Autorecenze BMW 525 2500 - Doporučuji - ale pouze lidem co znají BMW. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze BMW 525
 
 

Recenze BMW 525 tds E39
“Doporučuji - ale pouze lidem co znají BMW.”

Autor recenze: Mirek (32 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:2500 Stav km při koupi:183 000 km Stav km nyní:186 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 8,2 l/100 km Vloženo: 7. 5. 2006

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: BMW 524 td

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne, pouze vlastní vinou jsem utrhl lanovod ke kapotě.


Hodnocení a zkušenosti s autem

BMW 5 mne dostalo už dávno /524td E34/, ale 39 je prostě fantastická. Byl jsem odrazován od koupě tds, mám zkušenost s prasklou hlavou u 524, ale to jen díky brutálnímu zacházení předchozího majitel. Hlavu jsem nechal svařit a od té doby co jsem ji za studena šetřil, tak jsem bez problémů najel 150000. E39 co jsem koupil vypadá, že majitel byl k ní ohleduplný. Teplota vody stojí na polovině ukazatele a prostě se nikam nehne.

Jízdní vlastnosti E39 jsou opravdu nad mé očekávání. To auto prostě ze suché silnice nejde utrhnout. A spotřeba - velmi mile mi překvapila. Jezdím každý den 50km do práce po okreskách, o víkendu jezdím po Praze, ne jako blázen ale rovněž ne jako dušičkáři - přes 8,5l jsem se ještě nedostal. Vzhledem k zajímavým cenám doporučiji koupi ale pouze těm co o BMW něco vědí. A hlavně dávejte pozor v autobazarech. Než jsem po 3 měsících shánění koupil tohoto nebouraného mazla, tak miprošlo rukama 5 potencionálních kusů. Vždy mi asistoval člověk co o BMW taky něco zná. Auta vypadala fantasticky, po delším ohledání buď to byly bouračky / nikoliv rázu kapota světlo/, nebo to byly olítané krámy s natrženým setrvákem, orvanými brzdami apod.

Závěrem - BMW 5 byla a jsou fantastická auta, ale člověk o nich musí něco vědět. Pokud ji dostane do ruky nějaký blb oddělá ji do půl roku. Pokud se k němu jenom trochu chováme vydrží staršně moc. Moje E34 524td, kterou budu s těžkým srdcem prodávat za směšnou cenu má najeto kolem 600000. Motor jako hodinky, neshltne ani kapku oleje.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi BMW 525

Vložit komentář

To: anonym, koukni na www.voton.cz tam ti se vším poradí, popřípadě i nějaké auto seženou

29.10.2009 | 08:29:43 |  Reagovat

3000 km, to je málo na dieslový motor, aby bol hodný recenzie. Napíš aspoň za 30 000 km. Nie žeby som vravel na BMW že je to krabica, to nie, lebo si ho chcem tiež kúpiť, ale potreboval by som poradiť od niekoho, kto najazdil desaťtisíce kilometrov, aby napísal s akými poruchami, ak boli, môžem počítať a koľko asi bude treba na opravy.

16.10.2007 | 07:35:32 |  Reagovat

to anonym motor 525 tds

Prosimtě můžeš mi říct proč tvýmu bráchovi praskla hlava,to asi musel autu dávat čočky hned za studena...BMW s tímto motorem chci,nyní mám Carinu 2.0 diesel a u ní taky říkaj že často praskaj hlavy,ale už je na ní 220 000 KM bez poruchy,ale vždycky jí kvalitně zahřívám...

07.10.2007 | 15:53:55 | Tomáš Reagovat

to anonym

Takže si myslíš že TDS nebrat?

06.10.2007 | 19:17:44 | Tomáš Reagovat

to tomáš

Raději bych volil 530d, ten motor se povedl!

06.10.2007 | 18:36:01 |  Reagovat

to Tomáš

Já mám 525 TDS a maximální spokojenost,dávám mu pravidelný servis jak má být a jezdí super..vzhled je skvělý jízdní vlasnosti také a příkladná kvalita..

06.10.2007 | 18:21:46 | JOJO Reagovat

to Tomáš

Být tebou tak se ho vůbec nebojim,TDS motory jsou výborný mají nádherný zvuk a tah,jestli si ho koupíš a budeš ho pečlivě zahřívat,a po dojetí ho necháš ještě chvilku běžet,tak vydrží statisíce kilometrů...jestli je se serviskou a 144000 najeto,tak se vůbec nerozmýšlej a kupuj,to auto tě dostane věř mi.A těm co praskla hlava,nebo odešlo turbo tak to jsou ti kteří auto vůbec neudržují a nezahřívají prostě na to kašlou,ale myslim si že všechny diesely potřebují kvalitně zahřívat jinak také hlava praskne.

06.10.2007 | 14:40:40 | Pavel Reagovat

BMW 525 TDS

Zdravim...silně uvažuji o BMW 525 TDS,mám už jeden kousek vyhlídnutý je to rok 1998,výborný stav i vzhled,najeto 144000 KM se serviskou,stříbrná metla,a v plný palbě za 175000 KČ...já osobně se ho nebojim je to určitě držák...ale někteří tvrdí že tyto motory nejsou moc dobrý,už jsem měl možnost se v něm projet a mý pocity jsou vynikající...určitě by mě potěšilo kdyby majitelé těchto typů napsali nějaké další zkušenosti...na co si dát bacha při koupi a tak...předem díky

06.10.2007 | 14:10:56 | Tomáš Reagovat

osobne si nemyslim, ze by auto s 600 tis km bylo neco mimoradnyho. Celkem dlouho sleduju inzeraty. (Je to takova uchylka). No a vsimnete si, ze tri ctyr lety bmw maji najeto 100-200 tis. A deseti a vic lety maj porad stejne!!!
Tak bud jsou to tak skvely auta ze od urcity doby nestarnou, nebo ty prodavajici kecaj ze?
Ja mam porad takovej instinkt chtit auto s nejmin kilometrama. Ale neni dulezitejsi udrzba? Neni lepsi petka co ma 250 tis a pravidelne servisovana, nez naka se 150 tis co ma pred sebou spoustu oprav?

22.03.2007 | 14:32:51 | reihensechszylinder Reagovat

motor 525 tds

S motorem 525 mám zkušenosti už 13 let. Měl jsem 10 let Omegu s tímto motor a najel na ní 450 tis km. Každé ráno do práce 2 km a pak většinou popjíždění po městě. Olej pravidelně po 10 tis km plnou sintetiku. Na motor kromě žhavících svíček opravy starteru a alternátoru, výměna vod. pumpy, řemenů a termotstaru jsem nemusel sáhnout. Tu samou zkušenost měl brácha kterej se svou omegou najel 550 tis.Tomu odešla vodní pumpa a praskla hlava. (svaření hlavy vč rep ventilú 6 tis Kč ) Po této opravě najeto 200 tis km žádný problém. Oba jsme měli přečipováno na 120 kW .
Nyní jezdím s 525 tds kombi a mám najeto 100 tis. Nemám žádné potíže a věřím že motor najede další stovky tisíc. Tyto zkušenosti má jistě spousta majitelů těchto motorů. Jsem zvědavej co jak dopadnou nové typy nadupaných dýzlů s životností a tím pádem s náklady na opravy. Už je vidět na německu spousty nových brambor s popraskanejma hlavama, vadnejma čerpadlama a rozsypanejma turbama. Opravy těchto agraegátů jsou dvou až tří ná sobek ceny oprav starých typů.Auta mají vyšší spotřebu a slabej výkon ,ale dobrým čipem se to dá trochu zkorigovat. Čas oddelí zrno od plev a doufám, ze se zase objeví takové motory jako je tahle bramborácká klasika.

17.03.2007 | 10:59:45 |  Reagovat

Hodte fotku

Dajte tu fotku chcem vydiet auto ktore ma najazdene 600000 Km. No nie je to uzasne na take milage sa robia autobusy. Ale asi by som to nekupil iba ak tak do vytrinky.

12.02.2007 | 18:19:31 | Faidron Reagovat

RE: Hodte fotku

Na youtube máš mercedesy 3 litrový a maj najeto 1400 000 napíšu to slovy.. Milion, čtyřistaticíc kilometrů! a Fabie se 700 000 a co potom bmw :)

02.04.2012 | 17:39:08 | Dawe  | 178.255.168.* Reagovat

Hodte fotku

Dajte tu fotku chcem vydiet auto ktore ma najazdene 600000 Km. No nie je to uzasne na take milage sa robia autobusy. Ale asi by som to nekupil iba ak tak do vytrinky.

12.02.2007 | 18:15:02 | Faidron Reagovat

Tak tak...vynikající vůz a když se dá do decentního tuzingu tak je to jedno z nejhezčích osobních aut...

09.05.2006 | 20:48:46 |  Reagovat

RE: hodnocení

Dnes jsem koupil bavo 525,vzhed ,myslím dobrý,handloval jsem to za Rendu Vel Satise,doufám,že mne Bavo nezklame,pokud budou jízdní vlastnosti jako vzhled budu na výsost spokojen,dám vědět pokud bude zájem.Díky za čas se mnou strávený.

17.02.2017 | 20:13:02 | Jarda  | 82.202.90.* Reagovat

RE: hodnocení

Určitě sem dej nějaké hodnocení, chystám se na koupi E39 525tds 105kw koncem týdne a zajímá mě každý poznatek, díky..

30.04.2017 | 21:01:59 |   | 46.16.122.* Reagovat