Recenze Mazda 323 F BJ
“Doporučuji.”

Autor recenze: Mara (30 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1,6 72KW Stav km při koupi:20 km Stav km nyní:65 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 30. 3. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Bravo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne, nikdy. Doposud jsem kromě provozních kapalin nevyměnil ani žárovku! Celou sadu žárovek mám pořád originál zabalenou a přelepenou nálepkou s logem MAZDA. Jediný problém co jsem kdy měl, byly brzdové kotouče.

Pořád se deformovaly a deformují. V servisu mi bylo vysvětleno, že brzdové destičky jsou pořád dost tvrdé a Mazda s tím hodlá něco udělat. Uvidíme. Je pravdou, že mi vyměnili brzdové destičky za jiné, ale problém se opět objevil.

Tenhle problém nepovažuji za poruchu!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pro mne perfektní, rodinný a spolehlivý vůz.
Výhodou pro mne bylo, že vůz jsem koupil úplně nový.

S výbavou Celebration jsem spokojený. Sportovní tří ramenný volant potažený kůží včetně řadící páky perfektně zapadá do interiéru. Ovládání na palubní desce je přehledné a hned po ruce. Na předních i zadních sedačkách se sedí pohodlně. Přední jsou trošku tvrdší, sportovnější.

Podvozek je prostě skvělý. Používám pneumatiky 195/50 R 15. Jízdu však kazí stav komunikací v republice.

Prohlídky a výměny nechávám vždy provádět v autorizovaném servisu.

Motor není hlučný, po nastartování jen šumí. Hlučnost se zdvihá asi od 130 Km/hod a výš. Myslím si, že je v normě. Na to, že má 72 kw je pružný. Ve vyšších otáčkách dobře reaguje a díky podvozku je sním jízda perfektní. Startování v mrazech jsem měl vždy bez problému. Baterii mám od výroby a až teď přišel čas na výměnu. Což je asi rekord.

Když jezdím s rodinnou tak v průměru kolem 7 litrů.
Sám, někdy sportovnější jízdou se spotřeba zvedne na 8 litrů.

Na karoserii jsou samozřejmě drobné vady na kráse, ale pouze díky bezohledným lidem na parkovišti a díky štěrkovému posypu v zimě. Tomu se snad v republice nikdy a nikde nevyhnem.

Na závěr co dat. Snad jen to, že tento vůz je opravdu spolehlivý, ve své třídě prostorný. Neměnil bych. Můžu jenom doporučit.

Jen poslední věc. Jel jsem s Mazdou 626 na technickou a měla najeto 75.000 Km. Zavolali na mě, abych se šel podívat na podvozek. Technik tam stál a jenom kroutil hlavou a konstatoval, že je jak nový. Našel malou rezavou skvrnku na držáku výfuku. Doporučil mi to nastříkat konkorem. Ve stejném stylu to pokračoval dál. S moji Mazdou 323F to bylo úplně stejné jen s tím, že tam nebyla žádná rezavá svrnka.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda 323

Vložit komentář

Ma taky BJ 1,6, olej nebere vůbec, i když do něj leju řídký Castrol TXT 5W40, asi se ta spotřeba oleje týkala spíš starší 1.8-čky

01.09.2008 | 13:28:24 | JP Reagovat

olej

mam uplne presne to same auto dva roky a nikdy jsem do nej nemusel dolit ani kapku (pri pravidelne vymene po 15ti tis.km.)

19.04.2008 | 22:44:32 | Jabloňa Reagovat

Kotouče

Zvlněné brzdové kotouče za poruchu považuji. Můžete uvést kolik jejich výměna stojí a jak dlouho vydrží.
Četl jsem také, že motor mazdy 323 často bere olej. Jak je to s Vaším?
Uvažuji o koupi tohoto vozu a pomohlo by mě to v rozhodování a snad i ostatním.

27.07.2007 | 14:58:59 | Laďa Reagovat