Recenze Citroën Xsara Picasso
“Ideální rodinné auto.”

Autor recenze: Jan (29 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1,8 16V Stav km při koupi:59 000 km Stav km nyní:65 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 21. 4. 2009

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Seat Ibiza

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto jsem si nechal dovézt z Německa, bylo ťuknuté při parkování na pravý předek. Oprava spočívala ve svaření a nalakování nárazníku, výměně výztuhy nárazníku a výměně chladiče klimatizace. Dále drobnosti - porovnání světla a geometrie, srovnání víka motoru. Jinak bylo auto absolutně v pořádku, mělo při koupi najeto doložených 59000 km, takže by se dalo říct, že bylo akorát zajeté. Nefunguje sklápění levého zpětného zdráctka, ale to neřeším. Jinak není s elektronikou jediný problém. Auto je v maximální výbavě s koženými sedačkami.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S autem jezdím zatím jen cca měsíc, ale můžu říct, že jsem maximálně spokojený a auto splňuje co jsem od něj očekával. Při delších cestách po dálnici a dodržování předpisů je spotřeba 7 l na 100 km, když s ním jezdím po městě, je spotřeba asi 8,2 l na 100 km. Měřeno podle dotankování, palubní počítač dává cca o 0,5l vyšší hodnoty. Klimatizaci mám zaplou pořád, jinak ale jezdím podle předpisů a nijak neblázním, proto je spotřeba podle mně docela slušná.
Auto ani není na nějakou sportovní jízdu stavěné, při rychlejší změně směru se houpe a na předjíždění je ho potřeba trochu vytočit na nižší stupeň. Jak se ale jede na pětku kolem 90 km/h a výš je jízda velmi klidná a komfortní.
Auto jsem pořizoval především kvůli rodině (dítě + pes v přepravce do kufru) a jako rodinné auto jistě poslouží k maximální spokojenosti. Lidem, kteří o Picassu přemýšlejí jako o druhém autu do rodiny, na delší a celorodinné výlety, ho mohu jen doporučit. Zkoušel jsem s ním jezdit i do práce, ale na dojíždění do velkého města a provoz v něm je Picasso možná zbytečně veliké a neohrabané auto.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën Xsara Picasso

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Citroën Xsara Picasso