jen půl motoru. Nejede ani s plynem na podlaze, do mírného kopečka je rád že vytáhne 90 a víc nedá (s plynem na podlaze a vytočeným motorem - pětka by to neutáhla vůbec). Zároveň zmizí ta zázračná spotřeba. Jezdit pár tisíc km s prázdným autem a rozplývat se nad motorem je sice u nového majitele pochopitelné, ale až najedeš pár dalších tisíc ve čtyřech lidech a naloženým kufrem, potom dej vědět.

10.03.2012 | 20:50:41 |   | 89.102.233.* Reagovat

JA MAM NA SANDERE NAJAZDENYCH UZ 98000KM OD FEBRUARA 2009,SPOTREBA 5,6-5,8LITRA,ZATIAL ZIADNE PROBLEMY,CO SA TYKA MOTORA,ALEBO PODOBNE.JE TO SUPER AUTO.TAKZE URCITE BUDES SPOKOJNY.

18.05.2011 | 10:37:11 | apila Reagovat

tiez majitel sandera 2

este doplnim, ze prednosti sandera je vyssi posed, lepsie nastupovanie a vystupovanie, kedze sa sedi vyssie, co ocenia hlavne starsie kosti, alebo mestski jazdci. Prejazdnost, vnutorny priestor, 320l kufor je tusim najvacsi v triede, nizka vaha auta.
Podvozok mam po dvoch rokoch a 27000 v dobrom stave, hrdza je iba povrchova na niektorych dieloch, napr kamosove 2rocne SX4 je na tom horsie. Stredna cast vyfuku je chytena povrchovou hrdzou, ale vydrzi minimalne 8 rokov, koncova cast vyfuku a ani drziaky vyfuku nie su chytene od hrdze vobec.
Uz rok a pol(dve zimy) mam od stieraca oskrety lak na hrane kapoty na plech a ani kusok hrdze. Inac na to si davaj bacha, ked budes vyklapat stierace, tak si ich najprv nastav v polohe hore, lebo ked ich budes vyklapat z vypnuteho stavu, tak si okries kapotu ako ja.

11.05.2011 | 18:18:58 | veto Reagovat

tiez majitel sandera

no tak sandero urcite nema dobre bocne vedenie, na ho tak niekde v priemere az pod priemerom, ale nie je to vobec na skodu, clovek nepotrebuje obuvak, aby si sadal a vysadal z auta.
Ja mam sandero tiez v plnej vybave+ bocne airbagy a metla 1,6 8v 64kW. Je mi praveze luto, ze sa zacali predavat tieto nove 1,2 motory, kedze 1,4 8v povazujem za lepsi motor v pripade sandera. Je zivsi a taha aj v nizkych otackach. Spotrebu mam na 1,6 5,8l v lete a 6,2l v zime, denne jazdy 20km do roboty a 20km s5 cca 20% mesto zvysok okresky. pod,a skusenosti 1,4 55kw ma zhruba rovnaku spotrebu.
Nepredpokladam, ze ti pojde spotreba uz nejako signifikantne nizsie, kedze ja som mal uz po druhej nadrzi rovnaku spotrebu, prvu nadrz som mal 7l/100km, druhu 6,2l/100km, az tretiu som dostal pod 6. Keby som jazdil naozaj na spotrebu, tak sa viem dostat na 5,5, mozno aj nizsie.
odporucim ti uz len autoklubdacia.cz kde je nas viac majtelov dacii.
So sanderom budes urcite spokojny, pokial nepatris medzi olizovacov plastov, v zime ich aj tak nechas v zavejoch, kedze sandero ma prejazdnost perfektnu, vyskusane v zime na ceste 3tej triedy, kde boli cca 20-40cm zaveje a ja so sanderom som bol jedina dvojkolka, ktora presla(zimne gumy matador mp59).

11.05.2011 | 18:07:36 | veto Reagovat

KOPR:

Taky se dá, uč se hochu lehkonohým býti. U 12V haťapky hodně záleží na řidiči, je to dost blbý motor, uznávám.

01.05.2011 | 22:33:55 | Itall Reagovat

motor a spotřeba

Zdravím. Musím se připojit s chválou k tomuhle motoru. Se Sanderem mám najeto něco přes 3000 km a spotřebu mám kombinovaně 5,9 l - jak podle počítače, tak i podle tankování. Jezdím denně do práce zhruba 20 tam a zpátky, na delší trase si vezme ještě míň - mně tak 5,5 a to se nijak neflákám. Zrovna v případě tohohle auta ukazuje počítač spotřebovaný benzín (a tedy i spotřebu) hodně přesně. Charakteristika motoru je velmi dobrá, táhne rovnoměrně už zhruba od 2 tisíc a jako správný 16V v otáčkách ještě razantně zabere. Nic proti 1.2 HTP, jezdil jsem s ním dlouho a nebyl vůbec špatný, ale zátahem ani spotřebou na tenhle renaulťácký agregát nemá. Zdar.

01.05.2011 | 17:33:15 | zdenek Reagovat

Anonyme srovnej se a podívej se kdo je přede mnou a na koho jsem reagoval.
Itall-jestli bereš tabulkovou spotřebu tak ta je od reality na míle vzdálená a tohle je jeden z mála motorů se kterým se dá reálně jezdit pod hodnotou udávaným výrobcem.

29.04.2011 | 12:48:22 | Jirka Reagovat

29. dubna 2011 | 11:37 | Itall

Zdarec,já mít takovou spotřebu u mé HaŤaPky,tak bych si pííískal... :-))

29.04.2011 | 12:26:51 | Jirka KOPR Reagovat

Jirka:

Srovnávám, samozřejmě, srovnatelné. Udávaná průměrná spotřeba Sandera je 5,9 L. Netvrdím, že je to špatné, pokud se dá jezdit i za méně. Ale mezi moderními malými auty (ne miniauty) s dvanástistovkami se jedná o spotřebu asi nejvyšší. Nehodnotím to způsobem: je to Rumun z vyřazených dílů od Renaulta, tak co bychom chtěli. Hodnotím to jako každé moderní auto na trhu a srovnávám.

29.04.2011 | 11:37:43 | Itall Reagovat

RE: Jirka:

ja som na 1,6v sandere jazdil v lete za 5,8 a v zime 6,2.
Musis si uvedomit, ze sandero je jednak vysoke auto a jednak velke s rozdielom triedy do sirky. Preto sa nesmies divid, ze ma trochu vyssiu spotrebu ako nejaka fabia, ktora vnutri posobi ako o triedu mensie auto.

17.04.2012 | 13:05:59 | veto  | 195.91.111.* Reagovat

Jirka

O tom "jak to jede" a taky za kolik si rád poslechnu od nějakého opravdového majitele Sandera. Porovnávat to s kolínětem může jen ne úplně oduševnělý jedinec. Obě auta jsou naprosto rozdílná, liší se nejen velikostí a pohodlím,ale i spotřebou, provozními náklady, spolehlivostí a kvalitou. Jako chalupář nebo majitel Rotvajlera bych si asi nekoupil kolíně, ale stejně tak na hopsání do práce bych nevolil sandero. Tak si to Jirko srovnej v hlavě, o čem vlastně mluvíš.

28.04.2011 | 19:53:05 |  Reagovat

O čem to mluvíš?Tyhle motory umějí jezdit za 5,5l/100km benzínu a to je podle tebe hodně na tak velký auto a na rozdíl od konkurence to alespoň trochu jede.Jestli sem motáš kolíně nebo jiný pseudoauta tak s tímhle se to nepokoušej srovnávat,s tímhle alespoň něco odvezeš.

28.04.2011 | 19:40:06 | Jirka Reagovat

Sandero nevypadá zle a bude i praktické. Motor 1,2 je přínosem k ekonomičnosti, ale konkurenční auta jsou se spotřebou zase trochu dál (níž). Bohužel - pořádnou ochranu kastle zatím neudělali. Takže pozink nebo jinou ochranu kastle a 10 let záruku na ni a snížit spotřebu. Hodilo by se, aby verze s klimatizací stála 200000,- (klidně i bez el. okýnek :o)). Pak už by to byla pro racionálně uvažujícího člověka jasná volba, tyto novodobé Dacie jsou i spolehlivé. Recenze typu "koupil jsem si nové auto" nejsou moc zajímavé. Po 10000 km něco napiš.

28.04.2011 | 17:57:59 | Itall Reagovat

Přiznám se, že sandero se mi opravdu moc líbilo a líbí, ale nějak jsem nenašel odvahu si ho koupit. Dílem kvůli nepozinkované kastli, dílem kvůli zemi původu - Rumunsku. Ale tím spíš se skláním před odvahou, že si ho majitel koupil a přeji mnoho spokojenosti.

28.04.2011 | 17:41:31 |  Reagovat

nepište sem prosím spotřebu z palubního počítače, je to dost zavádějící, a ta spotřeba je dost nereálná, zvlášť u syrového motoru. Jinak ať slouží

27.04.2011 | 15:43:24 |  Reagovat

RE: Sandero 1,4 MPi benzin

Mám Sanderko 1rok z bazaru. R.v.2008. Nemůžu si stěžovat jezdí v poho. Jen výměna Lambdasondy.Spotřeba na krátké vzdálenosti cca.6l.Spokojenost 98 procent. Teď v zimě -22 start bezva. Nafťáky zůstaly stát!

10.03.2012 | 12:24:44 | marťas  | 82.208.16.* Reagovat

RE:

na sandere podla skusenosti nielen mna ale aj inych pouzivatelov ukazuje spotrebu PP presne.
Teraz amm auto strednej triedy, spolahlivostou je na tom horsie(komfortom samozrejme ovela lepsie) a PP spotrebu ukazuje ako sa mu zachce, niekedy o liter menej, niekedy len o pol litra....

17.04.2012 | 12:58:16 | veto  | 195.91.111.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Dacia Sandero