Recenze Citroën AX 1,1
“Za 18 000 Kč je #1.”

Autor recenze: Citroen (22 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1124 Stav km při koupi:104 000 km Stav km nyní:116 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 10 měsíců Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 6. 8. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Tipo 2,0

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Jediná závada na voze je špatně fungující vnitřní veltilátor, který fouká jen na nejvyšší (3.) stupeň a občas přestane foukat úplně(ani jsem se zatím nepokoušel tuto závadu odstranit). Jinak je vozidlo zatím v pořádku. Samozřejmě jsem postupně musel opravit některé věci, které předchozí majitel zanedbal.

Bylo to např. špatná geometrie přední nápravy, čepy ramen na přední nápravě, náhon k tachometru, zadní tlumiče, brzdové kotouče a destičky vpředu a lanovody ruční brzdy.

A dále jen samozřejmosti spojené s koupí vozu: rozvodový řemen, svíčky, filtry a olej. Po motorové stránce je vozidlo 100 procentní.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Citroen AX používám převážně v městském provozu, kde především vyniknou jeho výhody - malé rozměry, nízká spotřeba, dobrá ovladatelnost.

Další výhodou jsou velmi nízké ceny náhradních dílů téměř srovnatelné s vozy Škoda. Mimo město jede auto také poměrně dobře na svou kategorii, podvozek je sice "francouzsky" měkký, ale auto dobře vede stopu a ovládání je pro řidiče také poměrně čitelné.

Motor 1,1 (44kW/60 k) je v tomto voze velice živý, je to dané především velice nízkou hmotností (650 kg). Interiér je zpracován na své stáří a kategorii vozu celkem dobře a ergonomicky, jen sedadla by mohly člověka trochu více držet v zatáčkách. Spotřeba paliva na 100 km se pohybuje město/mimo město - 8l/6,5. Určitě by se dalo jezdit s tímto autem s nižší spotřebou, ale já na spotřebu nejezdím.

Citroena nešetřím a tak mě udivuje, že stále ještě drží pohromadě. Je to zkrátka držák co člověka nezradí.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën AX

Vložit komentář

levné díly

no levné díly třeba takové uhlíky do alternátoru mně přišli nové na 850kč do citroena bx kde je ten samý typ motoru i altik 620kč nerozumim tady tomu kdo ty ceny vymyšli... pozor na vyměnu prasátek zadnich brzd některé mají zátěžák a stoji kolem 600 a některé zátěžák nemají a stojí kolem250kč dál je problém se svislými čepy měl sem oběm oběm 1.0 a měnil sem čepy po necelych 5000km chyba je asi u vyrobce já jezdim slušně a po rozumnych cestách nevim proč ale přestali mi jit hodiny a strašně rychle to rezlo asi vyjelo z linyky na pátečni odpoledni směně nebo nevim co je za duvod v techničáku byl rok vyroby 1996

14.04.2009 | 09:14:49 | Pat Reagovat