Recenze Toyota Tercel 4 WD AL 25
“Vynikající auto do nepohody.”

Autor recenze: Marek / Radiolampymarek (33 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1983 Typ motoru:1442 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 10 let Průměrná spotřeba: 7.5 l/100 km Vloženo: 1. 11. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Tatra 603

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vážení kolegové,
Vzhledem k faktu, že jsem byl vlastníkem dvou vozů tohoto typu, se kterými jsem postupně ujel více než 250 000 km, mohu zodpovědně tvrdit, že auto by nemělo chybu, kdyby :

- nerezivělo hlavně v oblasti lemy, nosníky náprav ( úchyty zadních tlumičů, držáky ramen),prahy a výfuk.

- novější model s řízeným karburátorem měl občas drobné mouchy v oblasti regulace přechodů, ale po delším laborování jsem to vychytal...

- horší těsnost motoru a převodovky ( rozdělovač, AC pumpa, kardan)

Motoricky dokonalé vozidlo, kdyby se obě Toyoty doslova nezačaly rozpadat, tak motor + převodovka za běžné údržby jedou pořád. Starší z r. 1983 přežila povodeň v r. 1997 a dostal jsem se k jejímu čištění až po nějaké době, ale i tak jezdila ještě dva roky.

Mladší z roku 1987 mám doposud, ale i ta se po dvaceti letech a téměř 250 000 km odebere na odpočinek. Kdyby se vyrábělo takovéto auto dál, jdu do něj.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Spolehlivé a pohodlné auto, spotřeba s lehkou nohou okolo 7 l při provozu na přední náhon, na všechna čtyři pak asi o litr a půl více. Náklady na ND minimální - nechal jsem si ze staršího modelu díly pro případné opravy, ale celkem nic moc jsem nikdy nekupoval. Pokud nešílíte a nekupujete značkové díly a jste si schopni s lecčíms poradit, tak kupujete jen filtry a náplně, občas žárovku a výfuk. Dost se natrápíte s vyvařováním.

ALE
Projedete skoro všude i za kalamity ( přiznám se že většinou jsem nepotřeboval ani zimní pneu pro normální provoz a do hor nejezdím). Nosnost akorát, poněkud tvrdší lůžková úprava. Startujete i za -30!!Podle potřeby si řadíte zadní nápravu do záběru a když je nejhůř, dáte redukovanou jedničku.

Prostě paráda

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Tercel

Vložit komentář

Tercell je Koží

Byl jsem sním až v Africe a zpět jsme letěli mnoho zažitků a zažil jsem na vlastní kuži co je spolehlivost u auta kterou Tercel v sobě má a hodně velkou .

02.04.2007 | 00:10:17 | djversace Reagovat