Recenze Mazda 323
“Hodně muziky za málo peněz.”

Autor recenze: Elvis (20 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:1,6 8v Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:150 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 25. 3. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po koupi:

Startér někdy nenastartuje napoprvé

Sjeté brzdové destičky

Totálně prorezlý výfuk

Rozhozená geometrie

Nyní vše odstraněno až na startér, který mi až tolik nevadí. Auto nyní slouží naprosto bez poruch. Takže velká spokojenost. Karoserie prakticky bez koroze.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Design:
Nemá chybu, auto stále vypadá k světu. Rozhodně ne na rok 1991.

Komfort a jízdní vlastnosti:

Auto je pohodlné a zárověň dokáže projíždět zatáčky s vervou. Sedadla mají dobré boční vedení. V předních sedadlech jakoby ležíte, což se mi osobně líbí.

Prostornost:

Vepředu je místa dost. Vzadu bohužel není příliš mnoho místa na nohy. Vzadu se pohodlně vejdou jen pro 2 cestující. Zavazadlový prostor je překvapivě dostačující, zvláště po sklopení zadních sedadel.

Výbava:

Vlastním vůz v nižší výbavě, takže nemám el. okna a ABS. Ani jedno z toho mi ovšem nechybí. Trochu mi ovšem chybí posilovač řízení. Na druhou stranu je vozidlo lehké a otáčení volantem na místě je i tak možné.

Výkony:

Auto mě už při koupi překvapilo živostí. Není prakticky potřeba motor nějak extra vytáčet, má síly na rozdávání. Opravdu je to dle mě v kategorii 1,6 trochu nestandartní, ale motor citelně táhne odspodu. Jakmile mám na otáčkoměru 2000 otáček, tak mám vyhráno. Naopak mi chybí výraznější výkonová špička ve vyšších otáčkách.

Spotřeba:

Podle toho, jak má kdo těžkou nohu, ale obvykle v rozmezí 7-8. Můj dlouhodobý průměr 7,5 l/100. Přičemž na to i docela někdy šlapu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda 323

Vložit komentář