Recenze Lancia Dedra 1.6i
“Staré ale dobré.”

Autor recenze: David (26 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:1581 Stav km při koupi:125 000 km Stav km nyní:145 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 10. 7. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto mělo poruchy, ale jen drobné. Bylo třeba "vychytat některé mouchy", ale s tím musí nový majitel starého vozu počítat. Nikdy mne však Dedra nenechala nikde stát.

Velkým problémem ze zdálo být střešní okno. Opakovaně do auta zatékalo, byly promočeny přední sedačky. V servisu si nevěděli rady. Ukázalo se, že je třeba čas od času vyčistit odtokové hadičky ve sloupcích, neboť již při malém zanesení voda špatně odtékala a při silnějším dešti se dostala dovnitř.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil jako své první, už mě nebavilo se doma doprošovat o půjčení auta od rodičů. Koukal jsem spíše po Favoritovi, ale ve srovnání stavu a výbavy Dedry a nabízených Favoritů za stejnou cenu na tom byla Dedra mnohokrát lépe.

Nejsem příliš náročný řidič, Dedru používám přes dva roky a musím vyjádřit spokojenost. V autě je dost místa i na zadních sedadlech, do kufru se vejdou i dva plné hokejové bágly s výstrojí. Palubní deska je přehledná, má pěkný design (dřevo), ale prakticky pořád se odněkud ozývá nějaké vrzání plastů.

Benzinová šestnáctistovka o výkonu 55 Kw není žádný zázrak, ale na běžné jezdění stačí, slabší auta lze bez problémů rychle předjet. Je pravdou, že při vyšších otáčkách, zejména při jízdě po dálnici, je motor hlučnější. Spotřeba je odvislá od způsobu jízdy, dá se jezdit kolem sedmi litrů, ale i za 10.

Poslední dobou jsem s Derou podniknul řadu delších cest po rapublice, auto šlapalo jak hodinky a ocenil jsem pohodlí, které postkytuje.

Dedra není špatné auto, zejména pro začínající řidiče je dle mého názoru vhodné.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Lancia Dedra

Vložit komentář