Recenze Fiat Dobló 1,3 JTD
“Jsem z toho rozpačitý.”

Autor recenze: Ivan (49 let),
Liberecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1,3 Stav km při koupi:5 km Stav km nyní:15 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7,3 l/100 km Vloženo: 18. 7. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.2

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

1
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 505 GTI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Zlobí elekrika, byla měněna baterie a počítač co ovládá mimo motoru zbytek auta.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Máme taky 1,3 a má sice jenom 15000km, ale už od začátku se chová podivně. Pokavad jede, tak se směle může rovnat autům s větším obsahem a 140 udělá hravě (co to dá jsem ještě nezkoušel), když se mu ale nechce, tak to je hrůza. Motor se vytočí do 2800otáček a pak zvadne, potom taky jede jenom do 120km/hod. Při ubrání plynu auto poskočí a naopak při přidání kuckne. nejlíp jede když je motor studený, to mu zase nejde naložit. Při startu někdy chytne až na podruhé, nebo se chová jako by do něho nešla nafta. Jenom se převaluje a i s plným plynem se nechce roztočit. Nejhorší je, že to nedělá pravidelně.

Průměrná spotřeba se pohybuje v rozmezí 6,5 - 7,3l. Stylem jízdy se nedá ovlivnit, baští podle nálady. Do 70km/hod. jde udržet na rozumný míře, když se ale drží tempo provozu, tak to nejde.V servisu neukáže nikdy žádnou závadu a i v živých datech při jízdě počítač nic nenajde, v servisu mě řekli, ať jedu někam jinam, protože když počítač nic neukáže, tak nevědí co mají dělat. Jenom se modlím aby nepřišel na kontrolu finančák, vyškrtali by účetnictví lístky za naftu, protože spotřeba je vyšší než udává výrobce.

Fiata jako takovího si už nikdy nekoupím. Ne, kuli autu, ale pro přístup lidí v servisech a taky přístup technika přímo od FIATU mě od toho odrazuje. Jinak autíčko to je pryma, má dobrý jízdní vlastnosti v létě i v zimě, je prostorný v užitných vlastnostech mu nejde nic vytknout. Jenom nás mrzí, že ještě dva roky budeme platit za něco co není v pořádku.

Kdybyste někdo věděl o servisu, kde ještě umí opravovat a ne jenom vyměňovat dejte prosím vědět.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Dobló

Vložit komentář

Zdravim,
podle roku vyroby to mate jiste v zaruce, takze na Vasem miste bych se nenechal rozhodne odbyt necim typu neumime to diagnostikovat, ta spotreba je nesmysl a dost jasne ukazuje na problem (Ja mam spotrebu po Praze kolem 6l) a uz jen s tim bych zadal opravu v ramci zaruky.
Jen tak pro zajimavost, v jakem servisu jste byl?
S pozdravem
V Hanus

05.08.2008 | 12:53:15 | Modeler Reagovat

Neboj se finančáků

Neboj se finančáků, kvůli spotřeby ti nic neudělají. Já bral statisícové cestovní náhrady a nikomu to nevadí

21.07.2008 | 02:11:11 | Čuník Reagovat

neboj sa, rovnako neschopne su vraj aj servisy v SR. Odporucam najst si dobreho mechanika - sukromnika, ktory Fiatom rozumie, alebo predat auto a nikdy viac Fiat nekupit.

Ja som kedisy mal Fiatov viacero, ale znackove servisy ma desne nasrali - vraj tam robia tam totalni neschopaci. Pisal som aj na centralu, ale vobec sa so mnou nebavili. Tak som to predal a nikdy viac!

20.07.2008 | 21:22:13 |  Reagovat

Bože

Auto je pryma - absolvoval jste základní školu?
Oproti tomu co dělá kamarádovi nové Polo(Vw) je toto vzor spolehlivosti.

19.07.2008 | 09:25:15 | Solan Reagovat

Fiat

Mohu Vás uklidnit, stejné chování morotu měl i fiat Punto 1,2 benzin 60 koní. Je to patrně v elektronice. Nezvládl to ani italský servismen, který přijel na záruční opravu. Fiat je fiat. Je náladovější, než dvoutakty. Již nikdy více auto tohoto výrobce.

18.07.2008 | 21:08:49 | Letitý fanda aut Reagovat