Recenze Fiat Uno Logo 45
“Vynikající auto na naučení řízení.”

Autor recenze: kingunique (25 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:1.0 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:120 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 2. 8. 2007

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

A které 15 let staré auto by nemělo? Nebylo to ale nic zásadního, jediná vážnější závada, která se během 5 let, co jsem s Unem jezdil, opakovala asi třikrát, byly problémy se startérem.

Jinak akorát nesvítící světla, lehká koroze zadních dveří a prahů, občas nějaké drobnosti v motoru, ootřebení spojky, korodující výfuk. Oprava ale byla pokaždé velmi rychlá a náhradní díly velice levné, tudíž si nemůžu stěžovat.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Na to, jak bylo auto staré a jak s ním bylo zacházeno (v téhle záležitosti jsem dost sebekritický) si nemůžu vůbec stěžovat. Závad, které by bránily v užívání, bylo minimum, počítal jsem s tím, že italská povrchová úprava z té doby nebyla nejkvalitnější a že korozi se neubráním, ale zdaleka to nebylo tak dramatické jak jsem čekal, takže co se týká spolehlivosti, hodnotím jako mírný nadprůměr (lepší než Opel nebo Citroen, horší než BMW nebo Mercedes).

Jízdní vlastnosti super, pětačtyřicetikoňový litrový motor je velice živý a na křižovatkách jste díky nízké hmotnosti auta téměř vždycky nejrychlejší, po dálnici se dá bez problémů jezdit 140 km/h (nejvíc jsem z něj dostal 190, ale to už je fakt takzvaně "o hubu"), podvozek by mohl být trošku tvrdší, ale v rámci možností spokojenost, auto se chová neklidně až při vyšších ryhlostech, brzdy jsou dostačující. Jediným mínusem je tak trošku vyšší spotřeba, málokdy jsem byl schopen se dostat pod 7,5 l/100 km, a to je na takový motor opravdu hodně.

Komfort jízdy je na svou třídu nadprůměrný, poměrně tvrdé, ale přesto pohodlné sedačky jsou dostačující i na delší cesty, sympatická citlivost volantu a příjemná ovladatelnost taky nejsou na svou dobu úplně obvyklé.

Celkově Fiat Uno hodnotím pozitivně, je to velmi slušné auto za malé peníze s relativně nízkými provozními náklady, a jako první auto "na naučení" vřele doporučuji!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Uno

Vložit komentář

S tou korozí si myslím to není tak žhavé aspon teda jak u kterého kusu si myslím.A hlavně jak se o auto předchozí majitelé starali.Lidové vozítka z konce let 80tých a začátku 90tých a mezi ně počítám i UNO se běžně ještě ošetřovala nástřikem dutin i podvozku.Takže auto bylo odkázáno na libovuli svého majitele.Podle toho těd na cestě potkáváme bud zrezlé vraky a nebo zachovalé kousky.Tenkrát byla antikorozní ochrana někde jinde a at mi tu někdo netvrdí že jiná 20 let stará masovka nehnije.

06.08.2007 | 21:50:37 |  Reagovat

To michajel

Běž se svým podělaným koncernem někam do hajzlu. Sedni do fantastické limuzíny VW Lupo a páček I relativní komfort ve své kategorii. Škoda, že jen podléhají korozi, to je u těchto aut velký problém.

06.08.2007 | 17:09:54 | Radek Reagovat

Fakt jsem z toho tech 190 dostal. Sice z kopecka s vetrem v zadech, ale pres 180 jsem tam mel. Ale mel jsem uz hodne strach, neni to s takovym lehkym autem nic prijemnyho.

06.08.2007 | 14:12:24 | kingunique Reagovat

Z jednolitroveho vraku rychlost 190 ? To co ti tam VW dorobil turbo aj s kompresorom? Aj tak jedine len keby si to hodil zo skaly.

03.08.2007 | 21:15:14 | michajel Reagovat

Uno jsem používal 5 let (denně).Kromě menších problémů (přece jenom už měl něco za sebou) jako prorezlý výfuk,oprava dveří (rez),čerpadlo (1200 kč) s autem nebyly problémy.Vždycky mě dovezlo kam jsem potřeboval a nikde mě nenechalo.Jediný problém,který mi nikdo neopravil bylo přibržďování předního kola (v zimě).Při prvním sešlápnutí brzdy se to kouslo a povolilo to až po nějaké době a potom bez problému. S Unem jsem byl spokojený.

03.08.2007 | 16:08:48 |  Reagovat