Recenze Fiat Croma
“Najlepší pomer úžitkovosť/cena pri jazdenom aute, aký sa dá teraz kúpiť.”

Autor recenze: cache (29 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1.9 MultiJet JTD, 8v, 8 Stav km při koupi:86 000 km Stav km nyní:88 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 7.4 l/100 km Vloženo: 9. 12. 2010

Hodnocení inzerátu: 29 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Corsa B (1.2 i 33kW)

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatiaľ žiadne poruchy, len menšia nehoda - nepozornosť v kolóne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám síce zatiaľ najazdené málo, ale napriek tomu som sa rozhodol napísať. Auto bolo kupované v autobazáre, jazdené, dovezené. Nakoľko sa jedná o pomerne nepopulárny koráb, sú nečakane lacné. Dovážajú sa prevažne priamo z talianska, presnejšie, tie lacné kusy v nižšej ako základnej výbave. Takú mám aj ja, u nás sa zrejme ani nepredávala. Obsahujú kompletnú základnú bezpečnosť (7x airbag, ABS, EBD), manuálnu klimatizáciu, základné autorádio (bez MP3), el. okná a zrkadlá, centrál s diaľkovým ovládaním. Také vymoženosti ako tempomat, hill holder či ASR, v tejto verzii nečakajte. Trocha to pripomína Golf Slovakia - predával sa len na slovensku a mal takisto výbavu nižšiu než základnú. Ale mne osobne to vyhovuje, menej vecí, ktoré sa môžu pokaziť. Chýbajú mi len vyhrievané zrkadlá. A vôbec mi nevadia ani základné 16" plechové disky, aspoň sú lacnejšie pneumatiky - auto som kupoval pre jeho vysoký pomer užitočnosť/cena a nie na parádenie.

Priestoru je v Crome na rozdávanie. Som vysoký 192cm a silnejšej postavy a za volantom sa mi sedí rovnako pohodlne ako v dodávke. Pri kúpe som uvažoval aj nad Fordom Mondeo, to je ale podstatne nižšie a nepohodlnejšie.

Čo sa týka jazdných vlastností - je to kočík. Vysoké, pohodlné, mäkké, ale napriek tomu jazdí stabilne. Ideálne pre rodinu. Nie som žiaden závodník, ostré rezanie zákrut som si užil so starším autom, teraz už jazdím striedmo. Relaxačná jazda po diaľnici či okresnej ceste je pôžitok, proste kočík.

Motoricky je to auto skvelé. MultiJet/JTD 1.9l s 8 ventilmi je klasika, overená rokmi a spoľahlivá, diesle od Fiatu si všeobecne najspoľahlivejšie, aj keď nie najšetrnejšie (veď Common-Rail vyvinuli taliani na čele s Fiatom, Bosch to potom odkúpil). Jazdieval som s podstatne slabším výkonom, takže pre mňa je 88kW hotová raketa.

Trocha o aute ako takom. Je to vlastne Opel, ktorý zmontoval Fiat s vlastným motorom a plechmi. Platforma na ktorej to stojí je GM Epsilon (Opel Signum, Vectra C, Saab 9-3). Elektronika je prebratá zo Saabu 9-3 (napr. elektronický kľúč a spínacia skrinka na stredovej konzole), prevodovka je takisto Opel a aj množstvo ďalších komponentov. Nová Croma vznikla vďaka dohode medzi GM a Fiatom, pričom si okrem motorov (Fiat prebral benzínove od Oplu, Opel diesle od Fiatu) vymenili aj množstvo komponentov a riešení. V mojom konkrétnom kuse je po otvorení kapoty vidno logo GM pomerne často. Takže pokiaľ potencionálny kupca váha pre historické obavy z kvality elektroniky, nemusí mať obavu. Problémom môže byť len dostupnosť náhradných dielov, keďže sa ich oficiálne u nás nepredalo veľa. Na predný nárazník sa čakalo 2 týždne. Na druhú stranu, nové Cromy sa vôbec nekradnú, takže aspoň môžem pokojne spávať.

Na vysvetlenie informácii dole - jazdím prevažne po meste, preto je spotreba taká aká je, cenu náhradných dielov posúdiť neviem (oproti porovnateľným autám vekom aj triedou).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 29


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Croma

Vložit komentář

Fiaty

Mám rodinného známeho, ktorý ma už niekolkú generáciu Fiata Punto. Tušim už tretiu za sebou s naftovým motorom. Je to velmi scestovaný človek a na Fiata nedá dopustiť. Každého fiata si kúpil nového a odjazdil na prvom viem že cca 300.000 km a ostatné neviem, ale viem že je spokojný a jazdí vela kilometrov. Jazdí niekolko krát ročne do Talinska za rodinou a tam aj to auto servisuje. V Sloveské fiatácke servisy stratil dôveru po tom ako mu raz niečo pos*ali na prevodovke a raz mu nevymenenili olej (si to po deklarovanej výmene skontroloval). Takže on má názor, že FIAT áno, ale servisovať v Talinsku :) Pre neho reálne, pre vačšinu z nás asi nereálne :) Podla mna je ale fakt, že neodborný prístup servisu vie riadne pos*ať meno značky.

11.05.2012 | 10:25:00 | TOMI  | 85.237.224.* Reagovat

Fiaty

Mal som polo 6n a 9n benzin, golf III benzin, golf IV naftu, passat naftu. A popri tom vsetkom som mal v praci diesloveho Fiata, pri ktorom mi nebolo vsetko jedno, ked mi bol prideleny ako firemne vozidlo, lebo som nenavidel fiaty, šroty, makarony, taliani.. lebo ludia povedali. Avsak do dnesneho dna som s nim najazdil 357 000 km a mozem svedomito povedat, ze to auto je NEZMAR pri pravidelnej udrzbe. Elektrika top, motor zozerie 1 - 2 deci za 15 0000 km interval.. mam povodne turbo aj spojku. ukaz mi taky vw, skodu, seat a spol..zatial co som vrazal do sukromnych aut z vw group, Fiatik hltal km. Takze ja osobne som velmi milo prekvapeny.

01.09.2011 | 17:40:13 | ixo  | 95.102.236.* Reagovat

RE:Fiaty

/15 000 km

05.09.2011 | 23:50:12 | ixo  | 95.102.236.* Reagovat

Mno,

spousta názorů :-). Ale tvrdit, že je Fiat super auto, když bylo autem roku je fakt úsměvné, tahle anketa se vyhlašuje mezi novými auty, takže nikdo netuší, zda pětileté kusy ještě vůbec budou jízdyschopné :-)). Dle mých zkušeností - staré hnily a nové se sypou, jinak croma se mi krutě nelíbí, jediné, co Italové fakt umí je design, ale Cromu asi dělali po 5-ti litrech jejich výborného vína, jinak to snad není možné, to auto je ošklivé až běda, daleko horší než kritizovaná Multipla. Jo a pro autora, chválit do nebes auto se kterým najedeš 2000km za 1/2 roku :-), nevyplatil by se moped?

28.07.2011 | 14:29:55 | Vašek Reagovat

RE:Mno,

Abych pravdu řekl ta nová Croma se mě taky moc nelíbí ,myslím že se měly držet trochu předchůdce a udělat tak trochu něco na styl Alfa 166.trochu limuzínu jenž stará Croma prezentovala.Tvrdit že je super auto ,těžko říct o konkrétním kusu to jde.Ale u jakékoliv značky jde vždy o kus .:)) Z mého okolí tak ti jenž mají ty 406stky jako já .Tak jsem jediný co do 1 roku od koupi investoval pouze do filtrů a výměny oleje.A to jsem to kupoval s nejvíce najetými KM najezdil jsem něco přes 10tkm.A pořád drží ,bez problému.Což většina měnila do půl roku tlumiče ,různý problémy s centrálním zamykáním atd.Tak naštěstí jsem kápl na dobrý kus :)Aktuální stav 185tkm rok výroby 2000.Bez koroze ,min kosmetické vady podvozek vypadá taky slušně.

28.07.2011 | 14:53:02 | luke20 Reagovat

RE:Mno,

Pekne kolko ludi kritizuje Fiaty "z vlastnych skusenosti" a zaroven nepriamo povie ze v nich vlastne nikdy nesedela.
Moj rocny najazd je cca 10000, v tej dobe som este simultanne pouzival stare auto, preto tak maly najazd.
Croma nadalej sluzi bez jedineho zadrhelu, menili sa len filtre a olej. Nic nehnije. A to iste plati aj na Fiaty v mojom okoli (Punto, stara Brava), ktore maju 6-12 rokov.
Dizajn je vec vkusu, ale z Vasho nazoru (aj s tym "hnitim") je mi jasne, ste len dalsi z tych co z nejakeho dovodu znacku Fiat neznasaju a pravdepodobne auta jednej nemenovanej nemeckej skupiny povazuju za dizajnove zazraky ktore dokazu vychvalovat do nebies..
Mimochodom, na charakteristiku motoru som si uz zvykol, takze dlhodoba spotreba je na hodnote 6.6l (a to vacsina km v meste).

31.07.2011 | 21:34:49 | cache  | 95.105.188.* Reagovat

Ale bobánku,

Jednoho Fiata má otec (jako 3.auto, protože už by se nevyplatilo prodat),naproti přes ulici má soused fiatservis a druhý o pár metrů dál. Mám o těch vracích tolik informací, že bych muselbýt úúúplný blázen, abych si něco takového koupil, jo a v koncernu nejezdím, ale prosím tě nepiš, že jezdím na staré koloběžce.......

01.08.2011 | 09:25:20 | Vašek  | 88.102.46.* Reagovat

RE:Ale bobánku,

Na toto sa da reagovat len slovami, ze cez ulicu mam znameho v servise Skoda a tolko tam tych skodoviek opravuju a take nezmyslene vady maju, ze Skoda musi byt jednoznacne najhorsie auto na svete.

02.08.2011 | 18:46:55 | firetruck  |  Reagovat

RE:RE:Ale bobánku,

Však se nikdo nehádá, já Škodovku taky nemusím, ale to má jiné důvody než Fiat...........

02.08.2011 | 20:00:45 | Vašek  | 88.102.46.* Reagovat

RE: Ale bobánku,

Joooo ty bláho, víš co já mám sousedů a fištrónů??? Kdybych měl dávat na jejich předsudky jezdím dnes ve filítané chrochtě....

Zrovna nedávno sem dělal generální výmenu a údržbu podvozku na svém fiatu.... Po roce mě známý v servise uviiděl a kroutil očima proč sem si koupil takový střep, sem si měl koupit nejlépe oktávku... Tak sem se mu vysmál a odešel... Přes víkend sem si přijel pro auta, zaplatil pochválil za dobře odvedenou práci.... den na to, mám tam asi 6x cestu, to víš, poptávat servisování nějakých těch oktávek od známých, přičemž pokaždé co sem tam ten týden přijel s jiným vozem, mu tam stály nejméně 3 další nejmenovaná auta..... Nemohl sem si nerýpnout nad tím, jak jsou ty oktávky vlastně spolehlivé, a že ta co mu visí na zvedáku s prasklou pružinou a prorvanou pneumatikou určitě nehavarovala za jízdy, ale že to byl určitě nějaký zloděj.... Tak nějak si už ani ti servisáci neuvědomují, že už si ani těch oktávek nevšímají.. Ale tak to je jen takový trapný nezaujatý komentář a rýpanec.... Fšak fiat je střep :-) I na sosnové mi to oktávisti 1.8T říkali - předtím než skončily jízdy, pak už sem neslyšel nic...

11.05.2012 | 09:53:14 | Kuban  | 93.153.124.* Reagovat

RE: Ale bobánku,

A dokud budou Fiaty Alfy a Lancie schopny jezdit mnohem lépe než konkurence nebo aspoň konkurovat, nevidím důvod je nekupovat, zvlášt nevidím důvod, proč by to neměl kupovat člověk co se o auto umí starat a umí mu vůbec Rozumět.....

A zrovna pežoty a citroeny na tom nejsou s životností podvozků o moc lépe... to jen tak pro toho jendoho preferenta Francouzské hrdosti.

11.05.2012 | 09:56:44 | Kuban  | 93.153.124.* Reagovat

RE:Mno,

no tvrdit hlavne o crome, že hnije... tak to neviem odkial zobral. už staré cromy boli známe, že sú odolné voči korozii... mal som niekedy dávno starú cromu. samozrejme sa našiel nejaky ten zadrhel, ale bolo na tu dobu veľmi dobre vybavené a totálne pohodlné... a neverím, že od toho upustili, takže uvažujem o kúpe tohto nového. a mam známeho, ten ma starú chuderku... má na nej 450 000km a to 200tis už stočil dole... takže podľa mňa, to nie je auto... toto je už kamion...
želám veľa šťastných km

02.07.2013 | 12:58:06 | ero  | 46.115.88.* Reagovat

RE:Mno,

Tím si nejsem nějak moc jistý!! Fiat nebyl zrovna nějak odolný vůči korozi! a už vůbec ne modely do roku 1990.
Tenkrát Croma z roku 1988 začala po 12-14 letech dost hnít! z 90% jen tedy zadní lemy.
A to nemluvím o dílenském zpracování interiéru a kvality plastů!To bylo auto které bylo pořád dobré a najednou jakoby ze dne na den začalo nějak rychle stárnout!To samé Fiat Regata a první Fiaty Tipa.V porovnání třeba s P405 to po stránce kvality zestárlo snad o 5-6 let mnohem dříve!
Jasně že záleželo taky na konkrétním kusu!Ale taková Croma rok 1988 Tipo 1989 zakoupeny tenkrát jako auta stáří šesti let v celkem perfektním stavu!Se po celkových 12-14 letech začali ze dne na den sypat!Kvalitou zpracování hlavně interiéru a další věc byla koroze lemů!A při stejném zacházení přišla koroze u 405 a R21 nebo Golf III až skoro o pět let později a to proti tomu v minimálním rozsahu.A co se týče zpracování interiéru žádné nebylo v takovém stavu jako u Fiatu!:)Takže co se týče Cromy tenkrát to bylo dle pěkné.prostorné pohodlné a rychlé auto!Ale kvalitou bohužel sešlo strašně brzo!

02.07.2013 | 13:23:18 |   | 94.112.66.* Reagovat

RE: Mno,

Bych chtěl vidět co řídíš za auto ty,když umíš tak hezky kritizovat,určitě koncernem takže Octavia nebo Pasat?

20.11.2012 | 20:54:17 | maaara  | 109.231.144.* Reagovat

RE: Mno,

Kdyby jsi se v mládí naučil číst, dozvěděl by jsi se, že žádné auto z koncernu nemám......, jinak řídím kde-co, ale zřejmě jsi měl na mysli, co mi stojí v garáži...........

21.11.2012 | 08:37:11 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

Fiat

Těžko říct ,je to otázka názoru.Před 15 let se na Fiaty nadávalo jaký to jsou krámy otec měl Cromu v roce 1995 a té nebylo absolutně nic jezdila 10 let a to s výměnou výfuku a nějaké el.krabičky.Pak jí ukradli.Pak jsem slyšel že nový Fiaty jsou lepší a zároven že to jsou krámy.No lepší se absolutně při koupi neřídit žádnou recenzí a poznat to sám.:))Co já vím tak jsem viděl špatný Fiaty a i takoví jako třeba Croma co byla držák.

28.07.2011 | 13:35:24 | luke20 Reagovat

Fiaty

Naopak, dnešní fiaty stojí za houby, jsou to velice kazové auta, které už od brzké výroby mají kdejaké mouchy. Staré Fiaty byly jedny z nejlepších vozů ve své třídě. Před 20 lety byli špičkou , které spolkly spousty km a prohánělo se v evropě více fiatů než jiných značek. S amerikou se to nedá srovnávat, obsahem motoru jako je 0,6l nebo 5.0l to je rozdíl jako moped, který umírá po 10tkm a tisícovka, která se na takových km teprv zajíždí.
Dnešní úpadek lze vidět i v prodejnosti, samotná značka se stahuje snad ze všech tříd a zaměřuje se jen na pár tipů, tedy nízká střední třída a velmi nízká střední třída u kterých doufá, že aspoň trošku uspěje.
Fiat je na pokraji krachu s kvalitou horší než korea, rumun i turek a pokud se něco extra nezmění je to jasný a kdo to nevidí je slepý.
Co se týká km, správné auto má bez závad jet nejméně tak 200tkm, a dává se do auta max. spotřebák...

28.07.2011 | 06:51:58 | svlastik Reagovat

RE:Fiaty

Je mi luto, ale toto moze povedat len clovek, ktory skutocne nema prehlad a jedine co v sebe zivi je nenavist a zloba.

Ano, je pravda ze na Slovensku a v Cechach nie su predaje Fiatu idealne. Ale to je sposobene hlavne zlym marketingom. V kombinacii so zlou povestou, ktoru s oblubou siria ludia ako ty sa niet co divit, ked sa clovek ktory sa do aut vobec nevyzna Fiatu vyhne, pretoze "jedna pani povedala"..

To ale neznamena, ze Fiat ide do krachu, alebo ze je vseobecne malo predavany. Co sa tyka predajnosti uzitkovych aut, tak je Fiat na spicke. Co sa tyka techniky, tak je Fiat spicka (Fiat diesle sa montuju aj do Oplov, aj do Suzuki ci nakladaky Iveco) - nie nadarmo ma prakticky kazdy ich novy motor ocenenie motor roka.

A uplne na smiech to tvrdenie o krachu vyzera v konfrontacii s realitou, ze Fiat uz skupil vacsinovy podiel americkeho Chrysleru - ak ide do krachu a nema peniaze, ako mohol kupit Chrysler?

Ako klinec do rakvy tymto neznasanlivym tvrdeniam uvediem, zo do Fiat Group patria samozrejme aj znacky Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Masserati, spominany Crysler a s nim aj Jeep ci Dodge. A aj spominane Iveco. Takze Fiatu sa dari. V strednej europe, ktora je pod tlakom VAG prilis nie, ale dari sa im viac nez dost.

Mimochodom, napriklad taka Giulietta sa velmi dobre predava aj u nas. A je povazovana za kvalitne a spolahlive auto. A v tej konkretnej fabrike kde sa montuje sa isto montuju aj nejake Fiaty, takze tolko ku "jsou to velice kazové auta".

02.08.2011 | 18:43:34 | firetruck  |  Reagovat

RE:RE:Fiaty

Svlastik je sice místní blb, ale ty taky perlíš. Jestli mají Italové něco zmákléhio, je to design a marketing, takže mlet o tom, že se neprodávají kvůli marketingu je blbost. Chrysler "koupili" ale nejsem si jist, jestli jim američani za to převzetí ještě nezaplatili, protože byl totálně v řiti. No a do Oplů se montují, protože mají majetkové propojení, ta Vaše Croma zase požívá opláckou platformu že? Už několikrát byl Fiat doslova před krachem a vybrali to jen tak,tak s pomocí vlády, ten čas zase přijde neboj.

02.08.2011 | 20:07:21 | Vašek  | 88.102.46.* Reagovat

RE:RE:Fiaty

Náhodou jsem veliký fanda Fiatu, můj největší sen ze všech aut byl, že seženu závodního Fiata X1/9.
Chci aby Fiaty dělaly aspoň něco sportovního. Teď mám Punto I, měl jsem i Bravo, a několikrát se vezl i v různých modelech, i starších, včetně Fiatu 600. :D takže vím, co je jezdit ve Fiatu. O majetkových poměrech Fiatu nemám moc šajnu, ale kvalita je rok od roku horší. Nová Punta se prodávají jen na legendě Punto 1, prodávají se s nekvalitním motorem a v kufru zatýká. To vše v ojetým autě za sto tisíc. Nové nekupuji, protože tolik nenajedu a to by mi rychleji auto ztratilo na hodnotě. Abych kupoval auto za 250tisíc, na kterým nenajedu ročně ani 20 tisíc, né nejsem milionář, abych rozhazoval za něco, co nepoužívám. Proto jsem taky přeskočil na Mitsubishi, takže mám včetně Punta i Lancera. Přechod na elektroposilovač taky není u Fiatů super. Občas pojezdím v Puntu a vím, že je to nejhorší auto ve kterým jsem kdy v životě jel(zlatý žigul i bez posilovače:D, dávám přednost na zadní náhon). Ale aspoň se můžu spolehnout na pozink a motor, takže mu nevadí, když ho odstavím na rok a vím, že když zapojím baterku a škrtnu, tak nastartuje ihned. Člověk neví kam se zaměřit, Fiat je prostě dost levný, ale třeba Korea taky a ta umí spolknout 200tkm, takže Fiat už není konkurenceschopný. :(
O nové Cromě sice ale jen zatím nemám šajnu, ale ty předchozí, no Fiat neumí střední třídu ani Mareu ani Cromu, umí tedy uměl nízkoobsahové sporťáčky, proč to není v nabídce, to vždycky Fiatu šlo, prostě mě S..E že dělají to co neumí.
A ty Vašku, no raději ani nemluvím, nadávej si, však i na tebe dojde...

02.08.2011 | 21:11:42 | svlastik  | 82.209.32.* Reagovat

RE: Fiaty

ono je jasne že sa viacej kazia.Porovnaj cromu 1990 a teraz 2010 - kolko tam mas elektroniky.Ve dnieco sa pokazit musi. V kazdom pripade Fiat bolo moje prve lepsie auto, hlavne prvy diesel.Kazdemu lahodi to svoje. mam odskusany aj benzin 1,6 16V a priznam sa nic moc. Hnilobu som mal dokonca tiez jednu fiat marea 1,9jtd ktora bola dovezena s nemecka. ostatne som mal cistych talianov takze hrdza ziadna. fiat stilo 1,9 85kW 2003 12000- 198000km naj cca 78000 km jednine co som me nil boli pneu a predne brydove oblozenie a kotuce- vzdarene auto jazdí do dnes tusim kolo 280000km Croma je praveze celkom zaujimava moznost vyberu. kukam auta uz dlhsie, citam cenne nazory ludi , hladam si totizto nieco novsie, najviac mi zatial ucarovala Croma 1,9 JTD po facelifte. v zakladke uz slusna vybava, pomer vykonu a spotreby je dobry. samozrejme vzdy sa nieco najde co sa pokazi. Hladal som nieco v podobnej vybave ale v rozumnej cene som nic nenasiel. Croma 2010 sa da najst uz od cca 5700 ecok, samozrejme treba najlepsie skuknut a urobit dobry servis hned a verim ze vydrzi aspon 8-10r. avsak vsetko ukaze cas.kazdy si chce auto vybrat rozumne ale aj srdcom, zalezi ako tie percenta pomeru rozlozite.

15.02.2016 | 14:24:08 | Tomo  | 178.40.211.* Reagovat

RE: Fiaty

oprava, stilo malo naj 120000-198000
sry za chyby :)

15.02.2016 | 14:25:58 |   | 178.40.211.* Reagovat

Fiat

Mam Fiat Brava JTD 105 r.v.1999 uz 4,5 roka. Cca 160 000km a uplne v pohode. Kopec veci je tam z vyroby. Menil som iba brzdove oblozenie, rozvody,spojku ( lamela OK len lozisko zacalo hucat) vahu vzduchu (pri 78000km).

27.07.2011 | 21:20:00 | Neeo Reagovat

RE:Fiat

dnešné fiaty už sú na kvalittatívnej úrovni asi lepšie ako ich predchodcovia.teraz sa asi ohradia majitelia starších fiatov,ale nedávno som sledoval na TA3 neakú reláciu a tam bolo že fiat sa oficialne do usa nedovážal už 17 rokov pretože kvoli jeho vtedajšej vysokej poruchovosti absolútne stratil predajnosť a na značku fiat si vytvorili v USA posmešnú skratku-OPRAV TO ZNOVA TONY jasné že to sedelo v angličtine.niekto povie že blbý amíci ale je to najvetší trh na svete ja by som tak isto napr. nešiel do alfy aj napriek tomu že sú to krásne autá ich spoľahlivosť asi nebude najlepšia.

27.07.2011 | 21:50:44 |  Reagovat

AUTO!!

Ahojte mám Cromu 1.9jtd 150hp,r.v.2007 koupena jetá v Itálii najeto 78000km ,je to super leju naftu a jezdím bez závad !!!! Dodržuji pravidelný servis to je vše!! dnes má najeto 129321km !!!! Až doslouží koupím novou !!!!

30.01.2011 | 18:13:39 | Jan.NOVOTNY Reagovat

Croma

Croma je uplne super koncepcia od Fiatu a kto este dnes povazuje Fiat za nespolahlive auto je prusa, doslovne! Croma je krizenec velkeho kombika a MPV a neviem ktora automobilka by tento "klon" zvladla tak bravurne, designovo a co sa tyka uzitkovej hodnoty excelentne!?!? Ze by Skoda, hehehehhehhe!!! Je to jedno nadherne, spolahlive avetko! Nikdy ma nesklamalo!!!! Uz pocujem blbeckof s wv koncernu, ale taky blbcek si radsej kupy A1 bez vybavy za poprdely penaze a ze manualna klima za 1000 euro, si Audi roby kozy???? Dobra vybava za 900 000 starych korun, to je zart??? Vzadu sa krcis ked cestujes, heh, je to sabrach! Croma je starsa koncepcia, o triedu vyssia, o 100 percent vatsia, o 50 percent lacnejsia!Fiat Forewer!

17.12.2010 | 18:43:24 | seky Reagovat

Před 20 lety

byl autem roku Fiat a to modely Tipo a Tempra takže nevím co bylo myšleno že je Fiat jinde.

15.12.2010 | 19:35:50 | pol Reagovat

Ja som na autorecenzie.sk a tiez som medzi vami, ze Lukas a anonym. Tieto dve stranky sa prelinaju, takze tieto nacionalisticke keci si nechajte pre svoje male mozocky.
Teraz k veci. Faktom je ze fiat je uz o niecom inom, ako pred 20 rokmi. Poznam 7 ludi, ktori funguju s fiatmi uplne bez problemov, faktom je ze opravu ti nespravi nejaky opravar z garaze, ale to uz sa tyka skoro vsetkych aut. Croma je podla mna velmi pekne auto a zvazujem jej kupu.

15.12.2010 | 14:31:49 | Vlado Reagovat

ak na jednotkovych octaviach s motorom 1.9 tdi praskali hlavy tak som asi mimozemstan.Hlavy praskali na 2.0 tdi v dvojkovych octaviach.

14.12.2010 | 19:56:16 |  Reagovat

Zlepence

Dnes je skutocne vacsina aut riesena na v spolupraci.. Ked uz berieme najzakladnejsiu (v ramci jednej skupiny), tak je snad kazdemu jasne, ze VW Passat, Audi A4 a Skoda Superb su prakticky tie iste auta (motory, mechanika, platforma, vsetko), len mierne iny dizajn a ine logo.. Z dalsich ma napada napriklad, ze diesle Ford su realne diesle od PSA, ci si vyguglite obrazky Suzuki Ignis a Subaru Justy (identicke auto)..
Globalizacia funguje vsade. Mna napriklad celkom pobavia vtipne situacie, ked napr. slepy fanusik Oplu kritizuje spolahlivost dieslov Fiat.

14.12.2010 | 19:26:38 | cache Reagovat

Radši FIATA než WOLSVAGEN.Ti mají aspon spolehlivé motory.

14.12.2010 | 18:03:01 |  Reagovat

karasne auto a nenapadne schovane prednosti, vsade sa o tom pise aky je to kocar, ja som v tom iba sedel ale je to jeba, verim tomu, ze tu sa Taliani ukazali, len to nikomu neukazuju - co je divne ale pre nich vlastne

11.12.2010 | 11:49:31 | nstar Reagovat

Zdarec mam Cromu pul roku najeto deset tisíc a kdo to nezažil neuvěří.Je to kočár prostě pořádný kus auta /1630kg/ a jsem moc rád že jsem do ni šel!!! Mám automat 1,9 110kw dovoz Itálie nebourané serviska a jede jak z praku.V autě ticho jak v hrobě i při 150 a na každou jízdu s Cromčou se těším a vychutnávám si ji.Spotřeba uplně stejná jak u tebe 7,4.Měj se a at slouží!

10.12.2010 | 19:24:34 | F.F. Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Fiat Croma