Recenze Babetta 210 moped
“Nejhorší, na čem jsem v životě jezdil.”

Autor recenze: Roven (61 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:50 Stav km při koupi:14 000 km Stav km nyní:19 000 km Způsob řazení:automat Status motocyklu při koupi:ojetý Jak dlouho motorku používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 3,2 l/100 km Vloženo: 17. 5. 2010

Hodnocení inzerátu: 417 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 2.6

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

1
 

Komfort

1
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí motorka: Jawa 250

Koupili byste další motorku tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na motorce

Krátké rozpěrné trubky mezi ložisky v nábojích kol.

Špatně funkční řadící spojka 2. stupně s lehkými čelistmi.

Děravý plovák.

Netěsnící plovákový ventil.

Málo účinné brzdy.

Krátká životnost spojkových obložení.

Krátká životnost pružin startovací spojky.

Házející (motorová) rozeta zadního kola.

Praskající žárovky v důsledku zvýšeného výkonu magneta.

Tachometr proměřuje o 10% uvádí vyšší rychlost.

Nefunkční elektronická jednotka

Nefunkční "žlutá" cívka na statoru

Nefunkční cívka na statoru generující proud pro zapalování.

Náhradní díly - pedály s lisovaným ložiskem se rozpadají.

Nefunkční palivový kohout nádrže.



,


Hodnocení a zkušenosti s motorkou

Před dvěma lety jsem se rozhodl koupit Babettu 210, protože už mne nebavilo platit pokuty za parkování v modré zóně, která se už rozšířila na polovinu hlavního města. Babetta je v podstatě motokolo bez SPZ a lze ji parkovat prakticky všude. Lze si s ní i zkracovat cestu přes parky a pěší zóny, pokud vypnu motor a přejedu to se šlapkama, nikdo neprotestuje. Není sice rychlá, ale tramvaje mají zastávky, Babetta ne. Takže je rychlejší. Její spotřeba kolem dvou litrů je asi o polovinu lacinější, než lístky MHD. Prostě do velkého města dokonalý stroj.

Jenže - to jsem ještě netušil, jakou technologickou hrůzu jsem si pověsil na krk...

Za tento neuvěřitelný samochod jsem před dvěma lety zaplatil 5.500,-Kč, GO v náhradních dílech mne stála dalších 5.000,-Kč (nové pneu, válec s pístem a klikovkou, všechny spojky, ložiska, gufera, další drobnosti). Opravám, nutným úpravám a výrobě vlastních součástek se správnými rozměry, jsem věnoval už snad stovky hodin.

První věc, kterou jsem musel řešit, byla krátká rozpěrná trubka mezi ložisky obou kol. Po dotažení matky hřídele kola, došlo k sevření ložisek a kolem nešlo otočit. Při povolené matici se kolo sice otáčelo, ale na hřídeli se viklalo a hrozilo, že se matice vibracemi vytočí úplně. Nová rozpěrná trubka zakoupená v kamenném obchodě byla rovněž krátká. Nejprve jsem to řešil provrtáním matice a hřídele a zajištěním nedotažené matice závlačkou. Kolo mělo ale vůli a ta se projevovala zejména při náklonu v zatáčkách. Nakonec jsem si ji musel vyrobit na požadovanou míru a poničená ložiska vyměnit.

Další problém nastal, když odešel náhon tachometru v náboji kola. Koupil jsem nový, ale několikrát jsem to musel opakovaně rozebírat a skládat, než si vše sedlo jak mělo.
Jenom s koly jsem zmařil několik dní času.

Od začátku jsem nacházel pod Babettou malou loužičku oleje se zápachem benzínu. Nevím, už kolikrát jsem ten uboze řešený karburátor musel demontovat. Nedostanete se do něho jinak, než ho celý demontovat z motoru a to je jedna z technologických hrůz tohoto motocyklu. Poprvé to byl děravý plovák, po druhé netěsnil jehlový ventil, plovák jej neuzavřel a do plovákové komory stále přitékalo palivo, karburátor se přeplavoval. A jestli pak víte, že po každé demontáži by se mělo nahradit staré těsnění karburátoru novým?

Aby toho nebylo dost, přestal fungovat palivový kohout. Sítko, ale i kanálek byly doslova zarostlé. Při jízdě na rezervu se zase zanášela tryska. Následovala GO nádrže, nový kohout, žel nějaký italský, který vydržel asi jeden měsíc. Při jeho otevírání a zavírání se v něm uvolnilo jakési pryžové těsnění a kohout tekl, jednou uzavřel, ale neotevřel, jindy zase zůstal otevřený a neuzavřel přívod paliva, prostě šmejd. Nakonec se mi podařilo sehnat originál.

A problémy pokračovaly. Babetta čas od času, zcela nečekaně stávkovala. Nádrž vyčištěná, palivový kohout nový, jemné sítko nové a čisté, karburátor čistý, ale uprostřed jízdy z ničeho nic motor ztratil otáčky a zastavil se, nebo šel jen v malých otáčkách a po přidání plynu zhasl. Nastartovat šla, volnoběžné otáčky držela, ale vždy po přidání plynu motor zhasl. Po vychladnutí zase naskočil v jako by se nic nestalo, pracoval jak měl. Dodnes jsem na tu závadu nepřišel, ale po GO se už nevyskytuje. Asi nějaký šotek, kterého jsem někde po cestě z Babetty vytrousil...

Po prvních stovkách ujetých kilometrů se ukroutil středový šroub u rotoru magneta. Magneto při vibracích během jízdy po pražské dlažbě se vyklepalo z kónické hřídele a byl konec. Babettu jsem musel tlačit domů asi 10 km. Zalomený šroub jsem odvrtal, závit opravil a dal šroub jiný.

Velkou starostí zejména v městském provozu jsou u Babetty brzdy. Brzdové klíče jsou krátké a brzdové obložení příliš tvrdé, s malou plochou. Přítlak na brzdové bubny tedy nedostatečný. Dosáhnout uspokojivého brzdného účinku prakticky bez zásadní konstrukční změny nelze. S nostalgií vzpomínám na Jawu 555 a Jawu 21, u nichž šlo dokonce při brzdění zablokovat kolo. To u Babetty 210 není možné. Slabá účinnost brzd u Babetty je nebezpečná. Stačí, když auto před vámi nečekaně zabrzdí. A to my babeťáci známe: Předjede nás v hustém městském provozu a v zápětí zabrzdí...

Už od koupě jsem bojoval s prokluzující řadící spojkou 2. rychl. stupně. Nesčíslně krát jsem ji odmašťoval, smirkoval, rozebíral a zase skládal. Opatřil jsem si náhradní čelisti, na ty staré jsem zkoušel různé druhy obložení, od korku, který mimochodem zařadil dvojku a už jí nešlo odřadit, až po francouzské měkké spojkové obložení. Na jednu radu z netu i roztok s kalafunou. Nic nepomohlo, až teprve výměna lehkých čelistí za těžké.

Na netu jsem se konečně dočetl, že praskající žárovky má na svědomí neustále se zvyšující magnetismus rotoru magneta a že se nejedná o nekvalitu 6V žárovek. Nahradil jsem je tedy 12V a po čase dokonce 24V. Když začaly praskat i 24 V, koupil jsem vyrovnávač napětí se Zenerovou diodou a nové 6V žárovky. Zatím svítí a pravděpodobně, dokud Zenerka neodejde, budou držet.

Trable však nekončí. Rozeta motorového pohonu na zadním kole hází. Jak se kolo otáčí, řetěz je střídavě napínán a povolován, podle toho, v jaké poloze právě rozeta je. Vystředit ji nelze. Dosedá na opěrné výstupky v náboji kola bez jakékoli vůle. Pro jistotu jsem vyměnil hřídel kola (co kdyby byla ta stará ohnutá a způsobovala házení), ale závada je trvalá. O této hrůze jsem slyšel vyprávět v souvislosti s některými malými skůtry z Číny.

Letos v zimě jsem se rozhodl k razantnímu kroku. Už po druhé jsem motor rozpůlil, GO jsem zopakoval. Všechno jsem důkladně zkontroloval, pečlivě složil. Spojkám, pružinám, třecím plochám a "o" kroužkům jsem věnoval výjímečnou pozornost. Karburátor prohlédl, seřídil, předstih jsem nastavil na střední hodnotu 1,3mm před HÚ. V minulosti jsem dělal GO motorek už poměrně dost a svou prací jsem si byl jist. Nicméně zjara, kdy jsem poprvé Babettu vytáhl na světlo boží, se mi ji k mému úžasu nepodařilo nastartovat. Prostě nechytla. Situace zapeklitá. Kde hledat závadu, když máte všechno pod palcem, všechno nové, zkontrolované. Svíčka byla mokrá, palivo tedy dostávala. Muselo to být v elektroinstalaci. Nová svíčka a nic. Nová fajfka, nic. Přeměřil jsem ohmetrem všechny komponenty, vše v pořádku. Pro jistotu jsem přecínoval letovaný kontakt na cívce pro zapalování na statoru a ejhle! Motor nastartoval. Avšak s výhradou: Nejde do vyšších otáček, dusí se, motor má velkou spotřebu (cca. 3,2 l / 100Km), už po 100 km jízdy je zakarbonovaný jako po celé letní sezóně, svíčka je totálně zakarbonovaná, z výfuku kape olej... Nepomohlo ani snížení hladiny v plovákové komoře, ani chudší směs. Další manipulace s předstihem jen výkon snížila. Nepomohla ani teplejší zapalovací svíčka. Za jízdy motor slabě škube, jakoby vynechávala kadence jisker na svíčce. A asi to tak také bude.
Chystám se vyměnit všechny el. kabely a preventivně všechny elektronické součástky, mající vliv na kvalitu jiskry. Po těchto opravách už v podstatě nemám co na Babettě vyměňovat.

Výrobce proklínám. Proklínám i její konstruktéry a hluboce lituji peněz a času, který jsem Babettě 210 věnoval. A právě tato neplánovaná dvojí vysoká investice mi brání se Babetty zbavit. Za vykonané úsilí a finance jsem mohl mít perfektně tuningovaného Simsona na 70ccm. Pravda, s SPZ a povinnými technickými prohlídkami.

Umíte si představit, že někde na cestě, daleko od svého bydliště měníte na statoru Babetty cívku, která generuje proud do zapalování? Cívka je malá, vejde se do kapsy, či do schránky s nářadím. O to nejde. Ale musíte ji ke kabelovému rozvodu elektrické instalace PŘILETOVAT.

Po první sezóně vlastnictví Babetty jsem najel asi 1500 km. Už v té době jsem pochopil, že se mi dostal do ruky stroj, který prověří mé schopnosti a trpělivost, neboť konstrukčním řešením některých komponentů hluboce zaostává za českými mopedy o 40 let staršími.
Od svých 15 let jsem jezdil na Jawa Pionýr typ 555, Jawa typ 21, které měly také své mouchy, ale byly mnohem spolehlivější, než Babetta. Vyčistit trysku u karburátoru Jikov nebyl problém. Tryska byla mnohem přístupnější. Ložiska v kolech se po dotažení nesvírala, manuální spojka a manuální řazení bylo naprosto spolehlivé po celou dobu své životnosti a nebylo třeba bojovat s prokluzujícími odstředivými spojkami jako u Babetty, o finančních výdajích ani nemluvě.
Nasazení zadního kola Babetty vyžaduje cvik: Dvě ruce, manipulující se zadním kolem, zaolejovaným řetězem, hřídelí kola, brzdovým bubnem a ještě rozpěrkou, která musí být nasazena tak, aby byl brzdový buben zafixován v určité poloze, je na dvě nevycvičené ruce opravdu mnoho. Dnes to už zvládám i potmě. Díky konstruktérům. Zpočátku jsem nevěřil, že je to možné.
Jenže u Babetty 210 je možné snad vše. Uložení hnací hřídele převodovky v bronzových pouzdrech namísto v ložiskách, Ukotvení hnané hřídele jen v jednom ložisku silně axiálně namahaném pastorkem motorového řetězu, s vůlí, která ničí na druhém konci této hřídele gufero propouštějící do spojkového koše 2. rychl. stupně olej, v lepším případě "jen" olejové páry, a mnoho dalších konstrukčních vad, mezi něž patří i nutnost použití celé řady různých podložek a vymezovacích kroužků, s nimiž jsem se u různých typů Jawy 50ccm nikdy nesetkal, ve mne vzbudilo naprostou nedůvěru v tento malý motocykl.

Všechny tři odstředivé spojky bych velice rád vyměnil za prostý neutrál při jízdě s kopce, protože jízda s kopce pod plynem mi příjde nejen neekonomická, ale i agresivní vůči malému motoru, převážně přetěžovanému vzhledem k jeho malému výkonu a pouhým 2 stupňům převodů. Nemálo nezkušených "babeťáků" motory zadřelo právě při jízdě s kopce při zavřeném plynu, kdy se motor pral s nedostatkem paliva a tedy i mazacího oleje.

Tolik asi k mému náhledu na Babettu 210. Konstrukčně zpackaný stroj, jehož nedostatky jsou umocněny podřadnými náhradními díly, mnohdy nepřesných rozměrů.,

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 417


Komentáře uživatelů k recenzi Babetta 210

Vložit komentář

Uveze mně ?

Zdar lidi,chci si pořídit Babetku,ale nevím jsetli to je dobrý nápad když vážím něco kolem +-120kg.
Děkuji za info

24.01.2024 | 16:05:17 | Roman  | 213.192.14.* Reagovat

Babeta 210

Treba sa o ňu starať a pojde pekne👍

04.08.2023 | 00:54:27 | Miki  | 46.18.150.* Reagovat

Babka 210

Zdar, mam babu 210.000 z roku 1988. Po x letech stani v sope se vytahla obrousila, natrela alkytonem. Semtam nejakej novej dratek, vycistit karbec. Vsechny 3 spojky se daly novy a tezka misto lehke. Za 4 roky jezdeni jsem mel pouze 1 zavadu a to prasklou spojku na retezu. Na jednu stranu je pro nekoho slozita, avsak ve vysledku je to tak primitivni stroj, ze nechapu nekoho, kdo neni schopen toto udrzet provozuschopne. Je potreba mixovaz benzin, mit v poradku gufera a nemit presponovanej retez! Nic jinyho se na babce resit nemusi... Mozna obcas nejaky ten regulator napeti. Ja mam klasickej jikov karbec, dellorto mi projde jako barbarstvi a honeni se za kmh navic. Ma to jet 40, jede to 40. Hotovo. Babkam zdar

04.07.2023 | 11:38:33 | Honcecek  | 46.135.91.* Reagovat

poruchy zavady

no to je na spagat,

31.01.2023 | 23:55:14 | tomas  | 95.102.92.* Reagovat

Je to Pražák🤪

27.11.2022 | 07:21:21 |   | 37.48.20.* Reagovat

Záludná chyba motoru Babety 210

Velmi protivná vlastnost ojeté Babety 210 je škubání při řazení automatu z jedničky na dvojku. Příčinou jsou tři páskové pružiny z velmi tvrdého ocelového plechu, které svými ostrými hranami časem vyryjí do rotujícího tělesa řadící odstředivé spojky viditelné zářezy a ty způsobí, že práce odstředivé spojky přestane být plynulá, neboť čelisti se nepohybují plynule, protože zadrhávají v těchto zářezech a z toho vznikají ty rázy. Pomoc je relativně snadná. Jednak je třeba obrousit ostré hrany páskových pružin, aby přestaly rýt a dobře klouzaly a druhak je nutno stopkovou bruskou (např. Dremel) zářezy na spojkovém kotouči odbrousit a srovnat, aby páskové pružiny ležely na hladkém povrchu kola spojky. Po této opravě bude řazení opět krásně plynulé a to dlouhodobě, protože obroušené hrany už nebudou rýt. Nepokoušejte se to řešit ohnutím pružin, materiál je opravdu velmi tvrdý a při pokusu o přihnutí se pásové pérko zlomí.

01.08.2022 | 15:27:51 | HonzaR  | 178.255.168.* Reagovat

Zkušenosti s babetou

Na Babetě jezdím 25 let do práce a při správné údržbě je to při té konstrukční jednoduchosti velice povedený stroj.Palec nahoru

28.05.2022 | 23:06:06 | alfonso  | 86.49.147.* Reagovat

RE: Zkušenosti s babetou

Na Babetě mám najeto asi 15 tisíc km ,cesta na ní připomínala plavbu do Ameriky v 16 století. Člověk nikdy nevěděl co se stane.Když se ohlédnu zpět ,tak se se jí měl raději zbavit už po 500 km ,když vypadly gumičky ze zadní vidlice.

12.03.2023 | 10:04:40 | Stana  | 85.163.145.* Reagovat

Rozeta

No jo, házející šišatá rozeta. My jsme koupili taky Babetu se šišatou rozetou, jak to mohlo projít výstupní kontrolou, nechápu. Ukázka totálního šlendriánu. Samozřejmě díky házející rozetě odešlo co mohlo.

22.04.2022 | 12:45:01 | Jo_Do  | 85.163.113.* Reagovat

Nazor

Zdravim vsetkych fanusikov Babetty. Mam dve nove 210ky, jedna ma 6 a druha 11km, su vyrobene asi v roku 1985. Chcem sa vas preto opytat, ci maju nejaku cenu. Nechcem ich predavat, iba ma zaujima, ci mi doma nezaberaju zbytocne miesto. Povodne boli urcene na vyucovanie technickych prac na zakladnej skole, ale nikdy sa s nimi nic nerobilo, cele roky boli v suchom a teplom prostredi.

28.03.2022 | 20:31:06 | Valer  | 87.244.192.* Reagovat

Babeta - je to o stasti?

Prva zdedena išla iba chvíľu. Vraj bola zničená - tak preto. Druhá má 6000 km a tiež nejde. Vraj usadený benzín, upchatý karburátor, hrdza v nádrži, zaneseny vyfuk atd. Oprava 170 eurokorun. Po krátkom čase sa začala dusiť až skapala úplne. Opravari mi prestali dvíhať telefón alebo sa im do toho nechce. Slabé brzdy či iné neduhy stým som rátal, ale čo s nespolahlivym / nefunkčným motorom? Potom čo ma nechala v stichu som zvažoval teatrálne podpálenie tohto extrémne nespoľahlivého poruchoveho kusu. Zatiaľ som jej dal milosť a čaká na spasenie...

01.08.2021 | 00:34:54 | Romi  | 91.127.69.* Reagovat

truhliku

Ty si raději už nic nekupuj. Podle této recenze brečíš často jak něco nefunguje. Nemakačenko.
Na babettě je super že není potřeba žádná STK atd. Mám jí 10 let z druhé ruky ani jsem na to nešáhl a když přijdu, šlápnu a jede.
Když tam nacpeš díly z druhovýroby které jsou dodělej si sám tak se div ty truhliku.
Babetta je starý železo a to patří lidem co se v tom chtějí hrabat a rozumět tomu, Jestli chceš jezdit a nemít starosti tak si kup novou motorku budeš určitě spokojený první 2 roky a ne 30 let starý stroj.
Ty komediante.

23.07.2021 | 06:42:28 | mmm  | 147.161.172.* Reagovat

RE: truhliku

Nikomu nenadávej za jeho zkušenosti, které ty nemáš. ty komediante a truhlíku...

25.07.2021 | 19:54:34 |   | 89.102.148.* Reagovat

RE: truhliku

V Babetě se můžeš vrtat každý den a stejně to nepojede, 100 km = závada. Zpackaný stroj .

02.10.2021 | 22:00:39 | BKS  | 85.163.113.* Reagovat

babeta

Zdravím všechny mám 6 babet 2x 207 a 4x 210 jsou to steré babči ale po vesnici lepší stroj nenajdete ani na jedné jsem krom svíček nikdy nic nedělal a lítáme na nich se synem porát na ryby tak že za mě supéééér

21.04.2021 | 22:21:00 | martin  | 193.164.219.* Reagovat

Já jsem zdědil babettu Po tátovi, byla zrezlá, a po sešlápnutí nešel otočit ani válec, všechno jsem vyčistil, ale do motoru mi vůbec nešlo palivo, tak jsem vyčistil sítko a pořád nic, vyřešil jsem to tak, že jsem vyšrouboval svíčku, s pomocí injekční stříkačky jsem přímo do válce vpravil palivo, a našrouboval svíčku a sešlápl, takhle jsem to dělal asi 3 hodiny, a Babetta se potom rozeběhla. Ale nešla mi vůbec do otáček, neměla výkon a dusila se, bylo to snad nekonečné čištění zakarbonovaného výfuku, a stejně se pořád dusila, stačilo vyměnit svíčku za sice starou ale originál, a Babetta se s každým kilometrem zlepšovala, teď už nemám v okolí kopec kvůli kterému bych musel přeřadit na 1

05.01.2021 | 09:33:20 | Slavek  | 5.181.92.* Reagovat

jsi amatér. :D

10.10.2020 | 20:12:34 | jiří  | 85.207.54.* Reagovat

RE:

A ty hklupák :-)

12.10.2020 | 14:14:15 |   | 89.102.148.* Reagovat

100% Súhlas s autorom

Veľmi ďakujem za pravdivé opísanie kvality babetty. Táto pravda bola vykúpená potom, slzami a krvou tisícok majiteľov babety. Tento rok som v mojom okrese na menej frekventovaných miestach prevažne vidieckej oblasti napočítal min. 7 ľudí, ktorí babetu tlačili, alebo dlho dlho nakopávali, alebo na nej bicyklovali. Ale tento národ je nepoučiteľný. Ceny babiet na bazoši sú neuveriteľné. Priemerné ceny okolo 500 EUR a pod.
Kto chce starý, ale použiteľný moped nech hľadá Korádo (tie sú normálne), no tie sú tiež dosť drahé, alebo Piaggio Si, Ciao.
Osobne vlastním Si. Primitívny moped, celý motor vyberiem za 4 minúty, karbec mám zospodu ako na dlani.

Mal som na ňom úplne zle poskladanú spojku, a normálne som s ním došiel domov, jedna cievka odtrhnutá, ale svetlo blikalo aj tak. Povenoval som sa jej asi 2 celé dni. Žiadne výbrusy ani veľké GO, či polenie motora. Drobnosti, drôtik na cievke, správne poskladaná spojka...drobnosti. Odvtedy len jazdí. Štartuje krásne v zime, v lete, dekompresor som zaslepil, vypnutie zapalovania je na spinač. Magneto neodpaluje 6V ziarovky ani nedáva 70V. Obycajny normalny moped. Ich ceny na Slovensku okolo 150 EUR.

07.10.2020 | 22:58:11 | Daniel  | 178.143.42.* Reagovat

Dotaz

Tak máma Babettu dělá problémy! Nevíte náhodou koLil volt má dávat zapalovací cívka? Dočetl jsem se že 4v, ale dává 70 v, i nová po výměně! Děkuji za případnou radu!

02.06.2020 | 16:27:11 | happy33@email.cz  | 37.188.168.* Reagovat

RE: Dotaz

70 v, to naozaj?

12.10.2020 | 19:19:48 |   | 212.55.241.* Reagovat

RE: Dotaz

Cívka pro zapalování namagnetu dává 60-100V

27.10.2020 | 20:23:14 | babetista  | 31.31.232.* Reagovat

baba

koupil jsem babetu za 3000.mela 4 500 a nyni ma 10 500.bez vetsich problemu.spojka puvodni.

12.05.2020 | 19:16:53 | wittigschlager  | 185.47.220.* Reagovat

Tak tato recenze naprosto přesně popisuje moje trable s úplně novou babettou. Nikdy předtím, ani nikdy potom jsem neměl nic tak strašného. Autorovi recenze tleskám a smekám klobouk za naprosto vyčerpávající, ale pravdivou recenzi. Kdo nemáte nic na práci a baví vás se v babettě rýpat, máte vyhráno: Nikdy totiž nebudete hotovi a nikdy tomu nebude konec. Pro ostatní, kteří chtějí opravdu jen jezdit, je jen jedna rada: Vyhněte se velkým obloukem tomuto ďábelskému stroji. Simson, Pionýr, jsou o sto procent lepší. Když opravíte zásahy předchozích majitelů, budou jezdit. O strojích jako Honda Cube ani nemluvím. Ty vás přežije a budou na ní jezdit i vaše vnoučata. Ano, je dražší, ale je pro tři generace.

11.05.2020 | 22:59:01 |   | 89.176.46.* Reagovat

BABETTA 210

Jede jen na jeden válec.
Má jen dva rychlostní stupně.
Má tři spojky - startovací a chodová na klikovce + dvojkovou, která je i startovací (v podstatě čtvrtou).
Má dvě volnoběžky jednu v převodovce druhou v zadním kole.
Má dva řetězy - startovací a provozní.
Nejde za jízdy podřadit.
Nejde zařadit neutrál.
Nejde jet na jedničku s vytočeným motorem (například do kopce).
Nejde určit kdy se má zařadit dvojka.

Babetta je můj osud.
Babetta je všecko, co neznal jsem dosud.
Babetta je první a poslední můj hřích,
nepoznat Babettu , nemiloval bych.
Babetta je motýl. Babetta je včela.
Babetta je růže, hozená do kostela.
Babetta je všecko, co neztratí nikdy svůj pel.
Babetta je rozum, který mi uletěl!
Babetta je dítě. Babetta je plavovláska.
Babetta je první a poslední má láska.
Babetta, ach Babetta, Babetta z výbrusu!
Babetta je moje umřít pro krásu...

11.05.2020 | 19:32:58 | cyklista-babetista  | 90.180.221.* Reagovat

babetta

dobrý den.Ja mam dve babetty jednu 207 som si ju zrepasoval celu som snou spokojny i ked som sa snou musel tiež trocha pohrat mam 110kg som na nu tažky ale ide utiahne ma 40km/hod bez problemou da a druhu mam 225 nakopavačku bezvadny stroj som velmy spokojny.A ešte chcem povedat nehante babetty su to jednoduche a spolahlive stroje len im musite rozumiet čo a ako opravit všetko si viete spravit sami a ro je obrovska vyhoda

03.05.2020 | 17:22:46 | Laco  | 178.41.242.* Reagovat

RE: babetta

Já nevím, jestli jste se tady všichni zbláznili, proboha, ale obrovská výhoda je, když nemusíš NIC spravovat. Vy to máte v té palici nějak zpřeházený. Jsou spolehlivé jen musíte vědět co a jak opravit a všechno si umět opravit sami. Že by slovo spolehlivé mezi babetisty změnilo svůj význam? Děte se už bodnout.

03.05.2020 | 17:40:24 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: babetta

máš pravdu,káždý si kupuje mašiny na které nemusí dělat nic,kromě výměny oleje a baterie,ale babeta je o tom,sám si opravit na cestě poruchu a rozumět tomu motoru,babeta je prostě punk. :D

10.10.2020 | 20:19:30 | jiří  | 85.207.54.* Reagovat

RE: babetta

babeta je o tom sám si opravit na cestě poruchu....

ty máš dobře vybagrováno. celý život co vlastním motorová vozidla netoužím po ničem jinmém, než si na cestě opravovat poruchy :-) ty máš dost, chlapečku. Ty určitě ještě chodíš do školy.

12.10.2020 | 14:16:34 |   | 89.102.148.* Reagovat

210

jak která bába se povedla,dělaljsem jich spoustu,každá se podělala jinak,každá jinak řadila,jinak brzdila,ale kolega před 30 lety koupil bábu od tehdy deportovaných vietnamců,co u nás pracovali a nestihli ji poslat do Vietnamu.Za celou dobu na ni ani nesáhnul,jen gumy a jednou řemen,jinak opravdu nic,ani neprdla žárovka.Jestli chytil dobrý kus je těžké odhadnout,ale asi štěstí.Denně jezdí do práce asi 8km tam a zpět a v létě z chalupy 20km do práce a to samé zpět kopcema železných hor,,,apřesto to pořád žije,,,,proto bych asi babetu moc nezatracoval

25.02.2020 | 13:20:25 | miras  | 217.170.179.* Reagovat

potvrzení

Potvrzuji text který zpracoval autor. Babety spravuji od začátku. Původní obložení spojek vyhovovalo. Změnou na ekologické se vše zhoršilo. Nikdy od výrobce nedošlo k odstranění závad v konstrukci!

17.09.2019 | 09:48:35 | Richter  | 213.226.209.* Reagovat

Moje Babeta 210 rok 1982

Zdravím všechny babetáky.Na mou babetu si po stránce spolehlivosti nemohu stěžovat krom pár zničených svíček během jízdy vždy dojela.Je to rok výroby 1982 a máme jí v rodině od nova.Krom jednoho výbrusu který je v tuto dobu asi 25000 za mnou si většinou nic vážného nevyžádala.Jezdil jsem s ní 6 let do práce v létě v zimě.Koncem prázdnin absolvovala 300 kilometrovou štreku a dojela.Mínus je jen nižší výkon.Mějte se.

12.09.2019 | 13:40:30 | Radek  | 93.99.129.* Reagovat

Babetta je super

Vlastním 4 ks babett, 3 jezdí, řadí a fungují. Jedna je úplně na díly a chci udělat stavbu. Je to super stroj, má svoje mouchy, ale jede všude a pořád. Nutné je věnovat se jí a vyladit ji. Dellorto je super a bez starostí. Pokud hoří žárovky, je nutné koupit omezovač napětí a nepraskají. Pokud hoří svíčky, musí se komplet předělat zapalko= cívky, GYT a nešáhnete na to. 2 babety mám Dellorto a jednu Jinkov. Předpokládám, že dokud do něj nesáhnu pojede dál. Každý který jsem rozdělal, už jsem nikdy nenaladil. Na všech jsem si posunul řidítka do kolma vůči silnici, čímž se stala podstatně ovladatelnější. Jezdím pro zábavu, všude a nikoho neprudím. Nedělá to bordel a projede totálně všechno. Samozřejmostí je origo výfuk, nové tlumiče vzadu. Co je další bolest jsou gufera na motoru která po letech netěsní a tím kloužou spojky, nestartuje to a nemá to kompresi. Pokud je vymněte a vše co je třeba odmastíte, máte pokoj. Za 5 let to uděláte znovu a zase jezdíte. Nelze srovnávat se simsonem, fichtlem atd. Je to kolo s motorem a tak je třeba to brát, ale když vám chcípne fichtl nebo simson, a budete tlačit, nebo jen vyřadíte a došlapete domů, určitě budete radši za babettu. Neřeším STK, neřeším evidenci. Pojistím a jezdím. Spotřeba směšná. Ještě bych chtěl říct to nejdůležitější, nejezdím na tom denně do práce, ale pro zábavu občas. Do práce, si kupte scooter se starterem a 4T motorem. Ale za mě je to nesmysl... Babetta 210 FOREVER

14.08.2019 | 23:36:33 | Petr  | 188.122.209.* Reagovat

jen tak bez pomluvy..

Ahoj všem čtenářům, taková věcná.. mojí ,,bábě,, je 40 let.. není to blesk, ale jezdí. Rád bych se dožil recenzí po čtyřiceti letech na značky YUKI,MAXON,KYMCO,KENTOYA.. nebo jak se to vůbec všechno jmenuje :) Ale myslím, že čtyřicátých narozenin se nedočká žádná moto těchto značek.. :(

21.06.2019 | 00:47:45 | Pedro  | 37.221.241.* Reagovat

RE: jen tak bez pomluvy..

Ani jedno z toho, cos jmenoval, není moped. Je vidět, že tomu nerozumíš. A jestli chceš vážně vědět, jaký opravdový mopedy jezdí i po 50 letech, tak třeba puch, piagio, a mnoho dalších.

25.03.2023 | 18:59:17 |   | 89.102.233.* Reagovat

Babča 210 škube, nedrží volnoběh, špatně startuje, netáhne, štelování nepomáhá

Přesně toto moje Babča 210 dělala dleší dobu. Mnohokrát jsem demontoval karburátor, všechno opakovaně kontroloval, čistil a seřizoval, čistil výfuk, kontroloval zapalování, laboroval s benzinem a mazáním. A nic. Ale jedna věc mi utekla, protože karbec jsem vždy demontoval i s kolenem k motoru. Ale pak mě napadlo, co když je spoj mezi karbecem a kolenem zdeformovaný i když na první pohled vypadal dobře. Ale přece jsem ho odmontoval a zkusil přírubou karburátoru přejet po smirkovém papíru na skle. A ejhle, jasně se ukázalo, že příruba je prohnutá. Tak jsem ji sbrousil do roviny, dal tam nové, tlustší a měkčí těsnění a Babča jede jako ďas. Vysvětlení je jasné, obzvláště při zavřeném šoupátku to přisávalo falešný vzduch a z toho plynou nestabilní otáčky, špatné starty, špatné přechody z nižšího do vyššího výkonu. Toto je třeba hlídat, protože materiál karbecu není nic moc a časem se asi prohne každý, což napohled není vidět. Řek bych, že na Babči je to nejzáludněší, ale přitom snadno odstranitelná závada.

05.06.2019 | 15:54:45 | Honza R  | 160.218.213.* Reagovat

Babetta

Zvláštní. Já na ni loni najel zhruba 4000 kilometrů a nikde mě nenechala. Byli sice nake dřív Ne mouchy, ale vždy jsem dojel.

19.05.2019 | 21:01:29 | Lukáš  | 46.33.112.* Reagovat

Nižbor-Lipno-Nižbor

Loni(2018) jsem vyrazili parta 23 Babett typ 210 na Lipno z Nižboru u Berouna. Najeli jsem přes 400 kilometrů. Jeli jsem též přes Kašperské hory a Kubovou huť. Tam to byl masakr. Došlo i na turbo šlapky.Nějaké drobné opravy byly, ale dojeli jsme všichni. Takže to je asi k té spolehlivosti.Je to pro fandy a for fun. Bez znalostí stroje nekupovat. Karburátor Dellorto bezúdržbový a jede to s ním o dost lépe. Pokud člověk umí a vychytá, tak no problém.Sada ložisek a gufer při půlení motoru vyjde na pár korun. Na dojíždění do práce bez umazání si kupte 4 taktní skůtr Honda -)

13.05.2019 | 21:27:19 | Fedy  | 90.179.44.* Reagovat

RE: Nižbor-Lipno-Nižbor

by mě zajímalo, jak umíš a vychytáš, když máš z výroby křivé kartery a oválné otvory pro ložiska a gufera...o babetě je zbytečné tady polemizovat. jedna se povedla a dvě ne.

14.05.2019 | 15:56:34 |   | 89.176.46.* Reagovat

Babetta 210

Ja som od starych rodicov zobral 210ku ktora stala viac ako 2 roky, precistila sa a ide v pohode, potom som urobil GO, a babetta ide, napriek chybam ktore sa pri jazdeni vyskytuju a nervom ktore mi sposobila sa ju stale snazim opravit.

08.03.2019 | 07:32:09 | Matus  | 195.28.75.* Reagovat

Dobrý večer potřeboval bych poradit s Babetou 210 při jízdě to škube a nevím čím to je

09.02.2019 | 21:59:46 | Petr Bukovjan  | 217.197.149.* Reagovat

RE:

Vítej na ostrově Zoufalství. Nevíš čím to je a nikdy vědět nebudeš... to je prostě babetta.

10.02.2019 | 10:31:17 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:To znám, ale nakonec jsem na to přišel.

Moje Babča 210 dělala to samé, několikrát jsem demontoval karburátor, všechno opakovaně kontroloval, čistil a seřizoval, čistil výfuk, kontroloval zapalování, laboroval s benzinem a mazáním. A nic. Ale jedna věc mi utekla, protože karbec jsem vždy demontoval i s kolenem k motoru. Ale pak mě napadlo, co když je spoj mezi karbecem a kolenem zdeformovaný i když na první pohled vypadal dobře. Ale přece jsem ho odmontoval a zkusil přírubou karburátoru přejet po smirkovém papíru na skle. A ejhle, jasně se ukázalo, že příruba je prohnutá. Tak jsem ji sbrousil do roviny, dal tam nové, tlustší a měkčí těsnění a Babča jede jako ďas. Vysvětlení je jasné, obzvláště při zavřeném šoupátku to přisávalo falešný vzduch a z toho plyne chudá směs, nestabilní otáčky, špatné starty, špatné přechody z nižšího do vyššího výkonu. Toto je třeba hlídat, protože materiál karbecu nebude nic moc a časem se asi prohne každý, což napohled není vidět. Řek bych, že na Babči je to nejzáludněší závada.

05.06.2019 | 15:44:19 | Honza R  | 160.218.213.* Reagovat

Úsměvné

Vlastnim nekolik babettek od 28 228 206 207 210 a manet korad.
Cim starsi tim spolehlivejsi a hlavne kdyz si kravatak koupi veterana tot zakladni chyba. Clovek musi byt srdcar,mechanik a pak az jezdec. Proste kdyz ji milujed neni co resit :)) najezdeno tisice km bez vetsich problemu.laska ke stroji se stokrat vrati v jizde.

29.10.2018 | 15:15:15 | 207  | 46.135.76.* Reagovat

RE: Úsměvné

Přesně, není co dodat.

13.05.2019 | 21:30:54 | Fedy  | 90.179.44.* Reagovat

RE: Úsměvné

plně s tebou souhlasím.Opravil jsem několik Babett 210 a 207 anedám na tohle přibližovadlo dopustit. Člověka musí babča bavit!

27.05.2019 | 20:01:51 | Radek  | 77.236.206.* Reagovat

RE: Úsměvné

Babettu skutečně musí kupovat někdo, kdo je schopen si ji opravit, rozumí tomu stroji. Pokud má Babetta štěstí na takového majitele, tak ji nezbude nic jiného než drandit do alelůja.. Není to pro kravaťáky, co pak slinaj nepravdy na fórech. Každou koupenou jsme hned rozpůlili a dali do kupy. Žádná nebyla v původním stavu a bez zásahu nějakého odborníka.
Jedna měla stržený závit na trnu kliky, jedna zprasenou výstupní hřídel a volnoběžku. Jedna opačně hnací kolečko atd...
Koupil jsem též motor po GO, nestačil jsem valit oči, když jsem ho rozebral -)
A vo tom to je. Takže to, že má spousty lidí problémy s Babettami docela chápu. Opravdu to ovšem není problém Babett, ale mechaniků Babiců.

13.09.2019 | 13:35:53 | fedy  | 94.112.252.* Reagovat

RE: Úsměvné

tys dobrej tydýt :-) Prej kravaťák na babetě :-) Kravaťáci maj hondy a čistý ruce, voe. To jen vesnickej Pepík má babetu a ruce vod šmíru. Je vesnickej king :-)

25.03.2023 | 19:02:22 |   | 89.102.233.* Reagovat

Jak můžete pomlouvat tento praktický a spolehlivý stroj.... moje babeta už má za sebou tisíce kilometrů a to jsem měnil jen gufera, prasklou pneu a vysvícenou parabolu. To není o špatném stroji ale o špatném chování k tomu stroji... Kdo se dobře stará, nemá problémy. To, že tachometr ukazuje víc není vada. On je tam pouze orientační.

17.05.2018 | 20:50:01 |   | 90.178.63.* Reagovat

RE:

Proboha kdy už konečně pochopíte, že babetty měly tak nehorázné výkyvy v kvalitě (nebo spíše v nekvalitě), že holt jedna se povedla a sto se jich nepovedlo. Nebo také to, že ty staré kusy byly lepší, než pozdější výroba. To jste ještě jako fakt nepochopil? Zdá se vám tu na toto téma málo příspěvků?

18.05.2018 | 19:08:15 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE:

Kvalita bola dobrá keď sa vyrábali v Považskej Bystrici, spoľahlivosť začala klesať keď sa výroba premiestnila do Kolárova.

20.05.2018 | 19:22:39 |   | 95.102.67.* Reagovat

210

Mám 15 let 207 a jediné co jsem měnil jsou rozjezdové čelisti, žárovku a řetěz. Dále mam 2x 210 , tam už je to horší, ale za sezónu s ní najedu cca 2.000 km a to téměř bez oprav, nemam s babettami jediný větší problém.

16.05.2018 | 11:21:39 | Atimaster  | 37.188.152.* Reagovat

Prosba o radu

Nejde do vyšších otáček, dusí se, karburátor vyčištěný ,cívky nové,prosím poraďte, už nevím co stým.

18.04.2018 | 10:04:48 | Pavson  | 141.170.144.* Reagovat

RE: Prosba o radu

rozebrat a vypalit vyfuk

08.08.2018 | 11:56:01 | dajan  | 79.170.251.* Reagovat

Vůbec neví

Babetta není určena pražským Pepíkům do města. Zřejmě bude spokojen s čínským skútrem kterej se sere...

16.04.2018 | 09:54:40 | Krtek  | 194.228.64.* Reagovat

RE: Vůbec neví

zřejmě vlastní zkušenost...krtku.

16.04.2018 | 19:20:23 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Vůbec neví

Ano Babetta je určena vesnickým křupanům na ježdění kolem hronmady hnoje.

25.03.2023 | 19:04:06 |   | 89.102.233.* Reagovat

Je to loterie

Měl jsem 2roky 207 a plná spokojenost, jen jsem jezdil, akorát jsem nechápal proč předchozí majitel urazil nálitky pro vedení rozety. Po koupi úplně nové 210 jsem pochopil, rozeta házela tak, že to podstatně snižovalo komfort jízdy, v záruční opravně mi zdělili, že výměna dílů nic neřeší, všechno to šmajdá. Časem se přidalo přidírání motoru, ačkoli zásady jízdy s 2t mi byly známy. Prodal jsem ještě v záruce. Taky jsem měl na 14dní půjčenou jednu starší, se kterou se špatně zacházelo, a ta vypadala docela ok, ani ten řetěz tolik neházel. Opravil jsem to nejzákladnější, například jsem přišrouboval motor visící na posledním povoleném šroubu. Neřadila dvojku, a to jsem opravil tak, že jsem s ní asi jeden den inteligentně jezdil a dával plynem náznak k řazení. Nakonec jsem s ní jel na 150km výlet. Teď mám Korádo, od funglovky, už 15let a mám v něm pořád ještě původní svíčku. Takže jen benzín, pneu a letos asi brzdové obložení. V prodejně mi říkali, že mám vyjet na zimu benzín z karbce, že zvodnatí, tak jsem na jaře čistil zalepenou trysku. a to už nedělám, takže to byla jedna oprava a vypálení výfuku po dvanácti letech-preventivně, jelo to ok, druhá. Olej fulsynt, nebo polosynt 1:50.

05.04.2018 | 14:01:12 |   | 95.85.233.* Reagovat

Babeta je šitovka co není z číny

Občas nějakou Babetu opravím, vlastním a plně se ztotožňuji ze vším popsaným. Koupil jsem Piaggio mopeda po mesengerovi s najetými 55000km a on jezdí v létě v zimě, z kopce i do něj bez oprav i po 30 letech v provozu. Babeta mnohdy neodjede ani z prodejny. Lak se odlepuje zevnitř nádrže a ucpává trysky, rozety hází, spojka nefunguje, občas nestartuje. Je to prostě šit. Vhodné do muzea co vše je možné vyrobit. Naštěstí to vyráběly slováci a ne češi. Vhodné pro kutila a masochisty. Případně jako učební pomůcka.

03.03.2018 | 19:03:12 | Pelikán  | 185.75.139.* Reagovat

RE: Babeta je šitovka co není z číny

Sem ještě zapomněl dodat, že jediná její výhoda je v tom, že nemá SPZ, ale to de facto s ní nesouvisí. Raději si kupte síťovku na MHD.

03.03.2018 | 19:08:48 | Pelikán  | 185.75.139.* Reagovat

RE: Babeta je šitovka co není z číny

Tak načo ju opravuješ keď je to “sračka” podľa teba 😉

02.08.2018 | 13:12:57 | Bregi  | 91.127.47.* Reagovat

RE: Babeta je šitovka co není z číny

Já mám bohužel zkušenost stejnou jako recenze.Něco řešit jde něco né.Mám 210 na dojíždění do práce přes kopce ,přes město a fakt to k tomu moc vhodný stroj není.Kohout,karburátor zapalovaní,brzdy k ničemu atd. S tou recenzí se mohu naprosto stotožnit.

07.01.2019 | 17:44:43 | Petr  | 83.208.18.* Reagovat

RE: Babeta je šitovka co není z číny

Přesně vystihuje, co jsem psal výše. Třeba palivový kohout a nádrž.
Babetta je ve většině případů cca 30 let starý stroj. Žádný lak z nádrže se neuvolňuje, to je pouze vyrezlá nádrž. Kouhout je pak ucpaný sračkama. To není problém jen Babett, ale i starých Jaw a ČZ.
V každém případě to bude stát čas a peníze.Mohu koupit novou nádrž(ze slovenska), nebo mohu nádrž vyčistit kyselinou. Dále nové sítko na kohout, kohout samozřejmě vyčistit. Nebo koupit nový kohout Jikov. Tímto mám vyřešen na dlouhá léta problém s nádrží a kouhoutem. U karburátoru Dellorto štelujete pouze volnoběh, jinak bez údržby a navíc má v sobě též integrované sítko na nečistoty. Toto když uděláte tak není probém s palivovým systémem. A takhle můžete dál pokračovat.
V momentě, kdy tomu dáte to, co to potřebuje už jen drandíte -)

13.09.2019 | 14:01:21 | fedy  | 94.112.252.* Reagovat

RE: Babeta je šitovka co není z číny

Všechny závady, které jsou popsány v recenzi, jsou bohužel realita. Vy mlíčňáci, co tady podsouváte že babeta je veterán a podle toho se s ní musí, nemáte přehled. Babetu jsem kupoval v roce 1989 NOVOOU a měly vbšechny uvedené závady. A časem přibývaly. Opravit nebylo co, je to špatná konstrukce. Vyhodil jsem ji ještě v záruce. Ano, dal jsem ji pryč, a koupil si od dědka starýho fichtla. To byl VETERÁN, a jezdil jak z praku. Všichni zoufalí majitelé babet, dejte to z baráku, a ušetříte si nervy i peníze. A vy, co máte štěstí, že se povedla a jezdí, tak si ji užívejte, ale prosím nepřesvědčujte nikoho o její kvalitě. Jste k smíchu.

17.09.2019 | 12:45:14 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Babeta je šitovka co není z číny

Zoufalci nejsou ti, co tomu hoví a umí opravit. To jsou právě srdcaři, kteří jezdí, protože mají ten stroj rádi. Takoví budou jezdit i za dalších 10, 20 let. Jen tak mimochodem, když je to taková sračka, že já osobně mám tři 210 přes 30 let staré a všechny pojízdné. Stejně tak jako spousta jiných maníků tady na fóru. Asi jsem měl štěstí na kvalitu výroby -) ( bla bla bla).
Takže mi z toho vychází, že zoufalec se Babetty zbavil v záruce, protože na ní nebylo co opravit.

08.03.2020 | 21:40:35 | fedy  | 88.102.245.* Reagovat

RE: Babeta je šitovka co není z číny

Zoufalec jseš ty. Zbavil se jí šťastlivec :-) Aby pak taky nemusel mít tři, protože vždycky aspoň dvě musí opravovat. S lááááskou :-))) Zoufalče!

09.03.2020 | 15:13:40 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Babeta je šitovka co není z číny

Pokud bych nebyl spokojen s jednou, nebudu kupovat další.
Mamlas co neumí spravit bábu, neopraví ani pincka.
Fichtla máš do dnes a bez problému na něm jezdíš určitě 😜

27.08.2020 | 17:05:11 | Fedy  | 46.135.1.* Reagovat

RE: Babeta je šitovka co není z číny

...je to marný, je to marný, je to marný. Z hovna bič neupleteš, a kde nic není, ani smrt nebere.

28.08.2020 | 14:41:47 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Babeta je šitovka co není z číny

Ne, ono když nemáš babu, děcka, nic moc hodnotného si nepřečteš, pořád dokola čučíš na s tebou mě baví svět, nejvíc nóbl oblečení máš nové montérky a tvým vrcholným gastronomickým zážitkem je guláš se šesti a gallon piva na vesnickém footballu, tak ti hlava nebere, že má někdo problém vymontovat převodovku, aby vyměnil žárovku. To se zove provozní slepotou, je to to samé, jako IT nebylo, kdysi, s to vysvětlit, že Windows 95 fakt není dobrý OS (jak není? Sice ho co tejden komplet přeinstaluješ, ale pak zase jede!).

Oni ani nechtějí jednoduchou věc, funkční, protože co by pak dělali, v čem by se hrabali, a hlavně, čím by se chlubili v hospodě, ne?

24.04.2021 | 13:40:57 | Filip  | 46.13.112.* Reagovat

RE: Babeta je šitovka co není z číny

Skvěle napsáno, vystihuješ přesně co cítím...

24.04.2021 | 17:50:20 |   | 89.102.148.* Reagovat

prosim o radu

Vlastnim babettu 210 z roku 1986 za celou doubu ma najeto 5000 km.Babetta ma vymnenu spojky a zadni pneu.Posledni dobou za jizdy s e svetly jde motor jen na polovicni otacky.Kdyz pridam motor chcipne.Bez svetel jede normalne.Dekuji za radu.

20.02.2018 | 15:44:46 | oldrich  | 88.102.193.* Reagovat

bacha na přední kolo......

u těch kol co se ti netočí nebude nejspíš problém v hřídely,ale s podložkama!!!podívej se na tech. výkres co ti tam chybí voe..... nebo si rozbiješ držku..... dal už to číst nebudu... ale je fakt že bába je kapičku nedomyšlená, no ale takové opravy??????

19.02.2018 | 08:47:22 | bogas  | 37.221.254.* Reagovat

bezi na volnobeh ,startuje ale jak vemete za plyn chcipne

Dobrej Sotek to asi nebyl 😅 mnel sem stejnou zavadu na 207 ...protrzene gufero na klice.....prisavala falesnej vzduch ....tou GO moturu si ho asi vymnelil a zavadu odstranil 😉 ale uznavam ze prijit na to byli NERVY 😉

31.01.2018 | 18:29:55 | john2  | 176.97.9.* Reagovat

RE: bezi na volnobeh ,startuje ale jak vemete za plyn chcipne

jo u babet definice oprav velice nekorespondující s jinejma mašinama... za mě...oprava motoru babety = go motoru..pač tak jako tak pulíš motor.kdyby baba neměla ty výhody co ma SPZ atd tak zlatej fichtl!!!

19.02.2018 | 08:57:20 | bogas  | 37.221.254.* Reagovat

Můj názor na Babetu

Měl jsem ji rovněž. Koupil jsem ji v bazaru za 7000 a pak nechal udělat opravu za 4000. Měl jsem ji 3 roky a najezdil jsem s ní 12000 km. Jezdil jsem s ní i na takové výlety, jako do Jižních Čech, nebo do Beskyd non-stop a to jsem z Brna. To je asi jedna cesta 170 km. Můj rekord za den byl 300. Spotřeba dělala asi 2,1 litrů na sto km. Zásadně jsem dával kvalitní olej, aby nekarbonovala hlava válce. Svíčku jsem používal s měděným vláknem. Měl jsem jediný problém, že mi odcházely lamely u spojky, ale jedna stála tehdy 2 Kč. Pak jsem ji prodal zase za 7000, protože v Brně zrušili prodejnu s náhradními díly a musel bych jezdit do Slavkova. Měl jsem od té doby další tři dvoukolové motorové stroje, ale na Babetu nedám dopustit.

12.11.2017 | 13:21:03 | Rady  | 94.112.132.* Reagovat

RE: Můj názor na Babetu

ty jsi kolík....300km na bábě.....smích..palec nahoru

19.02.2018 | 08:59:44 | bogas  | 37.221.254.* Reagovat

Babeta mi vzala a bere kus života

V roce 1992 jsem synovi koupil novou Babetu 210 na litých kolech od pana Květoslava Mašity.O stav jsem se nezajímal a syn si dělal jako čerství autoelektrikář různé úpravy.Pak babeta dlouho nejezdila a začali problémy.Karburátor,ostředivcá spojka,ložiska do motoru gufera a hlavně nádrž.Vše je vyměněné a slušně řečeno je to nepodarok.Jede nejede.Startuje nestartuje.Má výkon skroro nikdy.Od roku 1968 jsem byl druhým majitelem Jawety 551 po této zimě jsem jí vytáhl ze sklepa nacucal šlápl a motor naskočil.Pak šla do světa za dobrý peníze.Asi ti zaměstnanci v Kolárově chtěli být originální.A to se jim opravdu povedlo.

27.07.2017 | 13:05:34 | Václav  | 78.136.155.* Reagovat

babetta 210

zdravím no ako uvadzate vaša babetta je z roku 1996 babetty sa v takom roku a od roku 1987 vyrabali v kolárove niet sa čo čudovat ja som mal tiež babettu 210 ale vyrobenu v považskej bystrici v top stavu a vobec som nemal skoro žiadnu poruchu no podme k veci ako som hore písal babetty s kolarova boli sračky to každy spravny babettak vie že sa vobec nerovnali tie z pb . dosledkom bolo nekvalitny materia ktory nevidržal tak ako mal tie z kolarova mali už aj smerovky liate kolesa a podob pičoviny

04.06.2017 | 03:24:32 | stanislav horváth  | 46.243.70.* Reagovat

Babetta je spolehlivá ale vy jste debil

Vy jste asi úplně blbý, když si tady stěžujete když vám na babettě něco odejde po 1500 kilometrech. Můžete být rád že vám to vůbec jede a když si tak stěžujete tak si můžete koupit něco lepšího a budete mít klid

22.04.2017 | 21:34:09 |   | 77.48.31.* Reagovat

RE: Babetta je spolehlivá ale vy jste debil

Tak to nečti a běž si vybít svou sprostotu někam jinam,primitive.

15.12.2017 | 23:22:05 | Step  | 83.208.78.* Reagovat

Krásné počtení

Tomu tedy říkám pech,já koupil babettu v na pohled strašném stavu a nestačil se divit její spolehlivosti a rychlosti.To co popisujete zažívám s mustangem i v pubertě s pinírem 555 s motorem 21,staršný krámy,dle mě konstruované pro děti ,aby se na tom nezabili, když to nejezdí.

08.12.2016 | 16:08:45 | Pierre  | 90.176.197.* Reagovat

Babetta 210

Tak po dvou letech marného boje o zprovozneni a zespolehliveni Babetty 210 jsem to konecne vzdal. Tento paskvil, co se nazyva moped bych uredne zakazal. Za dva roky nekolikery startovaci a radici celisti, halda simerinku a o krouzku, pouzdra do vidlice, retezovka, zapalovaci civka, tyristor, halda zarovek, omezovac napeti, dva plaste, volnobezka do převodovky, brzdove celisti, vybrus s pistem a krouzky.
Uz to stalo vic nez cela ta sragora slovenska stoji, prodal jsem ji za par korun se slovy : tohle do baraku uz NIKDY!!!!! Koupil jsem Maneta Korado a konecne jsem se poradne svezl beze strachu kde mne ten smejd zase necha. Vazne by mne zajímalo, co ted blb inzenyrskej tenkrat hulil, když mu vypadla z rysovaciho prkna tahle zpotvorenina, povesil bych ho za to za koule do pruvanu.
Howgh.

23.10.2016 | 22:39:07 | Pepe  | 109.81.211.* Reagovat

RE: Babetta 210

No tak jsi se na závěr popsal a co? Máme se zbláznit? :-)))

24.10.2016 | 10:14:27 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

babetta je spolehlivá

Mám babetu už několik let,jezdím s ní na ryby,takže je docela přeložená,terénem toho naskáču taky dost.Jednou sem tlačil a to jen proto že mi praskl řemen,kterej už radši vozím sebou.Její udržba a opravy sou velice jednoduché,není problém něco sehnat.Já za sebe doporučuji,najezdil sem s ní už fakt tisíce kilometru.Jediny co nemužu sehnat,mám litá italská kola je náhon tachometru,ten už nikdo nevyrábí.

15.09.2016 | 09:30:08 | Jarda  | 78.156.128.* Reagovat

Babeta 210

Pánové Babeťáci, pořídili jste si nejhorší paskvil co na cestách jezdí. Přiďte si Manet Korado a máte po starostech. Mám korado asi 8 let a kromě benzínu, oleje,pneu a řetězovky jsem neměl problém.
Jo, zapoměl jsem jednu spálenou žárovku v reflektoru. Babeta je pomsta nevím za co, hoďte ji jak seříká do kopřiv.

17.03.2016 | 10:18:55 | Mira  | 109.224.96.* Reagovat

RE: Babeta 210

Ale jdi ty brepto..............

18.03.2016 | 08:51:33 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

Díky

Právě jsem se nacházel ve fázi před go tohoto výše uvedeného pastroje a po přečtení článku jsem se rozhodl že se toho vzdám ve prospěch svých nervů a času a začnu uvažovat o prodeji ale nejsem si jist jestli bych ten technologický paskvil neměl věnovat někomu kdo si zaslouží abych se mu pomstil.Díky za článek a ušetřené nervy a čas.

06.12.2015 | 11:46:31 | zimir001  | 77.240.103.* Reagovat

Taky budu babetista!

Tak jsem si koupil na hrani Babettu, pry jednu z prvnich verzi. Vypada docela zachovale, kutilem nenapadena jen castecne. Startovat jde, nerozjede se - nejspis neco se spojkou. Misto segrovky je drat, ruzne podlozky navic, tece z toho benzin i olej. Zatim cekam na vytahovak a ctu si diskuse ... no a jsem v ocekavani, jestli bude mit vic najezdeno nez naslapano :)

14.10.2015 | 20:59:27 | mhi  | 185.51.248.* Reagovat

peklo s babettou

Taky jsem si tím krámem zažil svoje. Po výměně hromady dílů a hodin času, protože motor ve vysokých otáčkách nesmyslně chcípal, jsem zkrátil odtrh svíčky na 0,3 a beta bezvadně funguje. Hlava mi to nebere.

02.08.2015 | 09:35:32 | jirin  | 93.99.164.* Reagovat

Nevím co máte

Já teda mám dvě Babetty. Jednu 207 tu používám jako traktor s vozíkem (uveze až 100 kg). Dostal jsem ji zadarmo a kromě vyčištění nádrže a palivové soustavy jesem neřešil nic. Časem odešlo tranzistorové zapalování na stáří. Mám tam 12V žádovky s vyšším výkonem než je původně psáno a je klid. Alternátor je zdroj proudu a napětí je podle odběru proudu.
Druhá Babetta je 210. Tu jsem taky dostal zadara. Musel jsem vyčistit nádrž a palivovou soustavu. Dal jsem tam rozetu 47 zubů a to je vše. Jezdí 45 km/hod. Najel jsem již 2000 km a měním pouze lanko plynu - upadlo po celkem 5500 km. Jo je dobrý vyměnit zadní péra za nová s tlumičem, ohromně to zlepší komfort jízdy. Jinak je lépe do toho vůbec nevrtat, protože to líp nepojede a každý další zásah vede ke zhoršení.

09.07.2015 | 12:42:19 | Lada  | 78.102.13.* Reagovat

Babetta

Zdravím všechny babettaky, pan tady popisuje opravdové peklo. Ano kdyz sem si před tremi rokami koupil 210 bylo treba par uprav.. Nejaka ta slapka, žárovka, bouden.. Ale odvezla me na Sazavu a zpet (cca 100 km) . Mamne na vsi Gang s asi 15 babetty a vzdy se najde neco drobneho co je potreba ale to k tomu proste patri kdyz jedete na jeden zatah 150 km mate strach ale nikde nas nenechali. To spis kdybychom jeli vedle do vsi k rybniku )

Babetta potrebuje trpelivost a zrucnost ale jinak ?? Neuveritelny stroj.

24.06.2015 | 13:34:32 | Petas  | 193.108.107.* Reagovat

Mám problém s "chcípákem", někdy se mi za jízdy prostě vypne motor a nechce znova naskočit, nevíte co s tím?

17.06.2015 | 23:07:27 | Grafy  | 93.91.152.* Reagovat

RE: Mám problém......

bude potřeba vyměnit celý "chcípák",asi zkratuje

20.01.2016 | 17:51:18 |   | 84.19.89.* Reagovat

RE:

přilepit kontakt k plastu vypínače

05.08.2017 | 19:01:36 | kvetev 22  | 79.141.241.* Reagovat

zavady

no z vyjmenovanych zavad se mi podarilo odstranit snad vsechny dokonce mam i jednu nejmenovanou:
prevod prvniho stupne vytlaci segerovku a kolecko prvni rychlosti se posune na ose do volneho prostoru - je nutne motor rozpulit, a aby se zavada neopakovala pouzit nove segerovky, koupit podlozky na FUTRA na panty od dveri - pasuji presne na prumer osy a naskladat je na volny prostor osy a na kraji zajistit druhou segerovkou, na druhe ose volnobezky jdou pouzit klasicke uzke podlozky M14? a je po ptakach :) jinak ty tri spojky musel vymyslet nekdo kdo byl zhulenej jak sadrovy jezek, ta zadni mi dala docela zabrat - kdo ma lehke celisti necht cely unasec i s celistmy zahodi - je to uplne k hovnu a nema cenu s tim ztracet cas - zakoupit rovnou novy unasec s tezkymi celistmi + ty dva plechy na osu, kryt te spojky montovat nedoporucuju, nechat tam jenom tu velkou podlozku a zubatou podlozku - pred dotahnutim matice pootocit motorem a sroubovakem pomoct celistem spojky aby se ten rozviraci plech oprel o obe celisti na obou stranach rovnomerne !!! a pak teprve dotahnout ale s citem tak aby to bylo utazene ale tak aby ten rozverak celisti mohl chodit ! pak to radi bez problemu a neni co resit, co par tisic km doporucuju tu spojku rozebrat, vymenit gufero, vymenit gumovy krouzek a slozit to dohromady a jeste jedna vec: CELISTI VZDY MENIT OBE ! vyska oblozeni musi byt takova aby OBE celisti zabiraly stejne, jinak proste dvojka NEZARADI, a k tomu jak autorovi nesla babeta do otacek po zahrati a po GO tyto efekty zmizely - tak to jsou vadna gufera u kliky :) nejcasteji to pod zapalovanim ... jak se motor zahreje tak to tam fouka a na volnobeh to hrci a nema to vykon ... :)

23.04.2015 | 22:43:24 | lol  | 85.207.111.* Reagovat

babeta 210

Zdravím,
Můj otec vlastní babetu kterou zakoupil sice za pár korun,ale v žalostném stavu.Závady tady vyjmenované měla snad všechny :-)
Velkou výhodou babety je,že i laik při troše šikovnosti je schopen babetu opravit.GO motoru jsem dělal poprvé a za víkend bylo hotovo.Uvidíme kolik toho babča najezdí než začne zlobit.
No na rovinu babetáci,když by jsme se v tom nemohli občas vrtat tak by jsme jí snad ani nechtěli:-)


20.12.2014 | 01:32:22 | robdodo  | 46.183.64.* Reagovat

Babča 210

Zdravím
Mám dvě Babety210 už od roku 1985 a obě jezdí dodnes a celkem spolehlivě. Myslím si,že pisatel má pravdu,že záleží,kde byly vyrobeny,protože nedávno se ke mě dostal stroj,který měl snad všechny vyjmenované závady a problemy.

19.10.2014 | 20:31:43 | Rados  | 91.103.166.* Reagovat

RE: Babča 210

A ještě bych chtěl doplnit....nelejte do BABET olej M2T. Už dávno není tím,čím byl před 30 lety,kdy jsem začínal jezdit na Jawách-postupně pařez,stadion,pincek20,jawka175 a po ní 350. Směs NATURAL a M2T a je z toho okamžitě nespolehlivý stroj-chytne,nechytne,jede,nejede.=dým,smrad a tuny karbonu všude. Dekarbonujte motor a výfuk,nalejte směs Naturalu s kvalitnějším olejem a poznáte okamžitě změnu. Já osobně používám MOTUL 510 a je to úplně o něčem jiném. Odzkoušejte a uvidíte sami.

19.10.2014 | 21:09:35 | Rados  | 91.103.166.* Reagovat

RE: Babča 210

Zajimavy postreh. Letos jsem (po 25letech) rozchodil zase Simsona a dnes jsem se konecne pustil do opravy svoji b.210 (praskla pruzinka startovaci spojky st.spojka nevypinala), na ktere jsem uz taky nejel od r.~1997. Koupil jsem pred case 2T plne synteticky olej a mam pocit, ze mazani 1:50 (Simson) je prehnane, protoze je na svicce neustale olejovy povlak. Je to asi na delsi laborovani. Zatim jsem zkousel ~3/4dl/5l[kanystr] (misto 1dl= 1:50) a olejovy film na svicce je mensi. Uvidim co "rekne" babetta. Napoprve ji asi dam 1:33, jak se ma, ale budu asi muset dal zkouset, aby se svicka nezanasela. ...kdyz on i ten natural, se chova jinak ...zvlast ty povinne bioslozky tomu asi davaji zabrat. A to jsem jezdil se Simsonem na Super, protoze jsem ani jednou (za 14500km) nedekarbonizoval vyfuk. Na "Super 96", se totiz puvodni Madit M2T nespaloval a misto karbonu, jsem z vyfuku, jen vytrel nespaleny olej. Stejneho efektu, jsem tehdy dosahoval i s Naturalem 91, ktery se koncem 80tych objevoval v krajskych mestech (v Brne to bylo u BVV - ta mala benzinka :-) ).

01.08.2015 | 23:31:01 | Jura  | 192.168.0.* Reagovat

Blbosť

Mám B210 a ide ako hodinky. Chyby má ale nie furt napr. sviečka,upchatý karburator.
2 čelusťe sa vymenia raz za 5rokou a mam pokoj.
Brzdy brzdia super.
Nebudem všetko vymenuvať.
IDE O TO KTO SI HU AKO SPRAVi.(A nie keď si niekto nevie niečo opraviť)
Ide aj o to ako sa s babettou zachadza.
(KEĎ TO NEVIEŠ OPRAVIŤ TAK NA ČO SI HU KUPOVAL. pre zakladatela recenzie. Babetta je dobrí stroj a čo že sa kazí to patrí k nej .Babetta neni pre amaterov ako ty ale pre múdrich ludí.
Tak po premýšlaj nad sebou . (babetta je pre mna moje hobby niečo čo mam rád)to nie je len starí stroj...

29.08.2014 | 12:41:46 | Dávid  | 85.135.198.* Reagovat

RE: Blbosť

Ty jsi nic nepochopil. Ale hlavně, že je to dobríííí stroj a závady patria k něj. Není nic lepšího na cestě, než závady. Ked patria k nej.

29.08.2014 | 15:36:06 |   | 89.102.162.* Reagovat

Kde je pravda?

Vlastním Babettu 210. Tedy, vlastním, jezdím na ní a platím pojistku. K tématu: Všechno bylo v naprostým pořádku cca 1700 km bez poruchy. Pak odešlo ojniční ložisko a musela do servisu. OK, v pořádku, stroj z roku 1984 musí jevit nějaké známky opotřebení. Ložisko opravené, seřízené, jede se dál.
Po dalších 1900 km !!! praskla pružinka startovací čelisti!!!
A tím to začalo. Banální závada, jak kdosi psal, práce na 10 minut a půlku času nebude vědět, co s rukama. Takže jsem objednal všechny pružiny, co ve spojkách jsou, stahovák bubnu a nový plášť, protože jsem jezdil na galusce. Vše jsem vyměnil, vyčistil, složil zpátky a jel. Po cca 20 km - praskla pružinka starovací čelisti. Naštěstí jsem objednal dvě, nevadí. Vyměním, ujedu asi 50 km a... Ano, správně, praskla opět pružinka startovací čelisti. Šel jsem tedy koupit pro sichr další 4 s tím, že to je asi nekvalitní druhovýroba. Třetí pružinku jsem popustil, aby nebyla tak tvrdá a nepraskla. Pro změnu čelisti prokluzovaly, při rozborce se mi popuštená pružinka vytáhla, musel jsem dát novou. Výsledek? Nepraskaly kvůli nekvalitě druhovýroby, ale není jedno, jak ji tam dáte, háček který se zahákne za čep čelisti musí směřovat zevnitř k vnějšímu okraji bubnu!!!
Pružinky nepraskaj, prokluzujou startovací čelisti. No, byli takový notně unavený životem, kupuju nový, trochu přibrousím, sice nestartujou ideálně, ale to si musí sednout. Zkouším křídu, sádru, odmašťovat, čistit, kalafunu v lihu. Celkem to startuje.
Další kolo oprav přišlo hned v zápětí, po výměně pružinek babču nakopnu, zkusím projet tam a zpátky za barákem, super, startuje, jede, řadí. Ráno vezmu babču, chci jet do práce, nastartuju, nasednu tůruju jak blázena nic, ani se nehne. Klouže dvojka? Asi, uklidím babču, vezmu auto a valím do kolbenky, páč už jedu pozdě. Odpoledne rozborka bubnů, odmaštění, složím, nakopnu, projedu, pohoda. Druhý den ráno - tůruju jak blázen a nic, ani se nehne. Prokopnu kryt spojek, mrsknu bábou do kůlny a jdu pro klíče od auta. Odpoledne po důkladném studiu anatomie babetty objednávám novou předlohovou hřídel, sadu těsnění, tmel atd.
Sobota se nese v duchu rozvážného půlení motoru, výměny předlohy, přetěsnění motoru, kompetace a seřízení. Po vytvrzení tmelu zkouším projet, startuje, jede, řadí, pro jistotu dělám 25 km okruh. Prokluzuje dvojka, asi jsem to blbě odmastil. Rozdělám, odmastím, projedu dalších 22 km, prokluzuje dvojka - teče gufero!!! To, že mám chuť tu Babettu rozkousat snad ani nemusím zmiňovat. Jdu a koupím gufero, výměna za 20 minut hotová i s poladěním předstihu a pokusem o dotěsnění karburátoru, který imrvére teče. Jdu to projet, teď už to musí být všechno cajk!!!
Nastartuju, rozjedu se, přeřadí, krásně si upaluje cca 42 km/h, dojedu 12 km do sousedního města. Udělám pár fotek, nastartuju, popojedu kousek dál, udělám další fotky - a už nenastartuju, prokluzují startovací čelisti...
A tak se vracím, 12 km střídavě šlapu a tlačím, ale celou cestu permanentě a velmi sprostě nadávám.

13.05.2014 | 23:37:42 | Kamil  | 82.144.151.* Reagovat

RE: Kde je pravda?

Ano, tak toto je vzpomínka na moje mládí, takto jsem si užil s Babettou taky. Vše doslova souhlasí, a ještě nějaké problémy k tomu (řetěz, kohout paliva, zapalování, jehlový ventil karburátoru, plovák...) Díky bohu, že už tento šmejd nemám a nenechám si nikým nabulíkovat, jak je to spolehlivý stroj.

29.08.2014 | 15:34:23 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Kde je pravda?

Snad pomůže video na youtube www.youtube.com/watch?v=7hdmrYbyCKo

19.10.2014 | 22:14:43 | Rados  | 91.103.166.* Reagovat

Cena

Ono asi také je důležité, za kolik. Pokud to bylo t.zv.za pusu, není o čem hovořit. A pokud z cenu blížící se nové, co pak dodat k autorovi....

06.05.2014 | 08:57:17 | Honza  | 94.199.196.* Reagovat

dobře jsem se pobavil

Tedy, omluvte mě, ale Pat a Mat by z toho neudělal větší taškařici.. Babet jsem měl několik, stejně, jako Stadionů a všech typů pionýrů. Kdyby jste si stěžoval, že vás zlobí Stadion, nebo Jaweta, tak to pochopím, jde obtížně seřídit...ale Babeta ani omylem, pokud ji uděláte se základní odborností. Malý výkon ovšem neodpouští chyby..žádné pokusy, žádné úpravy. Výměna svíčky za jinou vyloučeno.. bere 2litry, více ani omylem, jinak ji neumíte seřídit, máte vysokou hladinu, jiné trysky, co já vím, co kdo zmatlal od originálu.
Opotřeboval jste obložení a máte spotřebu 3litry ?? Tak vám brzdí kolo za jízdy....Já věřím, že některé Babety mají velkou spotřebu, ale věřte tomu, že je to pouze rukama. U startovacích čelistí občas praskne pérko, to je oprava na 10minut a nevím, co budu polovinu času dělat. Řadící čelisti jsou dokonalé, tam můžete mít výhrady, pouze, když to špatně složíte dohromady..něco otočíte, dáte jinam podložku... neodmastite perchlorem, nebo lihem.
Ale nadávat na výrobce, když jsem nešika...to nechápu.
V době své výroby byla Babeta technickou špičkou u nás..a v podstatě jsme sami nevyrobili nic lepšího. To je realita.
Vy si koupíte desítky let starý stroj a bědujete, co vás to stálo a jak je to nespolehlivé.

07.01.2014 | 00:47:01 | existuji  | 37.48.34.* Reagovat

RE: souhlasím s Váma.

dobrý večer,zdravím vás.je pravda,někdy trefíte na vadný výrobek,někdy si to poděláme sami,v domění že jsme pro svého miláčka udělali maximum.jste všichni borci a držím palce.

04.06.2014 | 20:22:28 | stříbrný  | 94.229.92.* Reagovat

Měl jsem to, zkusil jsem to prodal jsem to

Po prodeji auta jsem si taky pořídil babettu 210 s tím že to bude za par korun hodně muziky prostě takové lepší kolo. no neustale se to kazilo startovalo jak kdy neustale čistění karburatoru a odmaštovani všelijakých čelisti s nejistým vysledkem mě odradilo, Možná pro někoho koho baví se v tom stroji hrabat je to užasný stroj ale pro ty co chtěj jezdit a nestarat se je to cesta do pekel :-D známy koupil skutra za 20 000 peugota nejel s tím víc než 10 000 a startuje to brzdí to jezdí poruchy zatím žadne, jen by mě zajimalo kolik bych musel vsypat penez a času abych najel podobnou porci ?... Pro mě to je starý kram pro kutily

19.10.2013 | 15:22:12 | petan  | 81.200.56.* Reagovat

trochu souhlasím

Trochu s autorem recenze souhlasím,taky jsem si užil s Babettou své,co stroj to prostě originál.
Ač tak jednoduchý motor,tak dokáže zaměstnat i jednoho člověka na týden bádání,lazení atd. - karbec a jeho plováková komora je peklo.
Na jednu stranu byc řekl,malá odchylka od výroby a stroj nejede a nejede,jiní si vrní jak jim to po úpravě fičí-drátěnka v sání-bez ní to někomu lítá jako vítr,jiný ani nenastartuje.
Bohatost směsi to samé-někdo šroub povolenej na max cca 6 otáček,jiní jsou rádi,že to aspoň trochu tahá při továrních 1 1/5 otáčky.
Svítivost Babetty hotové peklo- předek svítí na pikaču a na volnoběh v max otáčkách praskne jedna žárovka a v tu chvíli zbytek žárovek.Stačí dát na zadní světlo 12V žárovku a hle,intenzita předního světla už dosahuje uspokojivých výsledků,protože na rozsvícení zadní 12V žárovky je potřeba menšího proudu jak u 6V žárovky.
Spojka druhého stupně prosakuje neustáůe i u mé Betky,nepomáhá výměna gufer ani o-kroužků.
Kvalita dílů taky nic moc.Na Betce najeto cca 5tis km a rok výroby 1984-Babetta 210.
- Nádrž klasika za leta zrezlá
- Řetězové kolečko,řetěz a rozeta totál vytahaný
- Volnoběžné kolečko-cvrček na půl K.O.
- Přední tlumiče už nic moc
- Házivost zadního kola
- Bowdeny taky mají něco za ssebou-plynový párkrát měněn
- Pístní kroužky cinkali snad už po 2tis km.
- Nový tirystor s cívkou je nespolehlivý paskvil

-No je toho dost,jediná výhoda tohoto stroje je,že jsou cenově a běžně dostupné díly a když je v cajku tak se dá na to i několik stovek KM spolehnout,když má člověk u sebe aspoň 10/8 klíč a šroubovák :D

U Pincka mě věčně deptala spojka-tu seřídit aby neklouzala a neopotřebovávala se ta tyčka-osička bylo taky úmorný vyměňování.

13.09.2013 | 21:27:27 | Julina  | 90.182.221.* Reagovat

Babetta iný názor

Dobrý den,přečetl jsem si vaše neblahé skušenosti s Babettou a mrzí mě jaké máte výhrady.Musím obhájit konstruktéry,kteří se na vývoji Babetty podíleli.Klobouk dolú,povedl se jim výborný stroj,nenáročný,s moderními prvkami a unikátní konstrukcí.To je na margo konstrukce.Teď výroba a tam už je problém.Co se výroba přesunula do Kolárova tak zdaleka nedosahovala takové kvality jako v Považský Bystrici kde byli fundovaní pracovníci kteří věděli co montují a proč.V Kolárove byl tým montážníkú kteří o strojní výrobě neměli ani potuchy.Tenkrát v reálním čase např.naráželi kladivem ložiska kliky do studených kartrú,desetina pro ně byl milimetr.Prostě zemědelci se na Babettách vyšantili.Ano vyráběli šmejdy,proto dopadly tak jak dopadly.Věřte když jsem poprvé otevřel motor Babetty kdybych mľ klobouk tak smeknu.Už jsem dědek a smotorama dělám celý život,tak vím o čem píšu.Mějte se pěkně a Babette odpusťte ta za to nemúže. S pozdravem Cyrus

16.06.2013 | 19:05:36 | vicy  | 95.102.146.* Reagovat

RE: Babetta iný názor

Nebylo lepší napsat ten příspěvek ve svém rodném jazyce (slovensky), než tímto pokusem zprznit oba jazyky? Když cizím jazykem nevládnu, měl bych zůstat u toho, jak mi "zobák narost".

17.06.2013 | 11:46:47 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Babetta iný názor

Souhlasím s tebou Kolemjdoucí.Kdyby to byl diktát tak mám kouli.Promiň že to mám popletené,ale já narodivší se v jižních Čechách,dětství a studentské roky strávivší v Brně a už více jak 20 let žijící na Slovensku,se mi to nějak prolíná.Rodný jazyk slyším když telefonuji s dcerou anebo s bráchou,tak se nediv.Tímto jsem čistokrevní čechoslovák.Přeji ti hodně zdaru a věř,že jsem rád tvému gramatickému cítění.

17.06.2013 | 13:58:37 | vicy  | 85.163.172.* Reagovat

RE: Babetta iný názor

Velmi mile a zlaty " stary" pan. Odporucam si vziat priklad z neho, bohuzial, aj ja...::).
Myslim tym fakt, ze na " kritiku" odpoveda pokojne, " nevracia uder" a nepresviedcia kazdeho o svojej pravde.

Nech sa dari, diky za pekny priklad!:)

05.04.2014 | 05:13:32 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Babetta iný názor

Dobry den. Jmenuji se Michal Dolezel a mam prosbu. Mam take babetu 210 rok vyroby 1989. Mam problemy se spojkou. 1 stupen prokluzuje a netahne jak by mel tim padem i druhy stupen ma mensi otacky. Musim mit plny kotel abych mel aspon 30km/h. Dnes me predjel chlapek nemel plny kotel jel tak na ctvrt plynu ale mel aspon 35. Jak je to mozne.
Protoze pisete ze delate s motory cely zivot tak vas prosim o radu. Co udelat abych zlepsil tah spojky a zvysil rychlost. Kdyz bude spojka tahnout dobre snizi se naklady na benzin pac to tolik nevytacim.
Dekuji za odpoved. Michal Dolezel

03.04.2014 | 16:31:30 | Michal Dolezel  | 90.182.93.* Reagovat

Recenze mě přenesla do minulosti kterou už nechci zažít

Toto je velmi pravdivá recenze, po jejím přečtení jsem se v duchu vrátil o 23 let zpět a znovu prožíval všechny popsané peripetie. Byla to hrůza, a nikdy bych ji nechtěl zažít znovu. Tak nespolehlivý nebyl ani můj 30 let starý trabant, jako nová babetta.

21.03.2013 | 20:33:43 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Recenze mě přenesla do minulosti kterou už nechci zažít

Tady jde vidět odpovídající cena. Nevím proč na něco člověk chce nadávat.
Cena motorky 5tisíc, za to nekoupíte ani slušný minibike 50cm3. Leda tak čínu, o kterou je taky nutné se starat a mnohem hůř, prakticky při každé jízdě. Slušný skůtr čína je na tom o poznání hůře a to stojí mezi 9-17tisíc, ta už po sezóně byla nutná dávat do kupy celá i s výfukem. Prakticky všechny typy 50cm3 do 20t se absolutně nedají srovnat s Babettou. Taky jsem Babettu vlastnil, koupil jsem jí taky za tu cenu no nekupte to, levnější než kolo, které by vydrželo dýl než 1sezonu a jezdil s tím. Ty závady se stávaly a člověk se něčemu přiučil no. To taky nepopírám, taky jsem měl obrovský problém měnit zadní kolo po sjeté pneu. Povolené šrouby na kole jsem bral za normální a nechal je být, ani u normálního kola se to nedotahuje na doraz, to kbyly měl kolo se zadní brzdou na pedálech, tak by to dotyčného mělo napadnout a nedělal by takové čachry dotahovat nadoraz, kde jsou ložiska, já místo takových blbin co psal autor jsem našrouboval druhou matici a dotáhl proti té první a nestaral se, otázka 1minuty.
A motorka když netahala jak byla teplá, to se na té mé nestalo, bylo nutné seřizovat volnoběh na co nejnižší možný stupeň, ale vím o tom, byla prostě přechlastaná za tepla už nepotřebovala takové dávkování jako za studena, takže to chcípalo, nevím kolik šroubů bylo na štelování ale myslím, že to nebylo jak u klasické, takže jedním šroubem se štelovalo všecko i volnoběh i dávkování.
Elektrika, a letování, no holt smůla na kus s elektrikou.
Louže pod motorkou, pane, co to je za stěžování, tohle dělá každý stroj, který není stříkačka, normálně dát pod motorku něco co zachytí palivo.
Teče olej? co to je za hovadinu? Olej je smíchán s palivem...
Příště si třeba koupit Suzuki za stopadesát tisíc a pak ji chválit...)

No takhle mě ta babetta nevyškolila zas. Dělat GO jsem na tom fakt nemusel! I když další majitel po mě prý už musel, ale prý protože do benzínu dal málo oleje, to já jsem toho oleje nešetřil proto mi jezdila pomaleji, tak kolem 45-50km/h, právě s malým přimícháním uměla 60km/h a u lehčího člověka i 65km/h.

22.03.2013 | 07:36:35 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Recenze mě přenesla do minulosti kterou už nechci zažít

Musim na tenhle clanek reagovat z duvodu toho oleje pod motorkou-olej se dava do prostoru klikove hridele na mazani. Kdyz tece tak jednoduse pritahnu srouby co drzi motor pohromade-kartry se tomu myslim rika a je po problemu. Nebo rozhodim motor a zatesnim to silikonem ten spoj. A je po problemu. Akorad se vas chci zeptat-jak muze babeta 210 jezdit treba 50. To mi neni jasne. Neustale mam problem s prokluzujici spojkou 1 stune. Mam polovicni plyn jedu 25 a predjede me stejna babeta na stejny plyn a jede 35. To se mi stalo. Jak je to mozne? Muzete mi poradit nejaky trik na spojku? 2 stupen mam tezkou spojku tam by problem byt nemel ale pokud zpravne dedukuju tak 1 stupen otaci 2 stupnem. Pokud 1 stupen prokluzuje tak ma ten druhy mensi otacky. Je to tak? Prosim o radu. Dekuji.

03.04.2014 | 16:47:06 | Michal Dolezel  | 90.182.93.* Reagovat

RE: Recenze mě přenesla do minulosti kterou už nechci zažít

No tak ohledně tý rychlosti a tý spojky.
Tak hodně to záleží na výkonu, ten automat je o tom, že může prokluzovat a čím slabší motor, tím horší záběr. Já měl na tom sotva 5tkm a starý to bylo nevím jestli 7roků, už si nepamatuju, to bylo hrooozně dávno. No a nebo je to jinak mastný no...
Jo první stupeň otáčí druhým.

03.04.2014 | 20:47:31 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Recenze mě přenesla do minulosti kterou už nechci zažít

Dobře odmastit bubny,zkontrolovat obložení spojek,případně je vyměnit a zkusit změnit převod. Primární kolečko 13z a rozetu 47z. Pak je o dost rychlejší,ale slabší do kopců.

19.10.2014 | 21:39:54 | Rados  | 91.103.166.* Reagovat

RE: Recenze mě přenesla do minulosti kterou už nechci zažít

Člověče, vždyť nemáš základní technicky znalosti, náboj kola musí být stažený na rozpěrné trubky a nemůže to jen tak volně bloncat!
Kolo bicyklu je jiná konstrukce. Jestli podobní odborníci byli ve fabrice tak podle toho ty stroje v Kolárově vypadají.

08.04.2015 | 19:14:32 |   | 46.234.161.* Reagovat

RE: Recenze mě přenesla do minulosti kterou už nechci zažít

Volně, kdo říkal volně? Dotáhl jsem první, přitáhl druhou k první a hotovo, nebyla vůle ani milimetr. Praxe odzkoušená a funguje. Takový rádoby teoretiky mám fakt rád, popřou fungující věci, vykašlete se na motorismus a zkuste raději politiku, tam škody nenaděláte.

09.04.2015 | 06:28:29 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Recenze mě přenesla do minulosti kterou už nechci zažít

Jo vono se to musí popsat dopodrobna, jinak by to dotyčný asi nepochopil že. Já to teda popíšu jak pro blbečky. Našroubuješ matku, protože jsou závity dobře ošetřené našroubuješ ji tak daleko jak to jen jde třeba rukou a jemňounce ji přitáhneš klíčem. Vemeš druhou matku a šroubuješ a přišroubuješ jí k první. Teď máš mít dva klíče velikosti dané matky a ty dvě matky proti sobě dotáhneš nadoraz, to je otázka cirka ani né čtvrt otáčky, vůle je sotva desetina milimetru. Normální člověk chápe co jsem tím chtěl říct, ale člověk co nesáhl na nic a nikdy nepoužil dvě matky a k čemu toto slouží, tak to pro něj není určené, jako ostatně pro tebe určitě tato rada neslouží ani pro ty kteří to nepochopili, ať se do toho raději nepouští!

09.04.2015 | 06:49:15 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Recenze mě přenesla do minulosti kterou už nechci zažít

No jasně ty doktore. A bez člověka dala 80. Ach jo, to snad není možný.

12.04.2015 | 20:23:14 |   | 89.102.162.* Reagovat

rychlost babetty

Číší z vás jen závist pane, bez pádného argumentu neodpovídejte. Vy mě neznáte, já vás znát nechci tak mi NETYKEJTE!

13.04.2015 | 09:12:16 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: rychlost babetty

Švejku, vy dobytku, vy mě ještě neznáte, ale až mě poznáte, já vás doženu až k pláči, až poletíte na babetě 60 !

13.04.2015 | 14:51:07 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: rychlost babetty

Pádný argument, pane svlastiku je, že jste debil. A to vám říkám i s vykáním. Z koho by tady asi tak čišela závist nad vaší babetou? Vy nejste normální. A vaše názory? To ani nejde komentovat.

28.07.2015 | 18:50:53 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Recenze mě přenesla do minulosti kterou už nechci zažít

Dobrý den.
Jsem majitel Babetty 6 let. Neřík že je to bůch ví jaký stroj,ale za 6 let me nechala ve štychu jen 4x.Ano ma své mouchy a je třeba do ní investovat a když to sečtete je to nový moped.Ale jsem majitel i trabanta a to je tak nejak to samé. Moje rada je pokud chcete neco neporuchoveho tak priplate.Babetta je spíš pro lidi co jí mají rádi a radi zpravují.

19.04.2013 | 10:49:20 | Jan  | 194.213.41.* Reagovat

RE: Recenze mě přenesla do minulosti kterou už nechci zažít

Mám babču 210. Sem tam nějaké drobné závady. Jezdím na ní pořád. Hlavně na ryby. Někdy tady někdy cca 20km tam a 20 zpět. V pohodě. Jezdím za cca 2l/100km.
Brzdy slabší, ale ubrzdí mě (mám kolem 100kg) :-)
Občas prasklá žárovka. Řazení OK (těžká sada). Karbec origo Jikov. Nikde mi nic neteče ani nekape.
Občas někdo na babettě udělá delší cestu. Kolem ČR, někde jsem četl i zahraničí a dva kluci na Babettách dojeli až do Tallinu v Estonsku.
Jejich citace: "Tak nakonec se tažení zúčastnili dvě Babetty a jedna Moto Becane. Po osmi dnech jsme, už pouze ve dvou (2x Babetta) dojeli do Tallinu (EST) a bez větších problémů za stejný čas zase zpátky do ČR.

Jen pro některé zdůrazním, že jsme neměli ani doprovodné vozidlo, ani náhradní motor, ani vysílačky nebo nabíječky na mobil a podobné vymoženosti, které jste si navymýšleli.

Celá cesta nám zabrala 16 dní, během kterých jsme vč. benzínu, oleje, jídla a především piva utratili 4.000,-- na osobu." (www.speaker.cz/motoboard_305/viewtopic.php?f=9&t=2916)
Tak ať vám to jezdí... :-)

07.06.2013 | 00:05:57 | Jirka  | 217.75.218.* Reagovat

Velevážený pane a autore této recenze. Stroj Babetta 210 vlastním téměř 2 roky, a žádné z těch vašich problémů mě ještě nepotkali, a to se k mé ,,Bábuli" chovám víc než škaredě (crossení v lese, zkrácení cesty po loukách a další věci, které se k motorce tohoto tipu vážně nehodí) a také motorka od své výroby nenavštívila jakýkoliv servis. Můj názor tedy zní, že motorky Babetta 210 jsou dobré stroje, které jako každý stroj má své mouchy, ale vy se jen neumíte starat o tento stroj, který posléze ponižujete. Myslím že po městě můžete jezdit na kole, nebo si pořiďte elektrokolo.

20.03.2013 | 20:31:03 | Polda  | 188.120.197.* Reagovat

RE:

Neodvolávejte se na "starání se" závady konstrukce nejsou důsledkem starání se. Babetta byla špatný stroj a vy jste jeden z mála (a tomu věřte), kdo měl štěstí s velkým Š. Tak si ji užívejte. Já ji nechci ani zadarmo. Jen mimochodem, jak jsem se měl "starat" o úplně novou babettu? Když jí kolísla hladina benzinu v karburátoru, když neustále vynechávalo zapalování, když neustále prosakoval olej do spojek? Když se stále vytahoval řetěz, když neřadila kdy měla, atd atd??? Když bylo vše vyměněno a závady se opakovaly? Měl jsem ji leštit a klečet před ní? A přemlouvat ji? Byla nová, v záruce, servisy tenkrát byly jen v určitých městech a byly přeplněné těchto zázraků... šla z domu ještě v záruce. Protože čekat na opravu půl roku, nebo se dohadovat o výměně za jinou tenkrát? Popravdě už jsem ani jinou nechtěl. Fuj tajxl! Nenasazujte psí hlavu jejím odpůrcům, vědí, o čem píšou. Užívejte si svého štěstí že vám to funguje.

21.03.2013 | 20:30:15 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Jj byla to hrozná plečka, vždyť proto se na ni stály fronty a byla to podpultovka že? To samé Javeta,Stadion atd. atd.,,,,

22.03.2013 | 07:33:51 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Za komančov sa stáli rady aj na toaletný papier, my, ako uvedomelá rodina sme si

utierali rite do Pravdy.
Vynikajúco horela pri zakladaní ohna v sporáku, aj namiesto toaleťáku.ň

Babeta bola táááka "úžasná" mašina, že už skrachovala a valcuje ju šmejd "čína".

Netreba mať ilúzie, za socíku sa tu nevyrábalo pomaly nič kvalitne.

Bohužiaľ, doba sa vrátila, dnes treba tiež vyberat s rozumom, ale na 100000% by si 99% ľudí radšej kúpilo také Piaggio, al, Hondu skúter, ako Babetu, ak by sa ešte dnes vyrábala.

a ak by sa vyrábala..., tak aj tak by to bola iba skladacka z čínskych dielov...

22.03.2013 | 08:36:39 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Za komančov sa stáli rady aj na toaletný papier, my, ako uvedomelá rodina sme si

Počuli ste slovo Božie,amen.

Čekal jsem přesně takovouhle tupou reakci dokonce i od tebe experte, kdybych si mohl vsadit jsem milionář.....

22.03.2013 | 09:19:27 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Za komančov sa stáli rady aj na toaletný papier, my, ako uvedomelá rodina sme si

Zato Tvoje bludy ma vždy stale vedia prekvapiť. Hranice Tvojho obzoru sú neobmedzené. Sadaj do thálie a onanuj...

22.03.2013 | 09:44:23 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Za komančov sa stáli rady aj na toaletný papier, my, ako uvedomelá rodina sme si

Tak za 1. to že zkrachovala(nezkrachovala ale ukončili výrobu) Babetta, tak za to nemůže ten stroj nebo jeho skvělá kvalita, ale zneužívání české značky "Jawa" a dále vedení, které nemělo týmovou spolupráci a místo s čechy, se raději spolčily s Italy a některý model Piaggio, nebo co to bylo vyráběli právě oni a mezi slováky dokázali roznést pochybnost kvality Jawa Babetta, protože češi slovákům do všeho mluvili a italové na vás ...jenže, vás Babetta taky živila, takže i v tý fabrice jste byli rozděleni na dva tábory. Takže jste roznesli nenávist vůči Jawě a dále roznesli nenávist vůči všem čechům, joo tzv. následníci Mečiara, setkal jsem se s takovými slováky, to bývali hlavně Ti sousedící s Maďary jak moc jsme mi češi slovákům ublížili a jak moc vám dlužíme a o všechno jsme vás obrali.
2.Moped Babetta skončila s výrobou až někdy v roce 2005, s komunismem to nemá absolutně nic společného...

22.03.2013 | 09:48:28 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Za komančov sa stáli rady aj na toaletný papier, my, ako uvedomelá rodina sme si

Prečo skončila? Lebo sa nekupovala.
Prečo sa nekupovala?

Lebo bola kvalitná a lacná?

To nemysliš vážne. O tej nenávisti pomlčím, škoda komentovať.tu su stránky o črepoch, nie o hlúpostiach.

22.03.2013 | 11:29:56 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Za komančov sa stáli rady aj na toaletný papier, my, ako uvedomelá rodina sme si

Tak OK, Babetta 210 ukončila výrobu nevím kdy přesně, to byla poslední JAWA a ještě k tomu nekontrolovaná čechy po 94 si myslím, pak přišla Babetta 225, spojená už s Italy, jak jsem psal česká spolupráce se jim nelíbila, pak se komplet přeorganizovali a přišlo Korado a dodávky materiálu atd. je to pouze aktualizace modelů, které spolu nemají společné asi nic. Stále se prodávají. Babetty byly natolik kvalitní, že přehltily trh malých mopedů, a nekazily se, i 20roků staré jsou stále provozuschopné, jen chtějí péči, ale na tom se nemá co zkazit, systém jednoduchosti u Jawy byl znát, max. ta elektronika a stejně jde na náhradní díly, elektronika nám nikdy nešla, holt bohužel, i ten Bosch je proti nám naprosto prvotřídní...
Když je něco dobré, tak to tu přece nebude do nekonečna... To už člověk v motosvětě určitě chápe.

Teď tato fabrika prodává elektrické mopedy atd.
Nyní používají stejnou technologii jako jiné, prostě MUSÍ se to kazit, aby se kupovalo nové.
Kvalita stranou, pohodlí vzhled a cena je na 1.místě a daří se jim myslím, třeba budou časem úspěšnější firmou než samotná Jawa i když mají teď už jen společnou historii...:))
Jsi slovák klidně mě oprav, já neřeším nenávist, ale byl tu chaos všude v podnicích a krachovalo to všude.
Rozdělení ČR-SR považuji za správné, z praktického důvodu a to rozdílného národního jazyku, nic víc, nic míň.

22.03.2013 | 12:02:44 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Za komančov sa stáli rady aj na toaletný papier, my, ako uvedomelá rodina sme si

Každý kto považuje rozbitie suverenného štátun a rozdelenie si ako léno pre oligarchov a politikov, či ich členov rodiny za "SPRAVNE" riešenie..

...je mu súdené a ja mu to aj schuti doprajem celý život jazdiť v sr..ck a snívať o novej Thalii, lebo sa bude rovnať 1 km - 1 kačke.

Ze si volil Zemana? Ožralu?:)) Potom to už chápem...

22.03.2013 | 12:36:47 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Za komančov sa stáli rady aj na toaletný papier, my, ako uvedomelá rodina sme si

Ale češi za to nemůžou, rozdělení chtěli slováci vždycky když byla příležitost, změnou jakéhokoliv režimu, ať už nacismus, nebo komunismus, a za kapitalismu to bylo možné.
Jawa je toho NÁZORNÝM příkladem, takovou společnou historii měli slováci s čechama, prodej Tatranu, dále Jawa Manet, atd. Ty modely se prodávaly samy, prostě samé úspěšné modely a všechno to slováci hodili po revoluci za hlavu a jednoduše kývli na spolupráci s Italama, protože proč?
Protože všichni jsou borci a všichni si mysleli, že to dokážou lépe a tak to bylo u ostatních podniků, nikomu se nelíbilo, že centrály byly v čechách...
Já jsem nevolil prezidenta, neúčastním se historie, ale sleduji jí.
PS: nevím co je na tom špatné se vozit v novém autě ať je jakékoliv značky...

22.03.2013 | 14:10:05 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Za komančov sa stáli rady aj na toaletný papier, my, ako uvedomelá rodina sme si

Ty jo až teď mi to došlo, ta fabrika teď prodává krom MKKorada taky motorky Piaggio, tak také i skútry s licencí Hondy. Ano podcenil jsem tě Luboši....

No tak to se Ti nepovede, protože teď to co se prodává v tý fabrice vydrží sotva 7let...
Její poslední dobré modely byly Babetty a to do roku 94 jak jsem psal výš, ano přesně ten samý podnik vyráběl i Jawa 50 Pionýr a Mustang a kdoví co ještě, ale jak říkám, po opuštění spolupráce s čechy a spolčení s italama vyrábí samé pojízdné šroty...:D

22.03.2013 | 14:30:44 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Za komančov sa stáli rady aj na toaletný papier, my, ako uvedomelá rodina sme si

Tak jsem se splet, od roku 2005 je to úplně všechno čínský šmejd, jak Korado tak i Jawa. A Jawa dokonce tomu i propůjčila jméno, prý Betka a new pionýr fujtajbl do háje s celou Jawou, takový podraz na lidi. :(

22.03.2013 | 19:58:06 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Za komančov sa stáli rady aj na toaletný papier, my, ako uvedomelá rodina sme si

Pleteš se velmi často, častěji než si myslíš. Pleteš se neustále, a to mi věř. Ať si chci přečíst jakoukoli recenzi s příspěvky, vždy skončím na tvých románech, které se nedají ani dočíst. Protože jsou sešroubované z desítek nesrozumitelných (gramaticky) vět do nicneříkajícího románu, protože je to pitomost na pitomost, někdy ani nevím, jestli to myslíš vážně, nebo jsi opravdu nemocnej na hlavu, a přejde mě chuť číst dál. Jsi prototyp ZASÍRAČE recenzí, který nesouhlasí NIKDY, S NIKÝM, a s NIČÍM, co jsi sám neřekl. Založ si vlastní blog, ty woe a tam řeš auta, mopedy, motorky, ponorky, letadla, sergeje, laky, pozinky, oleje, a sem už raději nelez.

08.04.2015 | 20:19:28 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Stadiony jsou dobré stroje. Mám dva a oba jezdí bez problémů.

17.08.2016 | 10:22:22 | RADOS  | 78.108.157.* Reagovat

RE:

Babetta je dobry stroj mel sem jich nekolik zalezi na kusu tu co mam ted mi dela problemy s razenim 2. stupně je to prvni babetta co me tak zlobi stema předtim nebyl problem ale da se vse resit

04.08.2014 | 08:45:05 | David  | 91.103.166.* Reagovat

S úsměvem jsem si to přečetl

Babetta je stroj, kterému musíte rozumět, jinak ho víc rozštelujete než spravíte. Já bych nehanil konstruktéry Babetty, podle mě to jsou borci hodní obdivu, ale spíš to, co se dnes děje s náhradnímy díly. To je hotová katastrofa. Pokud nemáte kontakty nebo přehled, tak už každý díl, co koupíte, je druhovýroba a jeho namontováním na Babettu si spíš přihoršíte než když tam necháte původní originál. Proto se ani nelze divit autorovi, že po kompletní GO motoru mu moped nejede a žere 3L/100. Sám vlastním 3 Babetty a nedám na ně dopustit. Autor článku se asi podiví, když tady napíšu, že jsem na Babettě objel celou ČR bez jediné závady a letos si možná udělám výlet až k moři. Tak spolehlivý ten moped je, na jiné motorce bych se bál, že mě někde nechá ve štychu. Je třeba ale mít už nějaké zkušenosti a zdroj originálních ND. Babettářům zdar.

19.01.2013 | 15:28:47 | Babettista  | 217.196.213.* Reagovat

RE: S úsměvem jsem si to přečetl

Víš, tomu se říká štěstí na dobrý kus. Nic to nemění na tom, že kvalita výroby byla velmi, ale velmi kolísavá, jsou lidé, kteří na babettu nedají dopustit a jsou lidi, kteří by jí hodili ze skály. To byl můj případ. Nikdo se v ní nevrtal, byla nová a zlobila a zlobila... také nezapomeň, že babetta se vyráběla postupně ve dvou místech (ZVL Kollárovo a Povážská Bystrica) ale konstrukční vady jako křivě odlité otvory na gufera prostě neopravíš a žádná "láska a péče" na tom nic nezmění. Tak prosím spokojené babetisty, aby zde nenapadali ty nespokojené. I to patří k realitě a svědčí to o tom, že babetta není žádná výhra a při její koupi je třeba velké obezřetnosti a opatrnosti, protože nevíte, na jak povedený či nepovedený kus narazíte. Shrnutí - je to nekvalitní stroj, protože dobré značky a výrobky nemají takto kolísavou kvalitu.

20.01.2013 | 12:18:06 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: S úsměvem jsem si to přečetl

Len tak medzi rečou nepíše sa Povážská Bystrica ale Považská Bystrica,to ako keby som miesto Praha napísal Práha.

20.01.2013 | 15:39:52 |   | 178.40.80.* Reagovat

RE: S úsměvem jsem si to přečetl

Hluboce se omlouvám, pane Slováku, ale jsem jen hloupý Čech a podle našich hloupých českých pravidel, je-li slovním základem Váh, pak s tímto slovem pracujeme jako s Váhem, u Váhu, povážský... Sorry, omlouvám se Považské Bystrici. Nic to nemění na kvalitě babetty. Praha je Praha, a podle toho také pražský, u Prahy, podpraží :-)

20.01.2013 | 16:24:21 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: S úsměvem jsem si to přečetl

Nemusíš sa urážať,to bola len menšia poznámka aby si zbytočne nerobil chyby,a to že si "hloupý čech" som vôbec nemyslel,ľudia normálny,menej normálny a nenormály sú u vás aj u nás.

20.01.2013 | 17:49:57 |   | 178.40.80.* Reagovat

RE: S úsměvem jsem si to přečetl

Plně s tebou souhlasím. Máme doma babety tři a jezdí skvěle. Děláme na ní se synama výlety a drobné poruchy opravujeme při cestě. Sem tam nějaká drobnost se najde, ale vždycky se nám to podařilo opravit za pár minut a jelo se dál.Jenom jednou se mi vysypalo ložisko na klikové hřídeli a to sem to musel došlapat pár kilometru domu.Na babetě jezdím už spoustu let a nedám na ni dopustit a pokud na ni někdo nadává, tak tomu nerozumí a měl by jezdit na kole.

11.05.2013 | 11:26:36 | Kamello  | 89.24.157.* Reagovat

RE: S úsměvem jsem si to přečetl

Danému problému zcela očividně nerozumíš ty. Kdyby jsi byl chápavý, tak by ti došlo, že toto není recenze na tvoji babettu. Ale na babettu úplně někoho jiného. A proč to píšu? Abys pochopil, že babetty se vyráběly s VELMI, ale VELMI KOLÍSAVOU kvalitou. Nebo spíš NEKVALITOU. Na dvě špatné jedna dobrá. Takže: kDO SE TADY ROZČILUJE NAD TĚMI, KTEŘÍ MAJÍ S BABETTOU ŠPATNOU ZKUŠENOST ať děkuje prozřetelnosti, nebo náhodě, že zrovna a právě oni měli to obrovské štěstí, že chytli ten jeden z mála povedených kusů. My další to štěstí neměli. Takže nám neber naši zkušenost, o kterou se prostě musíme podělit. Aby ostatní pochopili, co je babeta zač. Je jako hra Pokeru: Nikdy nevíš, jak dopadneš. To se týká ne starých a jetých strojů z druhé ruky, ale právě i těch nových (moje zkušenost).A protože by k takovému kolísání kvality docházet nemělo, shrnutí je jediné: Je to špatný stroj, špatný výrobek. A ty povedené vyjímky mu to neodpářou.

11.05.2013 | 12:13:20 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: S úsměvem jsem si to přečetl

Pridávam sa k priaznivcom Babety,som z okolia Pov.Bystrice mám 34 rokov a už ako ročný mám foto z Babetou 207,teraz mám 210-nu a stále mi slúži.U nás ako aj v každej dedine v okolí P.B.boli Babety a Pionieri súčasťou skoro každej domácnosti,v každej dedine bol "fachman"na tieto stroje(niektorý boli zamestnanci Pov.strojární či dokonca robili v oddelení motocyklov) a čo to som od nich pochytil,aj náhradné diely sa dali "zohnať"zo strojární za fľašu takže z nd problém nikdy nebol,dnes už je to horšie.210-na má určite svoje typické závady ale dajú sa eliminovať ak viete čo a ako treba urobiť,a potom je to celkom spoľahlivá mašinka.

12.05.2013 | 07:46:37 |   | 95.103.129.* Reagovat

RE: S úsměvem jsem si to přečetl

ten chlap co ma spatne zkusenosti s babetou nebude zadnej hlupak ani nesika .venoval se babete dost a podle mne i odborne proste narazil na spatnej kus a nebo neni konstruovana na takovou zatez.

11.08.2013 | 22:26:07 |   | 78.102.240.* Reagovat

Ještě sem se nesvezl.

Po koupi Babety 210 po bůh vi kolikátém majiteli s poznámkou chce to výbrus vkládám přebytky důchodu do tohoto stroje.Bojuji s brzdami,řazením,odmaštění zaolejované spojky mě netrvá víc jak 5 minut,karbec neseřiditelný,závada na závadu,ale na ryby sem se ještě nesvezl.ˇUžasný stroj,někde se soudruhům na slovensku vloudila chybička.Babeťákům co to nevzdávají zdar.

19.09.2012 | 14:25:08 | pepa44  | 91.219.240.* Reagovat

RE: Ještě sem se nesvezl.

Jezdím na babettě 210 23let.Ze začátku jsem najezdil kolem 60 km deně a to do práce a na ryby.Po dvou letech začala klouzat spojka- opraveno výměnou po dalších asi 8letech výměna tyristoru a časem i civky.po asi 15 letech kompletní go motoru
velká slabost 210 jsou slabé brzdy a hůře seřiditelný karburátor.
za celá léta mě nechala stát na silnici dvakrát.jednou špatná svíčka a podruhé zadřená klika(poté go motoru)
Na počet najetých km velká spokojenost

01.01.2013 | 18:15:15 | potr  | 188.134.192.* Reagovat

To není výčet závad stroje,ale popis neschopnosti uživatele :o(

Drahý příteli.
Až tě příště opět přepadne nutkání vrtat se v tomto,jinak skvělém stroji,jdi raději roh,vraž si pěstí,vrať se zpět,na nic nesahej a raději svěř babetu do rukou někomu,kdo tomu rozumí.
Pár babet jsme již v rodině za posledních 22let měli.Většinu na střídačku,ale s jednou babetou jezdí můj otec po celou tu dobu.
Jasně,tu a tam se cosi podělá(je to stroj,tak na to má právo).Ale je to stroj k neutahání(samozřejmě při odpovídající péči.Tím mám na mysli,že ač se to nezdá,má tohle udělátko svojí dušičku a tím pádem vyžaduje občas poplácat po sedačce,pohladit po nádrži,či nějaké to vlídné slovo.
Už nějakých pár let se zabývám opravami malých moto a mezi nimi i babet.Pomálu se mi začínají vracet na opravu některé kousky,u kterých jsem děla GO motoru před 13!!! lety.A že mají az tu dobu nalítnuto a ne zrovna v lehkých podmínkách.
Tak mi tu nepovídej,že jsou to krámy.
KRÁM poznáš podle kosočtverce na kapotě.
Někdy tam bývá lvíček a někdy cosi,co vypadá jako dvojitá stříška,či co.(netuším,co tímhle symbolem chlapci od Citroena mysleli).
Jedna dobrá rada na konec.
Osobně se občas setkávám s nespokojenými uživateli.A těm se opravdu dějí věci nečekané a nesouvisející s ničím.
Tak jsem jim pokaždé poradil,ať se k babetě chovají laskavěji,nenadávají ji a občas si najdou pro ní nějaké to laskavé slůvko.
A ejhle,problémy přestanou :o)

06.09.2012 | 16:06:58 | Jawis  | 78.45.58.* Reagovat

RE: To není výčet závad stroje,ale popis neschopnosti uživatele :o(

Ta dvojitá stříška je šíp Einsteine................

Jinak prosím všechny aby MOTOKOLO s pedály nenazývali motocyklem, neboť jím prostě není!

06.09.2012 | 16:38:56 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: To není výčet závad stroje,ale popis neschopnosti uživatele :o(

Takovéhle pohádky můžeš povídat někomu jinému. Já ji měl a od nova. Byla to lekce, na kterou nezapomenu. Jo a ani se nedivím, že nevíš, že ve znaku citroena je šípové ozubení které André Citroen vymyslel. Ono je toho zjevně víc, co nevíš. Tak si hlaď ten křáp po nádrži, plácej po sedačce a dej pozor, ať se přitom neuděláš do trenek. Odborníku. (Křivě odlitým karterům s šišatejma otvorama pro ložiska a gufera to beztak nepomůže).

06.09.2012 | 16:43:47 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: To není výčet závad stroje,ale popis neschopnosti uživatele :o(

To sem si mohl myslet.Vždycky se najde nějaký chytrolín,co všechno zná,všude byl a vod všeho má klíče.Mě je 69 roků,na MOTOCYKLECH jezdím od svých 18 let,věechny sem opravoval,dělal generálky,z těch složitějších jmenuji BMV 750 rv1938,M 72 rv 1952 péráky ajawy nepočítám.Dělal sem generálku i na BSa 500 rv1928,tak jdi za roh a pořádně si nafackuj a potom si přečti svůj článek,abys věděl,co jsi tam napsal za kraviny.

04.01.2013 | 17:12:56 | pepa44  | 91.219.240.* Reagovat

RE: To není výčet závad stroje,ale popis neschopnosti uživatele :o(

Promiňte mi,ale toto musím komentovat.Ono je to tak,ze si lidi nechají ze Zoufalství udělat generálku,potom co jí už několikrát udělali vlastnoručně po částech,protože se pokaždé po...á něco jiného,ale proč né,to jsem minule nevyměnil tak tak teď to dám nové a bude klid,chyba lávky odejde zas něco vedle a nebo jsem před tím,opravil něco v čem to nebylo,ale teď už to musí šlapat Přeci nejsem Blbej!! A tak je to do doby,než dojde trpělivost. Pak si řeknete,že jste nejspíše úplně Neschopní,a svěříte "Opravu" takovémuto Strýci co se Vám stím,Pomazlí a vy sotva ze servisu dojedete domu,ale hřeje vás u Srdce,že to ten Borec konečně dal do Cajku,aby taky ne za ty Prachy..Potom co na tom ujedete Deset kiláků se ZASE něco Pose.. To už máte nervy v kýblu a řeknete si když to Neopravil takovej Fachman,tak to nemá cenu a Mrsknete to do Kolny,tam to Leží osm,deset let, Než si toho všimne Vnuk,synovec či soused. A že je škoda že to tu jen tak leží,vždyď by se na Tom dalo jezdit,trochu to vypulírovat a co tomu může Chybět,vždyť děda říkal,že tomu nechal dělat Generálku,a kdyby něco Ten fachman co tomu Rozumí je ještě na živu a jistě to hravě Zprovozní. A tak se Nám opět dostává po letech Babetka do rukou Toho co ani Neví co jsou Šikmá ozubená kola a kdo a proč je použil,jako Emblém pro svoji Automobilku. A ještě se bude chlubit tím jak u táto Babety,opět dělá generálku až po tolika letech. M
My,ale nevíme kolik kolik Najela,ale přesně vám každý řekne,Kolik na ní Našlapal!! Pevné nervy s Veterány(Oni za to nemohou).

07.08.2014 | 00:47:30 | XY  | 178.255.168.* Reagovat

Není to pravda

Samý keci, pánové o Babettu se člověk nesmí starat. Máme jí už 20 let a vše v poho. Párkrát přetržené lanko jinak nic. Na druhou stranu co by jsi čekal .... Stroj za 5tis. Je to první motorka, která má emoce.

16.08.2012 | 15:04:53 | Babeťák  | 82.99.153.* Reagovat

RE: Není to pravda

Tak to vážně souhlasím. Emoce typu "já to rozkopu, hodím to ze skály, dopr...zase to nejede" tak těch jsem si opravdu užil. Ale jestli myslíš emoce spojené s vánkem ve vlasech a vůní benzínu a oleje, tak ty měl možná pařez, pionýr a ještě simson. Babetta? Chachá! Výsměch!

16.08.2012 | 15:27:51 |   | 89.102.164.* Reagovat

Hrůza na kolech

Sám bych to líp nenapsal. Taky jsem měl babettu, když jsem prodal pionýra a myslel jsem si, že budu mít modernější přibližovadlo. Ouha, tolik závad a neustálé nikdy nekončící problémy i když jsem vše vyměnil dvakrát....opravy na cestě, prokluzování spojek, vynechávání motoru, neustále se vytahující sekundární řetěz... koupil jsem si od starého pána zase pionýra, o několik desetiletí staršího, abyl klid. Babetta - hrůza na kolech.

22.06.2012 | 00:02:47 |   | 94.112.116.* Reagovat

Babetta pekelný to stroj!!!!!

Tak pánové klobouk dolu.Tento článek je naprosto úžasný.
Asi před týdnem jsem pořídil Babettu a každičké slovo v tomto článku je pravda a to na 100%.Dal jsem pekelný stroj do sklepa a začal dělat takovou malou prohlídku před první jízdou.No po týdnu prohlížení a první investice cca. 900,-Kč jsem se rozhodl šemíka otestovat.Přišlo první příjemné překvapení a to,že chytla na první našlápnutí.Tak hurá do města.Projel jsem s velkým blembákem na hlavě svou první jízdu cca 9km.První prasklá žárovka na zadku.No asi byla stará říkal jsem si,než jsem si přečetl tento článek.Trošku jsem jí doladil a k večeru jsem se rozhodl šemíka trošku protáhnou a to malinko do kopců,abych zjistil,jesli je schopen mě dopravit k řece na ryby.No zase překvapení.První větší a delší kopec bez problémů.Horší je to směrem dolů.Řev a nebo plný plyn.Těžká volba.No k řece mě dopravil,což je pro mne jako rybáře důležité.Cesta zpět,byla ale poněkud složitější.Po rovince super a najednou před náma kopec asi 3,5km dlouhý a docela slušný stoupání.Začátek malinké cuknutí a to jsem se trochu orosil.Najednou čtvrtka kopečka vrrrrrrrrrr a huphup a konec.Zapelitá situace.No neponechal jsem nic náhodě.Na zádech plnej ruksak nářadí.Takže otočka,pokus číslo dvě kopec dolu dvakrát cukcuk vrrrrrr a zase nic.No pro ostudu raději došlapat pod most to bylo mé krádo.Došlapáno zapoceno a hurá do práce.První pokus dává šťávu?----nášlap bum auau je to dobrý dáááávááá.Pokus dvě ejhle kde je benzín v hadičce sucho.Jenom blba napadne fouknou do hadičky směrem do nádrže a nechat si ji v hubě.Hnusný mochýto.No prostě v kohoutu těsnění ko.Takže cesta domů přískokem vpřed,počkat než se naplní hadička a zase.No nato že jí mám necelej týden zatím super.Člověk se aspoň nenudí.Lepší,než sedět doma a louskat buráky.Babeťákům ZDAR.

13.05.2012 | 16:48:06 | Václav-Ostrov  | 217.117.217.* Reagovat

RE: Babetta pekelný to stroj!!!!!

Tak jak tu čtu jak se tu plive na "dvestědesítku",tak si vybavuju jak jsem na ní kdysi uháněl jak po Brně tak Ostravskými Vítkovickými uličkami. Pak se na ní jezdilo míň a míň,odstavila se jak jsem si zvykl na nový auto,sedal na ní prach,sraly na ni vlaštovky,pneumatiky vydechly poslední doušek vzduchu....... Před dvěma lety,zahlídla mama v Albertě "Jawu" Betka 50 ,dovozce Motoscoot Opava. Stroj se zagarážoval a čekalo s na jaro,mamince se nějak nechtělo,takže stroj stál,při pokusu o nastartování.....prostě reklamační řízení,na jehož konce šel stroj nastartovat....a já ho od jara testuju,a s láskou vzpomínám na babettu,u babetty se mi totiž nikdy nestalo ,že bych ju 10 kilometrů tlačil,že by se na ní povolovaly a rozpadaly spoje (po 400 Km).....rozebírat detaily by bylo na dlouho. Jednou větou: Zkuste si Betku,a bude se vám šťukat po babettě. Protože Babetta,když vyjela do světa,tak se v pořádku vrátila ....asi jinej gang.

21.06.2012 | 22:44:00 | Ivoš  | 217.197.149.* Reagovat

RE: Babetta pekelný to stroj!!!!!

Vaclav: super!! pekne som sa zasmial, veľmi dobrý a "čtivý" príspevok.
Ďakujem.

16.08.2012 | 17:52:17 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Babetta pekelný to stroj!!!!!

Díky za dobrý příspěvek.Chtěl jsem BETKU a to proto že má 4 taktní motor,vypadá hezky a je nová.Ale cena a můj plat rozhodli že jsem se dal do opravy staré 25 l.babety 210.Prošla GO a nyní jezdí,potíže některé ale zůstaly:pálí se žárovky,scháním i ty 24V do autobusu a snad se to zlepší ale zase nebudu nikam vidět.Ten regulátor někdo má ale nevím jak funguje.Jen ne číslo a technické prohlídky,stará kartička mi stačí.Pomalu se díly nedají někde sehnat a ještě že je internet a zaslání třeba i z Moravy mi kolikrát pomhlo.Tak dobré kilomtery babetisti.

25.04.2013 | 08:46:12 | karel Š.  | 78.102.242.* Reagovat

Žárovky

Proti pálení žárovek mi pomohlo vyměnit žárovky za jiné, s větším výkonem. Ne vícevoltové, ale vícewattové. Dozadu místo 5W jsem dal 10W a dopředu jsem dal taky silnější (už si nepamatuju wattáž). Pomohlo to.

25.04.2013 | 14:53:52 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Žárovky

Proti praskání žárovek existuje stabilizátor napětí. Měnit žárovky za 12V nebo 24V problém nevyřeší. www.mylms.cz/text-omezovac-napeti-na-babettu Zenerky = stabilizační diody, s výkonem 3W nebo 5W prodávaj třeba na www.tme.eu, objednal jsem 8ks 5,1V 5W (celkem tedy 40W), spájel je dohromady podle schematu (žádnej zbytečnej rezistor jsem nepřidával), zaizoloval to lepící páskou a vývody dobře připojit nebo připájet na světelnej okruh babetty. Napětí to má tak stabilní, že jsem mohl klidně místo žárovky do předního světla zadělat výkonnou LEDku 5W s čočkou (hlavně kvůli tomu jsem ten stabil. chtěl). Svítí to luxusně jak xenony. --- Jen poznámka: Zenerky 6V po jejich spojení antisériově podle obrázku stabilizují asi 7V, rychleji pak odcházej a černaj žárovky. Proto doporučuji 5,1V (a nebo 11V, pokud chcete žárovky na 12V).

03.04.2014 | 23:11:18 | David  | 91.218.190.* Reagovat

RE: Babetta pekelný to stroj!!!!!

Běžně stačí oddálit cívky od rotoru...

18.02.2021 | 23:54:40 | Novis  | 91.139.118.* Reagovat

RE: Babetta pekelný to stroj!!!!!

To jó, to běžně. Oddálit cívky od rotoru. Také snížit magnetické pole rotoru běžně stačí. Také běžně stačí odebrat 32 závitů ze světelné cívky. A úplně nejspolehlivější je hodit to do rokle celý...

20.02.2021 | 17:22:02 |   | 89.102.148.* Reagovat

Souhlasím.

Plně s Vámi souhlasím. Zabývám se mimo jiné i opravami Babet. Trochu poznámek: Několikrát mi omezovač napětí doslova vyhořel. S vysokým napětím si doposud nevím rady! Spojky a olej: nedorážet simerink 35x47 až na doraz, jinak je těsnící břit mimo těsnící plochu bubnu! Výkon brzd: velmi rozdílné na jenotlivých strojích, je podezření na vadné bowdeny - nemají závity přilehlé na sebe a vlastně pruží po celé délce! Karburátor: velmi citlivý na seřízení výšky hladiny - dost problematické - při náklonu na př. kolo a nebo jízda s kopce.

24.04.2012 | 22:45:33 | Tony.  | 93.153.24.* Reagovat

RE: Souhlasím.

Praskání zadní žárovky jsem odstranil tak,že jsem si koupil trojici
led diod na 12V a dal místo 6V žárovky.Kolísání napětí jim zřejmě nevadí.

03.07.2015 | 18:39:55 | Sadílek  | 79.98.153.* Reagovat