Recenze Fiat Dobló 1.6 ELX
“Krabička, se kterou jsme maximálně spokojeni.”

Autor recenze: Solan (25 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1.6 16V Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:51 300 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 8,8 l/100 km Vloženo: 18. 3. 2007

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Jako rodina toho s autem moc nenajezdíme (50 000 km do teď), takže první porucha se vyskytla po 4 letech provozu:

Přestala sama od sebe svítit přední světla. V Servisu rozebrali celý předek a žádnou poruchu nenašli. Složili to tedy dohromady a všechno ok :-). Asi nějaký kontakt. 600 Kč

Po půl roce praskl chladič. Ale myslím že to bylo vlastní vinou. Každý týden jezdíme do lesa a auto jednou zapadlo až po nápravy a od té doby byla v garáži pokaždé loužička. Zajímavost je, že v autě je chladič na diesel, ačkoli máme bezin. V servisu z toho byli dost překvapeni. Ještě s přípravou a zajištěním technické 10 500 kč.

Za dva týdny se začalo strašně kouřit z kufru. Byli jsme z toho celý pryč, protože jsme nemohli vyzkoumat co to je. Prostě na káře jsme špatně zapojili dráty v zásuvce a v kufru se pálily dráty, ale pojistku to nevyhodilo! Nechápu, ale vlastní blbost.

Od té doby zase jak hodinky.

Celkem praskly 2 žárovky.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S autem jsme maximálně spokojeni. Všude plno prostoru. Kohokoli svezu je autem příjemně překvapen.

Podvozek je relativně tichý, ale opravdu nekomfortní. Dań za to, že vychází z dodávky. Zase ve 150 na dálnici je to akorát. Ale nový model je na tom o mnoho lépe. Je o dost měkčí. Nebo nám s diesláckým chladičem daly i trvdší tlumiče.

Jízdní vlastnosti výborné(na krabici). I díky seriově dodávaným Pirellkám. Normální člověk se nemůže(na rozdíl třeba od felicie) dostat do ůzkých.

A na konec motor. Je to prostě letadlo. Úsměvní jsou majitelé felicií 1.6, kteří se pokouší do kopce závodit. Prostě tam hodim trojku a jsou doslova v prachu. Krásně se točí a zní. Akorát spotřeba je tak k 9 litrům. Samozřejmě od 150 km/h je už znát, že je to šetnácka, ale nám to stačí.

Celkově vzato si myslím, že je to dobré auto. V lese dostává strašně zabrat a na dálnici je taky výborné.Krabicoidní vzhled se nemůže samozřejmě rovnat limuzínám, ale ta praktičnost to vyváží.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Dobló

Vložit komentář