Recenze Seat Cordoba SX
“Malé, rychlé, spolehlivé, zábavné, prostorné kupé, které jen tak neomrzí a je vhodné na každodenní ježdění ”

Autor recenze: Jazz (20 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1.6i 74 KW / AFT Stav km při koupi:162 300 km Stav km nyní:171 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 27. 9. 2009

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Pro cordoby celkem klasické:

Zřejmě odchácí katalyzátor, škrtící klapka, z části i centrální zamykání, je poškozené rameno a odešli též prasátka na zadních brzdách, a také se špatně zavírá okno u řidiče (elektrické stahování... kde jsi kliko, když tě potřebuji :), ale s tím se již u staršího vozu musí počítat :).

Jinak zatím vcelku nic, výše zmíněné jsou kromě klapky a katalyzátoru nízké položky.

Kromě výše uvedených vad, se kterými jsem již vůz kupoval, je vůz celkem v pořádku a plně pojízdný. Jen mě zamrzela cena za bězné servisní výměny jako jsou rozvody, vodní pumpa a obložení brzd (a také zámek, který jednoduše vypadl... oprava 1000,- Kč, po převzetí a následném zamčení mi zámek opět zůstal na klíči :).

Toto vše se i s prací vyšplhalo na 15.000,- Kč což rozhodně nepotěší, ale koncern je koncern :).

Ale jelikož jsem celkem fanda Seatů a Cordoba je má oblíbená dokážu to odpusti.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vůz je na 1.6i (8v!) se svými 74 KW celkem živý, má výborné zrychlení a ani maximální rychlost není k zahození. Motor má také celkem vysoký kroutivý momet (140 Nm) a proto je schopné i do kopců na 5. převodový stupeň jet stejně jako po rovince. O výkonu se dá jednoduše říci, že je senzační, 101 koní je dnes tak akorát.

O brzdách jsem již hovořil, ale je nutno dodat, že i pouze s předními brzdami, je auto schopno zastavit dosti rychle, horší je již situace s opružením, které sice není ani tvrdé, ani měkké, takový střed, ale zadní část je silně poddimenzována, což je u Cordoby známé již od výroby (300 kg cementu v kufru je již sebevražda :).

Interiér je klasický pro Seat staršího data, potěší ale bílé budíky s černými čísly (základní verze mají černé se žlutými číslicemi) a dva přídavné budíky s tlakem oleje a stavem baterie. Ve standardní výbavě je již elektrické stahování oken (pokud to nevíte zadní okna nejsou stahovatelné, vůz je dvou dvéřové coupé :). Vyšší výbava zahrnuje též manuální klimatizaci a elektrické stavení zrcátek.

Já mám tedy "základní" verzi. Která má tedy el. okna, 15" litá kola, manuální dvou polohový šíbr, 6 reproduktorů a sportovní sedadla, která jsou mimochodem extrémě pohodlná (ale spát se na nich skoro nedá, mám vyzkoušeno :), ABS, servo, palubní počítač se sedmi funkcemi. Slušná výbava co říkáte? (ano dnes již u nových vozů standard... :).

Opět se ale objevuje různé klepání a skřípání v interiéru, což je opět celkem běžné, vůz je ale skvěle odhlučněn od venkovního prostředí.

Ve výsledku, ale plusy převyšují mínusy a já nedám na automobil dopustit :)

Pokud hledáte pěkné malé spotrovní kupé mohu jen doporučit! Pokud hledáte ještě větší adrenalin nabízí se Seat Cordoba SX take jako 1.8 16v (130 k) a 2.0 16v (150 k) a také jako 1.9 TDi. Já jsem chtěl původně 1.8, ale bohužel se tato verze Seatu celkem špatně shání, tak jsem vzal za vděk zrovna 1.6i, ale vzhledem ke spotřebě a spoustě zábavy, která se dá s tímto vozem zažít je to ideální volba

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Seat Cordoba

Vložit komentář