Recenze Mazda 323 F BJ
“Pro mě to byla a je výborná volba.”

Autor recenze: Jirik (31 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1600 Stav km při koupi:28 000 km Stav km nyní:62 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 8,3 l/100 km Vloženo: 27. 8. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ruzne

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Poruchy žádné nebyly. Jeden čas zlobylo nějaké čidlo váhy vzduchu, které zapřičiňovalo pokles volnoběžných otáček, až to někdy "chcíplo".

Zvlněné kotouče už někdo popisoval. U mě pomohlo je stočit.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Při výběru auta bylo zadání jednoduché - za nemnoho peněz pořídit středně velké auto, zánovní a spolehlivé. Po sečtení celého internetu padla volba na 323jku. Ač dieselista, u tohoto auta jsem to neshledaj jako optimální variantu.

Auto jsem koupil téměř tříleté z DE, šikovně bourané na kufr. Popisovat zážitek s dovozcem (bazarem) raději ani nebudu. Plusem ale byla servisní kniha, kterou dodnes držím a jezdím tedy s autem do značkového servisu - dnes bych to už neudělal.

Auto mi naprosto vyhovuje velikostí. Připomíná mi Escorta, na kterého rád vzpomínám (ne pro svoje kvality, ale praktičnost). Auto je hbité a tiché. Odveze pohodlně 4 lidi i nějaká ta zavazadla.

Jediné, co mě trochu štve je spotřeba. Jsem zvyklý na diesel od VW a průměrných 8 litrů benzínu u Mazdy se mi celkem zajídá (Praha 9 litrů, mimo 7).
Teď je však benzín už levnější :-).

Suma sumárum auto mohu doporučit. Spolehlivé (i dle statistik) příjemné, nenápadné, praktické. Dá se pořídit za slušné peníze a než projezdíte rozdíl ve spotřebě... Jsem přesvědčen, že si jej ještě dlouhou dobu nechám.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda 323

Vložit komentář