Recenze Mazda 323 F 1.9 16V BJ
“Skvělá investice.”

Autor recenze: Rako (29 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1.9 16V Stav km při koupi:91 000 km Stav km nyní:144 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7.3 l/100 km Vloženo: 2. 3. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: S120 Opel Astra

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Málo, pouze vadné čidlo ABS a ložisko zadního kola.

Jinak úplně bez problému ze celou dobu mého provozu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Slova "japonec nakonec" už dávno neplatí a sám jsem se o tom přesvědčil, hlavně po předchozích problémech s Oplem a hlavně motoru Ecotec X16XEL!

"Mája" o obsahu motoru 1.9 16V (někde uvádějí 1.8 16V), 84kW je velice živé autíčko, které má opravdu skvělé jízní vlastnosti. Vůz drží zvolenou stopu, má poněkud sportovněji laděný podvozek, podélné nerovnosti nedělají problém, ale s příčnými je to trošku horší.

Motor uspokojí i náročnějšího řidiče, citelný zátah sice až po překročení hranice 3500ot./min., ale možnost bezproblémově vytočit motor až do 6500ot./min. Ovšem musíte počítat s větším zvukovým projevem. Sportovnější jízda si řekne o 9l, ale kombinovaně jezdím kolem 7,3l/100km.

Interér je velmi prostorný, palubní deska s trvdého plastu, ale nevydává nepříjemné zvuky při přejezdech nerovností. Kladně hodnotím posuvnou zadní lavici sedadel a úplné sklopení předního opěradla spolujezdce pouze jednou páčkou. Velikost kufru dobrá, ale pod ním se skrývá pouze dojezdové rezervní kolo.
Auto nemělo žádné vetší problémy, jak už jsem psal pouze čidlo ABS a ložisko zadního kola. Jinak měněn pouze "spotřebák".

Na závěr bych napsal - spokojenost nadevše.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda 323

Vložit komentář