Recenze BMW 316 i Compact
“Super auto, sice starší ale užasný.”

Autor recenze: Pazdi ,
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1596ccm Stav km při koupi:112 000 km Stav km nyní:120 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 7 měsíců Průměrná spotřeba: 8-10 l/100 km Vloženo: 26. 10. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Kadett

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Neměl jsem jej sice dlouho, ale za tu dobu neměl sebemenší problém


Hodnocení a zkušenosti s autem

Když jsem se rozmýšlel, co si pořídím, strávil jsem spousty, spousty hodin na internetu hledáním auta, které bych si koupil. Prošel jsem spousty různých webu, diskusí, ve spoustě aut jsem se svezl. Až jednou, objevil jsem BMW, svezl jsem se v něm a dostalo mě. Nemusel jsem dlouho přemýšlet, byl to přeci jen můj klukovskej sen. Sedl jsem o víkendu na vlak, domluvil se s kamarádem a procházeli jsme auta. Nejdříve jsem chtěl IS, ale nakonec padla volba na mýho compacta, který byl v perfektním stavu. Domluvili jsme se s prodejcem a mě čekala cesta asi 300km domů. Měl jsem z ní trošku respekt, přece jen náhon na zadek, "nový auto". Mile mě to překvapilo, za celou cestu žádnej problém, navíc nebolely záda, bylo to prostě fajn.

Jak jsem psal výše, nebyl s autem sebemenší problém (krom vypadlého čidla zpátečky - nesvítili) a jedné prasklé žárovičky v potkávačkách.

Bohužel to skončilo jak skončilo a teď jej prodávám, bo jsme spolu posekali pár stromků, takže už na cestu nemůže:-(

Další auto ale bude zase BMW, bo jsem s ním maximálně spokojen - jízdní vlastnosti, pohodlí, bezpečnost (bouračka nevypadala zrovna nejlépe - v interieru se nic nepohlo, jen se otevřela přihrádka u spolujezdce a spadlo zrcátko).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi BMW 316

Vložit komentář

re

mohl bich se opitat co sa na bmw316i compact nejvic kazi lebo bich chtel kupit tes take auto ale bojim sa co odejde

11.11.2012 | 14:29:29 | Lubos  | 77.48.69.* Reagovat

RE: re

Tak nevím co první. Tak nejdříve historie vozu. BMW nemáš šanci zjistit origo původ, většinou to máš podstrčené a jediné co Ti ukáže tu pravou historii vozu je samotná karoserie. Takže na to pozor, zjistit si původ vozu, jestli to není nějaká přestavba. BMW se kterými jsem se setkal nebyli tak z 20% takové, jaké se ukazovaly.
Další věc je koroze. Je nutné s tím jít na rampu. To není taková koroze, kterou chytají ostatní auta. Baworáky trpí korozí, která se chytá na těch nejdůležitějších místech, zejména v uložení zadní nápravy a lidi to dobře schovávají, rozšířením prahů atd.
Další je motor samotný, hrozně žere olej, je to vlastně hodně vylítaný motor ty 1.6 a řetěz ten bude třeba vyměnit, jsou v konkurenci ostatních jednašestek takový obyč. Kompakt navíc není tak dobře vybalancovaný jako jiná kastle. Takže se může stát, že Ti může dát na prdel i obyč.korejec a v mokru s tím už prostě musíš počítat, že to je tutový, že Ti to bude ustřelovat. Správnej fanda BMW Ti řekne, že do BMW patří jedině 6ti hrnek. A to je fakt, protože je naprosto bezkonkurenční, jak nesmrtelností, tak i výkonem a spotřebou. U čtyřválu je výkonově válcují Hondy atd., a to mám na mysli ISa né 1.6, protože ta je úplný průměr a táhne spíš do podprůměru a zlepšuje to jen váha vozu. Ale je to to samý, jak strčit motor z Octy a spotřeba a náhradní díly jsou pro Octu. BMW Compakt je pro ženy(manželky, milenky) fandů, kteří nestrpí jinou značku ve svým okolí a je to nákupní taška, no a držák to rozhodně není.
Další je rok, tady potřebuješ, aby ten spotřebák byl v luxus stavu, protože odchází i to, co spotřebák není a je třeba počítat s tím. Tak jednoduše o tomhle autě mno. Takže bych se raději zaměřil na kombíka, nebo jestli hatchbacjk například Focuse nebo Hondu, Ty 3dveřové hatchbacky umí, pokud nejsi zarytec BMW...

12.11.2012 | 07:08:29 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: re

Ak mas peniaze a nervy, tak si to kup. Ale su aj kepsie auta,resp.radsej limuzinku, ci kombi.
a 4-valec ta aspon nezozerie....

12.11.2012 | 12:00:44 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

No, nová Mazda 6 má technologii převzatou z nového F.Mondeo.

30.10.2007 | 22:28:14 | Sansilk Reagovat

Toyoty jsou nespolehlivé!!!

http://www.autoweb.cz/rychle-zpravy/toyota-propadla-v-zebricku-spolehlivosti/articles.html?id=13011

30.10.2007 | 21:07:00 | Je to tak Reagovat

Toyota byla dobrá -stará Corolla, ale ta vypadá dost dost ošklivě. Jinak Lexus nemůže konkurovat BMW-to se nehodí. To je ale na delší diskuzi.

30.10.2007 | 21:04:58 | Anonym Reagovat

Japonec až nakonec!!!

Asi souhlas, kdo mi dokáže, že jsou Japončíci dál, než Bugatti, Lamborghini, Ferrari, Lotus, nebo z opačného konce Rolls-Roys.....Dokonce MB, BMW Audi bych dal přednost před předraženou Toyotou, která nyní propadá v testech spolehlivosti!!!! Viz odkaz Evropan.

30.10.2007 | 21:02:09 | Anonym Reagovat

Lamborghini Réventon= absolutní dokonalost. Měl jsem tu čest v Lamborghini sedět na sedadle spolujezdce a musím říci, že nevím jak to popsat, to snad ani nejde.

30.10.2007 | 20:57:45 | Janz Reagovat

Naprostý souhlas!!!! Toyoty Celica se na evropská supersporty nechytá!! Celica vs BMW? Toyota dělá své pick-ap-y a chtěla by se řadit mezi evropské vozy jakoj e BMW??? Už jste viděli BMW pick-ap? To se vážně nehodí.
Jinak Lamborghini je extra třída elita mezi kterou se Japonsko nedostane a ani nemůže dostat, tam patří zase jenom Evropa.

30.10.2007 | 20:53:33 | Emil Reagovat

Já nevím,jak může někdo srovnávat Toyotu=předražená tuctovka s BMW, nebo dokonce s Lamborghini nebo Ferrari-to se snad ani nehodí.
To že jde kvalita Toyoty vs. Lexusu do pr... se ví obecně dlouho, ten odkaz od Tejlora jsem četl už nezávisle na sobě. Toyota není nic extra, normální tuctovka. Proč se Japonci chytají v USA? protože americký auta stojí za hov... v evropě mají daleko zdatnější soupeře.Nemám rád japonský auta a klidně mitady jejich příznivci můžou nadávat. evropa prostě japončíkům ukazuje záda

30.10.2007 | 20:40:33 | Tejlor Reagovat

Z nového, extrémně drahého Lamborghini Réventon nám ve Frankfurtu spadla čelist až na zem!!!!
A to se tady někde v recenzi BMW objevily názory zabedněnců, že Japonci mají lepší superauta, než Evropa, ani náhodou!!!!!!!!!!!!!
Navíc BMW jsou vynikající auta vyrobené z těch nejlepších materiálů a nejmodernějších technologií, jejich naftové šestiválce jen těžko hledají přemožitele.

28.10.2007 | 22:01:34 | Bob Reagovat

RE:

Tak já vlastnim 520D E39 TOURING A nedám na ni dopustit, je o držák s velkym D. Výkon sice na tak těžký auto neni žádnej zázrak, ale díky turbu a vysokýmu krouticímu momentu je super.136 koní umí s autem dokonale zahejbat. Předjíždění na dálnici super a passat 2.5 tdi V6 nemá šanci. BMW je BMW prostě:D

11.10.2011 | 22:38:16 | Daniel  | 94.112.220.* Reagovat