Recenze Fiat Marea Weekend
“Starší klasika”

Autor recenze: Monroe (35 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1,9 JTD Stav km při koupi:163 000 km Stav km nyní:165 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 9. 6. 2011

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Scorpio

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Pár neduhů se našlo.
- Nefunkční klima
- Prasklá řidičova sedačka
- Téměř mrtvá spojka
- Závěs zadního kola


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem zvolil téměř omylem. Po předchozím voze, se kterým sem byl OPRAVDU spokojen (až na spotřebu) jsem potřeboval někam uložit kočárek a rodinku.

Peněz není nikdy dost a tak volba padla na itala, protože s fiaty má rodina bohaté zkušennosti. Volba padla na Stilo v kombajnu. Nu což začalo hledání a pátrání po slušném kousku. Pak jsem se setkal s dvorní servicemanem se specializací na fiaty a bylo mi řečeno jestli chci k nim jezdit měsíc co měsíc tak si Stilo mám pořídit. Problem je v elektrice, kterou má na svědomí firma tuším fi. Bosch a "Prej je to sabotáž na firmu Fiat :))".

Na doporučení jsem zvolil Mareu Weekend v sazometové verzi 1,9 JTD 105 koní. Toto auto je ostřílený harcovník s bohatou minulostí a docela vychytanýma problémama. Připadá mi jako italský lidový vůz, něco jako u nás šáde oktáfka.
Po usilovném hledaní jsem vytipoval pár kousků a jelo se. Na první dobrou jsem koupil! (Nejsem ucho a aut jsem již pořizoval opravdu hodně!). Wágen byl po rakušandě první majitelce, se serviskou poctivě vypisovanou a razítkovanou. Všechny klíče (3) + code karta. Mařena měla natočeno kolem 163 000 což odpovídalo vzhledu i stavu. Pravda rok 2000 není z nejmladších ale co už. Tak penízky na stůl a šup s kočárem domů.

Nebudu nic nalhávat na každém ojetém autě (mnohdy i novém) se neco vykur.... Začalo to spojkou. Ta byla původní a potřebovala již vyměnit. Tak sem nechal vyměnit komplet! spojku +/- 10 000,-. Sedačka u řidiče byla hodně špatná. Po jejím vytažení jsem se smál dobrých 10 minut. Byla svařena na 9-ti místech a i na těch, které svár nepotřebovaly. Sehnat něco na fiata u nás není problem. Komplet všechny 4 sedáky před rokem čalouněny za tisíc korun českých (podotýkám že po známosti, jinak sedák u řidiče s pytlem do 1000,-). Oprava nefunkční klimy + výměna filtru (a to byl humus) 1600,-.
Příští týden jdu vyměnit zadní uložení ramene, protože zadní koleso má sklon jak přeložená "razdvatrojka", což spolkne +/- 2000,-.
Pak ještě deskové brzdičky a měl by být pokoj. Rozvody byly zaneseny v servisce a po kontrole sedí a nějaký čas vydrží, stejně jako olej.

Při koupi ojetého auta je opravdu! dobré počítat s opravou, která něco peněz sežere.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Marea

Vložit komentář

Marea a Stilo

Ahoj! Marea je opravdu slušné auto, u něhož celková pověst fiatu stlačila cenu dolů. Plasty jsou (dle mého) nepříliš pěkné, ale auto je spolehlivé a velmi praktické. Sám jsem si ho chtěl koupit, ale nakonec jsem zvolil Stilo. A tady je důležitá jedna věc: Tvoje Marea je rok 2000, takže jedna z posledních, čili velké plus (výrobce už vychytal hodně much). A moje Stilo je 2004, čili po faceliftu, a taky nemůžu nadávat. Největší riziko je klasicky koupě auta krátce po uvedení na trh. Je lepší si počkat na upravené / faceliftované kusy. Tak držim pěsti, ať slouží.

10.06.2011 | 11:05:26 | Filip Reagovat

Ahoj, ak ešte nie si zaregistrovaný na stránke www.fiatmareaclub.com alebo ani o nej nevieš, tak sa na ňu pozri. Tiež som si navzdory neodporúčaniam mojich kamarátov mechanikov dovolil kúpiť mareu a musím povedať, naozaj spokojnosť. Samozrejme nejaké blbosti sa našli, ale všetko bolo poriešené vďaka ľuďom z fiatmareaclub-u. Super auto, diely človek zoženie všade a za pár korún a čo by som rád vyzdvihol, super fungujúci klub, pomaly by som ho nazval rodinou, už len kvôli tomu sa oplatilo auto kúpiť. Zaregistruj sa, ak ešte nie si a uvidíš, že budeš veľmi pozitívne prekvapený.

10.06.2011 | 07:24:49 | Svoro Reagovat

Jestli to bylo pravidelně servisováno-podle ser.knížky ano,tak dle kabinového filtru jak byl zapraný to pěkně oprcávali.Vyrazítkovaná servisní knížka je mnohdy negativum.Opravovat ve značkovém servise neznamená automaticky stoprocentní kvalitu.Tomu tak uvěří neznalec.Všude se najdou látači.Razítka ti nepomůžou. Jinak Marea je sympatické auto,ať jezdí.

10.06.2011 | 06:35:59 | olin Reagovat