Recenze Mazda 323 F BA
“Perfektní volba! :)))”

Autor recenze: h2o (26 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1,5 16V Stav km při koupi:186 000 km Stav km nyní:215 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7-9 l/100 km Vloženo: 21. 7. 2006

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: snad všechny škodovky Fiat Tipo 1,9 TD (nikdy víc

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Nedá se říci, že by to byly přímo poruchy - jediné co jsem na autě měnil byly zadní tlumiče a jeden homokinetický kloub, jinak jsem na nic nemusel sáhnout.

Samozřejmostí je klasická údržba (olej, svíčky atd.),jinak stačí jen tankovat a jezdit.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mazda 323F BA je jeden z designově nejpovedenějších automobilů ze své doby. Krásný šípovitý tvar karoserie spolu s bezrámovými okny z něj dělají "sportovce", alespoň vzhledově.

Pro mě jako mladého člověka je příjemný nízký posaz i sedadla s poměrně solidním bočním vedením.

Jinak je vnitřní prostor vhodný hlavně pro 4 dospělé lidi, tři vzadu už moc o pohodlí nemůžou mluvit. Jízdní vlastnosti podvozku jsou přímo fascinující, auto drží přesně zvolenou stopu a jede přesně tam, kam ho pošlete. Podvozek je sice tvrději nastaven (u mě je ještě přitvrzen sportovními tlumiči SACHS), ale za ty jízdní vlastnosti to stojí.

Motor je v normálnch provozních otáčkách (cca 3000RPM) v interiéru prakticky neslyšitelný, ozývat se začne kolem 4000 a i pak to není nic nepříjemného pro uši, ale spíš naopak. Výkon 66kW je pro běžnou jízdu dostačující, ale kdybych si měl vybírat teď, zvolil bych určitě variantu s motorem 1.8 16V ,jelikož se mi jeví jako dobrá volba z hlediska dynamiky, spotřeby (je prakticky totožná) i sazby povinného ručení.

"Jednapětka" má problémy hlavně s tím, že při jakémkoli používání elektriky v autě (klima, světla,vyhřívání skla, stahování oken) klesají dost znatelně volnoběžné otáčky a auto se rozvibruje. S tímto problémem nejsem sám, ale zaregistrovali ho i další majitelé tohoto vozu. Ale jinak je tato drobná "vada na kráse" asi jediné, co bych autu vytknul.
Pokud si budu kupovat další auto, určitě to bude opět Mazda. V současné době uvažuji o malém kabriu MX-5.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda 323

Vložit komentář

Mám tohle auto 6 let a bez problému, jen ty čočky svítí v noci opravdu tragicky, takže se chci zeptat na kolik tě vyšly ty xenony a případně jaké a jak to vyměnit (vubec tomu nerozumim). díky

21.08.2007 | 18:59:24 | Ren Reagovat

POKRAČOVÁNÍ

Tak mám najeto dalších 15.000km a pořád jsem s autem maximálně spokojen, pouze před zimou jsem měnil po upozornění v pneuservise jeden čep na přední nápravě, jinak nic :) Navíc jsem auto posadil na 16"BBS alu kola a zabudoval xenony (vzhledem k tomu, že má vepředu čočky to byla práce asi na 20minut) a ty dodaly jak super vzhled, tak i viditelnost z auta (dálková světla od té doby téměř nepoužívám a z reakcí okolí i policistů vím, že nikoho neoslňuji). Mazdu 323F mohu jen doporučit. :)

11.03.2007 | 16:31:42 | h2o Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mazda 323