Recenze Citroën Xsara Picasso
“Prostě úžasný.”

Autor recenze: Libor Petráš (33 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:2,0HDI Stav km při koupi:151 000 km Stav km nyní:157 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 5,7 l/100 km Vloženo: 4. 10. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Fabia Combi 1,4 i

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vůz je po prvním majiteli, koupený v ČR a veškerý servis doložem servisní knížkou. Bohužel Citroen asi pouze razítkoval. Cca po měsici ježdění (koupeno červen 2005) došlo ke "kleknutí" motoru. Hrozný rámus a skřípaní, což byli rozvody. Motor se naštěstí "nepotkal" nicméně: napínací kladky rozvodů, rozvodový řemen, vodní pumpa, napínací kladka remene alternátoru, řemenice.

Dále i přes kompletní prohlídku brzd opět provedenou a potvrzenou autorizovaným servisem nutná výměna předních brzdových kotoučů. S tím vším jsme spojili také výměnu olejů a filtrů, vše komplet 20.000Kč. V polovně září další vynucená oprava - GO zadní nápravy, cena 7.000Kč. Obě opravy NEBYLY provedeny v autorizovaném servisu, čemuž odpovídají i ceny a hlavně kvalita provedené práce. Samozřejmostí nová baterie. Jelikož je umístěna ve voze nutný odvod plynů. Připlatili jsem si za baterku s vnitřní cirkulací plynů - 2.200Kč.


Hodnocení a zkušenosti s autem

I přez výše uvedené opravy, se kterými musí kupující počítat při koupi ojetého vozu jsme s vozem maximálně spokojeni! Výměny za předchozí Fabii (kupovali jsme ji jako novou) nelitujeme ani v nejmenším!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën Xsara Picasso

Vložit komentář

super

No dát 30000kč najezdit 6000km to se určitě vyplatí. bomba auto a vy si určitě koupíte další od tohoto výrobce se ZARUČENOU SERVISNÍ PROHLÍDKOU. Každý jsme strůjcem svého štestí.
PS: ale určitě je lepší než ta žvejka fabie.

14.11.2008 | 18:44:45 | petr Reagovat

Rodinnej mazel

V září 2OO6 jsem se stal šťastným majitelem Picassa.Je to krasavec v plné výbavě.Dovezl jsem ho z Německa se 74tkm, mimochodem je to r.v. 2OO3 v TOP stavu.Cena byla srovnatelná s cenama u nás ale stav mě přesvědčil.Vzhledem k tomu, že dost cestujeme a máme bejby zvolili právě tento klenot.Vyměnil jsem náplně, jeden příčnej stabylizátor a koupil zimní pneu.Jinak autíčko zatím bez jediného problému.Jízdní vlastnosti na takovou krabici dobry, na pohodlí BOMBA-a to už jsem něco v nějakych autech najezdil.O prostoru na zavazadla ani nemluvímJo abych nezapomněl je to 1,6 benzín 7OkW a to je jediná slabost,je to lenochod.Ale člověk se musí rozhodnout, jestli chce pohodlí nebo chce závodit.Ale dá se s ním jezdit za super spotřebu.I když nás jede 5 dospělých, tak pohodlí SUPER-pro všechny.Hodnotím ho maximálně kladně,Předtím jsem měl fabii kombi 1,4 Mpi čiplou, kupoval jsem ji novou v r. 2OO2.Byla mírně natuněná a byla to moje láska.Jenže neměla klimu a vzadu málo místa a to nemluvím o nastupování a vystupování-ale vzpomnám rád.

10.01.2007 | 21:42:39 | Dulmann Reagovat