Recenze Fiat Brava
“Prostorné, spolehlivé auto za pár peněz!”

Autor recenze: data (32 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.4 12V Stav km při koupi:69 000 km Stav km nyní:82 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 22. 2. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Žádné zásadní problémy jsem neměl.

Z těch méně závažných:

1. Auto někdy v nízkých otáčkách při zařazení na 2 "zakuckalo". Na diagnostice nic závažného nebylo. Od té doby občas tankuji Shell V-Power a na dálnici podržím ručičku otáčkoměru více vpravo :-).

2. Jak je u Bravy zvykem tak výměna klik dveří.

3. Při koupi jsem měnil př. brzdové kotouče+destičky (kotouče byly orezlé a nepravidelně sjeté - staré kotouče mám stočené a schované v záloze) a o něco později taky zadní bubny.

4. Před půl rokem jsem měnil zadní tlumiče (nic jsem nepozoroval, ale na testu ukazoval jeden sníženou účinnost) - dal jsem tam plynokapalinové Kayaba (stálo to 3 tis. Kč vč. práce)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem kupoval od 1. majitele z ČR. Verze SX - posilovač řízení, př. okna v elektrice + zrcátka + vyhřívání. Samozřejmě výškově stavitelný volant a sedadlo řidiče, opěrky hlav vzadu a sklápění zadních sedaček (lze rozdělit). Vyměnil jsem orig. RMG za mp3 přehrávač.

Spolehlivé auto, velice prostorné - jak kufr, tak i pro cestující vzadu (srovnejte si třeba s Fóbií).

Motor si zasluhuje občas dopřát sportovnější jízdu, auto sedí perfektně, podvozek je spíše tvrdší. Na léto mám obuto 195/50/15 a jízda je velice pohodlná. Příště bych volil motor 1.6 16V - hlavně pro jízdu po dálnici, teď to chce točit na 4-4,5 tis.ot. Uvnitř si plasty občas zavržou, ale rozhodně nic hrozného.

Jsem spokojený a doporučuji - ceny jsou poměrně příznivé. Kdybych si vybíral motor tak příště zvolím zmíněnou 1.6 nebo 1.9 JTD. Ročníky 1996-97 bych asi vynechal, koncem 1999 prošly Bravy decentním faceliftem.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Brava

Vložit komentář