Recenze Mazda 323 1,5,16V
“Zatím nejlepší auto co jsem měl.”

Autor recenze: Tíba (31 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1495 Stav km při koupi:110 000 km Stav km nyní:145 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 26. 3. 2005

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Mitsubishi Honda Renault Fiat Škoda

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Mé auto mělo problém s výfukovým potrubím, avšak to jsem předpokládal již při koupi, jednalo se o poslední díl.

Dále jsem musel vyměnit přední ložisko a zadní stabilizátory nápravy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jedná se o spolehlivý a podařený vůz. Já sám mám již třetí japonský vůz a rozhodně bude můj další vůz opět japonec. Tato Mazda má trochu nevýhodu v tom, že spousta lidí nezná kvalitu, spolehlivost, zpracování, úspornost a dynamiku tohoto vozu a při koupi se často nechají ovlivnit kamarádem, který má německý vůz a to jsou nejlepší "držáci".

S tímto vozem jsem byl velmi spokojen, samozřejmě, že nějaké investice musely přijít, ale to u ojetého vozu asi jinak ani nejde. Nejvíce mi na tomto voze imponoval vnitřní prostor, skvělá dynamika motoru již od nízkých otáček a velmi snadné ovládání, ačkoliv musím uznat, že například Mitsubishi se ovládá ještě snadněji.

Toto vozidlo jsem využíval jak na dojíždění do práce, tak například na dovolenou a musí říct, že jsem vždy dojel bez jakýchkoliv problémů. Důvodem proč nyní toto vozidlo prodávám, je pouze ten, že potřebuji vozidlo větší a silnější, takže budu volit mezi Mitsubishi Galant, nebo Mazdou 626.

Na závěr bych chtěl uvést rovněž nějaké nedostatky, které mě trochu vyváděly z míry. Například mi trochu vadil tenký věnec volantu, trochu titěrné ovládání ventilace a topení a trochu větší hladina hluku při ot. vyšších než jsou 4,000. Jinak se domnívám, že se jedná o velmi spolehlivý a příjemný vůz a v zemích, kde se lidé trochu více zajímají o statistiky a technické parametry v porovnání s konkurenty, jsou tato auta oblíbená daleko víc.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda 323

Vložit komentář