Recenze Fiat Brava 1.6 16V
“Svělé jízdní vlastnosti za málo peněz.”

Autor recenze: kingunique (25 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.6 Stav km při koupi:78 000 km Stav km nyní:120 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 2. 8. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Uno

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Rozbité elektrické stahování předního okénka, kvůli korozi upadený výfuk, nutná častá výměna žárovek. Jinak jenom běžná údržba, auto je spolehlivější než většina jiných vozů z této kategorie, které jsem měl možnost řídit.

Závad nebylo mnoho, a navíc jsou kompenzovány nízkou cenou dílů a sevisu, proto by stížnosti nebyly na místě.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Brava je velmi úspěšným modelem turínské automobilky, což dokazuje také jejich množství i na českých silnicích, a dle mého názoru je tato úspěšnost naprosto zasloužená.

Motor 1.6 16V je zřejmě nejlepším modelem řady Bravo/Brava (pokud nepočítám pětiválec HGT, který už je ale spíše sportovním exemplářem, než autem pro běžné ježdění) a je opravdu hodně svižný a živý, zvláště ve vyšších otáčkách. Jízda 180 km/h po dálici není žádný problém, musíte pouze počítat se spotřebou kolem 13 litrů. Podvozek je taky výborný, i při těchto rychlostech je možné auto spolehlivě ovládat, je někde na půlce cesty mezi sportovní a komfortní jízdou.

Interiér auta je docela příjemný, přestože použité plasty působí dost levným dojmem a zvláště originál autorádio se moc nepovedlo. Ale sedačky jsou pohodlné, výbava velmi slušná (2 airbagy, ABS, manuální klima), vrzání plastů je v normě, hodnotím jako lehký nadstandard.

Celkově auto rozhodně doporučuji, za ty peníze budete těžko hledat lepší volbu. Prostorný, pohodlný, s dobrými jízdními vlastnostmi. Ideální auto pro menší rodinu nebo pro člověka, kterému nestačí tři dveře. Jako sportovnější doporučuji třídveřovou variantu Bravo se stejným motorem, případně dvoulitrem HGT.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Brava

Vložit komentář