Recenze Citroën Xantia 1,8
“Byl jsem spokojen jen s pohodlím ...”

Autor recenze: I_AM_DEATH (25 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1800 Stav km při koupi:189 000 km Stav km nyní:200 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 14. 4. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.8

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Honda CRX

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Automobil měl poruchy a byl i pravidelně servisován, takže bych řekl, že většina závad nebyla způsobena špatnou péčí.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Automobil již po ujetí několika set kilometrů jevil známky větší investice. Ačkoliv se přechozí majitel, kterého osobně znám staral o vůz jako by to bylo jeho dítě,tak jsem po koupi nechal automobil zkontrolovat. Cca po dvou týdnech každodenního používání vozidla se dostavili první nedostatky.Začal "ukapávat" olej, občas unikla i LHM z hydrauliky. Auto pomalu ale jistě přestávalo startovat. Chvílemi špatně točil startér poté už nejspíše nedošlo k vypnutí imobilizéru a startér se ani neotočil. Při větší vlhkosti vzduchu se kolikrát nerozsvítili ani kontrolky.

Dal jsem tedy vůz do servisu, kde proběhla výměna těsnění pod hlavou, rozdělovače, startéru, oleje atd... celková oprava vyšla na cca 10tis. Kč. Opravář automobil znal protože k němu předchozí majitel často jezdil a než automobil prodal, tak do něj investoval cca 20tisíc korun ( poté následovala nečekaně dobrá nabídka a zakoupil jiný automobil), tak jsem dal Citroena právě k člověku, který s ním již měl zkušenosti a právě tento konkrétní kus znal a věděl co už kde vyměnil a co naopak by vyměnit chtělo.

Po opravě auto jelo bez problému cca další 2 týdny, kdy jsem si začínal říkat, že by mohlo být vše bez problémů a užíval jsem si pohodlí, kterým jsou francouzi známí. Ale jednoho dne ráno jsem přišel k autu,kde na mě čekalo nemilé překvapení.Viděl jsem louži pod autem a volal jsem do servisu abych se objednal. Olej i veškeré kapaliny se zdály být podle měrek v pořádku,tak jsem dojel ještě do práce a zpět.

Jelikož nejsem věřící, tak jsem pátku 13. nepřikládal žádnou váhu ale už cestou z práce, kdy mě zastavili příslušníci státní policie a naměřilil mi místo povolených 50Km/h - cca 70 Km/h jsem si řekl, že možná na té pověře něco bude ). O chvíli později jsem pokračoval s pokáráním ale bez pokuty dále i když značně znechucen a vystresován. Po odvozu posledního kolegy jsem jel domů, kde jsem se jen najedl a jel za přítelkyní. Po příjezdu k přítelkyně vše probíhalo,tak jak by mělo k mé spokojenosti. Avšak při odjezdu domů jsem chtěl nastartovat a z motorového prostoru se začal valit dým. Po chvíli kdy už jsem volal 150 začalo auto hořet a valil se dým na všechny strany.

Během chvíle dorazili hasiči a auto uhasili. V prostoru motoru toho mnoho nezbylo. Nepřísluší mi hodnotit značku ani typ auta podle jednoho jediného kusu,tak se nebudu moc rozepisovat o tom jaké chyby a jakou bezpečnost a pohodlí Xantia nabízí ale vím, že při koupi dalšího automobilu již budu více hledět na bezpečí a spolehlivost. Naštěstí se nikomu nic nestalo ale auto je na odpis.Kdyby někdo z Vás kdo Citroena Xantii má potřeboval jakékoliv ND,tak se mi může ozvat na mail.Lidem co přemýšlí o koupi Xantie bych jednoznačně doporučil ne ale každý bude kupovat auto podle svého nejlepší vědomí i svědomí,takže záleží na Vás jestli se rozhodnete pohodlí vykoupit bezpečím.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën Xantia

Vložit komentář