Autorecenze Fiat Freemont Superjet 2 - Za málo peněz hodně muziky, slušná spotřeba, AWD, výbava, design. Nebojte se ho !!! - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Fiat Freemont
 
 

Recenze Fiat Freemont 2.0 Diesel 125 kW AWD
“Za málo peněz hodně muziky, slušná spotřeba, AWD, výbava, design. Nebojte se ho !!! ”

Autor recenze: Michal (44 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2012 Typ motoru:Superjet 2 Stav km při koupi:800 km Stav km nyní:7 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 8,00 l/100 km Vloženo: 3. 9. 2012

Hodnocení inzerátu: 29 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Silné stránky

Velké, vybavené, pohodlné, bezpečné, neokoukané

Slabé stránky


Hodnocení a zkušenosti s autem

Naprostá spokojenost. Prostorné, pohodlné auto, které vám padne do ruky. Auto jsem zakoupil jako předváděcí. Stav tachometru byl 800Km. Ihned jsme odjeli na dovolenou - do Itálie. Cestou jsem potkal jednoho Freemonta a to až u Bologni!!! Spotřeba: průměr 8,4/100Km, při puštěné klima, na posledních 300Km z 1000Km. Auto je neokoukané a budí pozornost- kupodivu i v Itálii :-). 3-zónová klimatizace, protažená ve stropě až na zadní sedadla - 6. a 7. místo. Vnitřní LED osvětlení pro všech 7 míst. Na rozdíl od ostatních rádoby sedadel u jiných značek ( Outlander, atp.), jsou sedadla skrytá v podlaze zavazadlového prostoru pohodlná, i pro dospělého. Palubní počítač, kontrola tlaku v pneu,tempomat. Handsfree,radio, audio,klimatizace,vyhřívání sedaček individuální nastavení a ovládání přes touchscreen. 4 možnosti audia - CD/USB/SD karta/jack . Prostě vymazelenj italskej auťák, na kterém je z původního DODGE pouze karoserie. Motor má úžasnej tah a zvuk. 170 koní s 2 tunovým autem docela jede. I když jsem se nehlídal, a užíval si akcelerace ( zapne se 4x4 ), nedostal jsem se přes 9 litrů ! Pravdou je , že někdy si zbytečně moc brzy podřadí, na můj vkus. Teď mám najeto 7000 km a spotřeba už jde dolů , kombinovaná 7,8 L, mimo město i 7,4 L .

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 29


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Freemont

Vložit komentář

pocení oken uvnitř Freemonta 2015

Nemáte někdo zkušenost co může být příčinou, že uvnitř auta v chladném podzimním počasí stále potí okna? Mám Freemonta 4měsíce. V létě klima normálně fungovala a teď nevím co s tím.

28.11.2020 | 12:50:17 | Zbyněk  | 185.219.167.* Reagovat

RE: pocení oken uvnitř Freemonta 2015

Za to asi nemůže Freemont, ale vysoká vlhkost v interiéru....doporučuje se ošetřit skla zevnitř (třeba tenkou vrstvou mýdla), vlhkost to nevyřeší, ale alespoň uvidíš...:-)

30.11.2020 | 16:57:34 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: pocení oken uvnitř Freemonta 2015

dík za info. ALE MĚ SE TO POTÍ TAK ŽE STÍKAJÍ KAPKY Z OKEN. VENTILÁTOR TAKY NORMÁLNĚ JEDE. JAKÁKOLIV ZMĚNA REGULACE TEPLOTY, VZDUCU NEBO OFUKU OKEN PŘÍLIŠ NEPOMÁHÁ. JE TO JAK RÁNO V LINKOVÝM BUSU DO PRÁCE!!!!! NEMŮŽE TO BÝT NĚJKÁ ŠPATNÁ KLAPKA NEBO VENTILAČNÍ OKRUH?

01.12.2020 | 10:15:19 | Zbyněk  | 85.163.27.* Reagovat

RE: pocení oken uvnitř Freemonta 2015

Výměn nebo nech vyměnit kabinovy filtr...pokud nepomůže, může i někudy zatékat už jsem se setkal s tim, že byl ucpaný odtok kondenzátu klimatizace a teklo to pod koberec.Radiátor topení může taky téct ale většinou je v autě cítit sladko po nemrznoucí směsi.

01.12.2020 | 16:02:53 | stafik  | 85.135.92.* Reagovat

Poruchovost

Dobry den. Zvazuji zakoupit ojeteho fremonta a zajimalo by me jak moc jsou poruchove. Dekuji

18.06.2016 | 13:49:40 | Mario  | 217.66.163.* Reagovat

Freemont mam uz od 2012 velka spokojnost,kupilo ho uz viacero znamych automatu velmi pomoze chiptuuning z Nemecka auto jazdi vynikajuco odporucam

03.01.2016 | 09:42:15 | Lubo  | 178.41.84.* Reagovat

RE:

Kde ste si dal robit chip tunning? A na aky vykon. Pred mesiacom sme kupili freeminta s automatom, tak ma zaujimaju skusenosti.

10.04.2016 | 09:47:58 | lubo2  | 89.239.24.* Reagovat

RE:

Můžeš prosím napsat bližší informace k německému chiptuningu? kontakt, www adresu nebo podobně? Koupil jsem Freemonta a moc mně to zajímá. Děkuji.

26.07.2016 | 15:03:43 | karelv  | 90.178.252.* Reagovat

freemont

Ahojda , ja jsem si tohle auto zamilovala hned,kdo nehledá rychlé jízdy,ale klídek pianko ,tak super vůz!!! Hlavně tam nacpu své tři děti a plus sousedovic a pohodlí. Jasně má to své chyby,ale za tu cenu a ta výbava,prostě je suproví!!! Přeji krásnej den bez nehody:o)

13.12.2014 | 09:37:26 | Marinka  | 85.71.194.* Reagovat

3,6 V6 AWD

Zdravím , celkem mě zaujala diskuze a mam freemonta 3,6 benzín předělaný na LPG a jezdíte proti naftě za směšné peníze a ten tah motoru tichost je nepopsatelný spotřeba město LPG 14 a dálnice 10,5 při plném autě jinak najeto 42000km a žádný problém ani co se týče záruk kvůli přestavby na plyn měl jsem možnost srovnat s dieslem ,ale není to ono .

07.12.2014 | 06:58:29 | pavel  | 46.13.65.* Reagovat

Zdravim, mne sa tiez velmi paci, chcel by som sa v nom previest.
Este som sa chcel spytat, ci niekto nevie, preco ma Freemont tak male zatazenie na tazne?? Je to 1250kg/450kg. Mam Cromu a ta je skoro tak velka a tazka ako Freemont a ma 1500kg/700kg. Tato vec mi trosku vadi.

27.08.2014 | 07:08:39 | tom/croma  | 149.238.193.* Reagovat

Freemont

Mam ho ,automat Lounge vybava, diesel-maximalna spokojnost, s automatom sa treba trosku naucit pracovat, mam nabehanych cez 11000km, spotreba 7,1, na dlhsich trasach medzi obcami kde sa beha max 90kou, a prevazne 50-60 sa da krasne urobit spotreba 6,5-6,8.Maximalna spokojnost, vrele doporucujem. Zavidim Ceskym zakaznikom E-85 a prerabku na plyn so zarukou na auto, mam radsej benzin a siel by som do neho, zial na Slovensku neni jedina pumpa na E-85 a montazou splynovaca by som prisiel o zaruku. Slovnaft asi E-85 predavat nepotrebuje a naš štát by by prisiel o dane , takze u nas to asi netreba, ale priznam ze tento diesel ma milo prekvapil.

26.09.2012 | 19:21:19 | Mato  | 95.102.65.* Reagovat

RE: Freemont

Bohužel v EU není Freemont na E-85 homologován. V návodu je E85 dokonce "zakázáno" :-( Tím to Fiat v EU s benzínem 3.6 V6 zazdil. V ČR jich v 2012 prodal celkem 13 ks s tímto motorem. Od ledna 2013 prodává benzínovou 2.4, ale ta neni AWD a není flexfuel ani v USA.

10.03.2013 | 14:11:15 | jan.xxx  | 89.177.78.* Reagovat

RE: Freemont

Možno spotrebu a výkon by upravil vodíkový generátor pre multijet. Je potrebné zistiť u Fiat, či v tomto prípade sa nestratí záruka. Investícia cca 600 euro s montážou, výkon + 25-30 %, zníženie spotreby od 20-35 %, tichší chod, vyššie cetánové číslo nafty, oveľa nižšie emisie.

20.04.2013 | 00:39:21 | HHO  | 176.116.101.* Reagovat

RE: Freemont

Co je to za nesmyslné údaje???

18.05.2013 | 13:22:56 | Wencl  | 109.80.74.* Reagovat

RE: Freemont

Dobrý den, ako ste s ním spokojný v zime? Zvažujeme jeho kúpu 170 PS AWD, bývame totižto na horách a ked u nás napadne sneh, tak ho napadne aj 30 cm. A cestári nestíhajú.... Svetlá výska by mala byt OK, skor sa obávam pohonu. Nedá sa totizto uzamknút.
Vopred dakujem.

25.04.2014 | 08:36:55 | Stevo  | 188.121.183.* Reagovat

RE: Freemont

AWD vychází z Freedom Drive II od Jeepu.

AWD se připojuje už při rozjezdu a nečeká na prokluz, funguje podobně jako nejnovější Haldex. V materiálech o AWD figuruje že je sepnutý permanentně při 40-105 km/h, v reálu je to poznat hlavně v zatáčkách, na sněhu? Nechá tě to trochu rozhodit zadek, takže zábava, všechno je však čitelné a nepřichází žádný kopanec.

Tady se něco dozvíš - https://www.youtube.com/watch?v=UjywSrfPS8I

Samozřejme doporučuji vzít 3.6 V6, pocit z auta úplně jiný, spotřeba překvapivě dobrá (11L), s naftou to bude za 9L, ale s dynamikou a rezervou poloviční :-)

3.6 lze předělat na plyn, což se vyplatí pokud najedeš něco kolem 20tkm ročně a víc

07.05.2014 | 07:17:46 | Freemont  | 176.67.224.* Reagovat

RE: Freemont

dakujem. Más nejakú skusenost s automatickou prevodovkou vo Freemonte? Takmer polovica testo co písu novinári má nu zápornú reakciu. Pomalá,tocí do vysokých otácok, casto podradzuje pri zjazde kopca ...

23.05.2014 | 11:12:14 | Stevo  | 87.197.133.* Reagovat

RE: Freemont

Problém je,že ta převodovka je dělaná na US bezínovej motor a s evropským naftovým motorem si ten automat absolutně nerozumí.Jel jsem s tím a docela zklamání.Výbava dobrá místa jak v kombi nižší střední,velká hmotnost a jízdní vlastnosti na rovný US silnice.

23.05.2014 | 18:43:36 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Freemont

Predne - kupodivu te 2. tunove krabici sedi lepe benzin nez nafta. AT je klasicky HDM - neradi jako dvouspojky, ale stale radi rychleji nez bys byl schopen zaradit ty, HDM je zkratka nutno chapat jako neco vice do pohodlna nez sportovna, s HDM budes vypadat jako pan sofer - pri couvani do kopce to jde po milimetrech bez cuknuti, takove HDM pri vymenach oleje co 60tkm za 2-3 tisice (korun) najezdi s prstem v nose 1/4 milionu mil, a ver ze to za to pohodli stoji.

Ted k motoru, benzinovy Pentastar ma prijemny zvuk a nastup vykonu, cele podani je nenucene - ticha sila. Zaujal mne styl jizdy kdy auto rozjedes a pak tzv. plachtis a jen lechtas plyn, udrzujes rychlost - takhle se da jezdit za malo (dalky i 8l/100km), auto ma porad tendenci jet. U dieselu tohle neni, motor je jiny, v zadnem pripade se vsak nekona konstantni jizda s vytocenymi 3,5k otackami, jak by se dalo z recenzi novinaru pochopit. Pokud nejezdis jako Fittipaldi, automat neradi vysoko, spise casteji prokluzuje menic automatu, byt kdybys jezdil styl prase tak i ten benzin, nebo jiny automat bude mit snahu ti vyhovet.

Co se tyce vykriku o vnitrnim prostoru, k tomu se vyjadrovat nebudu, ano je to SUV ktere svymi vnejsimi rozmery muze uvnitr klamat, prostorove je to jako velky kombik stredni tridy - napr Mondeo, spise vetsi. Rozmery jsou zname, na netu dohledas.

Ke spotrebe je relevantni spritmonitor.de, benzin je tam tusim pouze 1, takze opet k rozezranosti Pentastaru, pokud najedes rocne okolo 15tkm, ten motor ti bude delat usmev na tvari, budes jen menit olej, se spotrebou pocitej v rozmezi 11-13 litru, zalezi kolik jezdis mesto a jak moc na to slapes. Osobni zkusenost je k nezaplaceni :-)

A jeste mi to neda nenapsat, aby to nevypadalo ze diesel je nejaka kasicka, pokud budes cerpat kvalitni naftu a pridavat poctive aditiva, urcite bych se toho nebal a nechal si jej na delsi dobu i po skonceni zaruky, samosebou olej bych menil co 10tkm jako u benzinu, protoze ten 2.0 se v takovemto autu zrovna neflaka a long life vymysly jsou kurvitka.

Rada na zaver - huc do dealera aby sehnal predvadeci 3.6 V6 a pujc si ho, nebo alespon zkus pozadat o kontakt na nejakeho majitele, prece jsme lidi a vzdy se da domluvit.

Apropo, zda se ze Fiati motory a auta nepodlehaji cost cuttingu, ktery je tak moderni.

26.05.2014 | 13:57:37 | Freemont  | 176.67.224.* Reagovat

RE: Freemont

Já osobně bych volil evropskou konfekci a tenhle americkej tank nechal jezdit v americe.Kolik najezdíš a kde máš u nás rovinu,že tohle auto využiješ.A benzín?U MPV a že tohle MPV není,jenom se tak tváří jedině naftu pokud tě nesponzoruje nějaká petrolejářská společnost.

26.05.2014 | 19:54:39 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Freemont

Délka 4,9m a rozvor 2,9m zaručují pohodlí, které je o parník dál než tebou doporučovaná "evropská konfekce". Proč to neříct na plnou hubu, že podstrkuješ Tiguan.

V měřítku komfortu se nechytá ani CR-V 4G, tam bys musel jít s cenovkou výše do vod Touaregu, ML, X5, GCH apod. se vzduchem.

Americký tank a rovina? Jel jsi v tom? Zřejmě ne.

27.05.2014 | 08:21:09 | Freemont  | 176.67.224.* Reagovat

RE: Freemont

A ještě dodatek pro Jirku - ptal se na to, zdali má někdo zkušenosti s Freemontem v naftě, já ano, mj. i s Pentastarem.

Netvrdím že to auto nemá chyby - např. tomu chybí xenony nebo alespoň čočka s halogenem, protože s potkávačkama v noci vidíš o něco dál než je délka kamionu, druhou věcí mne napadají 225/55 R19, kdy v tomto rozměru nejsou použitelné gumy, navíc celoroční od jednoho výrobce. R17 225/65 jsou lepší volba, slušné gumy seženeš za 2500, byť to na nich nevypadá tak dobře jako na R19.

Zkrátka za 650k dostaneš 7. místnou čtyřkolku v AT s 5 letou zárukou.

27.05.2014 | 08:30:21 | Freemont  | 176.67.224.* Reagovat

RE: Freemont

Já nic nepodstrkuju,jen konstatuju holý fakta.Ty ho máš tak ho samozřejmě nebudeš hanit a ani já ho nehaním jen říkám svůj názor,kterej se nemusí každýmu líbit a za kterým si stojím.

27.05.2014 | 11:26:12 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

Mám Freemonta awd od února a maximální spokojenost. Vřele doporučuji.

10.09.2012 | 12:28:24 | havran  | 62.168.16.* Reagovat

Tohle auto je fekt moc pěkný, je to američan s italskýma střevama, tak snad se vše povedlo na výbornou

04.09.2012 | 21:34:39 | Bebe  | 178.255.168.* Reagovat

freemont

Skvělý auto.At ti slouží.To auto je můj sen.

03.09.2012 | 22:30:45 | Václav  | 90.183.82.* Reagovat

RE: freemont

A moj! :-) Je to krasne rodinne auto a mat tie peniazky co bohuzial nemam ani minutu nevaham a idem do neho!

04.12.2012 | 10:16:40 | sese  | 91.127.3.* Reagovat