Recenze BMW 525 TDS Touring
“Je to BMW.”

Autor recenze: Vlasta ,
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:2,5 TDS Stav km při koupi:100 000 km Stav km nyní:130 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 21. 6. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.6

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

4
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Bravo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vadné vstřikovací čerpadlo, pokročilá stádie koroze podvozku. Elektronika pátých dveří, tlumiče pátých dveří. Občas problikne palubovka, nefunčkní ruční brzda, jinak na to stáří vše funguje.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tohle auto mě uchvátilo už od uvedení do výroby. Když doplním, že tohle vozidlo tehdy stálo stejně co tři byty v Praze, má zasloužený respekt i po nové generaci.
Auto je bytelné, prostorné s kvalitním zpracováním materiálu.
V autě mám dvojí šíbr, dále tempomat, komplet elektriku, BC, chybí klima, ale díky šíbru se to dá překousnout.

Během těžkých problémů se vstřikovacím čerpadlem mě znechucoval slabý výkon motoru a starty. Autu jsem pak vyměnil čerpadlo za 27tisíc Bosh, pak prohlídl rozvody a vyměnil opotřebované kladky a napínák. Motor jsem nakrmil kvalitním olejem, výměnou všech filtrů, termostatu, pročištěním vodního okruhu. Motor z počátku hlasitě řehtal jako starý transit, ale s přibývajícími kilometry zaježdění a kvalitním čerpáním nafty u shell se vše vrátilo do normálu. Od té doby si na motor nemohu stěžovat.

V brzké době mě čeká renovace zadní nápravy. Spodek vozu je silně zkorodován, ale díky kvalitním plechům, tohle není závažný problém.
Jízda s tímhle autem je pohodlná a příjemná zejména při dálkové trase. Řazení je přesné, spojka průměrná a brzdy na Touringa učinné. Výkon celkem v pořádku, postačí. Spotřeba, nejnižší 7l průměrná 8l v zimě 9,5l.

Na tomhle autě nejraději využívám tempomat, šíbr(škoda toho Eura, už bych věděl jak to využít i vzadu ;) Zavazadlový prostor je velký a skvělé je, že nemá schod u dveří kufru jako třeba u Octavie. Jízda po městě je skvělá, a díky pohodlí podvozku se nevyhýbám tramv.kolejím.
Nevýhoda u tohodle auta byla pouze špatná koupě od špatného majitele, na kterou jsem doplatil čerpadlem a zbytečně vytáčel nejen sebe. Tohle auto vyhrálo nad MB 124 Combi, a to velmi nízkou pořizovací cenou.

Jelikož auto už je starší mohu doporučit pouze jako levnější variantu Octavia Combi 1,9Tdi, ale nabídne překvapením, má více vychytávek a také pohodlí.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi BMW 525

Vložit komentář

Mám e34 525tds touring, taky automat a svezení super:D Loni jsem s tim jel do Itálie za 6.2litrů. A to jsem ho příliš nešetřil. Má sice svý minusy, ale plusů má mnohem víc jak minusů, je to podařený auto a já na něj nedám dopustit.Ale chce to důsledně hledat. Zkaženejch tds je spousta a těch výbornejch je mnohem míň jak zkaženejch.Bezpečnost, pohodlí, spolehlivost, design a nádherenj požitek z jízdy. To všechno vám e34 nabídne.

21.10.2011 | 23:14:01 | Jakub  | 94.112.220.* Reagovat

Super kára

Mám e34 touring 525 benzín a paráda 192kobyl to auto nikde nenechá

28.02.2010 | 20:03:09 | Majkl 86 Reagovat