Recenze Mazda 323 sedan
“V pohodě.”

Autor recenze: nervak ,
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:1,5 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 6-7 l/100 km Vloženo: 27. 3. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Mazda

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po dobu dvou let nemělo auto žádné technické problémy, jen běžné servisní prohlídky, oleje atd.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám už třetí Mazdu 323 a nikdy mě nenechala na silnici. Auto je velice dobře technicky zpracované. Zde se projeví japonská kvalita a preciznost. Motor 1,5 L je velice vyvážený, spořivý a má tichý běh. Karosérie je velice tuhá a pokud není plechařina mechanicky poškozená tak jsem nezaznamenal po celou dobu někde korozi.

Malým záporem u tohoto modelu je účinnost brzd, ale myslím si, že je to přímá úměra stáří vozu a opotřebení brzdové soustavy. Nedoporučuji též používat k tahání obytných přívěsů, protože auto je lehké a velice nestabilní až nebezpečné. Auto je ve srovnání od jiných levné, má nadčasový desing a je na první pohled velice elegantní. Celkové pohodlí, tvrdost, nastavení sedadel, ovladatelnost a efektivnost používaných prvků, jednoduchost a pocit za jízdy hodnotím opravdu velice kladně. Tento model je svou velikostí vhodný jak pro rodiny, tak i jednotlivce. Na sedadlech v zadním prostoru se naprosto volně bez tlačenic převezou i do větších vzdáleností tři osoby.

Doporučuji se někde svést, protože to stojí za to.

Náhradní díly na tato starší auta jsou velice cenově přijatelné a tímto vyvracuji legendu, že na japonské vozy je vše drahé. Ideální typ pro lidi, kteří nemají více peněz na novější auta.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda 323

Vložit komentář