Recenze Renault Thalia Expression
“Za 200 tisíc vinikající”

Autor recenze: jurgenb (27 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2009 Typ motoru:benzín 1,2 16v, 55KW Stav km při koupi:7 km Stav km nyní:3 012 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 5,7 l/100 km Vloženo: 21. 10. 2009

Hodnocení inzerátu: 42 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Bravo 1,6

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Prozatím žádné.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem převzal na přelomu července a srpna 2009 po téměř tříměsíčním čekání na nový vůz. Holt šrotovné v Německu se podepsalo a zhruba 60% produkce se vezlo právě k našim západním sousedům.

Vzhledem ke stáří svého předchozího vozu Fiat Bravo 1,6 a jeho pokročilejšímu stavu jsme se s manželkou rozhodli, že si pořídíme nové auto. Požadavky byly striktní: 5 dveří, velký zavazadlový prostor, ne hatchback (takže buď kombi nebo sedan), cena do 250 tis korun. Objel jsem i pár bazarů, ale bohužel auta vypadala na fotkách a na papíře v lepším stavu než ve skutečnosti. Proto jsem ženu přesvědčil, že pokud chceme auto na minimálně 12 let, tak musíme koupit nové. Tam je ta šance nejvyšší, že nám požadovanou dobu sloužit bude. A tak jsem se rozjel do autosalonů. Musím říci, že jsem prošel autosalony Dacia, Renault, Hyundai, Seat, VW, Škoda a Kia. Auta jsem hodně porovnával a dbal jsem hlavně na provozní vlastnosti, bezpečnost, výbavu a cenu. Po delším rozboru nám zůstaly značky Dacia, Renault, Kia a Hyundai. Žena si mnou vybrané alternativy prohlédla a zamilovala se (musím říct, že stejně jako já) do nové Thálie.

Jelikož je automobil prioritně plánován na mé cesty do práce (cca 20 km tam a nazpět) převážně v městském provoze, vybral jsem nejslabší motor, který je k tomuto plně dostatečný a zvládne i cestu na dovolenou či za poznáním naší země v obsazení 4 osob a nákladu.

Po převzetí vozu jsem ho jel hned projet na cestě, kterou dobře znám. Jel jsem do Mikulova, abych si na auto zvykl. Musím říct, že motor 1,2 se jeví jako mnohem lépe dynamicky dimenzovaný, než byl u mého předešlého automobilu (ten měl 103k). Samozřejmě to není žádný závoďák, ale zabírá naprosto dostatečně. Nechá se krásně vytáčet, ale jeho redline 6 tisíc otáček není vůbec potřeba atakovat. S autem jsem zkoušel i co zvládne. Ve čtyřech dospělých osobách a zhruba 50 kg zavazadel jsem Thalii rozjel na krásných 170 km/h (5500 ot/min) po rovině. Řekl bych, že kdo nejezdí neustále do Německa a stačí mu jízda 120 - 140 km/h jako maximální provozní, ten bude spokojen.

Ještě bych se rád vyjádřil ke spotřebě automobilu. Po mírném zajetí (zhruba 2000 km) mám spotřebu po městě 5,7 litrů na sto kilometrů (pokud nejsou extrémní kolony). S kolonami počítejte o 0,3 až 0,5 litrem navíc. Pravdou je, že nejezdím jako divočák, ale rozvážně. Dobré je, že elektronická jednotka si Váš způsob jízdy dokáže přečíst a v tomto s Vámi spolupracovat. Mimo město cestou do Zlína bez užití dálnice jsem jel za 4,7 litrů. Ano, Thálie dokáže být velmi úsporné auto, když umíte řídit, neženete ji nijak extrémně, neustále nezrychlujete, ale umíte držet rychlost ve smyslu rozjedu to a pak udržuji.

Já i žena jsme z auta nadšení. Velmi dobrou věcí je, že auto má již od výrobce zabudované relé, které Vám rozsvítí světla již v poloze 2 ve spínací skříni. Velmi užitečné.

Abych shrnul své dojmy a zážitky ze své Thálie ještě než vypíšu klady a zápory:
automobil působí velmi elegantně, vypadá dospěle. Na zadních sedadlech si osoby s výškou max 175 cm sednou jak chtějí pohodlně, já se svými 186 cm se tam v pohodě vměstnám, ale při posedu zadek na sedáku přímo opřený o opěradlo musím s hlavou trochu na stranu. Pokud posunu zadek o cca 5 cm od opěráku, tak si tam pohodlně hlavu i narovnám do svislé polohy. Co se týká kufru tak ten je opravdu mostrózní. Sice je menší nakládací prostor, ale to je u všech sedanů zapříčiněno jejich konstrukcí. Nevýhodou je, že nelze sklopit sedadla odděleně. Musíte buď nic nebo všechny. Také nelze zvětšit prostor pod přepážkou dělící kufr a kabinu.

Prostor u řidiče je díky polohovatelnému volantu lépe snesitelný. Myslím, že tato polohovatelnost je nezbytná a je škoda, že se nenabízí již v základní verzi. Taktéž pomůže polohovatelné sedadlo řidiče (opět není v základu). Já jsem sice se chvíli "mlel", ale po cca 100 km jsem našel tu správnou polohu. Chce to trochu testovat, ale to je tak v každém autě. Palubní deska je velmi přehledná a i dobře vypadá. Nejsem z těch, co preferují dřevo nebo jiné zkrášlovátka, jsem z těch, co preferují funkčnost. V tomto ohledu není co vytknout, protože vše je po ruce a viditelné. Zároveň to je ergonometricky uspořádáno tak, že přesně tam bych to hledal.

Co se týká jízdních vlastností, tak tam je to zajímavější. Já jsem měl Bravo, tvrdý podvozek, silný posilovač řízení, cítil jsem vozovku, krátké a přesné řazení. Thalia je jiná. Sedíte trochu výše, šaltrpáka je taková gumovější, ale dostatečně přesná k bezproblémovému řazení. Také posilovač není tak výkonný. Ano, bez problému otočím volantem i na místě jednou rukou, ale je to takové "jinačí". Každopádně je to o zvyku a nyní se tomu spíše směji, protože si opravdu rychle zvyknete. Řízení není úplně super, řekl bych, že tam je mírný "hluchý bod". Při malém pohybu z přímého směru kola nereagují, ale o např. další centimert již zaberou. Tato hluchost není úplně košér, ale stejně jako s řazením či posilovačem si po pár kilometrech zvyknete. Naklánění vozu není nijak extrémní, podvozek je naladěn na komfort a opravdu nerovnosti velmi slušně tlumí. Co se týká jeho brzko dosažitelných limitů - to je otázka. Já jsem musel jednou udělat opravdu tvrdou myš, dokonce bych řekl "losí test" poté, co mi vjelo auto bez blinkru a bezdůvodně přes plnou čáru do mé trasy. Auto se nahnulo (jel jsem cca 55 km/h), ale vůbec jsem neměl pocit, že bych měl jít na střechu a že by mě Thalia chtěla "pustit". Držela moc dobře. Brzdy jsou velice účinné, nedetekoval jsem jejich sklon k vadnutí.

Co se týká zpětných zrcátek, tak tam je to na jedničku s hvězdičkou. Jsou velká, u řidiče je i "zlomené" tak, aby jste viděli do tzv mrtvého úhlu.

Výhled z vozu je skvělý, nevadí vám žádný sloupek. Při jízdě dokonce nic nevrže (plasty apod), ve vyšších rychlostech je slyšet aerodynamický hluk, ale ten je v normálu a není nijak nepříjemný. Problém bude při jízdě s otevřenými předními okny (od 60 km/h výše), protože Vám bude fučet do uší a na krk, což není příjemné. Já jsem to vyřešil nákupem deflektrů (ofuků, cca 1100 Kč přímo od Renaulta) na přední skla, takže i při rychlé jízdě je možnost výměny vzduchu větráním.

Závěrem bych řekl pár svých tipů, které bych uvítal:
Kuřáci budou nadávat na popelník, protože je umístěný tak, že se tam nenacpete s cigaretou přes šaltrpáku. Já naštěstí nekouřím. Dále si myslím, že loketní opěrka by se šikla. Totální problém vidím v absenci šestého kvaltu, protože současné motory i malé a slabši si dokáží poradit se šestistupňovou převodovkou. Náklady na zabudování 6. stupně ve výrobě jsou "neuvěřitelných" 31 dolarů (necelých 700Kč)!! Nechápu, proč se již nemontují šestikvalty standartně!

Klady:

Nízká spotřeba

Dobrá dynamika

Líbivý vzhled (myslím, že tato generace shodila nálepku Clio s baťohem)

Vysoký poměr užitná hodnota / cena (řekl bych, že nejvyšší)

Automatické denní svícení

Veliký zavazadlový prostor (506 litrů nemá v této třídě konkurenci)

Příjemné prostředí pro řízení (můj subjektivní názor)

Výkonná (stupeň 4) i tichá ventilace (stupně 1 a 2)

Za cenu cca 200 tisíc nejlepší výběr

Zápory:

Kufr má omezený přístup (dáno tím, že to je sedan)

Není dělení zadních sedadel 60:40

Zadní příčka zajišťující tuhost automobilu

"Gumové" řízení a řazení (ale žádná katastrofa, opravdu jen o zvyku)

Malé kapsy v předních dveřích

Chybí 6. rychlostní stupeň (pro rychlosti cca 130 km/h aby Thália točila cca 2200 otáček)

Polohovatelné sedadlo a volant není v základu

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 42


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Thalia

Vložit komentář

Luboš

Myslím že terénnák X Trail musí zvláště ve vyšších rychlostech překonávat větší odpory (aerodynamika, pneumatiky, hmotnost), než "limuzína". Tak asi proto ti připadá, že pětka má ve 130ti dost otáček. I když 3000 jsou ještě v normě, některá auta jsou na tom hůř :-))

29.03.2010 | 23:22:00 |  Reagovat

22:12: V Nissane X-trail,

jedno ktorý motor / dieslový/ od 84kw až po 127 kw, je sprevodovaný veľmi ťažko a nezdá sa mi, že by to boli slabé motory do tých malých škatúľ.
Z osobnej skúsenosti / všetky 3 odskúšané, dlhodobo/, aj na 6.st. točia pri 130 okolo, alebo cez 3.000 otáčok, čo je podľa mňa veľa, ale veľmi živé, veľmi pružné, taká O II s 77 až 103 kw motorom Vám jednoducho neujde... .
Takže je to podľa zamerania auta a motora. A zaručene nikto súdny nepôjde 50km/h na 5.al. 6. rýchl. stupni... . Vraj kvôli spotrebe. Na 3-4 st. bude taká istá, ak nie menšia...:))

29.03.2010 | 22:33:14 | ľuboš Reagovat

Radek

Ano, ale pokud je slabý motor, musíš jestli chceš nebo nechceš převodovat "na krátko". Protože větší přesahy mezi stupni by prostě nepobral. Viz Jawa Pionýr - mezi jedničkou a dvojkou byl tak propastný rozdíl, že tam vlastně chyběl ještě jeden kvalt. Kdo na tom jel někdy ve dvou, zná to. A to proto, že dvojka byla moc dlouhá. U Simsona už to bylo o něčem jiném. A hned jel líp, přestože měl papírově menší výkon (3 koně, a pekáč 3,5 koně). Takto to funguje i u aut. Nepružný motor potřebuje mít kratší převody, vlastně i ten závoďácký je nepružný, protože je konstruován na jízdu při nejvyšším výkonu, ve vysokých otáčkách. Jednička je dlouhá a ostatní stupně jdou těsně za sebou tak, aby motor i po přeřazení točil u nejvyššího výkonu.

29.03.2010 | 22:12:54 |  Reagovat

Odstupňování převodovky v první řadě záleží na vozidlu, do kterého je určena. Ve sportovním autě je převodovka udělaná tak, aby byl pokles otáček mezi kvalty takový, jenž umožňuje razantní akceleraci i po přeřazení, protože max. výkonu je položeno v naprosté většině benzínových motorů téměř v max. otáčkách.

29.03.2010 | 21:52:21 | Radek Reagovat

To: Jirka: Rozpráva sa, že predný náhon dokáže vytiahnuť

auto zo zákruty, keď ide veľmi rýchlo. Tak to skús...., keď sa to "rozpráva".
Potom pochopíš, že mi ide viac o technickú stránku veci ako o krčmové reči...:))

29.03.2010 | 21:39:49 | ľuboš Reagovat

No, já bych za mocný motor považoval třeba klasickou V8 :-)) ale i takový dobře povedený motor 1,8 nebo 2,0 příp. 2,5 určitě nepotřebuje krátké (pomalé) (lehké) převody, aby ve 130ti kvílel a řval. Údaje v závorkách platí pro Luboše.

29.03.2010 | 21:17:05 |  Reagovat

Do rychla do pomala, krátké dlouhé, těžké lehké. To všecko se říká o převodech v Česku všeobecně. A mocným motorem se na Autorecenzích přeci rozumí - 1.0/93 Nm/50kW!

29.03.2010 | 21:03:28 | Anonym Reagovat

Inteligent pochopí hlupák se ozve.U nás se říká taky do pomala do rychla.

29.03.2010 | 20:51:22 | Jirka Reagovat

Ešte si toho asi nepočul vela.

29.03.2010 | 20:47:46 |  Reagovat

Ešte som nepočul o sprevodovaní do "rýchla" , alebo "pomala",

páni sú z Tramtárie? . Ak už, tak ľahké a ťažké sprevodovanie...
A hláška "mocný motor nepotrebuje krátke sprevodovanie a máva s autom.... bla-bla"..., tak to si môžete dať zarámovať ako patent.
Ale na hlúposť...

29.03.2010 | 20:38:12 | ľuboš Reagovat

Souhlas až na tu první větu. Aby to jelo, převoduje se do rychla. Nebo myslíš že traktor je převodován do pomala aby to jelo? Ne, to byl blbej příklad, ale do pomala se převodují právě motory, které jsou buď slabé, nebo mají "sílu" jen v úzském rozsahu otáček. Mocný motor nepotřebuje krátké zpřevodování a mává s autem jako s hadrem :-)) i s dlouhými převody.

29.03.2010 | 20:04:50 |  Reagovat

Nemůže se akcelerace a zrychlení posuzovat subjektivně.Jednadvojka v Thalii je určitě jedna z nejlepších dvanáctistovek na trhu a je zpřevodovaná do pomala aby to jelo,ale podvozek je jeden z nejhorších takže kamarádům může připadat,když přesednou z jakýhokoli deset let starýho auta i Felicie líp sedí,že jedou rychle,protože s tímhle autem se hodně brzo dostane člověk na limit a pak má co dělat aby ukočíroval.

29.03.2010 | 19:33:05 | Jirka Reagovat

mohla to byť aj 106 uz neviem presne bolo to dávno ale viem že to bol mali pegouet a išiel ako ďábel

29.03.2010 | 18:52:06 | mato2sk Reagovat

Myslíš 106ka? je o něco lehčí a menší. A co teprve 107ka...:-))

29.03.2010 | 18:38:18 |  Reagovat

od tích 4000-5000ide výrazne lepšie od 2000-3000ide solídne postačujúc od3000-4000 ide už lepšie ale ja som len chcel upozorniť na ten fakt že to zrýchlenie okolo tích 4000 je výrazne väčšie neviem si to vysvetliť ale je to tak a tej 2051,1 som šiel je to fakt malí diabol ešte lepšia je ale 105 ka

29.03.2010 | 18:16:25 | mato2sk Reagovat

Takže tah má jen v rozmezí 4000 - 5000 otáček? To teda není žádný zázrak. Jestli ta "akcelerace" není jen tvůj subjektivní dojem. Myslím, že i stará 1,1 Pežot 205 nebo Saxo by ti natrhlo prdel, protože to táhlo taky od 4000 ale až do 6000.

29.03.2010 | 18:07:46 |  Reagovat

Nemyslím si, že na svůj objem jede špatně, ale prostě na turbokamna 1.9 i 66kw v dobrým stavu nemá ani náhodou.

29.03.2010 | 18:01:20 | Radek Reagovat

RE:

stejně jako tvá turbokamna 1.9 s neuvěřitelnými 66kw nemají na turbodehet 1.2 se 77kw.....

Chápeš jak moc velký OT si napsal a že porovnáváš jabka s chlebem?

30.07.2012 | 10:38:09 | Kuban  | 93.153.124.* Reagovat

nehovorím že to ide ako 2liter benzín s turbom ale nato aký je to malí motor bez turba tak ide sakramentsky dobre a išiel som aj na kazematovom tolede a to auto aj keď ho točím je dosť lenivé zato thalia keď ju vytočím nad 4000 tam vynikajúci ťah ale ten je max do 5000 ot tam to už tiež není nič moc aj kamarát mi to potvrdil že nad tích 4000 ide ako delo vzhľadom k tomu motoru že ešte nešiel na takej dobrej 1,2 oproti pr fabii sa to nedá porovnať keď zošliapnem pedál a akceleruje tak v okolí 4000 nastane zrazu výrazne prudšia akcelerácia

29.03.2010 | 17:40:56 | mato2sk Reagovat

Asi vyměním V8 za 1.2 s kosočtvercem na kapotě, když to tak jede. P.S. Nenapadlo tě, že kamarád byl diplomat a nechtěl ti kazit radost z auta tím, že by ti řekl, že to jede úplně na hovno ve srovnání s turbodehtem?

29.03.2010 | 17:26:42 | Radek Reagovat

tu spomínanú felíciu som mal aj ja iež1,6 ale porovnaní s thaliov to nebolo nič moc hlavne čo sa tíka jazdi do kopcov s vozíkom tam kde som na felde musel vytáčať štvorku na thalii nemám problém na 5tke akcelerovať do kopcov a čo sa tíka tej 5tky pri 50kmh nieje to presne 50 je t trochu otáčky treba držať okolo 1800 da sa aj z 1600 ale potom ju treba veľmi opatrne rozbiehať to jednoducho treba počuť ten motor aby nevydával brunivé zvuky aby neklepal tak sa snažím ísť a vtedy ventily rozhodne netrpia jasné že sa z 50kmh nerozbehnem zošliapnutím pedálu na doraz pomali ho zošľapujem a musím reagovať na zvuk motora nemôžem ho riliš zošlapnúť až kým sa nedostanem na 60kmh tam už je skoro 2000ot tam už ide v pohode a keď človek nevie jazdiť keď není vžití stým autom tak jasné že trpí motor aj mne to chvíľu trvalo kým som sa na ňom naučil dokonale jazdiť prvých 2000km som jazdil veľmi miene nešiel som viac ako 90 čo je 3000ot a radil som max pri 2500ot čo ináč radím aj teraz lebo to aj renault odporúča ak chce človek jazdiť ekonomicky pri benzínovom motore má radiť pri 2500ot a teraz ako som sa správal tomu motoru od začiatku teraz mi to odpláca veľmi nízkov spotrebov a vysokým výkonom tak preto som trhol aj tu octavku 1,9TDi a kamarát má s rovnakým motorom toledo (ináč vynikajúce auto na dialnici pri 130 berie asi 5l) skúsil sa v thalii previesť a sám bol prekvapený do 4000 ide dosť lenivo by sa dalo povedať ale nad 4000ot má vynikajúci ťah

29.03.2010 | 17:00:41 | mato2sk Reagovat

RE:

Bylo by vhodné bavit se o konkrétních rychlostech v kmh a né rychlostních stupních, neb ti prostě ani náhodou nešeru tu pohádku o tom, že felcka 1.6MPi ti nevytáhla vozík do kopce.... Felcka 1.6MPi s 55kw která sakra silný krouťák už vocpoda s projevem blížící se ropákovi...... Pohádky si nech na jindy ju? :-)

tažnost motoru 1.6Mpi je bohužel opravdu úplně někde jinde než u Thále s 1.2 ..... ten motor se musí pro výkon točit... to je zásadní koncepční rozdíl, proto tomu odpovídá i spřevodování

30.07.2012 | 10:42:35 | Kuban  | 93.153.124.* Reagovat

RE:

A pohádky o dálnici 130kmh za 5 litrů, to je další extrém....

všehovšudy mi připadá, že ta thália je v každé stránce věci asi opravdový extrém..... Za solidní prachy extrémní vozidlo...

30.07.2012 | 10:45:44 | Kuban  | 93.153.124.* Reagovat

No jazdiť na 5-ke 50-ku môže byť úsporné, ale motor trpí hl. ventily, určite to nie je dobré, podtáčanie 16V motora je horšie ako jeho vytáčanie, na 4-ke točí pri 50-ke 2000 otáčok a vtedy je spotreba cca 5 litrov, čo je tiež veľmi dobre. No a dať Octávku 1.9 TDi 66 KW, tak to si hádam nemyslel vážne, sám mam Thaliu 1.2 a nie je to žiadny zavodnik, však ani tie papierové parametre ťa nepustia, mal som 1.6 Feliciu a ta mala lepší ťah

29.03.2010 | 13:52:16 |  Reagovat

nemozem si ho vynachvaliť

Aj ja som mal zmiešané pocíti s kúpou renaultu nikto mi ho neodporučil ale keďže som na lepšie auto nemal tak mi nič iné nezostávalo ale nemôžem si to auto vynachváliť motor je dostatočne dynamický bez problémov trhne aj oktavku 1,9TDI 66KW (thalia motor 1.2 16V) ja väčšinov jazdím s vozíkom aj do kopcov nemá problém akcelerovať zo zaradenou päťkou zatial ho nemám dlho asi rok má najazdených skoro 20000km ale je nadmieru zaťažované vôbec ho nešetrím. Čo sa tíka spotreby tak dolu klobúk a odkedy som zistil že sa pri50kmh dá jazdiť na päťke tak spotreba v meste alebo v obci je 4litre na 100km a môj absolútni rekord je 140km za 5 litrov a niže by som šiel ako slimák normálne obec 50 a mimo 90kmh ale pri bežnej jazde v lete neni problém jazdiť v priemere za 5 litrov v zime je to asi o pol litra viac len na diaľnici už si vypýta do 100kmh je spotreba 5,4l ale pri 130kmh je to už 6,7l , pri jazde s vozíkom mi berie 5,8l.
zatial s mojich doterajších skúseností môžem len odporučiť motor veľmi úsporný a zároveň aj dynamický.
ešte jedna rada na záver keď na to máte tak si radšej kúpte s motorom 1,5DCi 63KW spotreba je excelentná pri 120kmh na diaľnici 3,4l švagor ju má a zatial po15000km má priemernú spotrebu 3,7l

29.03.2010 | 10:32:43 | mato2sk Reagovat

Renault Thalia II tesnenie na olejovom filtri

Chcem sa podeliť s mojou skúsenosťou ktorá sa mi prihodila tento týždeň 25.1.2010. Mám novu Renault Thalia II kúpená v máji 2009 najazdené mám 6000 km . Ráno som šiel do práce, bolo - 14 st.C. Po asi 3 km sa mi rozsvietila kontrolka mazania a STOP zastavil som okamžite a pozrel sa pod kapotu motora. Zisti som že je všade rozstriekaný olej . Samozrejme že som hneď volal asistenčnú službu , trochu to trvalo kým prišli ale odtiahli ma do Renaultu . Prímaci technik pozeral skade vytiekol olej ale nezistil hneď nič . Ale hneď prišiel aj automechanik a ten zistil hneď príčinu. Predstavte si čo zistil. Tesniaca gumička na olejovom filtri bola mierne vyskočená doboka a odtiaľ striekal olej. Samozrejme hneď na počkanie mi to urobili a samozrejme zdarma veď auto je v záruke. Technik sa čudoval že niečo také sa stalo a že to vydržalo 6000 km. Mne to pripadá že s takým niečím sa ešte nestretol. Neviem či sa to dá považovať za poruchu motora ? Vie mi niekto vysvetliť ako sa môže niečo také stať ? Mal niekto také skúsenosti ? Budem rad ak sa niekto prípoji a napíše svoj názor alebo skúsenosť. Môžete mi napísať aj na email: s.fe@szm.sk

28.01.2010 | 21:29:50 |  Reagovat

bez urážky, od renaulta se drž raději dál. Pokud francouze, tak raději Peugeot (207, 206+), nebo Citroen. Renault opravdu není z nejspolehlivějších - slušně řečeno. Možná i to Sandero má lepší základ, než Thalia...

25.01.2010 | 20:38:23 |  Reagovat

renault

Chcem sa informovat ake auto je na trhu vlastne dobre ? Jedni nadavaju na renaulty , fiati, skodovky, ne korejske auta. Mne sa paci nova renault thalia II .Jedni na nu nadavaju ini chvalia.Niektory vravia ze renaulty su najhorsie auta kde je pravda ? Dakujem vopred za rady a nazory .

25.01.2010 | 19:34:44 | stejo Reagovat

RE

Nechápu vždycky machýrky co odsuzují někoho, kdo si koupí nové levnější auto. Thalie sice není můj typ auta, ale určitě je lepší nová Thalie, než nějakej německej vrak. Sám jsme si před nedávnem koupil nového Peugeota 207 SW a jsem nadmíru spokojen. Každý kupuje dle obsahu své peněženky a ne každý má na nové BMW či Mercedesa. Oni jsou i normální občané, kteří si vydělávají poctivě a nemají statisícové měsíční výplaty.

20.12.2009 | 16:18:50 |  Reagovat

Pardón, aby nedošlo k omylu,

to nebolo myslené Krakenovi, ale anonymovi.

Krakena ctí, že sa vie podpísať a vyjadriť názor.

11.12.2009 | 18:22:19 | ľuboš Reagovat

vidíš, TY si génius,

ak by si mal oči otvorené a vedel čítať, už rok to tu klepem, tak sám na to prídeš, že autá ešte zahučia DOLE O CCA 20 %, celkovo do skončenia krízy bude rozdiel od 35-50 %. Ale Kraken, či Kretén, by to mal vedieť...:))) Alebo Ťa serie zlá kúpa?

P.S. Lagúna 3, GT, kombi, 2009, 180 ps, PLNKA, za 13.500 EUR. 40.000 km. Ani PES po nej neštekol...., C5 combi, 2.0 HDi, 10.000 km, 2009, 15.800 EUR, podobne.

Tak sa len vytešuj, ako si dobre kúpil...))

11.12.2009 | 18:20:00 | ľuboš Reagovat

Já myslel, že Luboš je jen debil. A on je i jasnovidec. No, vlastně debilové mívají určité prvky geniality. Viď Rejnmene?!

10.12.2009 | 20:11:54 |  Reagovat

Kraken: Možno stačí

5-6 mesiacov počkať a aj Megan 3 bude za rovnakú cenu ako 2... .
Prezradím malé tajomstvo: 3 bude ešte lacnejšia než 2, autá na bud. rok padnú cenovo ešte nižšie...:))

10.12.2009 | 19:39:30 | ľuboš Reagovat

kraken

Zkus hádat...Co třeba nižší cena,lepší do města,provozní náklady atd.Laguna je asi cenou někde jinde,ne? Tedy pokud nemáš na mysli ty odporný ojetiny.

10.12.2009 | 19:38:10 | marne Reagovat

Co chcete od malého auta? Kupte si megana, bohužel dvojkovej skončil a teď si musíte sto klacků připlatit abyste měli tu stejnou výbavu ve trojce oproti dvojce. No jo, chtělo to dřív kupovat a nečekat. Pak je tu laguša - krásný autíčko. Ať pročítám kde co, tak dlouháni mají tendenci se cpát do malejch aut. Proč??

10.12.2009 | 19:17:00 | kraken Reagovat

jurgenb

Soráč,nevšiml jsem si,že jde o tu NOVOU Thalii,seděl jsem v té předchozí.V nové to může být s vnitř.prostorem jinak,nevím.

10.12.2009 | 19:06:12 | marne Reagovat

jurgenb

Promiň,ale nesouhlasím s tím,co jsi psal o místě na zad.lavici.Absolvovali jsme zkušební jízdu-já mám190cm,za mě si manželka (170cm) sedla jen s koleny vytočenými nabok,pak jsme se prohodili a byla to ještě větší katastrofa.
Vzadu je místa tak pro děti,nebo pokud v autě jedou jen samí hobiti.Vepředu jsem se navíc dotýkal hlavou svažující se střechy do strany,volant jsem měl i po všemožném nastavení mezi nohama,kolena do stran-nemožno takhle cestovat.Je to fakt auto jen pro lidi menšího vzrůstu.

10.12.2009 | 18:54:25 | marne Reagovat

Anonym 1124: Ale existujú, :

také Bravúry, značky Barum, boli tiež ťažký prepadák... .
P.S.. Kia Ceed v teste spoľahlivosti na 100.000 km deklasovala zvučné mená, aj Škoda a Mercedes dovedna.... Nemci sa nestačili čudovať... .
Matúš: Nerozčuľuj sa, aj mne niekedy vadili anonymní chudáci, na ZVS by to boli najväčší machri, takto si komplexy liečia takto... . Ber ich ako prírodnú zvláštnosť.
Prosto sa Boh unavil a dovolil hlúpe semeno zasiať. Kvôli srande.

10.12.2009 | 18:29:03 | ľuboš Reagovat

marek

A ten tom je kdo,hlídač na autovrakovišti?:-))

10.12.2009 | 18:22:33 | marne Reagovat

Oslové, Rencek je vrak už když sjede z linky...a je dobře že už se o tom spousta lidí přesvědčilo. Škoda že tu není tom, by vám to vysvětlil!

10.12.2009 | 18:15:15 | marek Reagovat

marek

No četl jsem tu hodně blábolů,ale že 15 let starej vrak je lepší,než novej Renault...Ty jsi asi velký blázen,nebo prostě na nové nemáš.

10.12.2009 | 18:03:53 | marne Reagovat

Čobol je Radek,Marek a jim podobní,prostě šmejdi co uměj akorát kurvit recenze.

10.12.2009 | 18:00:20 |  Reagovat

No milí zlatí, 15 let stará ojetina je lepší než novej Renault! A ojetý Renault je to samé co nový Renault! Prostě šmejd.

10.12.2009 | 17:48:45 | marek Reagovat

Jurgenb

Čoveče, co se vytáčíš? O fotbale, autech a ženských se baví každý normální chlap, protože si myslí, že tomu rozumí... To, že tomu tak nemusí být a většinou néni, je jasný. Neházej flintama a průběžně doplňuj. Majitelů těhlech služebníků je v ČR docela dost.
Samozřejmě zvláštní sorta jezdců ojetin, která si navzájem přizvukuje, že nejlepší je pořádná ojetina, to je kapitola sama pro sebe. Ti, kdyby to šlo, tak si kupují i ojeté rohlíky, když budou o třetinu levnější.
Čau

10.12.2009 | 16:30:27 | Jablonečák Reagovat

a co to znamena čobol?

10.12.2009 | 16:10:50 | prosim vas Reagovat

Pajda za 200L je nejlepší auto, jelikož má sedadla v igelitu. To si může myslet jen majitel takového skvostu, aby přesvědčil sám sebe, jak udělal dobře, protože jinak je faktem, že jezdí obalen hromadou odporného levného plastu, s nulovou výbavou, navíc produkce Made in Turkey, koncernu Renault. Gratuluji ke koupi.:-) Za tyto peníze je slušný hvězdářský dalekohled, nikoli auto.

10.12.2009 | 15:29:31 | Radek Reagovat

Příště se na to z vysoka...

Napíšu recenzi. Nejdříve tu nějaká střeva zvrací názory, že ojetina je lepší. Spamují tu ty svá moudra, kterým nikdo nevěří. Pak se to strhne na to, zda Renault je brak či ne. Poté si tu začnou někteří zlepšovat ega tím, že mají bavoráky apod. Dále se tu handrkují ohledně pneumatik a končí to tím, že se začne nadávat Slovákům.

Takže jděte všichni low-braini třeba do prdele. Už nenapíšu vůbec nic, protože jste mi svými stupidními a k tématu se nevztahujícími bláboly (s prominutím) zkurvili celou recenzi. Psal jsem to pro ty, co to chtějí číst, ne pro ty, kteří si nemají kde vylečit komplex. 219 komentářů a z nich 180 o kravinách.
Když nemáte něco k tématu se vztahujícího (podotýkám, že se to jmenuje Recenze Renaultu Thalia r.v. 2009), tak si to přečtěte a mlčte nebo si to vůbec nečtěte. Nechápu, že se namáháte spamovat kravinama toto forum k recenzi. Je mi z vás na blití.
Omlouvám se těm pár slušným a k tématu se vyjadřujícím lidem, že si museli (nebo asi přečetli) tento můj "výplod". Normálně jsem klidný člověk, ale čeho je moc, toho je příliš.

10.12.2009 | 15:10:38 | jurgenb Reagovat

No jo, zase chuďátka ublížení čoboláci. Ukřivdění pořád stejně jako za ČSSR.
Ovšem z vlastní zkušenosti vím, že kam šlápne Slovák, tam sedum let tráva neroste.

10.12.2009 | 13:57:50 |  Reagovat

NEHORAZNOSŤ !

Až mi padajú oči z jamiek keď vidím, ako tu niektorí jedinci bezdôvodne urážajú tých druhých, aj keď sami majú "IQ malé tykve".A ja som si myslel, že sem chodia len dospelí ľudia.Vzhľadom na posledných 5 komentárov o tom začínam pochybovať.Asi sem chodia aj ľudia, ktorí ešte neukončili ani prvý stupeň ZŠ, prípadne ich rodičia vodia do materských, alebo špeciálnych škôl.Kto iný môže vypustiť "perly" ako "čobolomaďar, zasírají české fora (aj keď toto forum české nie je :-P), táhněte do hajzlu, bláboly, šmejdi" a pod.Vedľa mena by sa malo zobrazovať aj IQ pisateľa.Ale NIKTO z posledných piatich by sa nedostal nad šesťdesiatku...

10.12.2009 | 13:31:55 | Matúš Reagovat

co to znamena cobol?

10.12.2009 | 12:37:44 |  Reagovat

Primeros si měl nasadit tvůj fotr před tím než tě zplodil. jenže vy jste tehdá ani nevěděli že něco takového existuje.

10.12.2009 | 12:26:31 |  Reagovat

souhlassanonymem

Proč čobolomaďaři zasírají české fora? Táhněte do hajzlu, nikdo tu není na vaše inteligentní bláboly zvědavý. Jste stejní šmejdi jako Renaulty.

10.12.2009 | 12:25:29 | antičobol Reagovat

existuju, volaju sa tusim PRIMEROS. A ty si toho prikladom

10.12.2009 | 12:23:09 |  Reagovat

Vše co pochází z čobolákova stojí za hovno, matador není vyjímka. Horší gumy neexistujou.

10.12.2009 | 11:24:45 |  Reagovat

Zabudol som dopísat,

že niektoré značky dokážu urobiť pneu s nízkym val. odporom. Ale to je tak všetko....Aj náš Matador, už neviem aký to dokázal a odvtedy nechodí do porovnávacích testov..., prepadol. .
Preto neznáme značky, alebo tie, ktoré vynikajú iba vo valivom odpore, ale inak NIČ, tie si nevšímam.
Michelinky neexcelujú v žiadnej disciplíne. Sú taký zlatý stred. Keďže pneu. sa kupujú na cca 50-80.000 km, tak sa drahšia cena rozloží. Na lacnej sa niečo ušetrí, ale za život to nestojí...
A km prebeh majú asi najvyšší...

09.12.2009 | 22:55:56 | ľuboš Reagovat

To: Marne: Máš pravdu,

pneumatika nedokáže byť zázračná , alebo super drží na vode, ale na suchu je to trápenie, na suchu super zatáča, na vode lieta ako handra..:((
Už som tu písal, všetko záleží od preferencíí, štýlu jazdy, terénu.
Letá sú už aj u nás väčšinou suché, veľmi presné riadenie a zábavu na suchu ponúka Michelin. Na vode a brzdenie na vode...., no slabota.../ možno aj preto mi kotúče a platničky vydržali 150.000 km..:))
Na vodu sú vynikajúce Goodyery, rôzne akvapl. gumy, ale na suchu je to nešťastie samo osebe..:(( Niekedy som jednoducho netrafil výjazd zo zákruty, auto sa správa ako bez tlmičov, s vybitým riadením a podobne...
Podľa mojich skúseností, ale netreba to brať ako smerodajné, vždy to záleží od typu auta, ťažkého predku/ druh motora/, preferencíí a podobne, sa osvedčili Michelinky. V prémiovej kvalite. Rozmer som už uvádzal.
Ale podobné výsledky by mali dosahovať a iné rozmery.
Na vode idem v stope, alebo po okraji, prípadne sa snažím nevšímať si blikajúce ESP..., najlepšie znížiť rýchlosť, keď prší, tak ma zdolá Golfík 2 1,6 D ľavou-zadnou... .
Veď raz pršať prestane...
To Fabian: Aj máš pravdu, aj sa mýliš..:)
Nahustením naozaj znížiš valivý odpor, ale pri testoch majú VŠETKY PNEUMATIKY ROVNAKÉ PODMIENKY....
T.j. tlak, rýchlosť otáčania sa na skúšobnej stolici, kde sa pneumatika opiera o valec a skúša sa zároveň, kedy pneu praskne a podobne...

09.12.2009 | 22:49:06 | ľuboš Reagovat

Pretože je vonku stále

teplo..:)) Nesneží, nefúka, poľadovica žiadna/ vtedy sú aj zimné na figu..:)), v garáži sa mi nechce prehadzovať, som lenivý, ešte si užívam rýchlejšiu jazdu, chcem dodrať letné,... , ešte majú 1,6 mm, aj keď po obvode už takmer nevidno drážky..., neuveriteľne sa rozpadáva ten zázrak techniky z DE... , lepivejšie a menej vydržali už iba Pirelli, stačí...?

09.12.2009 | 22:32:32 | ľuboš Reagovat

Luboš

V tom testu např.zimní pneumatika,která dopadla nejhůř jako nedoporučeníhodná,měla ovšem ještě s některými nejnižší valivý odpor,ale největší opotřebení,nejhorší jízdní vlastnosti na sněhu a mokru.Z toho vyplývá,že valivý odpor s jízdními vlastnostmi a s opotřebením zas tak úplně nesouvisí (alespoň podle tabulek).

09.12.2009 | 22:24:36 | marne Reagovat

Tak Luboši už jsem z těch tvých informací úplně zmatený. Proč zavčas nedáš zimní, když mají podle tebe menší odpor?
Jo vlastně tos nepsal ty...

09.12.2009 | 22:20:08 | fabian Reagovat

To: Marne: Valivý odpor

si všímam ako prvú informáciu... .
Nejde tu ani tak o spotrebu, ktorá môže činiť aj 0,5 l/100 km , čo už je zaujímavé, / guma sa sama zaplatíi/, ale najmä o HLUĆNOSŤ, čím nižší val. odpor, tým ľahšie rolovanie, ticho v kabíne, VäČŠIA životnosť pneumatiky a podobne.
Na osobáku je nezmysel riešiť, či zákrutu prejdem o 3 km rýchlejšie, alebo na udupanom snehu zastavím o 1 meter skôr. Sú tam MINIMÁLNE rozdiely.
Ale ak jazdím po bežných cestách, NIE v Nórsku, alebo horách, tak pneu, či letné, al. zimné už po skúsenostiach s Continentalom... , budem posudzovať práve podľa val. odporu...:))
Doteraz mám letné. Zima nie a nie prísť. Aj min. rok som nahadzoval až v januári. Pri troche snahy a dobrej zime..:), sa pomaly ani neoplatí dávať zimné pneu...:((

09.12.2009 | 21:58:06 | ľuboš Reagovat

Součinitel valivého odporu podle toho co jsem vypátral opravdu nejvíc ovlivňuje velikost stykové plochy - a ta závisí mnohem víc na tom, jak je pneu nahuštěna, než na typu pneu. Jestli ovšem jeden výrobce uvádí, že zimní má nižší součinitel než letní protože zimní guma je lehčí (rozumím tomu tak, že o cca 1kg lehčí auto na zimních má gumy míň stlačeny a tedy menší stykovou plochu), tak tyto informace já neberu.

09.12.2009 | 21:51:28 | fabian Reagovat

Anonym

Ještě jsem chtěl anonymovi připomenout, i když by to měl po 28 letech za volantem vědět, že Tatra, resp. jakékoli motorové vozidlo má pohonné ústrojí, které klade odpor. To u vagonu jaksi chybí.

09.12.2009 | 21:38:15 | Radek Reagovat

Radek

To jsou bezesporu ty ZÁSADNÍ informace,o které se určitě každý zajímá před koupí pneumatik.Dobré obutí je nezbytnou součástí bezpečnosti auta-ten valivý odpor je opravdu asi to poslední,co by mělo rozhodovat ve výběru.

09.12.2009 | 21:26:56 | marne Reagovat

Podstatné jsou vlastnosti pneumatiky na mokru, sněhu, ledu a břečce. Jestli mě to žere 12L nebo 14L se nezabývám, protože při nehodě VŽDY přijdu o více než pár korun za benzín navíc. A hlavně můžu přijít o mnohem víc než jsou peníze.

09.12.2009 | 21:10:54 | Radek Reagovat

anonym

Pokud by se tyto informace o valivém odporu (zdroj ADAC)nezakládaly na pravdě,pak nechápu,jak by to mělo ovlivnit prodejnost pneumatik.Co by tím výrobci pneu získali?Tímto aktem by "shodili" naopak pneu letní.Mně se tomu taky prostě nechce věřit,nevím,proč by tomu tak mělo být-proto jsem se s Lubošem o tom hádal "do krve."Ale pokud to jsou výmysly,pak opravdu nechápu jejich smysl.Prodejnost pneumatik celkově se tím určitě nezvýší.

09.12.2009 | 20:53:28 | marne Reagovat

Anonym, jestě před tím, než vysere střeva při roztlačování Tatry by se měl podívat na VELIKOST KONTAKTNÍ PLOCHY pneumatik u auta a kola od vagonu. Hned, jak je vysere a znova sebere, by mohl zkusit roztlačit parní válec, klidně na betonu, aby podklad byl opravdu tuhý. Pak to pochopí.

09.12.2009 | 20:46:27 | Radek Reagovat

Poťeš pánbú, ak máte aj Vy voičák...,

... . To sú príklady a porovnania ako z hlbokého komuniznu..:))
Valivý odpor sa meria EXAKTNE. t.j. PRESNE.
Ak jazdíte na "traktorkách", alebo gumách V3S, tak jasné , ale zimné pneumatiky, PREMIOVÉJ značky a kvality, majú nižší val. odpor. A to našťastie nezmeníte ani Vy.. .
P.S. Spotrebu som meral vždy na rovnakých úsekoch, na tempomate, aj s úsilím dosiahnúť čím nižšiu spotrebu.
Na 607 v zime, teplota okolo 0, najnižšia na zimných Mich. Alpinách bola 4,1 l, letných Pilot Primacy 4,3, na letných Continentálkach SportContakt 4,5-4,6, možno 20-30 meraní s každou sadou... , všetko rozmer 225/50/17, resp. 225/60/16
P.S: Máte pravdu, čím tvrdšia, tým menší valivý odpor. Bežne prifukujem o 0,2-0,5 atmosféry navyše.
V lete, keď je horúco a čaká ma nízky prízemný let, tak podľa odporúčania výrobcom.
To. Fabian: Hrubý vzor na pneumatike pre osobné auto nemá význam, iba pre terénne, al. nákladné. Zimná má drobné lamely.zárezy, ktoré pneu odľahčujú.
Pretože na pneu s hrubým vzorom typu V3S by bolo nemysliteľné ísť v zime 150-180 km/h, neudržíte sa na ceste. To isté so starými typmi Matadoriek. Barumiek a podobne.

09.12.2009 | 20:44:39 | ľuboš Reagovat

Nikdy se nebudu řídit výsledky žádných "testů", ať je dělali kteříkoliv podvodníci. Hlavní zásadou kapitalismu, toho zkurveného zřízení je ZISK ZA KAŽDOU CENU. A když to nejde jinak, vypomůžeme si. Tudle někoho podmázneme, tuhle někomu zařídíme nějakou výsadu, tamhle využijeme známé... a hlavně budeme lhát, lhát a zase lhát. O tom, jak zaručeně po našem přípravku narostou plešatým vlasy, jak tlustí zhubnou, a jak mají zimní pneu nižší valivý odpor než letní. Souhlasím s fabianem. Je to boj o zisk. Jelikož jezdím 28 roků za všech podmínek, nemusí mi nijaký pitomeček říkat, které pneumatiky mají jaký odpor. Tahali jste někdy za prdelí obyčejný paleťák? Pokud má gumová nebo silonová kola, táhne se o mnoho hůř, než když má kola litinová. Zkoušeli jste někdy roztlačit Tatru 815? To si dřív vyserete střeva. Ale železniční vagón roztlačit jde. Proč? No protože tvrdá kola mají menší valivý odpor než kola měkčí, a hladká kola mají menší odpor než kola se vzorkem. Zimní pneu - měkčí směs, hrubší vzorek. K tomu není co dodat. A kdo to někdy vyzkoušel třeba z kopce na stejné trase, na letních dojel po vyřazení kvaltu dál než na zimních. Jestli někdo věří opaku, je blázen. Luboš má jistě nižší spotřebu v zimně jen proto, že na mokru, kluzku, slizku, v mlze, nižší viditelnosti apod. holt nejezdí 200, ale jen 150 :-)) A nebo prostě blábolí.

09.12.2009 | 20:08:13 |  Reagovat

fabian

Info o valivém odporu pneu mám z: pneunet.cz/testy-pneumatik/test-pneu-zimní. Pro př.rozměr165/70R14(2004).
Od roku tuším 2007 už tam místo kolonky valivý odpor je spotřeba paliva.

09.12.2009 | 19:28:18 | marne Reagovat

Hiiihaaaa jen debil si koupí takové auto...u důchodců to pochopím, ale u mladých lidí...vy jste fakt kokoti...ale kdo chce kam pomozme mu tam

09.12.2009 | 17:53:05 | rendlsmejd Reagovat

To s těmi pneu je vcelku zajímavé. Není ale třeba hned podlehnout tomu, co uvedou prodejci. Oni třeba napíší, že už pod 7 stupňů má zimní pneu i na suchém asfaltu lepší vlastnosti než letní. Přitom v nezávislém testu se zjistí něco úplně jiného. Až budou všichni 8 měsíců v roce jezdit na zimních, všude se zase bude psát o přednostech letních pneu, aby výrobci nepřišli o kšeft. A jak je to se součinitelem odporu? Samozřejmě u moderní zimní gumy, při jejíž konstrukci se vycházelo z faktu, že z 90 % bude provozována na upravené vozovce, (a vzorek tomu i odpovídá) není zásadní důvod proč by měla mít jiný valivý odpor než letní guma. Já ale osobně raději volím pneu s hrubším vzorkem a ještě je hustím spíš na nižší tlak než letní. Takže v konečném důsledku spolu s dalšími vlivy mám stejně jako většina ostatních řidičů v zimě o něco vyšší spotřebu... Našli jste někde tabulku, že pokud výrobce nabízí třeba dva druhy zimních pneu - jeden druh s hrubším vzorkem do hor a jiný na smíšemé podmínky do nížin - že by ty s hrubším vzorkem měly nižší součinitel odporu?

09.12.2009 | 17:02:58 | fabian Reagovat

To: Marne: OK, oceňujem, že si

bol ochotný uznať chybu... ,
Všetka česť, to sa už dnes tak často nevidí...
P.S. Aj mňa to začalo až vtedy zaujímať, keď som mal pravidelne na zimných gumách nižšiu spotrebu než na letných... .
Ešte pred 5 rokmi by som sa aj ja hádal do krvi... .
Nech sa darí a ešte lepšie jazdí.... .

09.12.2009 | 12:22:33 | ľuboš Reagovat

francuzke auta

Francúzskych aut sa ročne predá...neviem možno milióny
.To znamená že koľko aut toľko ľudí. Dovolím si pochybovať že všetci
sú kreténi.Na rozdiel od pár hlupákov čo sa tu odbavujú.

09.12.2009 | 10:42:50 | sten109 Reagovat

Luboš

Díval jsem se na testy pneu,a opravdu tam byly uvedeny nižší hodnoty valivého odporu u zim. pneu než u letních.Měl jsi tedy pravdu-omluva!

08.12.2009 | 21:18:20 | marne Reagovat

Možná je palubák se zůstatkem takto nastaven úmyslně.

08.12.2009 | 20:38:10 | Radek Reagovat

A Anonym v p.či sa krásne

napasoval, ako hotový k...ot... .
Žeby závisť? Alebo čo tak radšej poradiť..?

08.12.2009 | 20:16:48 | ľuboš Reagovat

Auto s pičou ve znaku, jízda plná zázraků. Vyčkej času a posereš se z toho!

08.12.2009 | 20:07:04 |  Reagovat

Super spotreba, klobúk dole.!

A vždy je to lepšie s tým benzínom a meraním ako naopak... .

08.12.2009 | 19:38:56 | ľuboš Reagovat

další poznatky

Tak mám najeto skoro 5tis km a vše zatím bez problémů. Spotřeba se ustálila po městě (Brno včetně kolon) na 5,84 litrů na sto km. Jediné čeho jsem si všiml a zatím není potěšitelné, je palubní počítač, který měří i spotřebované palivo. Ukazuje větší spotřebu než je reálná. Dnes např. jsem tankoval jako vždy až po hrdlo a počítač ukazoval, že jsem propálil 46,1 litrů benzínu, ale natankoval jsem jen 42,6 litrů (houpal jsem s autem, takže vzduchová bublina by tam být neměla). Rozdíl je tedy docela velký, zkusím se zeptat prodejce (servisu), zda to lze lépe zkalibrovat. Naštěstí je to tak, že při vědomí, že nádrž má 50 litrů, tak tam vždy ještě tak 3-5 litrů zbyte i když počítač ukáže, že jsem propálil "páďo". Uvidím, co mi řekne servis a zda se to bude opakovat popř. s jakou odchylkou.

08.12.2009 | 18:56:53 | jurgenb Reagovat

Já taky srovnávám srovnatelné,

měl jsem Thalii I r.v. 2003 za 330.000,- nový Max stál letos 320.000,- , takže srovnatelné to jistě je (cenově), jinak nebe a dudy...........

07.12.2009 | 10:43:16 | Vašek Reagovat

new thalia

no jo,ale já se bavím o autech kolem 200 tisíc,takže ty ostatní v téhle cenové relaci na tom budou obdobně,zkrátka spotřební zboží

05.12.2009 | 06:37:31 | ondra Reagovat

Rozsvítíme a uvidíme,

Zatím 9.000 a vše OK, teda kromě toho, že po 900 km odešel posilovač řízení, ale to bylo podle mne špatný díl už od dodavatele, jinak to nemohlo odejít tak rychle a bylo to na záruku, pujčili mi na 3 dny Mondeo, tak jsem si zařádil (bezplatně pochopitelně).
Jinak na Maxe mám přikoupenou záruku na 4 roky a jak se bude blížit , tak ho zase vyměním.

03.12.2009 | 16:22:11 | Vašek Reagovat

Ondra

Ty vole, jestli předchozí thálie byla dobrá, tak já jsem naftovej šejk. Stačí si přečíst recenze majitelů. Také mám dva známé, kteří ji koupili novou, a dodnes jí nemohou přijít na jméno. Větší poruchovej krám jsme neměli ani ve firmě. Tak neblázni. Jak na tom bude New Thalia netuším a nechci soudit, ale s tou starou se probuď. Každá značka má občas nepovedený kus, ale u Thálie byl zázrak sehnat kus, který se náhodou povedl.

03.12.2009 | 16:17:17 |  Reagovat

Mhuhehhe

Počkej co ti vyvede C-max to budeš ještě rád vzpomínat.Fordem tam a vlakem zpátky.

03.12.2009 | 14:42:30 | Jirka Reagovat

RE: Mhuhehhe

C max 275.000 pořád jezdí, bez investic...

21.03.2024 | 10:35:54 | Vašek  | 31.30.174.* Reagovat

Mhuhehe

Předchozí a spolehlivé jo? Měl jsi nějakou, že o nich tak básníš? Já jo, zadarmo drahá příteli a ty nové těžko budou lepší..............

03.12.2009 | 11:37:18 | Vašek Reagovat

aha,a to je důvod k tomu urážet někoho druhého?ty budeš takovej ten malej zakomplexovanej človíček,ono není nic snažšího než někoho anonymně napadat po netu

03.12.2009 | 09:54:57 | ondra Reagovat

Hiihii rendl a spolehlivý...to může napsat jen naprostej dement. Nej šit na světě.

02.12.2009 | 17:29:54 |  Reagovat

thalia new

náhodou v pohodě nový auto,už i ty předešlé byli po technické stránce spolehlivé

02.12.2009 | 16:37:23 | ondra Reagovat

Jablonečák:

Souhlasím, že míchat recenze nových a ojetých aut nemá smysl. Tato recenze je sice dobrá, ale napsaná brzy. O spolehlivosti nevypovídá nic. A málo platné, spolehlivost většinu majitelů aut (a potenciálních kupců) hodně zajímá. Zvláště u nových aut - i vzhledem k cenám práce i dílů v servisech, nejen značkových. Dnes je záruka naštěstí min. 2 roky, ale i tak ježdění po servisech nepotěší.

02.12.2009 | 15:56:40 | Itall Reagovat

autorovi

Autore, doporučuju nečíst komentáře milovníků vrakovišť a bazarů, případně dychtivých čtenářů časopisů Autošrot a Hloupý Honza. Pasují se do rolí znalců - asi na základě svých oprav na cestách :-) nebo koukání přes rameno "Pepy z garáže". Každopádně míchání recenzí aut prvních majitelů a ojetě ojetých ojetin není moc přínosné. Ojetináři se hloupě naváží do majitelů nových aut a naopak majitelé nových těžko budou číst vzlyky nad poruchou 10 let staré šunky s najetým čtvrtmega (pardon, vlastně 110000 :))) Užívej si nového auta a spíš se orientuj na stránky konkrétních typů. Tady je to z tohoto důvodu jen pro zasmání...

02.12.2009 | 15:43:26 | Jablonečák Reagovat

Aha, tak Thalia prý super vzhled...hm...no ale sto lidí sto chutí. Že jsi spokojený...ještě chvíli vydrž a uvidíš. Koupil jsi Rencka, tak se těš na velmi zábavné chvilky, které tě brzy čekají.

29.11.2009 | 13:12:55 | tom Reagovat

Nechápu, že někdo ucvrkává z novýho auta typu Thalie. Asi první nový auto v životě. Auto, co má šmrnc je Porsche 911 apod., nikoli tento krám. No, má ale 4 válce.:-)

29.11.2009 | 12:38:35 | Radek Reagovat

natálka

zdarec,tohle auto vlastním pouze krátkou dobu,takže nemůžu posuzovat některé jízdní vlastnosti,ale jedno vím,že bych si ho pořídil znovu,oproti konkurenci má skvělý vzhled,motor 1.2 mi naprosto vyhovuje v poměru výkon náklady,interiér má taky šmrnc a hlavně ho mám v novotě,takže je rozhodně lepší se vyhnout obloukem všem bazarům a koupit si zrovna dnes již dostupné nové auto,bazary přenechme dvacátníkům a kolotočářům

29.11.2009 | 12:17:10 | rené Reagovat

Spojka

Čaute mam aj ja novú Thaliu, v podstate zatial bez nejakého problému, ale v poslednom čase mi spojkový pedál pri zošlapnutí tak cukne, nerobí to vždy, ale hl. keď sa auto viac zahreje, v servise mi tvrdil mechanik, že je to normálne, lebo je to mechanická spojka,na konci lanka je nejaká koliečko, ktoré to robí, že to je tým, že sa sama nastavuje a také blaboly ... Nezdajú sa mi moc tie jeho argumenty. Na prvej garančke to asi budem reklamovať. Nemáte niekto podobnú skúsenosť

20.11.2009 | 07:32:24 |  Reagovat

marne

naprostý souhlas. Ale bohužel, někomu to nevysvětlíš. Každý má holt jiné priority...

12.11.2009 | 19:03:57 |  Reagovat

autorovi recenze

Ignorujte přiblblé komentáře některých chytrolínů, pravděpodobně majitelů vraků na kolech, pro něž je velký obsah motoru a výbava hlavním kritériem pro výběr vozu. Já osobně vždy dám přednost novému, byt´ menšímu autu před letitým křápem, na kterým si léčili mindráky nějací chudáci a pak ho po naleštění a stočení km kopnou do bazaru. U nového auta mám alespoň jistotu nulového
opotřebení a bude mně sloužit tak, jak se k němu budu
chovat.

12.11.2009 | 18:44:00 | marne Reagovat

to Honza

Ano, castecne s tebou souhlasim.Tady jde jen o to, jak na me anonym zareagoval.Dle me to trochu prehnal.Ale nic, stava se.Ja taky nejsem svatej a uz jsem si zvykl na zdejsi rejpaly :-).Byla to proste jen ironie.A co se tyce Feldy jako takove, trochu ti budu oponovat.Vnitrni prostor prumer a nic vic.Kdyz to srovnam s Golfem II, ktery je zvenci cca stejne velkej, tak Felda mi prisla zevnitr mensi.Samozrejme naproti tomu, Fabka mi zas prijde vevnitr mensi jak Felda.To je hold dan za bezpecnost.Kufr komentovat nebudu, takovej normal, motor 1.3 slabej, ale spolehlivej, 1.6 ziznivej a nevyraznej, vykon nic moc.1.9D hlucnej, slabej (ale je to hladkej diesel, takze beru), predni naprava byla pod vetsi zatezi.Naproti tomu vynikajici spotreba a neznicitelnost.Podvozek bych zehlicim vubec nenazval, hrozne nepohodlne auto (jen nevim jestli to je tvrdym podvozkem, nebo hroznejma sedadlama), vsude vsechno drnci.Mozna je to mimo misu, ale napriklad s Passatem, lec mnohdy i starsim, opravdu v tomhle smeru nesrovnatelne (ma perfektni sedacky, lepsi nez lecjaky Superb, natoz pak Felda), primerene mekky podvozek, i kdyz pri vyssi rychlosti moc nedrzi a pluje, ale to jsem kapanek odbocil od tema :-).Koroze je problem snad vsech Feld, ja osobne nevidim rozdil mezi faceliftem a prvnim modelem (ohledne koroze).A ceny ojetych Felicii jsou proto tak neskutecne vysoko, protoze je to Škodovka, tudiz si kazdej mysli, ze je to super levne s levnyma nahr. dilama.Nicmene kolega Feldu ma a ceny dilu opravdu nejsou tak nizke jak se rika...To je cela veda :-)

10.11.2009 | 10:03:46 | jamieson Reagovat

To Jami

Zrovna do Felicie (od 1999) bych moc nevrtal, tohle auto se totiž opravdu povedlo, když vezmu vnitřní prostor, kufr, motor a celkem žehlící podvozek, tak Fabia jako nástupce je mimo mísu. Měl jsem r. 1995, tam byl problém koroze. Facelift už byl v pohodě. Děda má 2000 Sport line používá ji jako náklaďák a to auto furt jezdí a nejsou s ním problémy. Myslím, že největší vypovídací hodnotu mají ceny ojetých Felicií. Je k neuvěření kolik peněz jsou za takhle stará auta ochotni lidé utrati.

10.11.2009 | 09:45:22 | Honza Reagovat

"Primitivní píča slovenská" budes nejspis ty.Mirna jizdenka je to, co napsal Luboš, cist hadam umis, tak si pocti.Tak co mas za auto ? Rychle vymyslej.Dle tvych "inteligentnich" reci, bych te tipoval na hrdyho majitele Felicie LaK z roku 2001.Hlavne ze to ma kuzi, ne ? to f.s. : Dobry auto nejestvuje, kazdy ma sve nedostatky a kazde se ti muze porouchat.Otazka jen zni, ktere auto se poroucha casteji a ktere mene casteji...

10.11.2009 | 07:34:06 | jamieson Reagovat

Anonym 21.05

No, prakticky jsi vyjmenoval všechna špatná auta. Tyto značky mají zpravidla jeden jediný typ, který se povedl, jinak stojí za houby. Dobré vozy jsou skutečně japonské (Honda, Toyota, Daihatsu, Subaru) a taková, na jejichž výrobě se Japonci spolupodílejí. Všechna ostatní jsou sázka do loterie. Kvalitu a spolehlivost umí Japončíci. Oni jsou totiž na rozdíl od ostatních schopni použít nejnovější poznatky ihned v praxi. A mají i odlišnou mentalitu. Firma je pro ně nejdůležitější.

09.11.2009 | 22:39:32 | Drsoň Reagovat

Subaru je pro fajnšmekry,normální uživatel jeho kvality nevyužije a nedocení.A jezdit s Forestrem do Teska a do práce je házení perel sviním.

09.11.2009 | 21:54:50 | japan Reagovat

Mimo Toyoty bych navrhl i Subaru.

09.11.2009 | 21:49:26 | Radek Reagovat

TOYOTA !!!

09.11.2009 | 21:26:01 | japan Reagovat

IDEÁLNE AUTO

Najlepšie auto je služobné, ideálne bez GPS sledovania...

09.11.2009 | 21:23:10 | neb Reagovat

f.s.

Len sa chcem spitat ake je vlaste dobre auto ? jeden kida na renault ,ini na kiu, hyundai,skodu fabia,fiat,daciu proste na vsetky auta sa nadava ale aj nieco chvali. Podla niektorych je najlepsie ziadne auto. Ja si myslim ze kazde auto je dobre a zaroven ma chyby ako kazdy spotrebni tovar .ked kupite nieco blbe tak clovek je nastvati a nadava na celu znacku.

09.11.2009 | 21:05:36 |  Reagovat

Netreba si hneď nadávať,

z mojej skúsenosti viem, že v servise nemajú čas navyše riešiť pre nich nepodstatné somariny, pretože to nemajú ZAPLATENÉ.
Mechanikovi je to fuk, čo Vám drnčí, on z toho nemá nič, potrebuje urobiť čím väčší výkon, aby mu ostalo cca 30 % z fakturácie za prácu. A takých sťažností sa denne napočúva vyše hlavy.
Sám má obyčajne rozheganú šunku, nakoľko auto mu lezie hore krkom, má ich dosť v robote, česť výnimkám... .
Takže naj. riešenie je, ísť za mechanikom, dať mu do vrecka "motivačné" a nech skúsi všetko preskúmať....
Keď som mal novú 406, tiež som si vytrpel svoje. S každou somarinou do servisu, všetky utajené zvolávačky prekonať a až po cca 20-40.000 km začalo byť auto "ako nové.." .
Dovtedy: "čo si neopravíš, nevyhádaš... nemáš."
Na SK je teraz akcia, 5 rokov plný servis a záruka na Peugeoty. Tak, alebo s právnikom do predajne, alebo chce PSA skrachovať. Skôr tipujem na nejaký vý..eb so zákazníkmi .
A miernu jazdenku som myslel max. 1 ročné auto, do cca 20-30.000 km. Ešte v záruke. Už snáď prvý majiteľ vychytal muchy..:)
Po šrotovnom je u nás kopec zánovných áut, kde majitelia nemajú ani auto, ani dom, na krku exekútora....To všetko pre pár kg plechu a plastu. . Kurva život.

09.11.2009 | 20:30:34 | ľuboš Reagovat

On nemá co olizovat on je nemá,on je Eunuch.

09.11.2009 | 19:37:40 | Pepa Reagovat

Jamieson

Právě proto jsem to napsal, ty tvrdolíne!!! Že jako jak chceš poznat "miernu jazdenku?!!" Co mě tady napadáš s nějakou 120tkou ty primitivní píčo slovenská??? Diskutovat se s tebou nedá pitomče, jakmile se někdo dotkne těch tvých zmrdaných ojetin, vytahuješ stodváci. Protože jseš ubožák a chudák odkázanej doživotně na to, co jiný vyhodil. Kdybys měl auto co mám já, oblíz bys všech deset, trubko, i koule by sis olizoval. Debile!

09.11.2009 | 18:31:47 |  Reagovat

Koukni napriklad tohle, chytraku : http://autorecenze.centrum.cz/auto-recenze-bmw-325-914.htm ......... 300 tisic km neni zadny limit.Stary Medouri diesel bezne pres 1,2 mil, benzin 900 tisic (vic jsem nevidel :-), Japonci bezne 600-700 tisic, muj byvalej starej Golf II 1,6 D ma dneska hadam uz pres 600 tisic a furt ho vidim jezdit.A takhle bych mohl vypravet do zblbnuti.Tak presedni ze sve stodvacky, ktera je po 150 tis km na šrot a sedni si do AUTA !!

09.11.2009 | 18:21:12 | jamieson Reagovat

Nebud ironickej.P 607 je auto na slusni urovni.A co se tyce 300 tisic km, tak s tim nema zadne kvalitni auto problem.Nedavno jsem videl inzerat na Hondu Accord 2.0 99kw 1999, mela najeto 400 tisic km.Taky jsem videl test BMW 325i a po najeti 1,6 mil.km bylo auto v super stavu.A to je benzin.O dieselech ani nemluve.Klidne pres 2 miliony.Pri dobre peci, samozrejme.

09.11.2009 | 18:10:59 | jamieson Reagovat

Luboš

Ne. není nad to si koupit značku auta, o kterém vím, že je kvalitní. Upadnout nádrž může asi fakt jen žabožroutům. A ta "mierna jazdenka" se pozná podle čeho? To se vezme zachovalé auto s najetými 300 000, nejlépe od taxikáře, pár let nové, stočí se tacho, přeleští se a máme "miernu jazdenku".

09.11.2009 | 16:08:45 |  Reagovat

Pri tak málo km treba nad jamu,

všetko pomykať, prekontrolovať. Môže to byť hocičo. Od nejakého tiahla, plastu až po neviem čo. TAKTO je to škoda riešiť.
Na predvádzačke P 607 -novej, takto padla na cestu palivová nádrž, nebola riadne prichytená. Preto sa robí "predredajná príprava..." .
Majiteľ predajne bol riadne "vyvalený" kvalitou "predpredajných služieb.." služieb vlastného servisu.
Koho by napadlo kontrolovať nejakú nádrž...Ale trapas ako sviňa... .
Aj preto niet nad miernu jazdenku, kde všetky tieto infarktové stavy zažil prvý majiteľ... .

09.11.2009 | 14:23:16 | ľuboš Reagovat

stefan sn

ale mozu byt uz cepi vyklepane ak mam auto od maja 2009 uplne nove a nabehane len 4000 km. napriklad dnes ked som siel nepocul som nic upne v pohode slo. skor mam pocit ak je chladnejsie okolo 0 vtedy nieco ako by jekaky plast. klepal alebo co neviem. lebo sa m izda skoro vybite capi pri 4000 km. dakujem

09.11.2009 | 13:54:01 |  Reagovat

Plne souhlasim s visnou.Ja taky nepovazuji za standard vymenu čepu pri 3000 km.Jinak jeste k tomu vibrovani u kol : Mozna je to hloupa pripominka, ale jako prvni bych skontroloval spravne uchyceni kola.Taky se mi to stalo.Vibrace, buchot.Nakonec se prislo na to, ze nejakej nezodpovednej mechanik kolo neprisrouboval (nedotahl) tak jak mel.Proste bylo povoleno.Bohudik, ze servisu ho vyhodili, to jen mimochodem :-)

09.11.2009 | 13:26:16 | jamieson Reagovat

jirka

No asi mas pravdu. Ale aj tak by som to asi vyskusal. Inak na macoche som bol nedavno. No to je pekna diira. heheh

09.11.2009 | 13:25:08 | visna Reagovat

Znáš to,oni budou tvrdit že vymet díru jak macochu a ještě se
ho budou snažit natahnout,ale ten čep to na 90% nebude,budou to dělat ty plasty.

09.11.2009 | 13:19:16 | Jirka Reagovat

pekne

Tak ako keby ma na 3 mesacnom aute ktore ma nabehane "nic" odpalkovali ze na capy sa nevztahuje zaruka tak asi by to tam nerozchodili. Taky bordel tam este nemali. To asi nemyslis vazne ze by som na 3 mesacnom aute riesil nejaku vymenu capov za vlastne peniaze.

09.11.2009 | 12:57:27 | visna Reagovat

A v servisu tě odpálkujou že na čepy se záruka nevztahuje.

09.11.2009 | 12:50:05 | Jirka Reagovat

Ale no !!

Chlapi co tu vseci riesite za opravy? na aute ktore ma nabehane 3000 km ? Ake davanie na hever a skusanie capov? nedajboze ich vymena? a neviem co vsetko este ?
OKAMZITE DO PREDAJNE A REKLAMOVAT,REKLAMOVAT,REKLAMOVAT A OJEBAT IM TO O HLAVU.
To snad nemyslite vazne ze budem nieco riesit na heveri s autom ktore ma nabehane 3000 km. Ved to auto esta ani poraidne nevyliezlo s predajne. pardon za vyrazy.

09.11.2009 | 12:41:02 | visna Reagovat

To Jirka

Kangoo má taky odpojení přívodu paliva při nehodě, jak to souvisí s tím, že té paní shořelo jak papír?

09.11.2009 | 12:37:51 | Vašek Reagovat

skus naliat VELFOBIN podla navodu na obale. ak to mepomoze, potom servis

09.11.2009 | 12:31:41 | 23 Reagovat

stefan sn

S tím zdejcháváním to chce nechat tak 30 s zahřát pak nezdechne,ten motor je slabej kort v nízkejch otáčkách.S tím
klepáním to můžou dělat plasty mě to dělá taky dvakrát jsem sebral zajaca a mám uvolněnej nárazník,poznáš to když kopneš do kola tak to zadrnčí..Hoď to na hever za rameno a až to budeš mít zvedlý tak zahejbej s kolem a jestli se to bude kinklat tak je čep na rameni v hajzlu.Dá se sehnat za zhruba 300,-.Anonnyme Renault začal dávat jako jeden z prvních
odpojení přívodu paliva při nehoodě,Thalia to má,takže bych byl v klidu.

09.11.2009 | 12:31:34 | Jirka Reagovat

Když se ozývá klepání při přejezdu nerovností, tak to klepání je na 99% vymačkaný čep ramene. Co se týká startu, tak by se to dalo řešit nastavením předstihu. Pak to nezdechne.

09.11.2009 | 10:33:27 | Radek Reagovat

Luboš

Cením si toho, že se snažíš pomoci. Ale karburátor? To jsi se asi probudil v minulém století :-)))) Ono ani na zapalování se toho už dobrých 20 let moc seřídit nedá. Když pominu Favority... první řadu.

09.11.2009 | 09:31:06 |  Reagovat

Určite puklice nie,

o chráničoch spodku pochybujem, pretože to by ste nemali šancu poznať, ale stačí zájsť pod jamu, treba pozrieť čapy, al. tyčky stabilizátorov, dúfam, že niečo také máte.
. Aj keď pochybujem, že by ste od mája nabehali zo 60-70.000 km, buchot je v 99% prípadoch vždy od náprav, môže byť v háji silentblok, treba pozrieť, takto je to ako hádať budúcnosť.
A ak netankujete benzín niekde priamo z vlakovej cisterny, alebo ste sa neulakomili na nejaký "lacnejší" spod ruky, tak na 99% to NIE je benzínom. Možno že ste natankovali iný, ale ak naturál 95, tak treba nastaviť zapaľovanie, al. karburátor-teda TOTO neviem, nevidel som motor Thálie ani z vrtuľníka, takže LEN SERVIS, žiaden spôsob: pokus-omyl.
A trochu popracovať na slovenčine.

09.11.2009 | 08:50:57 | ľuboš Reagovat

Jestli vám nestačila včerejší reportáž o paní, která málem uhořela v Renaultu, tak Bůh s vámi, nenapravitelní příznivci této paznačky, která vyrábí horší šity, než Korea. Na trhu je tolik aut!!! Velká, malá, střední, silná slabá,..... tak proboha proč renault??? Proč auto, jehož renomé je tak profláknuté??? Podporujete výrobu těchto sraček.

09.11.2009 | 08:42:15 |  Reagovat

Zhoď to do škarpy, ušetříš!

09.11.2009 | 08:26:28 |  Reagovat

thalia

Mam novu thaliu od maja 2009 zatial ziadne problemi. Ale teraz ako je zimnejsie rano pod 0 ked startujem naskoci motor ale mi zdochne môze to robit nekvalitni benzín? ze je tam viac vody ? aj v predu niekde na lavom kolese ked idem po nekvalitnom asvalte ako keby som pocul niekake slabsie klopanie ci buchanie či vybrovanie ..Ale na rovnom asvalte v pohode tichucko .Môzu to robit puklice alebo spodni umeli podbeh?Nevie mi niekto poradit ?Dakujem

08.11.2009 | 22:17:02 | stefan sn Reagovat

Anonym:

Nevím, jakou Fabii 1,4 jsi myslel, ale Fabia I - 1,4 MPi - 50kW s českým čtyřválcem (to je do r. 2002 nejběžnější motor) rozhodně nemá krátké převody. Naopak. Má je dlouhé a motor toho má plné zuby. Na dálnici to ale zas není takový žrout.

06.11.2009 | 14:25:59 | Itall Reagovat

Blbě nastavená převodovka úplně pohřbí i jinak dobrý motor. Příkladem je škoda. Její fabie 1,4 mají tak krátké převody, jakoby výrobce počítal, že budou roztahovat v zimě buldozery. Přitom stačilo jen trochu prodloužit stálý převod třeba v rozvodovce a ta auta by jela dobře, a za míň benzínu.

06.11.2009 | 14:09:34 |  Reagovat

to Radek

Sorry chlape, ja to prebehl jen tak zbezne.Kdyz je to od dealera, tak samozrejme v poho :-)

06.11.2009 | 14:01:06 | jamieson Reagovat

To jamieson

Scout je inzertní server tipu tipcars, sauto atd, čili s prodejem to nesouvisí. Konkrétně ten Lexus je od dealera Toyoty, viz kontakt pod obrázkem.

05.11.2009 | 15:35:07 | Radek Reagovat

to: Jurgenb:

člověče,že chceš přidat nějakej zub na pětce v převodovce,to raději žádnýmu konstruktérovy neříkej,nebo budeš za debila.je vidět,že si neuvědomuješ,co to obnáší.jenom nastíním:při zvýšení počtu zubů,třeba i o jeden a zachování modulu (zjednodušeně tvaru a rozměru)zubu musíš zvětšit průměr ozub. kola a následkem toho odsunout uložení hřídele.a co další kola? nemáš přeci na každý kvalt jednu hřídel ?a tím to nekončí,nastavení obráběcích strojů atd...až se dostaneš k nutnosti nové formy na obal převodovky,a jen ta stojí několik milionů.vím o čem mluvím,dělám v nástrojárně.no nic,skus vymyslet něco jinýho.zatím čau .

05.11.2009 | 13:42:51 | sokolmira Reagovat

AUTOSCOUT24

Hmmm, tak ja nevim, jestli by bylo nejlepsim resenim koupit auto od tak pochybne firmy.Neco jsem si o tom pocetl, "odborny" clanek, taky diskusi na jednem servru a opravdu bych radeji neriskoval.Jsou to lhari na urovni AAA Auto.P.S. Jurgenbe, auto bych nepodtacel.Nechci delat machra, ale zjisti si na netu hodnoty, pri jakych tva Thalie dosahuje nejvyssi kroutak a nejvyssi vykon.Pak podle toho jezdi.Treba moje auto ma nejvyssi kroutak pri cca 2000 ot, nejvyssi vykon pri cca 6000 ot.Ja jezdim tak, abych byl pokud to situace dovoli, mezi temito otackami.Opravdu na to dbej.Pokud budes podtacet, auto bude plne sazi a necistot.Lidove reknuto, "neprofouka a neprocisti se".Pak se ti bude pomalu ztracet vykon a zvysovat spotreba.Budes mit linej a zravej vergl, a to preci nechces, ne ?

05.11.2009 | 13:25:57 | jamieson Reagovat

Pre upresnenie, to máš diesel,

alebo benzín? Lebo 1.800 otáčok je sakra málo.
Ale je to Tvoje auto, Tvoj motor, sám si ho znič... . To, že motor "utiahne" neznamená, že mu to robí dobre. A vtedy ani spotrebu nemá najmenšiu. Ak by si sledoval okamžitú spotrebu, tak na 4.rýchl. stupni by bola NIŽŠIA než na 5.....

04.11.2009 | 23:17:57 | ľuboš Reagovat

6. kvalt by zvládl, tomu věř. O těch otáčkách je to relativní. Záleží na zpřevodování. O zub víc a točí to např. o 500 otáček víc při stejné rychlosti apod. Takže to byl návrh pro konstruktéry. Co se týká podtáčení, tak doporučené otáčky jsou 2000-4500. V 50 km/h mi to točí na pětku cca 1800otáček, což je víceméně v normě. Neříkám, že na 45 řadím pětku, jen jsem podotknul, že se dá zařadit a motor to v poho utáhne. Věc druhá ohledně nespálených částic - když jdeš na plyn pozvolna a ne tak, že na to hňápneš, tak to spálí vše a dobře.

04.11.2009 | 22:55:58 | jurgenb Reagovat

Ešte dodatok pre autora recenzie: 6.rýchl. stupeň

by Vám bol v Thálii zbytočný. Motor by ho jednoducho nezvládol. Pri najmenšom kopčeku na diaľnici by ste museli radiť 5, . by bola taká voľnobežka, ale prakticky nepoužiteľná. Aj tak by musel točiť na 6.rýchl. stupeň min. 2.600-2.8000 otáčok, 2.200 točia 2x silnejšie motory, diesle s 3 x väčším krútiacim momentom než 1,2 l.

04.11.2009 | 19:17:09 | ľuboš Reagovat

TO: Jurgenb: Ak dávate

od 45 km/hod 5.rýchl. stupeň, tak o rok, max.2 môžete kupovať NOVÉ auto. TOTO Vám môžem 101% garantovať.
Podtáčate si motor. Urobte to tak každý deň a motor sa Vám "poďakuje".
Jednak vznikajú nespálené úsady z benzínu, jednak budete mať vyššiu spotrebu. Ale najmä si ho ZNIČÍTE !!! Ak by ste tam mali AMERIKU, 5,7 l a podobne... , tak možno. Motor potrebuje otáčky!!! To, že to necítiť a "nekope" nič neznamená. Stačí si spomenúť na obyčajný bicykel..:))
To: Radek: Ááááách Lexus.... , to by som si dal povedať. Akurát, že najbližší servis je 150 km od domu, 220 sa mi zdá malá, 300 už zbytočne veľká... . Ale akonáhle prestanem drviť kilometre, na staršie kolená sa upokojím, taká 430 by ma vedela potešiť. Možno.
Akurát tie naše cesty, neviem či by nápravy veľa vydržali. Prakticky každé 2 roky robím kompletnú GO náprav, v tomto sú Frantíci preborníci v jednoduchosti a demontovateľnosti jednotlivých komponentov.
A nehovoriac o tom, že u nás to teraz vyzerá ako cez výnimočný stav, samý policajt, keď chcem povymetať pavučiny, tak často až po polnoci, inak sa tu meria o život.... . A pokuty ako pre vrahov. .
Áááách, Lexus...najspoľahlivejšie autíčko...:))). Len či by mi to susedia odpustili. Vieš koľko ľudí si Ty nasral svojou Toyotou ?! Nestačí Ti fungl nová Škoda 1,0 Junior ?!! Al 1,2. S metalízou ?!!...

04.11.2009 | 19:11:05 | ľuboš Reagovat

to Pepa

Zklidni hormon, hrdino internetovej :-))

04.11.2009 | 17:41:44 | jamieson Reagovat

Mám pokračovat?Nebo už budeš držet hubu.

04.11.2009 | 16:51:54 | Pepa Reagovat

to Pepa

Tech 300 litru bylo mysleno i s koupni cenou spolu.Jinak vidim, ze ses konecne naucil pouzivat funkci Copy/Paste.Gratuluji.Priste nam ukaz, jak ma vypadat dobra recenze, predem díky.

04.11.2009 | 16:48:43 | jamieson Reagovat

Jameison

Ale no taaaak.Prosim Vas, neporovnavejte low end typu Dacia a BMW 5 (i kdyz 10 let stare).To je jina liga.U BMW mohou byt problemy s velkym poctem kilometru (400 tis. a vice), ale jinak je to proti Dacii nebe a dudy.Maňo zjevne nevi co rika.Cituji : "len naklady na prasknutu hlavu sestvalcoveho BMW postacia na akontaciu na nove Sandero."Mozna jo, ale nevim o tom, ze by pri normalni udrzbe praskali hlavy treba na 3.0 D od BMW.Ten sestivalcovy trilitr je podle mne jeden z nejlepsich, jaky kdy BMW vymyslelo.Taky crash testy.Nevim o tom, zeby BMW 5 melo nejak zvlast spatny crash.Taky by jsem chtel videt naraz BMW 5 vs. Dacia Sandero.Vazne si myslis, ze ti v Sanderu dopadnou lepe nez ty v BMW ? Ja velice pochybuji.Sam jsem mel isty cas ve hledacku prave BMW 530D E39 Touring, ale vzhledem k tomu, ze vetsinou meli ty auta dost najezdeno, nebo byly podezrive, upustil jsem od toho.Ale kdyby jsem mel na ruce alespon 250-300 tis. Kč, tak nevaham, a E39 v plne palbe by u mne s nejvetsi pravdepodobnosti zaparkovalo.A to na dloouhou dobu.Jinak by jsem mohl jeste z vlastni zkusenosti doporucit Passat B5 1,8 T.Az na ponekud mensi bezpecnost (na tak mohutny auto), to neni spatne auto.Mam ho v plne palbe (kuze, klima atd.) a auto jako takove je super.Prostorne, relativne rychle a dneska se da sehnat v cenach kolem 120 tis. Kč i mene.A ja mam ted oci pro plac, protoze jsem do nej nacpal 300 litru a ted nestoji ani polovinu z toho.Ale v dnesni dobe a za ty prachy super auto.Sandero muze jit do p...

04.11.2009 | 16:42:53 | Pepa Reagovat

Anonym opět (už asi po sté) ztrácí nervy. Argument nebo reálné shodnocení žádné, prostě ho není schopen vymyslet. Naštěstí zde existují rozumní majitelé NOVÝCH aut, kteří daný problém dokáží popsat - sokolmíra, Itall, kraken, fabian.

04.11.2009 | 16:37:14 | Radek Reagovat

No dovol, podepisovat se za druhych je pod moji uroven.Ovsem od takovych sraček jako ty, by me to neprekvapovalo...

04.11.2009 | 16:33:01 | jamieson Reagovat

A ještě mk tomu debil,blbec a pitomec,primitiv, pako atd. a možná ještě Radek.Buďto jste teplí bratři nebo jeden a ten samej člověk.

04.11.2009 | 16:29:33 |  Reagovat

Jsem remeselnik, to jen pro info :-)

04.11.2009 | 16:21:21 | jamieson Reagovat

Cukají mi koutky, když někomu někdo nadává do debilů, když sám je primitiv, co se ani neumí podepsat. Jinak 70.000kč měsíčně se dá vydělat, když si mákneš a dokonce i takový člověk může jezdit ve starém autě, protože např. chce zaplati dříve hypotéku, aby ji měl z krku a neplatil zbytečně úroky, než kupovat auto za x set tisíc, byť by na něj v klidu ušetřil. Ale to primitivní blbci těžko pochopí.

04.11.2009 | 16:20:07 | Radek Reagovat

Ja si muzu vozit prdel v cem chci.Az nebudu mit dluhy (ktere jsou ted asi 1 milion Kč) koupim lepsi auto.Zatim radeji splacim, protoze radeji budu mit byt a starsi auto, jak mit auto novsi, ale zustat na ulici.A ten prijem, to jen mezi nama.Oficialne vydelavam 12 tisic Kč :-)) P.S. Radeji Passata 1.8T v plnce a v dobrym stavu, jak novyho Superba (napriklad) za 600 v zakladu.Ovsem byl by novej a to je pro tobe silnej argument.Pro me naopak ne (protoze mam leccos v hlave, narozdil od nekoho :-))

04.11.2009 | 16:16:56 | jamieson Reagovat

Jamieson

Nemáš pravdu, není to tu samej debílek. Jste tu debílci jen tři. Ty, Luboš a Radek. A mě ještě bolí břicho, jak jsem se řehtal tvým 70 tisícům vydělaným měsíčně... (možná tak odstupné) já pláču smíchy... sedmdesát kaprů měsíčně a vozí si prdel ve starým ojetým passatu :-))))) protože na lepší nemá (jak sám psal ve své recenzi) Ty vole, ty už raději drž hubu :-)) A mezi náma, chtěl bych poprosit soudné lidi, zda bychom mohli pokračovat v recenzích na Thalii, kdo má něco konkrétního, a zda bychom mohli vynechat debatu se třemi debily na téma když auto, tak jedině staré a po někom... Děkuji.

04.11.2009 | 16:10:50 |  Reagovat

A jeste pro jurgenba

Ja jsem se do tve recenze neoprel, jen jsem vyjadril svuj nazor.Na to mam pravo.Ja to vidim kapanek jinak jako ty a pokud nejsi tuhle skutecnost schopen prijmout, tak je to tvuj problem.Stojim si za vsim, co jsem tady napsal :-)

04.11.2009 | 16:07:32 | jamieson Reagovat

Tady opravdu nema smysl argumentovat.Pepíku, sice jsem do nej nacpal 70 litru, ale mam ho jako cukrik (az na ten kousek rzi :-) a nebal bych se s nim jet kamkoli.A s recima, ze nemam na benzin, olej a podobne, jsi me pobavil :-).Tech 70 tisic si vydelam za mesic, tak o cem tocis ?? Nicmene jsem se opet presvedcil, ze az na Radka a Luboše, tady nema smysl s NIKYM jinym diskutovat, cest vyjimkam.Proste banda pitomcu.Se kouknete na nejaky jiny stranky o autech, treba moje.auto.cz, tam je to na urovni.Tady je to samej debilek (Pepa a spol).

04.11.2009 | 15:44:03 | jamieson Reagovat

To Luboš

Co vyzkoušet Lexus? Viz odkaz: http://cze.autoscout24.com/home/index/detail.asp?ts=5384912&id=vqao2x22hpf3

04.11.2009 | 14:58:12 | Radek Reagovat

To Tony

Víš Tony, bydlím a žiju v Brně. Do Mikulova jsem to auto jel projet. Stačí lépe číst. Ale neva, opravdu jsu Brňák a věř mi, že semaforů a kolon tu máme taky požehnaně

04.11.2009 | 13:29:56 |  Reagovat

nevím

asi považuješ jízdou po městě project pár ulic v Mikulově.Ale ono je to trochu jinak.Je tím myšleno najezdit 100 km po městě,to znamená každých 200m křižovatka,rozjezdy,brzdit až na dvojku,víš,ono ježdění po městě je vlastně jedna velká kolona.Bydlím v Ostravě,po Ostravě jezdím se storkou 1.2 55kw a pod osm litrů nejdu.Že tam u vás projedeš pár ulic bez přeřazení,to není spotřeba ve městě.Dávám za pravdu sokolmirovy.Jinak clio-thalia není pro lidi nad 180cm (o zadních sedadlech ani nemluvím),já měřím 174 a je to tak tak.Ještě jedna věc:myslím si,že na šestku by jsi ten motor ve stotřiceti jen dusil,nemá výkonovou křivku jako nafta.

04.11.2009 | 11:37:59 | Tony Reagovat

odpovědi od autora :o)

Ano, motor ve 130km/h točí na pětku 4400 otáček, což mi příjde zbytečně mnoho, proto bych byl rád za šestku, která by točila ve zmíněné rychlosti cca 2200 otáček. Nebylo by to na závodění (na to není ani auto stavěné), ale na udržování rychlosti. A když bych musel zrychlit, tak podřadím na pětku nebo čtyřku, tak jak to dělá každý. Na pětku se dá jet už od 45 km/h, takže to zpřevodování do města je fajn, ale nehodí se na dálnice. Na silnice je ovšem naprosto dostačující. Jen prostě na dálnici by se šestka šikla.

To sokolmira: Můžu to napsat tak, že se jedná o pohodlný posed s nastavením špíglů, volantu, sedadla apod. Těch 100km je proto, že jsem jel v jedné poloze k Mikulovu, tam ji zkusil dle svých poznatků z této půlky cesty vylepšit změnou a pak jel nazpět. Po příjezdu jsem provedl poslední korekce a bylo ok. Nešlo jen o to najít polohu na kodrcání se do práce v délce 15 km tam a zpět. To vydržíš i na čtyřkoláku.

Auto bylo i ve 170 a 4 lidech s nákladem ovladatelné a neměl jsem pocit, že bych si nebyl jistý a nebo se auto chovalo nepředvídatelně. S Bravem jsem měl ve 195km/h stejný pocit. Tomu autu se dá věřit i v těchto pro něj extrémních rychlostech.

Jak jsem psal výše, nejde o to z Thálie tahat 220 km, ale spíše ušetřit palivo. A garantuju ti, že jsem se spotřebou nepřestřelil. Bez kolon po městě necelých 6 litrů, ve velkých kolonách 6 - 6,2 litrů. To mi věř. Učil jsem se řídit ještě na obstarožním Fiatu 125p (mého otce, který mi ho daroval po nákupu nového vozu proto, abych se naučil jezdit s líným autem bez akcelerace (kvůli odhadu), těžkým, dlouhým a širokým bez posilovače řízení - byla to skvělá škola), poté jsem měl Seata a pak Fiata. Seat pomalý a nevýkonný a hodně žral, Fiat byl fajn, ale jeho čas nadešel. S Fiatem jsem po městě jezdil za 7,6 litrů s rosvícenými světly a v zimě za cca 8 litrů, přitom techničák uváděl spotřebu 9,8 litrů po městě. Troufám si tvrdit, že umím s auty jezdit hospodárně (a nebýt brzdou provozu pro šťourali :oP ).

Jsem zastáncem toho vyjet o 5 minut dřív než později.

04.11.2009 | 09:12:31 | jurgenb Reagovat

Pokud majitel vozu postrádá šestku, vypovídá to o tom, že něco není úplně v ažůru. Buďto je motor na pětku zbytečně v otáčkách, nebo mu naopak netáhne. Obojí je na hovno. Ale to ještě neznamená, že by se mělo šest stupňů montovat standartně a do všeho. Je to problém tohoto vozu, nikoli například mého. Mě pět rychlostí bohatě stačí a nemám s nimi nejmenší problém. To je věc inženýrů, jak navrhli motor (průběh krouťáku) a převodovku. Pokud je motor dostatečně pružný, může si pět převodů dovolit pokrýt rozsah šesti převodů nepružného motoru. (Teď nemám na mysli auta, jež jedou 200 a více - tam má šestka samosebou uplatnění). Nevím, jestli jsem to popsal srozumitelně

04.11.2009 | 07:50:48 |  Reagovat

jen pár vět

pro autora recenze.jak můžeš napsat příjemné prostředí pro řízení,když jsi se tam "nalícoval" až po 100km?Já mám pikoše,ale tenhle problém jsem neměl (mám 183cm).přece jen thalia je jen clio s kufrem.S tou spotřebou po městě jsi se teda hodně ukecnul.já mám po městě spotřebu šest,ty budeš rád,když se vejdeš do desíti.Tím myslím opravdu po městě,když v něm bydlíš-couračky,brzda plyn.Šestá rychlost ? Aby jsi i v mírným stoupání ve 130 podřazoval?nebo mít maximálku 220,která se tím vybízí ? Už ve 150 je to neovladatelný auto.drž se při zemi.Do diskuze nový-starý nebudu mluvit,nemá to žádný smysl.je to komfort,bezpečí a možnost poruchy jakéhokoliv dílu versus menší pohodlí,záruka,novota.peníze stejný.a co se bude víc srát? to už je kus od kusu,jak se natrefí.přeju hodně šťastných kilometrů.

03.11.2009 | 23:21:34 | sokolmira Reagovat


Vážení ,
po přečtení cca 108 recenzí (k 3.11.2009) na vůz Renault Thalia Expression jsem dospěl k závěru ,že tvrzení našeho nejmenovaného umělce z oboru výtvarného umění je ,a to bez provedení konzistetniho důkazu, naprosto pravdivé když tvrdí ,že náš národ má pouze 15% odpovědných a gramotných jedinců . Slovník některých aktérů ,způsob argumencí,jakož i naprostá ignorance jakýchkoliv pravidel pro písemný projev je skutečně,ale skutečně zarážející. Tam ,kde se může a má diskutovat o vozu Renault Thalia Expression se blábolí o všem možném ,což mě silně připomíná naší politickou scénu. Někteří aktéři mě připadají jako vševědové ve stylu “všechno vím ,všude jsem byl a od všeho mám klíče”.
S pozdravem Váš Fed

03.11.2009 | 22:10:53 | Fed Reagovat

Mne je to úplne jedno,

kto si čo kupuje. Všetko záleží od peňazí. Ale dnešní majitelia NOVÝCH áut ťažko v budúcnosti zaplačú, pri následnom predaji, pretože ceny nových padajú a ešte pôjdu dole...a s nimi aj jazdenky.
Takže ak kúpim jazdenku, s cca 5-15.000 km najazdernými, o 20-30 a viac % lacnejšie, po roku-dvoch / po najazdení 100-150.000 km ho s ľahkým srdcom strelím. A vozím sa neporovnateľne lepšie.
Hrdý majiteľ "nového" vyrobí stratu, až ho sekne.
A ešte niečo: Ak si niekto myslí, že auto malej triedy je lepšie, bezpečnejšie, kvalitnejšie vyrobené, je na OMYLE. Na malých autách musia autom. šetriť, iba na veľkých zarábajú. Preto máte poctivejšie nápravy, lepšiu výbavu, xenóny, ESP, ASR a podobne...) A jazdu o 2-3 triedy inde.
Pupkatej: Ak si ty ten anonym, tak Ahoj, ale dúfam, že nie.
Nezastávam sa nikoho, Jamienson mi občas tiež dvihne mandle, naposledy 140-tkou v obci..:)), ale každý je mladý iba raz. Príde k rozumu, keď sa nezabije.
Tak mu daj šancu. A ak si čítal pozornejšie, vieš, že nesúhlasím aby si ľudia s 50.000 ,- vo vrecku kupovali autá za 100.000,-....:))./ max. do 10%/
Tiež som bol mladý, ako aj Ty, ale argumentovať nejakou "preprdenosťou" sedačiek je fakt úbohé.
Potom by nikto nemal kupovať byt, al. dom, iba NOVÝ. Nepreprdený.
P.S. A ak by som mal voľné zdroje, resp. čakám na bud. rok, prepad by mal ešte nastať, tak už zaparkujem také BMW 7, 730 d z 2007 za cca 22.000 EUR, al. Jaguár XF 2008, 30.000 km za cca 26.000 EUR. Nový stál 70.000 EUR.../ jasné, nekúpim, hanbil by som sa voziť v takej rakve, ale ceny sú naozaj lákavé, nie?/
Alebo radšej by som mal kúpiť za tú cenu 26.000 EUR Škodovku ? Octáviu? Lebo na Superba to nevyjde...:(( .
Nakoniec aj tak ostanem pri Francúzoch, už poznám ich muchy, miesta veľa, komfort. A dojem nepotrebujem robiť na nikoho. Za cenu Fabie 2, NOVEJ, taký olietaný vrak s cca 50.000 km, 2,2 biturbo, v plnke...:(( preprdený..:((

03.11.2009 | 19:22:55 | ľuboš Reagovat

To jurgenb

Původní cena Toyoty 4Runner 4.7 V8 4WD $52.000 (základní model ve výbavě Limited stál nějakých $41.000), můj nákup $18.700, najeto 37.000mil. Rozdíl $33.300, tj. při kurzu v květnu 21.57kč za dolar 718.000kč. Ano, není to 750.000kč, je to jen 718.000kč. Můžeš si to najít kdekoli na netu, kolik stojí tato Toyota. Takže si věř, čemu chceš.:-))

03.11.2009 | 17:51:13 |  Reagovat

Myslím, že je lépe koupit auto nové, tak jako třeba oblečení, boty apod. Jistěže auto je kapánek dražší. Ale stále bych doporučil na normální použití auto nové, jestli nemám tolik peněz nebo je nechci vyhazovat, tak třebas nižší třídy. Jistě, kdo lepší značku nebo větší auto chce mít za méně peněz, ať si ojeté pořídí. Ale podle mě je riziko špatného nákupu i u nového auta. U ojetého je mnohonásobně vyšší. Pro normálního člověka je lépe nezkoumat ojetiny - stejně na mnoho věcí nepřijde - a koupit si nové. Jestli na něj vůbec nemá, pak není co řešit, respektive je hodně co řešit při hledání vhodné ojetiny. U značkových prodejců to ještě jde, možná, že velká nebo luxusní ojetá auta se tam dají pořídit výhodně. Ale např. u škodovek - při současné ceně nových aut - mě to nijak cenově nezaujalo.

03.11.2009 | 17:46:03 | Itall Reagovat

Ojetina - spotřebák

Takže moje předchozí vozidlo BMW 530D r.v. 2003, koupeno 2007, cena 320.000kč. Detaily viz moje recenze. Za 2 roky najeto 110.000km, cena oprav cca 30.000kč (přední náprava + spojka). Vozil jsem všechno možné od nákupu po cement. Spočítejte si cenu garančních prohlídek za 110.000km např. u Renaultu a váš spotřebák:-)). Cena bude velice podobná a dovolím si tvrdit, že jsem se vozil kapánek líp než např. v nové Thalii . Jiv jakékoli motorizaci a výbavě Jinak původní cena vozu byla bez nějakých drobných 1.500 000kč. Auto prodával aut. dealer, s původním majitele mi umožnili setkání. Prostě auto dal protihodnotou při koupi nové 7er.

03.11.2009 | 17:10:43 | Radek Reagovat

Pro majitele

Majiteli gratuluji k novému autu. Mimochodem, jsem asi jediný v této diskuzi, který toto auto viděl v Turecku vyrábět (pracuji v dod. f. pro automob. průmysl). Díly pro Turky děláme na stejné lince jako pro Mercedes, nebo BMW. Jinak téma nové/staré auto - sláva fandům starých aut. Vždy když prodávám svoje ojeté a zhuntované auto tak to vždycky nějaký trouba koupí. No nekup to za ty prachy, když to z vrchu tak pěkně vypadá.

03.11.2009 | 17:06:19 | Pepe Reagovat

Valím očiska

Panebože, to jsou bláboly. Donekonečna omílané téma nové auto nebo ojeté??? Chce mi snad někdo říct, že když mu dá někdo nabídku: vyber si za 100,-Kč auto ojeté nebo za 100,- Kč auto nové. Zastánci nových si vezmou jasně nové a zastánci ojetin si vyberou samozřejmě to ojeté, protože ojeté je lepší? :-))) A pokud zastánce ojetin sáhne po novém za stovku, tak je to jen o penězích a je zastáncem ojetin, protože na nové nemá (bez posměšků). Jenže některý "ojeťák", než by dal ty samé peníze za nové, tak si v reálu vybere radši o třídu nebo dvě vyšší auto vylovené z Rýna, jen aby vypadal, že má na lepší a zaplatí si pořádné vyluxování potahů od chaluh a bahna. Ročně do toho nacpe 30.000,- za tzv. "spotřebák" a jede jen max.100km od bydliště, aby ho odtahovka nezrujnovala. :-). Ti odvážnější si tahají v kufru pro jistotu ND, v množství v přímé závislosti na kilometrech od domova. Průběžně pěchují net recenzemi, jak si výborně vybrali po německém důchodci, který jezdil jen do kostela :-) a napadají ostatní, kteří si vybrali nové, i když třeba levné auto, protože jim to na bezproblémové ježdění asi stačí. Jen kroutím hlavou, proč zarputilí ojetináři mají za 10 let ježdění 9 aut... že by něco neklapalo??? :-)))

03.11.2009 | 16:42:19 | Chleboděj Reagovat

Luboši

Ty nemáš o nic lepší argumenty než já. A připadá mi, že jsi opravdu zabedněnec. Ono nikoho nebaví DOBLBA OPAKOVAT JEDNÉ TROJICI IDIOTU, stále totéž. Chceš argumenty? PROBOHA pokolikáté už? Dostal jsi je vždy, v každé diskusi, než si ji zvrhnul v hysterii typu "nevidím, neslyším" Jsi normální čurák, a nejhorší je, že pro své názory se tady držíš takových pitomců, jako je žebrota Jamieson. Kterej je akorát machýrek, v malém autě by nikdy nejezdil, protože co by tomu řekli kamarádi, a na nové větší PROSTĚ NEMÁ !!! Jdi do prdele i s ním ty kreténe. A pod to se klidně podepíšu. Jsi Blb, blb, blb. A na vojně jsem byl v roce 82-84 ty zobáku! Ty už nevíš, jak pořádná vojna vypadá mazánku.

03.11.2009 | 16:39:48 | Pupkatej Reagovat

Přiznávám se, že Lubošovy komentáře už ani nečtu, protože mě a) nebaví, b) jsou to nesmysly a výkřiky do tmy, c) je duševně nemocný.

03.11.2009 | 16:31:54 |  Reagovat

LUBOŠ

nezlob se na mě ale já se ani moc nedivim že tu někteří nadávají teba Jamíkovi, přečti si třeba jeho příspěvek jinému Pepovi 29.10. 12.02 a pak si přečti jeho recenzi na Pasata.

03.11.2009 | 15:57:51 | PEPA 63 Reagovat

Pre posratých Anonymov,

čo nemajú ani gule podpísať sa a argumentujú "preprdenými sedačkami..". a nadávajú Radkovi, Jamiensovi, mojej maličkosti.a pod.:))
Ak taký posratý Anonym bol niekedy na ZVS, / vojenčine/, tak by sa snažil nájsť si čo najvyčaptanejšie kanady, ešte aj ponožky, trenírky, košele, predstav si !!!!, VŠETKO sme mali použité, oprdené. Ešus poznal 1 sv. vojnu a podobne. A to som bol v roku 88-90... . Ty ako slečinka by si mal asi peklo... .
Náš, naši najmúdrejší Anonymovia totiž na dovolenku do hotela idú s vlastnou posteľou, alebo nechodia vôbec, predstav si, že noc pred Tebou sa tam niekto vyšťal, vystriekal, ogrcal... ,
berieš si vlastnú záchodovú misu, alebo ideš srať do kukurice. Tvoja riť totiž nemôže sedieť na osratej mise...,
v reštaurácii máš vlastný príbor, vl. tanier, lebo pred Tebou ho použil niekto s AIDS, leprou, al. obyč. nádchou.... ,
vo vlaku máš vlastný vozeň, al. kupé, NEOPRDENÉ....,
VLASTNE SI MILIARDÁR, VŠETKO máš NOVÉ.

N E O P R D E N É... .

A iba z čístej skromnosti sa vozíš na najlacnejšom možnom aute, lebo je nové..., neoprdené. Nemáš tam nič, čo by sa Ti mohlo pokaziť. Radšej si urobíš prievan, ako pustíš klímu, ktorú nemáš, ale máš NEoprdené... .
Dlho som premýšľal, čo si zač, čo za nenávisť Ťa žerie:
Takže:
1. Môžeš byť neúspešný predajca novych áut,
2. Nemá Ťa nikto rád, ani žena, ani frajerka žiadna.. ,
3. Si zo 4% menšiny a nevieš to stráviť/ospravedlňjem sa všetkym normálnym 4% /
4. Máš pocit frustrácie a neúspechu v živote. A tak Ťa každý rozčuľuje, kto má iný názor a vozí sa v lepšom aute ako Ty... .
P.S. Ja Ti to neberiem. Voz sa na hocičom. Aj pešo choď. Ale keď som sa raz presvedčil na VLASTNEJ PEŇAŽENKE, že výhodnejšie kúpim auto s 5-15-50-100.000 km na tachometri, než NOVÉ, aj také som kupoval, tak aspoň DAJ ARGUMENTY. Lebo Radek, ja, Jamiensom, Japan a kopec ďalších máme opačné skúsenosti a REALNE ich píšeme.
Po Tebe akurát ostáva ZAPRDENÁ stránka... ničoho, nič nehovoriace zvratky.
P.S. Ak by som vedel, že praskneš od závisti ak si RADEK ešte kúpi novšiu Toyotu, tak to puknutie Ti doprajem...:))
Takto radšej prajem Radkovi a ostatným dobré kúpy jazdeniek, v plnke, za smiešne ceny...
Akurát, že to nebude auto od Teba, lebo Ty kupuješ zásadne NEPREPRDENÉ a bez VÝBAVY... . Rob niečo a kúp si konečne auto.

03.11.2009 | 15:11:10 | ľuboš Reagovat

PEPA

dovedu si to vysvětlit jedině tak že těch 70000 kč nacpal do benzínu!

03.11.2009 | 15:03:01 | PEPA 63 Reagovat

Jamejsone

Tady vychvaluješ ojetiny a na svý recenzi brečíš,že už jsi do toho nacpal 70 000,- a pak nemáš ani na výměnu oleje natož pak na benzín,tak s tím radši ani moc nejezdíš aby se ti na tom náhodou zas něco neposralo.Zeber rozum do hrsti a přestaň se přetvařovat.

03.11.2009 | 12:45:00 | Pepa Reagovat

Aha, a co máš proti mé recenzi, že jsi se do ní tak opřel a začal s tím, že za ty prachy je na 100% lepší ojetina?
A jen tak z "kamarádství" - naSbírat.

Ale nic, hádat se nemá smysl. Pokud někdo bude chtít Thalii koupit, tak mu to snad pomůže v rozmýšlení (ať tak nebo onak), pro ostatní je to víceméně nezajímavé téma.

02.11.2009 | 22:21:39 | juregnb Reagovat

to Pepa a podobni hlupaci

Mas neco proti moji recenzi ?? Kde mas tu svou abych se mohl neco priucit ?? Rad nazbiram nove zkusenosti, Pepíku.Predem dík.

02.11.2009 | 14:10:02 | jamieson Reagovat

Pepa

Pepo, dost dobrý, pobavil jsem se. Tak už konečně vím, co je Jamieson zač.

01.11.2009 | 20:39:16 |  Reagovat

http://autorecenze.centrum.cz/auto-recenze-volkswagen-passat-1-8t-20v-9418.htm
Jameisonovava recenze,fakt jsem se zasmál.

01.11.2009 | 19:27:12 | Pepa Reagovat

Luboš

Vítáme toho třetího blba do "diskuse".

01.11.2009 | 18:49:26 |  Reagovat

Plodná diskuse

jen tak dál, mnoho jsem si po přečtení odnesl užitečného, především z mužské a ženské anatomie - díky pánové.

01.11.2009 | 16:41:42 | Vašek Reagovat

Anonym 30.10.19:08:

Bol som na dovolenke, síce krátkej, ale nesklamal si ma.. . . Nemám chuť sa naťahovať s hlupákom ako si Ty, lebo už Šalamúm v Starom zákone hovorí, že človeku pochybnej mysle a bez rozmyslu sa treba vyhýbať, lebo sa od neho nič nenaučíš..., ba do záhuby Ťa privedie jeho hlúposť... . Tvoje reči o použitej žene a podobne by som rád počul zoči voči, ale na to asi nenaberieš odvahu, ani podpísať sa nevieš, za svoje meno sa hanbíš.... preto nad takým ZAKOMPLEXOVANCOM iba mávnem rukou...,
ale smejem sa, ako vidíš niekoho obývačku a podobne, použitú... lebo
TAKÚ presne MÁŠ TY... .
Mňa, ani nikoho iného zatiaľ nenapadlo rozmýšľať nad tým, čo má v obývačke, doma v posteli, či si niekto niečo dokazuje, tým, že si kúpi nejakú šunku. Novú, starú, tááák mi je to jedno.... Iba Ty máš chudáčik starosť... .
Normálne je tu zastúpená fantastická vzorka národa.
P.S. Už som tu raz písal: Auto kupovať do max. 10% voľných peňazí, al. max 3-4 % majetku. Potom sa zbavíte pocitu, že máte poklad v garáži.
/// Pre autora recenzie: 12 rokov je strašne dlhá doba v automobilizme.A j mať auto 12 rokov je dosť na mužskú psychiku. Nech Vám osud dopraje vyskúšať si aj lepšie autá. Nech Vám Thália slúži, aj tak si raz kúpite auto snov, ešte ste mladý, máte čas si zarobiť. A o pár rokov tu napíšete recenziu, že nám padne sánka... ///
Máme to v génoch, inštinkt pravekých lovcov a praprakočovníkov na koňoch nám podvedome velí si zháňať stále silnejšie a krajšie auto-koňa. Čím viac testosterónu, tým väčšia záľuba v autách a rýchlejšej jazde. A takmer vždy si človek kupuje väčšie a silnejšie auto než potrebuje...
Ešte som nevidel chlapa, ktorý je doma pod papučou rezať zákruty na hrane.... . Alebo šantiť..
Držím palce, nech sa darí. Nech ešte dlho chodíme MY páliť sviečky. A nie nám. Lebo už zajtra môžeme mať úplne iné starosti a život ukáže svoju odvrátenú tvár...:(((

01.11.2009 | 12:34:33 | ľuboš Reagovat

Jo to chápu. Dal jsem za ojetinu 230000 a rád. Za 230000 nové kvalitní auto nekoupíš.

31.10.2009 | 22:39:05 | japan Reagovat

Japan

Jasně, o to tu nejde. Jde o způsob, jakým se tady Radek předvádí. Já bych osobně nechtěl ani thálii, ani jiný klenot od Renaultu. Ale rovněž tak nechci ojetinu, užil jsem si s nimi dost. Teď mám už druhé nové (Honda Civic), mám ji 2 roky, a předtím jsem měl také nové. I mé další bude nové. Pokud ty kupuješ jeté, a jsi spokojený, nevidím v tom nejmenší problém. Je to každého věc. Proto ještě snad nemusíme být "chudáčci", a pitomci, a tragédi nebo jak to dotyčný psychouš říká.

31.10.2009 | 22:20:42 | Karel Ch. Reagovat

Ono je otázka jestli novou Thálii nebo 3 roky staré kvalitnější, větší a plně vybavené auto.Vyjde to cenově na stejno a pohodlí větší.A nemusíte se bát že vám rencek někde klekne.

31.10.2009 | 22:15:17 | japan Reagovat

Pro Radka

Tak nějak nevím, jestli má mindráky majitel nového vozu, nebo spíš ten, co jezdí ve staré rašpli a namlouvá si kolik ušetřil. On vlastně neušetřil, protože tolik, kolik by potřeboval na to jeho nové, by stejně nikdy nedal dohromady. Ale je hezké, že tomu sám věří (inu co mu zbývá). Jsou černoši a běloši, blonďáci a bruneti, doktoři a automechanici, a majitelé nových a ojetých vozů. Řešit tady, kdo z nich je chudáček mi připadá stupidní. A ty Radku, konkrétně po přečtení mnoha tvých příspěvků, mi připadáš promiň jako psychopat. Protože hysterie, s jakou se prezentuješ, má daleko ke zdravému rozumu. Nejdřív vnucuješ, přesvědčuješ, a potom urážíš, ponižuješ a zesměšňuješ. Myslím, že ty jsi ten, kdo by měl vyhledat odborníka. Na hlavu samozřejmě.

31.10.2009 | 22:03:08 | Karel Ch. Reagovat

Jseš chudáček a sám to o sobě víš.:-)) Jen si to přiznej, že nemáš na víc, než na vykříkování. Neměj mindráky a navštiv odborníka, on si s tebou popovídá a třeba se mu povede ti vysvětlit, že sousedovic nové auto není důvod k bezesným nocím, chudáčku.:-)

31.10.2009 | 21:49:20 | Radek Reagovat

Hehehe, sběratel odpadků nazývá někoho chudáčkem :-))) To je s tebou prdel, hlavně když musíš mít za každou cenu poslední slovo a nemáš argument :-))) Pak se hodí třeba i podpis.... Pozor ať ti nepraskne cévka, vole, vem si anopyrin.

31.10.2009 | 21:39:30 |  Reagovat

Nemusíš, ale je to důkaz o tom, že jsi jen zoufalec, který se stydí za své názory. Co sousedi? Nemají novější auto než ty? Měl bys začít šetřit a trumfnout je.:-)) A neztrácej nervy chudáčku. :-))

31.10.2009 | 20:55:25 | Radek Reagovat

Podepsat se umím, ale nemusím. Ty nechápeš, že leasing si prostě každý vzít nemůže. A už drž piču, motáš se pořád dokola o hovnu.

31.10.2009 | 20:51:02 |  Reagovat

Auto za 180.000kč (nová thalie) si může, na leasing, koupit každý blbec. Fakt je, že "anonym", který se neumí ani podepsat to nechápe.

31.10.2009 | 20:18:42 | Radek Reagovat

jak říká Pepa

přesně tak, nevnucujeme to nikomu jako vy. A neděláme blba z nikoho proto, že má ojetinu. Tyhle žabomyší spory vyvoláváte vy. Tak se držte na uzdě a neserte se. A mimochodem, nové auto si opravdu nemůže koupit každý. To je stejně blbej kec, jako když řekl Klaus že všichni máme stejné možnosti podnikat. Takové demagogii může věřit jen blázen.

31.10.2009 | 20:13:14 |  Reagovat

Na tyhle stránky už se za střízliva snad chodit nedá. Přeci ambice toho, kdo si kupuje Thalii, začínají třeba někde u ojeté felicie combi v mimořádně dobrém stavu a končí dejme tomu u fabie v základní výbavě. Tak proč sem taháte passaty; SUV, osobní mindráky a vulgarismy? Jinak, jak tu někdo napsal, možná by se dalo uvažovat o nějaké slušné ojetině nižší střední třídy. Autor recenze ale zřejmě předpokládá, že třeba po pěti letech bude mít auto (podle uvedeného nájezdu km) téměř jako nové a s 50ti tisíci km na tachometru akorát zajeté, ale ze slušné ojetiny z bazaru by po těch pěti letech měl neprodejný korozí napadený vrak.

31.10.2009 | 20:05:23 | fabian Reagovat

Ale nikomu to nevnucujem na každý recenzi.A vy když máte starý ojetiny co děláte na recenzi na nový auto ty vás přeci nezajímaj.Jste fakt ubohý a poslední na co se zmůžete je sprostě nadávat.

31.10.2009 | 19:30:03 | Pepa Reagovat

To Tibi, Jamieson

Nechte je být. Jsou šťastní, že si koupili nějaký nový autíčko, tak se tlučou do prsou, jak jsou dobří. Že si nové auto může koupit každý, to je vedlejší a to neřeší.:-)) Jak už jsem psal, funglovku jsem měl a bylo to naprosto stejné, jako mírně ojetý vůz, ovšem za jiné peníze. Jelikož nemají rozumné argumenty, tak pláchají o použitých slipech, toaleťácích atd., prostě zoufalci. Hřeje je na srdci, že sousedům můžou říct "mám nové auto". A to je pro ně podstatně.:-))

31.10.2009 | 18:57:16 | Radek Reagovat

18:23 Anonym

Tak nám řekni co máš, když jsi tak dobrej? Pro lidi se zdravym rozumem je dle mě důležitější mít hezký bydlení, než ňějakou hromádku šrotu...

31.10.2009 | 18:46:26 | Tibi Reagovat

Kdybych chtel, uz mam novou Octu, ale treba splatit dluhy a machrovani je u me az na druhem miste.Jestli u tobe ne, tak jsi mimo...

31.10.2009 | 18:31:28 | jamieson Reagovat

Jamieson

Jestli je Pepa čurák, tak ty, Jami, jsi z předkožky tvaroh. Pravda je že nové jsi nikdy neměl a mít nebudeš, leda tak dluhy. Tak se tady do nikoho neser, kdo na nové má. Jestli chceš, schovám ti použitej toaleťák. Bude trochu od hoven, ale to neva, ty jsi zvyklej. A ušetříš.

31.10.2009 | 18:23:03 |  Reagovat

to Pepa

Ty osobne jsi fakt curak, to neni urazka, ale holej fakt !!!!

31.10.2009 | 17:53:29 | jamieson Reagovat

jamejson

Ty už nemáš čím argumentovat tak urážíš ostatní.Jak smrděj
blitky?

31.10.2009 | 13:45:38 | Pepa Reagovat

to anonym

A duvod ???

31.10.2009 | 13:27:06 | jamieson Reagovat

Jami

kdybys měl nové auto tak tady obhajuješ jen a jen nové a plival bys tady na ojetiny.

31.10.2009 | 12:29:57 | anonym Reagovat

Opravdu tady neni co resit.Krom Radka a toma je to tady samej prihlouplej curak, ktery si plete ojete auto s pochcanou nemeckou pohovkou a oblitym rakouskym kobercem.Toto jsou argumenty hodne lidi ze zvlastni skoly.Nikoli dospelych chlapu.Tak si to uz uvedomte, pitomci !!!

31.10.2009 | 11:14:43 | jamieson Reagovat

tom

Vyhýbej se Renaultům a máš to vychytaný :-))

30.10.2009 | 23:39:44 |  Reagovat

Pánové, já nevím, co zde řešíte. U mě to bylo asi tak, že po několika letech šetření jsem si zakoupil nové krásné vybavené Clio, díky kterému jsem strávil mnoho bezesných nocí, jelikož jsem si auto pořídil ke každodennímu ježdění do práce. Ovšem Clio se od nova sralo a fy. Renault nebyla ani v nejmenším solventní. Jelikož jsem dělal na směny a doprava MHD nepřipadala v úvahu, koupil jsem narycho za 10 tisíc hnilého favorita, jen z důvodu potřeby dostat se do práce. Situace s Cliem se vyřešila až za dva roky u soudu a já dostal peníze za tu šunku zpět.
Okamžitě jsem si pořídil jiné auto, z rodiny, a to Corollu, která mně věrně slouží již pár let.
Píšu na rovinu - samozřejmě bych rád měl auto nové, voňavé, neproprděné - jak tu někdo psal. Jenže momentálně na něho prostě nemám.
A až našetřím - nebude to auto úplně nové, ale rok jeté, kde je již znatelný pokles v ceně. Ale v jednom mám jisto - bude to Toyota.

30.10.2009 | 23:26:09 | tom Reagovat

Radek

Věř že vůbec není důvod s tebou ztrácet nervy. Spíš nás bavíš, jak si tady zarputile bráníš svou úchylnou teorii "jedině ojeté auto". Ano, každý z nás většinou začínal s ojetinou. Ale udělat si z toho životní standart, a ještě to tady vnucovat jako životní filozofii může jen tragéd. Protože kdo se trochu zvedne, a může si to dovolit, samosebou jde pro novou věc. Jen doživotní chudinka je závislý na drobtech, které upadnou ze stolu někoho jiného. A nebo pako, které si to prostě pro svůj přízemní styl a duševní stav nedovede představit.

30.10.2009 | 22:59:07 |  Reagovat

Radek

Co tu pořád meleš o lowendech, je to jediné anglické slovo, které umíš? Ty a tvá parta, Timure, tady vnucujete všem názor, že stará použitá věc je lepší než nová. Tvé lowendy si strč za klobouk, koupím si i v budoucnu jen nový vůz, a jestli to bude BMW, Audi, nebo jen Citroen C4 rozhodnou finance, které do té doby uleju. Věc je taková, že to VŽDY bude nové auto. Nebo si myslíš, že nové může být jen levné? Pro koho by se všechna ta nová auta vyráběla? Pro hlupáky? Ne, pro normální lidi, kteří nejsou zvyklí oblejzat vrakáče, smeťáky a bazary. To vy jste ten póvl, co to po nás koupí, když už je to vymletý a sjetý. Je dobře že tady jste, aby jsme to nemuseli vyhazovat, protože vy oblíznete všech deset, abyste si to po nás koupili. A přispěli nám na další nový.

30.10.2009 | 22:49:30 |  Reagovat

Tak už je to tady, anonymové standartně začínají ztrácet nervy a pomalu si začínají nalhávat, že právě jejich lowend je tou nejlepší volbou ve všech směrech. :-))

30.10.2009 | 19:31:02 | Radek Reagovat

Anonym 15:19

Super! Konečně někdo, kdo má stejný názor jako já! Ano, Radek, Jamieson a Luboš jsou největší hnojiči těchto recenzí, podle kterých každý kdo si koupí nové auto je blb. Jsou to hovnosráči, co slovo, to sračka. Naprosto vygumovaní pitomci, kteří lezou do recenzí aut, o kterých neví nic, ani je nezajímají, ale musí tam vyzvracet své bláboly o jedině ojetých, bazarových a zvenku dovezených olítaných herkách, vedou rádoby ekonomické řeči o tom kolik ušetřili, a domů chodí s rukávy od šmíru... Arogantní sebestřední chudinkové s velkejma svalama, pupkem, nebo pleší, a s malým pinďourem, ale s velikým ojetým autem. Doma mají telku z bazoše a ojetou manželku. Nebo holku... pěkně olítanou... víš, kolik už ušetřili? Na návštěvu bych k nim nešel, protože bych seděl na prochcaný pohovce z DE, a chodil na poblitým koberci z Rakouska. Ale bylo to levný. Raději se svezu ve svém novém autě, vonícím novotou, nezničeným a nerajtovaným nějakým debilem, bez stočených km, bez oprav a svařování, bez zamontovaných neoriginálních dílů....

30.10.2009 | 19:08:35 |  Reagovat

to Pepa

Ja si nestezuju, ja konstatuju.

30.10.2009 | 18:56:44 | jamieson Reagovat

Začal jsi s tím ty tak si nestěžuj.

30.10.2009 | 18:53:57 | Pepa Reagovat

Opet se tu sesla banda pitomcu, co evidentne nema co na praci.Anonymove a "mrdousi" vesele blaboly o kriplech, turbach, francouzech, popelnicich a jinych hovadinach.Pepík na tady zvraci otrepane p..viny o srani a Jurgenb se uci pocitat dvere na svem vysnenem francouzskem low-endu.Proste rutina :-))

30.10.2009 | 18:40:38 | jamieson Reagovat

Kámoš měl šest Passatů a všechny se mu sraly tak si koupil šestku a ta se mu chcala.

30.10.2009 | 18:08:24 | Pepa Reagovat

To Jurgenb

Bláboly člověka, který ani neví, kolik má na autě dveří mě nechávají ledově chladným. Myslet si můžeš, co chceš. Fakt je ten, že si naštěstí peníze dokážu vydělat a proto si jich vážím, tudíž šetřím. Ale pro tebe je důležité, aby bylo vidět, že máš nový auto, což mě je úplně jedno, co si sousedi za oknem myslí.:-))

30.10.2009 | 16:44:32 | Radek Reagovat

Přesně tak, jsou to buzíci.Věřte mi, znám je.Chodí spolu vybírat popelnice k nám do Teplic.

30.10.2009 | 15:36:04 | Mrdejte mi záda Reagovat

Radek, Jamieson

Vy dva jste opravdu kokoti.Jeden si vozí prdel v šikmookém kriplu a myslí, že je mistr světa.Druhej, s malým mozkem sedlá obstarožní krám s poruchovým turbem.Ještě tady chybí Luboš se svým klasicky poruchovým francouzem a přemoudřelýma řečima.Byly by jste kompletní.

30.10.2009 | 15:19:44 |  Reagovat

to jurgenb

Nevim jak Radek, ale ja mam taky na krku hypoteku (necelej meloun), rodinu sice nezivim, ale penize si umim vazit.Kdyz me mati vyhodila na ulici v sedmnacti, nemel jsem prakticky co do huby.Byly dny, kdy jsem za celej cas snedl jen starou vyschnutou pastiku, kterou jsem nasel.Motal jsem se po meste jako zebrak.Pak jsem si nasel praci, a i kdyz jsem vydelaval ubohych 2500 Kaček, nejak jsem nasetril penize na podnajem a bylo.Pak jsem bydlel u sve nekdejsi pritelkyne.Tedka mam byt (i kdyz na dluh), mam auto, a slusne vydelavam.Kdyz mas kapanek kliku a jsi sikovnej, jde to.Muzes si vydelat i na fungl novou Audinu.Na druhy strane, kdyz mas bohate a stedre rodice nemusis se tolik snazit, i kdyz to ma taky sve nevyhody.A tu 122 kw Mazdu jsem uvedl ja, nikoli Radek :-).Oblbovat kočky uz nechodim.Pritelkyne by mi asi poradne zvedla mandle :-))

30.10.2009 | 11:32:07 | jamieson Reagovat

to jamieson

Mno já třeba Radkovi vůbec nevěřím. Nevidím tam nic, co by se týkalo tématu. Chápu, že mu nepříjde Thalia hezká, že by si ji nekoupil. Ale nemusí tu demagogicky všude prohlašovat, jak se lepší auto z bazaru a jak on ušetřil 750 tisíc apod. Já osobně z jeho reakcí bych řekl, že mu je 16 roků, o penězích nemá vůbec šajn a jen honí machra. Protože kdyby věděl, jaké to je v dnešní době živit rodinu, splácet hypotéku a k tomu ještě koupit auto, tak by možná hodně "pouzavřel svou dutinu ústní". Jestli jsem pro něj asociál či socka jen proto, že mi příjde zbytečné vyhodit za auto celé mega a mít tam funkce, které mi příjdou naprosto zbytečné a to, že jeho argument o 122kW za stejnou cenu, to je za vše říkající. Já jsem si koupil auto, abych se dostal z bodu A do bodu B, vydrželo mi hodně dlouhou dobu, hodně odvezlo, nechtěl jsem auto z bazaru a měl jsem hodně omezený rozpočet. Takže si strčte své jeté Passaty, Mazdy, BMW a podobné kočáry do špic a jděte oblbovat mladé kočičky. Tady dojem na nikoho neuděláte.

30.10.2009 | 10:42:48 | jurgenb Reagovat

to Vašek

Velika je relativni pojem.Typicky priklad je Radek.Dvouletou Toyotu koupil o 750 tisic levneji nez je cena nove.Takovou slevu nevyjednas.

30.10.2009 | 09:04:48 | jamieson Reagovat

To jamieson

No , nechci se vám plést do "zuřivé" diskuse o ojetinách, ale je tu ještě jiná možnost. Koupit nové auto za cenu mírně ojetého, podle mne nejlepší kombinace, auto je nové (neproprděné, jak tady někdo psal) a cenu je třeba vyjednat, v dnešní době to jde celkem dobře a sleva bývá veliká.

30.10.2009 | 09:00:12 | Vašek Reagovat

to Chleboděj : Ne ne, Radkuv tata nejsem (alespon o tom nevim :-).Osobne nevidim duvod koupit nove auto, ze ktereho bude po par km stejne ojetina.Je to logika.Koupim novy auto, ktere bude novy, dokud v nem nezacnu jezdit.A jelikoz auta k jezdeni jsou, tak v nem jezdit budu.Pak ho prodam se stratou nekolikrat vetsi, jako kdybych prodal uz predtim ojetou ojetinu (doufam, zes pochopil :-).Sve auto jsem koupil za cca 20-30 % z ceny novyho.Stav byl opravdu dobrej.Tak k cemu novy auto ? Abych machroval pred sousedem ? O to nestojim...
to Pepa : Neni jezdit jak jezdit.Daleko radeji jezdim v rychlych autech s dobryma podvozkama, jak s kramama o vykonu 50-60 PS.Je to o zabave.
to kraken : Proc bazarovy auto ?? Ja kdyz koukam inzeraty, tak vetsinou jen od soukromniho prodejce.Bazarove sunty jsou mi ukradeny.Vis, staci zaklad matematiky.Kolik auto najezdi za 10 let ? V 90% pripadu je to minimalne 25 tisic (u dieselu i vic).25x10 = 250.To je takovej predpokladanej pocet km, pod ktery bych radeji nesel, tzn. koukam radeji vozy s vyssim poctem km, ale v dobrem stavu.Je to mensi riziko.Samozrejme je jina vec, kdyz kupuji auto od znamyho.Pokud vim, ze malo jezdi a o auto se stara, neni o cem.

30.10.2009 | 08:03:16 | jamieson Reagovat

PRO jurgenb

TOHOTO TROUBU - VÍKO ZAVAZADLOVÉHO PROSTORU NEJSOU DVEŘE, JINAK SE OMLOUVÁM ZA PŘEKLEPY, ALE 5 DVEŘÍ MÁ AUTO TYPU KOMBI+LIFTBACK, DĚKUJI ZA TVÉ UPOZORNĚNÍ

29.10.2009 | 20:55:44 | Vik Reagovat

to Kraken

Plně s tebou souhlasím.Kdyby tak uvažovala většina lidí,tak by si ti podvodníci,co prodávaj ojetý auta nedovolili podvádět,tak jak se to dnes a denně děje.Dnes jím nic nehrozí a zákony jsou na jejich straně.

29.10.2009 | 18:57:21 |  Reagovat

Vašek: dík za odkaz, zřejmě někdo nedostal tu správnou vejslužku.
Jamieson: s bazorovými auty je to tak - vidíš pěkné auto ( tacháč nemá cenu řešit, stáčí se všude, je to náš sport a lidí slyší na údaj 120 - 140 tkm. ) Zkušební jízda se může jevit jako dobrá, vzhled může bejt dobrej, servis. knížka může bejt, ale jsou věci do kterých nemůže vidět, ani ten nejlepší machr přes ojetiny. Dnešní auta jsou tak přetechnizovaná, že sem to raději vzdal a koupil si své první nové auto. Zatím koupě nelituji. Mám 4 roky záruku a anděla k tomu ( co kdyby?) Já si nyní mohu dovolit delší štreky bez nějakých stresů co kde kdy se podělá. A hojně to využívám. Auto mám jen pro rodinnou jízdu, já i manželka to máme do práce kousek. Auto používáme jen na výlety, dovču.... Samozřejmě, pokud bude nějaká závada a aut. servis mě vydrbe, vzdávám se záruky a budu si servisovat vozidlo sám. Mám to štěstí, že znám jednoho dobrého garážníka, který sám je renolťák. Předchozího megouše mi také jen a jen udržoval. Ceny slušné a auto jezdilo jak má. Spokojenost na obou stranách. Jedna věc je teorie a druhá praxe. Tu druhou nemám a vždy jsem kupoval v bazáru s někým kdo autům rozumí a vždy mi poradil dobře. Zde jsem rád dal do kapsičky pánovi třebas dvoulitr. Ono se to vždy vyplatilo. Dnes už jiné jak nové nechci. A rendl mi bohatě dostačuje na můj roční nájezd cca.. 20 000km. A za pět let ho střelím a koupím asi lagušu.
Radek: věř, že i má zadel by se ráda svezla v BMW, ale prostě dnes koupit dobrej slušnej jetej parník je terno. V bazarech je to samej šizunk a někdy mi přijde, že ani bazarník neví co prodává. AAA , ESO atd... tak tam raději ani nelezu. A z Dojč či Rakus si já auto nedovezu. Prostě nejsem typ obchodníka a vím, že první prodávající by mě natáhl. Kolouška nikomu nehodlám dělat. Navíc se o ceny ojetin nezajímám, mám auto jako břibližovadlo a to mi stačí. Živí mě úplně něco jiného, sic o autech trošku přehled mám, ale do ohně ruku strkat nebudu.

29.10.2009 | 17:50:58 | kraken Reagovat

Chleboděj, já si neprotiřečím. Prostě hned zítra prodám dvouletou Toyotu a koupím nějakýho paskřivce za 400.000kč cash, aby okolí dokázal, že na to mám. :-))) Chleboděj, je vidět, že to nechápeš. Auto je spotřebák, použiji a vyhodím. Proto je podstatný poměr cena/užit. hodnota/servis/prodej. Jinak v D to právě s auty celkem frčí. Moje auto se do Evropy vůbec nedováží, tudíž Ismail z Německa mě až tak nezajímá.

29.10.2009 | 16:52:14 | Radek Reagovat

Radek

Co si protiřečíš? Buď mam a pak to koupim nový a nebo nemám a musím se nějak jinak zařídit, jako s těma botama. Třeba v německu autosekáče moc nekvetou- normální člověk si koupí nové a neřeší jakousi "ekonomiku nákupu", to pak můžeš všechno řešit sekáčem. Buď na to má nebo ne. Ojetinama jezdí děti, "socky" nebo to jde na východ.
A je mi lautr putna v čem kdo jezdí, jen reaguju na to, že když tu někdo napíše recenzi, tak se vyrojí pár "odborníků", kteří kritizují cosi, co neznají a hospodskými plky si dokazují, jak je ojetina lepší a hlavně vůbec neví, proč autor tenhle krok udělal. Prostě si tu někteří melete a přizvukujete jak děti na pískovišti. Nepleť do toho čecháčkovství a nevnucuj mi svůj postoj. Od toho máš manželku :-) doufám, že ne ze sekáče :-)

29.10.2009 | 16:43:30 | Chleboděj Reagovat

Anonym

Cena, velikost a možnost motoru do 1350ccm.:-))

29.10.2009 | 16:39:32 | Radek Reagovat

Osobně jsem renaulta nikdy neměl, tak proč je to u nás třetí nejprodávanější značka na trhu. to jsou samí hlupáci?

29.10.2009 | 16:36:35 |  Reagovat

Nedá mi to abych se nevyjádřil tady k té diskuzi. Posuzovat lidi podle toho, kolik jsou ochotni dát za auto, bych si nikdy nedovolil. Samozřejmě, když si kupec Thalie pak stěžuje na špatný přístup do kufru nebo že se auto naklání v zatáčkách - to je na pováženou. To by bylo stejné jako když někdo koupí levnou ojetinu a pak si stěžuje, kolik peněz do ní vráží...Nebo nevráží - a pak ohrožuje ostatní tím, že mu auto nebrzdí nebo třeba plave...Případní zájemci o Thalii by určitě ocenili věcnější připomínky než takové že jsou cosi jako sociálové, když si raději nezajdou pro auto do bazaru...

29.10.2009 | 16:28:37 | fabian Reagovat

Chleboděj, když to říkáš, tak nemám, víš to jistě lépe než já sám.:-)))) Jinak slipy, boty atd. ze sekáče jsou přirovnání člověka, kterému chybí rozumné argumenty. Vážím si názoru "krakena", který napsal, že by raději koupil za 200L ojetinu, ale v autech se navyzná, tudíž koupil menší, nové. To je to, co si ty nechceš přiznat. Nic proti tomu. Osobně jsem fungl nové auto (Fabia combi 1.4 16v) měl a vím, že jsou to vyhozené peníze. Lžeš si sám sobě, ale prosím, když si myslíš, že kdo nekoupí nový auto, tak na to nemá, to je názor malinkatého čecháčka. Nevím, jestli tě litovat nebo se ti smát.

29.10.2009 | 16:25:26 | Radek Reagovat

Krakene,

crashe znám, ale s tou Čínou to je prostě fakt, možná tam mají jiné metodiky, možná chtěl nějaký soudruh do kapsy, možná je za tím úplně něco jiného, faktem ale je, že je to pravda.
Napsal jsem to jako jako zajímavost a to myslím docela je, taky jsem to četl několikrát než jsem to vstřebal, pokud si to chceš přečíst www.automix.cz

29.10.2009 | 16:13:52 | Vašek Reagovat

Radkovi

No nemáš na to, to si přiznej. Já na to, co jsem chtěl jsem měl, tak jsem si koupil nový. Taky jsem mohl šáhnout po 4 roky oježdený Thálii v sekáči za 100.000 a ušetřil bych víc jak polovic. Nic mi neuniká, já mám jasno. To jen ty a tobě podobní si stále zbytečně a křečovitě dokazujete tu výhodnost sekáče to- je každýmu jasný proč a nic proti tomu. Já bych třeba v botech nebo slipech ze sekáče nechodil, to bych si radši koupil neznačkový ale nový. :-)

29.10.2009 | 16:10:27 | Chleboděj Reagovat

Chleboděj, auto za milion a čtvrt bych si koupit mohl (na leasing). Ale proč bych to dělal a vyhodil do kanálu cca 60% peněz? Za ušetřené peníze si koupila manželka auto (Mondeo 2.5 V6 - 6let staré) a udělala se komplet nová střecha na chalupě. Ale ty prostě nedokážeš uvažovat ekonomicky, takže snaha o vysvětlení je zbytečná. Kdo si nekoupí nové, podle tebe na něj nemá. Fakt je ten, že kdo si koupí 2 - 4 leté auto, tak je to z důvodu ekonomického kalkulu, který ti uniká (nedivím se).

29.10.2009 | 15:51:40 | Radek Reagovat

Jameisone

Na ježdění.

29.10.2009 | 15:20:38 | Pepa Reagovat

Jamiesonovi

Ty jsi táta nebo překladatel Radka? :-) Já mu i tobě rozumím, prostě chcete něco, na co nemáte a proto šáhnete po ojetině. To je pochopitelný a logický. Já zas chtěl menší auto s kufrem ale ne škodovku. Volba byla po čase průzkumu a referencí jasná -Thálie na 5 let a pak něco dalšího. Vždyť to říkám, hlavně spokojenost.

29.10.2009 | 15:20:17 | Chleboděj Reagovat

Radku,zabedněnec jsi ty i ostatní co nedokážete pochopit,že
tohle auto má svoje kupce,sterejně jako bazarovky a nelze tyto dvě odlišné skupiny zákazníků slučovat jak se tady o to někdo snaží.

29.10.2009 | 15:17:57 | Pepa Reagovat

Zrovna ted jsem koukal na mobile.de, za 8 tisic euro se da poridit Mazda 6 2.3 122kw, v plny plabe.Rok vyroby 2002, uplna serv. historie, krasny vzhled, cca 120 tis km.Tak k cemu ta pitoma Thalie je ???

29.10.2009 | 15:06:47 | jamieson Reagovat

Tom

Ony aut. servisy škoda a renolt jdou ruku v ruce. Hajzlové jsou všude, ale u rendlu a škody vedou!!! Je to tak největší hajzlíci jsou u škody a rendlu.

29.10.2009 | 14:56:51 | kraken Reagovat

to Honza : Honzíku, dej si ledovou sprchu.Tvuj "web-tvrďák".Ahoj :-)
to kraken : Nevyznas se v ojetinach ? Ja myslel ze jo.Vypadas byt z tech rozumnejsich tady na recenzich.Mozna tomu rozumis, jen si neveris...
to Chleboděj : Komik jsi ty.Radek tim chtel rict, ze jen socialove si koupi malo vybavene, lec nove auto, za cenu jeteho a vybavenejsiho.Neni to na tvou hlavu moc ? Nesocialove (nebo spis normalni, rozumni lide), radeji koupi auto jete, s jasnym puvodem, za dobrou cenu a v dobrem stavu.Ja taky kupoval ojetinu.Ctyrikrat.A koupim i patou (pokud doziju).Proc ne ? Jakej problem je sednout za pocitac, kouknout inzeraty, vybrat 3-4 solidni auta (v me cenove hladine a pri mych pozadavkach se jich tezko najde vic), jet je obhlednout s mechanikem a proverit na netu ? Vubec zadny.Za ten cas, co se ty budes rozhodovat jestli vzat Yaris s klimou nebo Fabku bez klimy, si ja v klidu overim svuj vuz stredni, nebo vyssi tridy, ve vyssi vybave, s lepsim motorem, za stejnou a mnohdy i lepsi cenu...

29.10.2009 | 14:54:12 | jamieson Reagovat

Vašek

Tak Čína zakázala prodej nějakého modelu od rencka. Hm zajímavé, pokud koukneš na kreš testy, tak zjistíš, že evropská auta mají velmi dobrou bezpečnost. A zrovinka ten renolt je na předních místech žebříčku. Kluci kalíte akorát vodu. Zrovna Čína, která vyrábí napodobeniny pochybných kvalit, bude zakazovat některé modely od rendlu. Zde spíše smrdí něco jiného a to konkurence. Čína je země neomezených možností a tak soudruzi zakázali konkurenta. A výmluva byla na světě. Čína potřebuje prodávat a vyrábět a né nakupovat hotové výrobky...

29.10.2009 | 14:51:31 | kraken Reagovat

Věřili by jste tomu??

Vážení, musím přihodit jednu úsměvnou historku z dnešního rána. Byl jsem služební oktávkou ve značkovém servisu na nějaké servisní úkony a vedle u zvedáku stál nějaký důchodčík a jeho haťapka ve které se hrabal automechanik Škody. Z řeči obou pánů jsem pochopil, že haťapka je půl roku stará, a dědkovi na ní prasklo těsnění nad hlavou. Mechanik velmi zkušeně a profesionálně během několika minut přesvědčil dědka, že se nejedná o záruční vadu, ale že ji děda způsobil špatným stylem jízdy, protože jak říkal mechanik, s tříválcem se musí člověk naučit jezdit a dědek to neuměl. Starý pán ani nepípl a řekl, že všechno zaplatí. My jsme tak laskavý národ!

29.10.2009 | 14:49:46 | Tom Reagovat

Chleboději, ty jsi prostě mimo. Ty si myslíš, že tu tvoji popelnici za 200.000kč si nemůže koupit každý? Je to o tom, že takový zabedněnec, jako ty nikdy nedokáže pochopit, že jsou lidi, co si raději koupí 2, 3, 4 roky starý auto, které bude velice zachovalé, ale technicky, velikost a hlavně bezpečností mnohem vyspělejší. Koupil jsem 2 roky starý auto a ušetřil cca 750.000 korun, ano, 750.000 korun. To jsou 4 Thalie. Ale není nové. Kdybych si raději pořídil to tvé malé, nevybavené, zastaralé a nebezpečné auto, byl bych na to určitě lépe.

29.10.2009 | 14:45:51 | Radek Reagovat

Když jsme u té ekonomiky - kupte si Thalii za 200 papouchů a po cestě z autosalonu ze stavte v bazaru a zeptejte se, kolik vám za ten krám dají. Nebo se mrkněte třeba na Tipcars, za co se tyto konťasy prodávají. Za dva roky je to auto neprodejné, pokud nenatrefíte na hňupa nebo důchodce.
Já mám také částečně ojetou Corollu r. 2003 - ale byla koupená v naší rodině takže historie je mně známá. Jiné auto bych nechtěl. Teď se držte - za nalítaných 100 tisíc a šest let stáří praskla jedna žárovka H7. Jinak ani kačka navíc ( mimo pravidelné servisní úkony). A znám Corolláka, který má nalítáno 450 tisíc a bez poruchy. Jen blb může kupovat pofiderní poloauto od někoho, kdo si do znaku dá kundu a ještě je celosvětově "proslulý" svou spolehlivostí, kvalitou použitých dílů a odbornou úrovní blbů v servisech.
Pochopitelně každé auto se může posrat, ale francouzské procento a rencky hlavně jsou na tom dlouhodobě nejhůře. Jedině vzhled vozů ( i když u Thalie neplatí ani toto - hnus fialový) bylo velké plus Renaultu. Ale to mnohonásobně přebijí negativa a finance vyhozené navíc.

29.10.2009 | 14:45:21 | tom Reagovat

pro krakena

Čína !!! nedávno zakázala dovoz některých modelů Renault kvůli jejich malé bezpečnosti.
A pro Chleboděje, moje pakny na 80.000 totálně v hajzlu, po sundání odpadly, všude rez, vyteklé prase, šišaté bubny, v servisu, jelikož bylo již dávno po záruce mi řekli, že to je ZCELA BĚŽNÉ. Ruční brzda byla neustále volná a to přísahámbůh ji skoro nepoužívám, fakt jen při parkování z prudkého kopce, za rok zatáhnu snad 5x. Tlumiče spolu s vodní pumpou cca 50.000km v hajzlu, sedadlo rozvrklané, prasklá boční koženka, opěradlo se pořád povolovalo (vážím 75 kg).
Vozím sebe a rodinu, takže normálka a závodit s Thalií na světlech ? to snad ani nejde ne?
Mohl to být horší kus než je průměr, ale vzhledem k přístupu servisu (a nevyzkoušel jsem jen jeden) má tahle značka u mne doživotní minus a nikdy nikdo nemůže ode mne slyšet na Renault dobré slovo. Zaplatil jsem za to auto tehdy 320.000 + navýšení leasingu a přístup zn. servisu , to byl vysloveně výsměch , takže pánové Renault nikomu nedoporučuji a budu jim škodit do konce svých dnů, takový šlendrián nemá na trhu co dělat.

29.10.2009 | 14:42:28 | Vašek Reagovat

Radkovi

Ty jsi komik, takže sociálové si kupují nová auta a borci "nesociálové" se plahočí s nějakým "rádobymechanikem" po bazarech a garážích, lezou po kolenech okolo prahů a blatníků, mažou si ruce o těsnění na motorech, s baterkou hledají kódy aby si nekoupili nějakou čorku nebo bouračku.... a to jen proto, aby si mohli osedlat 10 let prosezenou a vymlácenou káru s tím správným znakem a dělat před panelákem frajera před Lojzou nebo Kikinou, že to má o 5 let mladší :-). Dobrýýý :-)

29.10.2009 | 14:37:05 | Chleboděj Reagovat

Nepřestřelil. Koukni na Clio II., ze kterého má nová Thalia podvozek. Hrůza. Co jsem četl, tak se jedná facelift, nikoli o zcela nový model.

29.10.2009 | 14:32:58 | Radek Reagovat

Radek

Ráďo, bezpečnost je nezajímá??? Spíš ANO! Rendl má velmi bezpečná auta. Tady si trošku přestřelil.

29.10.2009 | 14:13:03 | kraken Reagovat

Dobře se prodává, protože je turecký vehykl nevalné kvality za nízkou cenu, která je pro sociály v našich zeměpisných šířkách nejdůležitější údaj - bezpečnost, kvalita jdou stranou, že? Doporučuji milencům těchto skoroaut začít šetřit na NOVÉ, super bezpečné, auto z Činy v ceně 100.000kč.:-)) Ale bude nové... .

29.10.2009 | 14:07:47 | Radek Reagovat

kvalita

No jedno se musí renoltu nechat a to je, že se někdo v socialistickém podniku někdo zamyslel a renolt šel s kvalitou nahoru. Auta vyrobené do dvou let stáří jsou už na tom líp s kvalitou. Přiznám se, rozumět ojetinám tak dám 200000 očí do ojetiny, jelikož se v ojetinách nevyznám, raději koupím menší, ale nové. Já mám od ledna novýho megana, zatím nalítáno cca 15000km a šlape jak hodinky. Jediná porucha: prasklá žárovka. U rendlu je to hodně o štěstí, ale ony naše škodovky, taky nejsou žádnej zázrak že?

29.10.2009 | 14:04:38 | kraken Reagovat

Thalie forever! Designově unikátní vůz, lehký s pružným a úsporným motorem, velkým kufrem a výbornou cenou, velmi doboru poruchovostí a jako bonus: nekrade se. I kdyby se histerka (Radek)nebo web-tvrďák (Jamie) na hlavu stavěli stejně se bude pořád dobře prodávat a uživatelé Thalie budou spokojeni

29.10.2009 | 14:01:34 | Honza Reagovat

Vaškovi

Nachytal jsi mě, omlouvám se, při pravidelný prohlídce mi při cca 80.000 vyměnili obl.brzd... ale ruční brzda(proč?)? tlumiče (tam se to dá brzy očekávat)? sedadlo? ložiska? těsnění... nic. Možná proto, že nejezdím jako prase a nevymetám každou díru a nesoutěžím na světlech s každým troubou, kdo vyjede dřív :-)

29.10.2009 | 13:15:16 | Chleboděj Reagovat

Chleboději,

nejde jen o mne - bohužel, znám vícero majitelů Renaultů (některé přímo ze servisu ), a nikdo slovy NIKDO s touhle značkou nebyl spokojen, to asi nebude náhoda nemyslíš?
Ty píšeš, že máš 107.000 km, co paky?,ruční brzda,ložiska,čidlo volnoběhu? Sedadlo řidiče,schránka spolujezdce,tlumiče, těsnění př. okna, zadních bočních okének, čepy a stabilizátor řízení?

29.10.2009 | 13:05:15 | Vašek Reagovat

Radkovi

To se do hlavy rozhodně netluč, že nemáš auto s píčou, důležitá je spokojenost. Já se taky netluču, že nemám výbornou ojetinku po někom jiným. Moje zásada: Ženský a techniku nechci ze sekáče. :-)

29.10.2009 | 12:57:39 | Chleboděj Reagovat

To Vašek

Tvoje frustrace z tohoto vozu je už dost známá. To ale neznamená, že tvoje zkušenosti musí zákonitě sdílet i ostatní. Zkus se s tím smířit. Já kupoval Thalii na doporučení dvou bezproblémových uživatelů a znám důvěrně další dva, kteří jsou taky spokojeni. Tak se s tím už chlape sakra srovnej :-)

29.10.2009 | 12:42:27 | Chleboděj Reagovat

Chleboděj

Japonci montují i v Maďarsku a kvalita šla víš kam. Swift z Japonska nebo z Maďarska jsou kvalitou naprosto odpllišné vozy. Jinak BMW jsem prodal - s 270.000km dráž než je cena fungl nové Thalie, konkrétně za 210.000km. Koupil jsem Toyotu vyrobenou v Japonsku (r.v. 2007), najel jsem s ní zatím jen 9.000mil, celkem 48.000mil, a šlape, jako hodinky. Cena byla lidová. Rozhodně se tluču do hlavy, že jsem nekoupil nové auto s pičou na kapotě téměř za polovic. Vlastně mohl jsou koupit rovnou 2ks - jeden na ND.

29.10.2009 | 12:22:23 | Radek Reagovat

to Pepa : Passat se pri dobrem zachazeni 24 let "dozije".Kdyz to dokaze lecjaky Favouš montovanej opilym delnikem, proc ne Passat ?
to Chleboděj : Typicka reakce.Auto neni z bazaru.Pokud jsi myslis, ze kazda ojetina musi byt zakonite z bazaru, tak to se nedivme, ze mas spatny zkusenosti.Z bazaru kupuji auta jen neznalkove, nebo ti, kteri nemaji na vyber.Nerikam, nektere bazary jsou solidni, ale tech je velice, ale opravdu VELICE malo ! Opravdu nevidim duvod na vyhozeni 200 tisic Kč (coz je pro me celkem dosti vysoka suma) za auto jako je Thalie.Kdyz za to nekdo koupi peknej Baworak, Audi a pod. klobouk dolu, ze se mu povedl takovej kauf.Kdo ty prachy da za novej low-end (hlavne ze je novej), je podle me clovek, ktery tomu nerozumi.Ja taky nedelam s autama, mam vlastni kseft.Ale takovej "zaklad ekonomickyho zmysleni" by mel mit snad kazdej, ne ? Jinak s Radkem 100% souhlasim.Rika to sice "na plnou hubu", ale ma pravdu a to je hlavni.To jestli reaguje nebo nereaguje na low-endy je jeho vec, pro me za me, at si pise kde chce.Pokud to budou vecne a rozumne pripominky, coz jsou, neni problem.A pokud vim, uz BMW nema.Vlastni naslaplou Toyotu s vykonem jako tri a vic Thalii.

29.10.2009 | 12:02:18 | jamieson Reagovat

Ojeté je lepší než nové ?To snad může napsat jen blázen!100 krát radši novou Thalii než bouranou,utopenou nebo kilometry přetočenou ojetinu.Nebo si snad někdo najivně myslí,že vám prodávající poctivě řekne vše,co s autem bylo ?Neřekne !Známý dával Fábii na protiúčet ve škodovce a nevzali mu ji,protože měla najeto 140 tis km oni km nestáčí a s těmi km by byla neprodejná !A ještě k Renaultu znám majitele Kangoo,má najeto 180 tis km a měnil jen to co se mění na servisních prohlídkách,neměl žádnou nečekanou poruchu nebo problém.

29.10.2009 | 11:58:52 |  Reagovat

Pro Chlebodárce

107.000 a 1x pr. centrál v kufru ? A to ti jako máme věřit jo? Mám s tímhle vrakem vlastní zkušenost a tak vím, že toho je hafokrát víc než jsi ochoten přiznat (pokud to tedy opravdu vlastníš).
A pro recenzenta, nevím jak nový model, ale starší Thalie se v Německu vůbec NEPRODÁVALA, protože se nedovážela na Něm.trh.

29.10.2009 | 11:23:10 | Vašek Reagovat

Radkovi

To jsi dost špatně pochopil. Nestojím o pochvalu, ty blázínku :-). Jen reaguju na přihlouplé reakce o tureckých vracích a podobně. Kdybys ses dostal dál než 10 km za ves, tak bys věděl, že v Turecku se montují nejen "Japonci" ...a v německých fabrikách jsou častými odborníky právě turci :-). Jamieson se nechválí, vyjádřil svůj názor. Jen ty máš nějaký problém... pročpak reaguješ na low-endy? Jsi přeci majitelem nadupaného BMW, ne? :-))

29.10.2009 | 10:56:10 | Chleboděj Reagovat

to Jamieson

To ti nikdo nebere. Já jen nerad sedím v sedadle auta, do kterého přede mnou prdělo 10 tlustých germánů :-) Jinak řečeno, jsem odpůrcem bazarových aut (taky jsem s nimi ale začínal). Thalie není zázrak techniky ale slouží bez valné péče moc dobře- a nejen mně. Navíc, se získanou Thaliovskou "imidží" nemám naděláno v gatích, když ji nechám někde stát, že se s ní nesetkám :-). Po zkušenostech vím, že vždy půjdu do nového. Auto není pro mě člen rodiny ani symbol životního úspěchu :-) - beru to stejně jako pračku, ledničku nebo TV (zvlášť když dobrá TV má mnohdy vyšší cenu než lecjaká ojetinka).
Hodně zdárných kilometrů.

29.10.2009 | 10:47:30 | Chleboděj Reagovat

Chleboděj a spol.

Další majitel tureckého vraku, co si myslí, že má nejauto na světě. Je zajímavé, že to zde zvrací vždy majitelé těchto low-endů. Hlavně takový tragédie se chvástají, že se za 107.000km nic neposralo, čemuž u Renaultu osobně nevěřím, ale nějaký omyl to být může. Kdo se tu chválí? Jamieson? Ne, ty Chleboději, protože takovou sračku ti nikdo, kdo se o auta trošku zajímá, nepochválí. Není totiž co chválit.

29.10.2009 | 10:39:17 | Radek Reagovat

RE: Chleboděj a spol.

Tak bacha! Má to automatický svícení....:-))

21.03.2024 | 10:17:45 | Vašek  | 31.30.174.* Reagovat

Máš Passata jseš nejlepší a když ti to nikdo nepochválí pochval si to sám.Majitel chtěl auto na 12 let a to ten tvůj už bude dávno ingotech.

29.10.2009 | 10:22:33 | Pepa Reagovat

to Chleboděj

Za vic nez 70 tisic km behem 2 let (ted cca 180 tis celkove) jsem na Passatu nemenil nic nestandartni.Pneu, filtry, olej, benzin...To jsou samozrejmosti.Autem jsem uz jel i streky dlouhe vic nez 1000 km a pohoda.Nikde jsem nezostal viset.O co je lepsi Thalie ? O nic, krom pitomych 2 litru benzinu (Passat pri klidne jizde za 7, Thalie mozna za 5).Nemluve o prostoru, motoru a vybave.V techto aspektech se Thalie jednoduse nemuze s Passatem rovnat, to je snad jasny.

29.10.2009 | 09:57:41 | jamieson Reagovat

Hhahahah

No vidíte vy kritický troubové. Nikdo netvrdí, že je to krásný auto s vlastnostmi RR a nějakou megavýbavou... jen se musím moc smát kritikům z 4x bazarovaných ojetin, (bouraček, utopenin, odloženin) každou chvíli něco měnících - prý tkzv. spotřební materiál :-)... protože nikdo jiný by na takovouhle kategorii levných aut nereagoval. Jo, já mám taky Thalii 1,4 rok 2005 s najetými 107.000km s jedinou závadou - ulomeným kabelem od kufru v prvním měsíci používání. Podobnou ukušenost má můj švagr (včetně toho kabelu :-)), akorát má najeto o cca 20000 míň. Tak čau, spotřební materiálové.

29.10.2009 | 08:59:15 | Chleboděj Reagovat

Další trouba, to není možné, co jsou schopni lidi o novém šmejdu nablít v recensi za naprosté nesmysly.

29.10.2009 | 08:12:19 |  Reagovat

Tak komentar napisu jeste raz, protoze jsem si recenzi precetl celou az ted :-).Cili : O dynamice si myslim sve, o vzhledu taky (krasavec to neni, ale to je subjektivni), na pomeru ceny a uzitne hodnoty se jen smeju.Pomer cena/uzitna hodnota maji nejlepsi ojeta auta, tak si to uz zapiste za usi ! Za 200 litru prej nejlepsi vyber - placanina prvni tridy a jinak...Celkem bych s ostatnim mozna souhlasil, ale musite si uvedomit, ze Thalie je tzv "low-end", cili nejake vychvalovani je mimo...Co potom, kdyby jste sehnali za 200 luxusni offroad, nebo limuzinu, s dobrym motorem a vybavou.Ve stari do 10 let.To by jste byly v sedmem nebi.Nevadi, ja taky :-))

29.10.2009 | 07:57:07 | jamieson Reagovat

Když vidím Thálii, chce se mi zvracet. A to doslova. Nic tak hnusného jsem nikdy neviděl. Naleštěnej Trabant je proti tomuto zvratku KRASAVEC!

28.10.2009 | 19:48:42 |  Reagovat

:-))) 5-ti dverovej sedan-to je gol :-))

28.10.2009 | 19:17:17 | jamieson Reagovat

Ještě bych doplnil kapotu a víčko nádrže, čili celkem 7 dveří. Považovat za dveře víko kufru může jen absolvent pomocné.

28.10.2009 | 19:14:16 | Radek Reagovat

To Vik

Pro pana rýpala - jak se tedy nazývá to, čím se zavírá zavazadlový prostor? Víko zavazadlového prostoru nebo také dveře od zavazadlového prostoru. A pokud bych měl pokračovat v rétorize tazatele, tak "si nepletY počty dveří".

28.10.2009 | 19:08:44 | jurgenb Reagovat

RE: To Vik

Víko kufru ale skutečně nejsou dveře.....

21.03.2024 | 10:15:17 | Vašek  | 31.30.174.* Reagovat

Nechápu

rozhodnutí - auto musí mít 5.dveří a já jsem ještě sedana s 5ti dveřmi neviděl, takže recenzista buď neví co chce a nebo si plety počty dveří. Poprosil bych jej o vysvětlení.Děkuji Viktor

28.10.2009 | 19:04:21 | Vik Reagovat