Recenze BMW 525 525 D Touring
“zatím bez výtky”

Autor recenze: Ombre (35 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:2500 Stav km při koupi:110 000 km Stav km nyní:130 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 7,6 l/100 km Vloženo: 27. 12. 2008

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Octavia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

bez závady


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vzhledem k tomu, že nám ve firmě docházel leasing na Škodu Octavii, rozhodovali jsme se s kolegou, jestli znovu do Octavky nebo Superbu a tak jsme se poohlídli po serverech v Německu, kde už jsme mimochodem kupovali 8 užitkových aut do firmy a vždy s pozitivníma zkušenostma a hlavně kvůli ceny. Na řadu tedy přišlo BMW, měli jsme 4 typy a vyjeli, nakonec jsme koupili 525 D Touring až u belgických hranic. Auto bylo v 100% stavu, rok 2006 E61 najeto 110 000 km, servisní knížka dokonale vypsaná, nebylo co řešit, auto jsme si odzkoušeli, dali na převozní značky spolu s majitelem bazaru a za 430 000 včetně cesty a převozek, pojištění auto přivezli po vlastní ose, v podstatě by jsme za trošku větší peníze měli novou oktávku, takže nebylo co řešit. Cesta zpět do ČR byla luxusní a stačila na to abych si auto po základních stránkách tzv.ošahal včetně tolik kritizovaného idrive.
Po cca týdnu klasická STK, kde jsem byl mile překvapen, kde technik konstatoval, že odchylky od standardu jsou téměř nulové.
Dnes zhruba po 20 tis.kilometrech musím zatím konstatovat že jsem naprosto spokojen. Svým zopůsobem jsem si splnil takový dětský sen a ne vždy jsem četl o BMW chválu.
Auto je co do prostoru maximálně vyhovující, měřím 190 cm a kolega taktéž a sedíme vedle sebe pohodlně bez jakéhokoliv omezování. Kufr u touringu nemá chybu, na dvojité dno nedám dopustit, mám rád pořádek a každý si může uspořádat spoustu věcí dle potřeby. Zvykl jsem si otevírat jen sklo u pátých dvěří, pro svou tašku s nouťasem.
Jízdní vlastnosti nebudu popisovat, auto prostě sedí a když uhne, třeba na vlhké vozovce tak zapracuje systém vyrovnávání podvozku. Co se týče spotřeby, tak na 70 litru nafty ujedu od 850-950 km, to je realita, tak jak jsem vždy kritizoval tempomat, tak na něj dnes nedám dopustit, ten se jim prostě povedl..
Jsem konzervativní človek a styl BMW alespoň si to myslím tomu naprosto odpovidá, hlavně v interiéru, jednoduchá ,ale funkční přístrojová deska, dva nabíjecí porty pro zadní spolujezdce, aux in pro děti, když chtějí poslouchat svou muziku, 100% bluetooth, který v kombinaci s Iphone pracuje jako bratr a sestra hned od prvního spojení,i drive nemá chybu a to je pro mě obrovská přednost oproti přeplácaným přístrojovkám konkurenčních aut, auto má klimu, vyhř.sedačky, navigaci a audio s DVD pro přehrávání mp3(tzn. 4,7 Gb mp3)
Zatím jsem vyměnil jednu žárovku na předním světle a zimní gumy. Trošku mě mrzí malý reit při parkování.
Co se týče servisních informací na palubním počítači tak vše celkem funguje, nicméně zadní destičky píše výměnu za 60 000 km a v servise už to vidí na výměnu. Jinak auta servisujem v RT torax a tam s tím nemají žádný problém.
Jinak v listopadu jsme přivezli 530 Xd Touring asi o 100 tisíc dráž pro kolegu, který bydlí v horách, takže uvidíme jaké budou další měsíce nebo roky s BMW.
Zatím můžu jen doporučit, je to spolehlivé konzervativní auto.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi BMW 525

Vložit komentář

Dobrý den

Velice pěkná a poučná recenze. Už vím, že BMW si koupím, ale nevím jakou motorizaci,takže se těším na hodnocení 530xd. Zatím děkuji.

22.03.2011 | 08:53:11 |  Reagovat

Hodnocení

Zdravím.
Sám mám bmw e46 325i ale v benzínu, takže vím, že to není o ježdění ale o radosti. Jinak je třeba uznat, že takto si představuji recenzi. Je v ní vše. Cena, opravy, zkušenosti pri různých stylech řízení. Opět po dlouhé kvalitní recenze.

27.03.2010 | 12:22:28 | Breta83 Reagovat

Manual v. automat

S automatem nemam zkusenost, ale v zacpach a ve meste by se urcite hodil, je to asi jednodussi, nicmene manual ocenis mimo mesto, takze je to na kazdem jakou variantu si zvoli. U manualu je razeni absolutne presne, proste vedi jak to maji udelat k absolutni dokonalosti.
Jinak ted jsem byl v nemecku a najel tam asi 2 000 km a mydlil jsem to s nemcama kolem 200 a kdyz jsem se vratil musel jsem dolivat cca litr oleje, takze kdyz to honis tak si holka papne olej, ale zase je fajn ze si rekne jakmile ho potrebuje.
Zatim zdar.

21.04.2009 | 10:39:58 | Ombre Reagovat

Prosím o radu

Dobrý den,
Četl jsem Vaší recenzi ohledně BMW 525 Touring co sjte si dovezl sám z Belgie. Taky mám zájem teď v letě si koupit takový auťák (BMW 525 Tourig, r.v.: 2006 do 160.000 km) a sleduji ceny na www.mobile.de jak padají ale bohužel pomalu... Prosím o radu jestli automat nebo manuál a nemáte nějáké jiné web stránky kde jsou ty auta levnější.

Díky moc a hezký den

17.04.2009 | 11:30:49 | Idjer Reagovat

Je to paráda.. po čipu dvojitá

Jen a jen potvrzuji dobré hodnocení na toto autíčko. Vzhled nádhera, jede parádně. Nechal jsme se ukecat kamarádem, u chiptuner cz jsem si nechal načipovat a je to nálož !!! Výkon mi šel nahoru o hodně (cca 25%) krouták jako tank a spotřeba mi šla dolu o litr. Báwo je prostě pohádka a po chiptuningu dvojmo

04.02.2009 | 16:23:05 | Michal Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • BMW 525