Recenze Fiat Marea 1,9 jtd
“Ako ojazdené o 2000 ečiek lacnejšie ako oktávia”

Autor recenze: corallo (38 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1,9 Stav km při koupi:165 000 km Stav km nyní:178 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 12. 3. 2011

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 1.8

Spolehlivost

2
 

Jízdní vlastnosti

2
 

Komfort

1
 

Provozní náklady

2
 

Náhradní díly

2
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: 2xPunto Polonez Classic fabia htp

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

No za vyše roka čo ho vlastním výmena spojka a 1 žhaviča, v zine zamŕzali zámky, takže som Marienke pod stromček kúpil DO s alarmom a odvtedy pokoj.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Takže takto - auto som kupoval po fabii, pretože som potreboval väčšie a veľa som nechcel doplácať. Za fabiu 2003 htp v základe (bývala autoškola) som kúpil marienku 1,9 jtd vo výbave ELX nebúranú a veľmi zachovalú - zvnútra. Predajca mi povedal že ja ako nová, ale veru nebola to láska na prvý pohľad. Rámik hmlovky zlomený, preliačený zadný blatník - to má asi 90 % marienok. Ale keď som videl interiár, fakt nezničený volant, pedále a radiaca páka - úpne hrubé zrno, tak som uveril aj tým 165000 km. Mal som originál 178000 punto a malo tieto elementy oveľa viac ošúchané. Avšak keď som zbadal čo je pod kapotou, bol som rozhodnutý. Motor suchý ako martini, čistučký. Pritom dovozca ho určite neumýval, nakoľko zvon bolo auto zafúľané až strach. To bolo v rozpore s mojim predchádzajúcimi puntami, ktoré tiekli ako olejnička pod vekom ventilov. A toto som na fiaťáckom diesli nečakal. Chladiaca kvapalina čistučká. Dovozca mi dokonca do zmluvy dal záruku 1 rok na motor - a bolo rozhodnuté. Priznám sa že som sa veľmi obával dieslového auta pretože doteraz som mal len benzíny a to i z dôvodu, že vozidlo parkujem pred činžákom, ale napriek tomu že 1 žhavič bol KO a vymenil som ho až na konci zimy, auto aj v najkrutejších mrazoch štartovalo. Žiaľ spojočka sa porúčala, ale výmena 250 ečiek ma nezabila, veď na nafte som to došetril - ne? A tu som bol prekvapaný že kolegyni menili spojku na Ochtávke a suma o 100 ečiek viac. No mám služobnú ochtávku 1,9 tdi 66 kw - môžem porovnať, čo sa týka krúťaku je marienku v prdeli, ale čo sa týka pohodlia, kríže ma bolia len z octavie. Spotreba na rovnakej úrovni. K veci uvádzam, že nemám problém si kúpiť do budúcnosti talianske diesel auto. HOWGH.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Marea

Vložit komentář

divne body

podle obsahu recenze autor evidentne znamkoval jako ve skole a ne dle webu

11.01.2014 | 09:24:00 | Radek  | 79.170.252.* Reagovat

1,9 jtd

Teď mám AR 159 2,4 jtd.Předcházející auto byla Marea ,před ní Tipo 1,9 td.Po tipu se mi marea jevila jako líná.Nechal jsem ji načipovat a zase nic moc.Asi za rok potom mi napadlo vyměnit váhu vzduchu a marea poskočila tak,že na ni oktávie přestaly stačit.Dále je užitečné udržovat v pořádku EGR ventil.Jinak auto kouří.

17.03.2011 | 11:40:34 | bedřich Reagovat