Recenze Fiat 600 D
“Je to vozidlo, ze kterého se může stát kamarád.”

Autor recenze: Bořek (20 let),
Liberecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1967 Typ motoru:756ccm/ 100D Stav km při koupi:19 765 km Stav km nyní:19 900 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 1. 6. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při koupi vypadalo auto velice slibně. Prahy se zdály být ve velice dobrém stavu. Počítal jsem s opravou předního pravého světla které bylo nabourané ale z části vyklepané.Hned druhý den jsem nalezl velice zkorodované místo pod zadním oknem. Po opravách karoserie jsem se rozčílil při opravách brzd, takže auto šlo na kolébku a dělal jsem komplet nové brzdy.

Ani motor, který se zdál být v perfektním stavu nešlapal posléze dle představ výrobce. V nejbližší době mě čeká GO pravého prahu a na červenec mám naplánovaný celolak a potom postupně novou elektroinstalaci, nový interiér atd. Nepochopil jsem proč minulý majitel koupil nové brzdové prasátko a trubičku, kterou asi ukroutil a poté zatemoval.

Vůz byl koupen z Tuzexu a prošel rukama řady majitelů, předchozí majitel neopravil řadu maličkostí, které po letech znamenají obrovské problémy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám ho od dubna 2007 a ještě jsem se s ním ani pořádně nesvezl. Je to mé první auto a myslím, že na něm strávím mládí.

Věřím, že mi to jednou mnohanásobně oplatí. Ikdyž sem se z něho ještě nestačil radovat, myslím že semnou zůstane napořád. Kamarád má u strýce také

Fiata 600D a tak se chystáme provětrat autíčka až do jejich rodiště (Torín, Itálie). Bude to pohodová výletní jízda se spoustou ND.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat

Vložit komentář

Komfort

Ohledně známky 7/10 sem myslel samozřejmě i pocit při řízení, celkovou pohodu a vnímání vozidla. Fijátek má krásnou kapličku a volant, palubovku. Připomíná mi to staré veterány.

08.12.2009 | 17:46:56 | Bořek Reagovat

ak máte toto autíčko v poriadku a nepodceníte údržbu tak Vás prežije. Mám ho 41 rokov a o poruchách tohto auta viem len z webu, tak do toho.

07.06.2007 | 13:22:33 |  Reagovat

Uj uj komfort "7" - co by pak muselo mít dvě nebo jedna,mohl by autor uvést ?

03.06.2007 | 18:37:20 |  Reagovat

držím palce

Co dodat??? Držím palce, ať ti to nadšení vydrží!!! Z dnešního pohledu je to už pořádný vrak, při správné péči z něj můžeš mít za pár let ale skvost, který budou další generace už je bezmezně obdivovat... Záleží jen na tobě, jak se s tím popereš a hlavně, jak se k tomu postavíš!!!

03.06.2007 | 00:10:02 | František Černý Reagovat