Autorecenze Ford Fusion 1,4 - Dobře mi tak, všichni mi radili NE !! - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Ford Fusion
 
 

Recenze Ford Fusion Trend
“Dobře mi tak, všichni mi radili NE !!”

Autor recenze: Zklamán z FF ,
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1,4 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:50 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7,2 l/100 km Vloženo: 12. 7. 2007

Hodnocení inzerátu: 39 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.0

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

3
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Rapido 19

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Ano, tyto:

- defektní el. stahovačka LP okna - 2x - uznána reklamace
- prasklý zámek zadního sedadla - uznána reklamace
- odpadlý dolní plastový lem čelního skla - uznána reklamace
- obtížné řazení R a 1 - neuznána reklamace - údajně standard
- prasklá rukojeť 5. dveří - uznána reklamace
- klepání zámků dveří - 2x uznána reklamace
- samovolné prasknutí čelního skla - neuznána reklamace


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vzhledem k výčtu vad bylo auto více v servisu než bych si dokázal představit i v nejčernějším snu.

Spotřeba od 6,8 do 7,5 litrů.
Řízení relativně příjemné avšak v otáčkách na nerovnostech se auto vysunuje (vyhopsává) bočním směrem - možnost až dosažení překvapivé neovladatelnosti ve vyšší rychlosti. Stejně tak vzhledem k vysokému těžišti a boční ploše velmi náchylné na nárazy větru - doslova nebezpečné při vyšších rychlostech.
Brzdy zatím spolehlivé, motorově zcela bez problémů. řazení komplikované, nutnost více pokusů řazení R nebo 1. Vyšší spotřeba.
Pohodlné nastupování. Sedačky nejnižšího standardu, nepohodlné, po delší jízdě únavné, hlučné.

Katastrofální plastové provedení, plné skřípotu, rezonancí, vzhledových nepřesností. Sklo palubních přístrojů volné, klepe.
Nosnost střechy malá.

MTBF - průměrný čas mezi opravami v době záruky max. do 30 dnů.
Celková spokojenost max. do 40%, snad srovnatelná s pořízením dvacet let starého vozu provenience sovětského bloku, avšak pochybuji, že vydrží těch dvacet let.
Doporučuji jako levný (druhý) vůz pro jízdu za nákupy apod. do 90 km/hod.

Extrémně nekvalitní a nevstřícná podpora značky.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 39


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Fusion

Vložit komentář

zadné sedanky

poradte prosím.nedajú sa mi sklopiť zadné sedačky.menšia donedávna šla, no minule pri sklápaní niečo puklo a nejde sklopiť.že by prasklo lanko?neviem aký je tam mechanizmus a tiež neviem,ako sa tej otváracej klapke dostať z vnútra.dakujem.

22.02.2016 | 09:39:07 | miro  | 193.187.56.* Reagovat

No jestli je 1,8 bar nebezpečnej tlak na lehký zadní nápravě,třeba to je předepsanej tlak výrobce,ale klepání je nejpíš způsobeno tvrdým podvozkem a každopádně bych tlačil na servis dokud to neodstraněj.

23.11.2010 | 19:39:14 | Jirka Reagovat

to uz kde sme

Suhlasim s lubosom, to akoze odstranit zavadu klepotania zadnych sedaciek vypustenim pneu tak to je sila, ved tu uz sa zahravame s bezpecnostou. To sa ten ford pekne ukazal teda.

23.11.2010 | 18:58:34 | visna Reagovat

Servisného"technika", ktorý "poradí" znížiť tlak v zadných pneu, tak alebo okamžite vyraziť, alebo okamžite zmeniť servis...:(
K moru, naložený, zrazu jeden prudký vyhýbací manéver... a ste v riti.... Teda TRUHLE. Ale aspoň ste odstránili mizernú prácu konštruktérov:)), či skôr snahu šetriť na odhlučnení auta.

23.11.2010 | 18:18:16 | ľuboš Reagovat

Pre mňa skvelé

Mám FF Flair 1,6 benzín, 32000km. Som veľmi spokojný ,nakoľko vedome som si kúpil auto,ktoré malo byť najčastejšie obsadzované mnou a manželkou. Výbava mi poskytuje všetko,čo počas jazdy potrebujem a veľmi mi vyhovuje vyšší posed , čím sa získa väčší prehľad diania na cestách. Oceňujem pomer spotreby a výkonu ,zatiaľ jazdím bez poruchy. Predtým som jazdil služobné Škody TDI , vlastný VW, čiže môžem porovnávať.
FF je na dôchodok skvelé auto, dovolenky k moru jazdím iba autom a mám z jazdy dobrý pôžitok. Trochu mi vadí menší polomer otáčania , rezonanciu
zadných sedadiel pri nerovnostiach povrchu ciest som odstránil znížením tlaku v zadných pneu na 1,8 atp. Pri zaťažení kufra, neevidujem žiaden rezonančný hluk. Moje auto nevymením !!!

23.11.2010 | 14:59:28 | Záhorák Reagovat

Majiteľ FF

Problém s klepaním zadných sedadiel som registroval i ja a liezlo mi to na nervy. Pod kĺb spájajúci sedadlá som dal štupel z gumy a ani to moc nepomohlo. Servisný technik mi doporučil znížiť tlak v zadných pneu na 1,8 atp a problém bol odstránený.
Na veľkých nerovnostiach pri zaťažení iba predných sedadiel sa sekanie občas prejaví. Ak je zaťažené i zadné sedadlo aspoń jednou osobou aj pri veľkých nerovnostiach nepociťujem klepanie sedadiel.

15.11.2010 | 21:08:56 | Stanislav Reagovat

Fusion 1:4

Mám Fusiona 2,5 roku,najeto 38000 a jsem už na nervy z klepání zadních sedadel při jízdě po nerovnostech vozovky.Reklamoval jsem to u Homolky UL již opravdu osmkrát.Jen to nějak seřídily a údajně měnili úchyt sedadla,ale nic platné,jen pěkně mluví.Mlhovky svítily pod vozidlo,musel jsem si je seřídit sám,v servisu to prý nedělají.Zlatá Felicie,tichá a spolehlivá.Příště Forda už ne.

14.09.2010 | 20:37:33 | jirka/tava Reagovat

21. července 2010 | 14:17 | Vašek

I tak se to dá říct ... :-)))

21.07.2010 | 14:33:14 | Jirka KOPR Reagovat

Recenze

jsou v kopru :-)))

21.07.2010 | 14:17:18 | Vašek Reagovat

16. května 2010 | 10:24 | cigo |

Zdarec,já bych to nijak zatím neřešil,pokud se to stalo poprvé,a kontrolka zhasla.
To až při častém opakování bych zajel do servisu,aby to napojili na počítač :-)
Recenze se někam stratily-taky nechápu proč :-((

21.07.2010 | 13:16:12 | Jirka KOPR Reagovat

A kde

je ta recenze ? !!!

21.07.2010 | 11:17:41 | Vašek Reagovat

Romser

Po prvej jazde z romsterom som vysoko ocenil kvalitu a priestrannost mojho FF :)). Škoda ma strasny vnutorny dizajn aut...

21.07.2010 | 08:47:47 |  Reagovat

Neměl jsem ten problém.

16.05.2010 | 11:55:13 |  Reagovat

Motor

Chcel by som sa opýtať,či už mal niekto problém zo zasvietenim kontrolky motora za jazdy a po znížení otáčok motora kontrolka zhasla.Po dobe asi 10km sa to zopakovalo znova a kontrolka zase zhasla.Neviem si dať rady lebo sa to stalo prvý krát a neviem čo si mám o tom myslieť.Je pravda,že dosť husto pršalo a či čidlo na motore neblbne.Tak by som bol rád keby sa mi niekto ozval čo už mal taký problém,jedná sa o ford fusion 1,4TDCI,rok výrobi 2007 .....DIK

16.05.2010 | 10:24:21 | cigo Reagovat

FF

Mám FF zatím sice jen půl ruku, najeto cca 10000km ale zatím na něj nemohu nic špatného říct. Jiné auto bych ani nechtěl. Co bych na něm vylepšil, snad střešní lyžiny, posuvná zadní sedadla, více místa pro nohy spolujezdce(šířka), výkonnější přední světlomety, spodní kryt motoru, větší odkládací poličky. Pak by to nemělo chybu. V porovnání s Š-romstrem co se týče vnitřního prostoru a to hlavně vzadu se mu škodovka nemůže rovnat.

31.01.2009 | 22:16:18 | Standa Reagovat

Omg proc to nevratite

Po treti reklamaci stejen vady anebo po 4 reklamaci vubec ma kuypujici pravo odstoupit od kupni smlouvy a zadat vracnei penez. Tolik k vasim problemum

20.10.2008 | 13:24:26 | max Reagovat

Fusion

Koupil jsem Fusion 1.4 dceři.Obcházel jsem téměř všechny firmy.A v cenové kategorii 310 000 jsem neobjevil nic lepšího.Já jezdím v Zafiře v téměř nejvyšší výbavě a nejsilnějším motorem.Nesrovnatelné!!!!!! Ale taky rozdíl v ceně skoro 600 000.Fusion je opravdu na jízdu po městě,ale jinak celkem spokojenost.Jako druhé auto dobré.

10.05.2008 | 19:34:17 | Mendo Reagovat

Koupil jsem si Fusion v r 06 jako nový a po roce ho prodal.Mrzí mě že jsem se nechal do téhle koupě vtáhnout.Byla to moje hloupá volba.Ty závady a neduhy,které tu lidi píší,přesně sedí.Řazení-katastrofa,při řazení tlumený náraz v převodovce,sedačky-tvrdé s krátkým podsedákem,motor-slabší s vyšší spotřebou,jinak by to za ty prachy bylo dobrý,ale já ty slabiny až závady fakt nemohl zkousnout.

10.05.2008 | 18:40:18 | Ales Reagovat

for lojzo

Člověče nepiš recenzi na kvalitu auta když za dva roky najedeš 8500 km. Napiš až budeš mít 85000 km, ale to už budem bydlet na Marsu.

28.02.2008 | 19:27:43 | Automobilový kritik Reagovat

Fusion Trend r.v.2005,najeto 34 000 km. Celkovou spokojenost se standartním malým vozem do duchodu je rušena : vnitřním hlukem, klepáním dveří v zámcích -reklamováno "toho se nezbavíte, to je jejich slabost" !Horší řazení zpátečky,spotřeba cca 7,2 l . Vozu by jistě slušela nižší cena !

26.01.2008 | 08:57:51 | VLHA Reagovat

Fusion, posledný model, najazdených 20.000-km, zatiaľ bez akýchkoľvek problémov, dlho som sa rozhodoval a pre svoj tvar a priestor som sa rozhodol myslím správne, je to ozaj malé auto s veľkým vnútorným priestorom, interiér super, radenie zatiaľ 100% -né. Ak na ňom jazdíte a potom si presadnete do klasického vozidla, už máte pocit, že ste padnutý k zemi bez poriadneho rozhľadu a uznáte prednosti vyššie položených vozidiel. Netreba zabudnúť na to, že sa jedná o značku a triedu, kde nemôžete očakávať uspokojenie vysokých nárokov, preto by som uvítal trochu nižšiu cenu na trhu. Ak investujete do výbavy vozidlo sa predraží natoľko, že prestáva byť konkurenčné iným značkám v rovnakej cene.

12.01.2008 | 12:45:01 | Beky Reagovat

Ano souhlasím s pánem,který má s autem problémy.I já s ním zažívám něco podobného.Když pominu vrzání palubní desky tak zařazení rychlosti při studeném motoru je opravdovou lahůdkou.V servisu,kde jsem na závadu upozornil mi sdělili,že to je "NORMÁLNÍ,,Auto mám 2,5roku a už jsem byl v servisu 6x mimo garanční prohlídky.Budu rád až se auta zbavím.

04.10.2007 | 08:31:26 | Paolo Reagovat

RE:

Když čtu tyto příspěvky tak mi připadá že jste někde udělali chybu.Já vlastním tento vuz skoro 6let najeto 51000 km bez garančky bez servisu jen oleje a filtry a šlape perfektně.

22.01.2015 | 21:53:34 | Petr  | 62.245.88.* Reagovat

FF 1,4 flair +

Ani sa mi veriť nechce, že máš také problémy, mám fusiona druhý rok 8500 km a žiadna porucha. Radenie v pohode aj sedačky mi vyhovujú. Ľahký terén bez problémov. Bývam na dedine v kopcoch, poľné cesty, tráva, všetko zvládne. Spotreba v priemere 6,1 až 6,3.

13.09.2007 | 09:01:04 | lojzo Reagovat

a teď ještě teče

Doplňuji, že ještě další závada - teče vodní pumpa.

04.09.2007 | 20:16:55 | Zklamán z FF Reagovat

Musim souhlasit Ford a razeni na 1 s *

15.07.2007 | 20:27:40 | ToJa Reagovat

Občas jezdím s pracovní Fiestou rok 2004 a řazení je zde jedno z nejlepších co jsem kdy zkusil!!!! Podstatně lepší než VW group (vlastním Seat Leon ). Naprosto přesné a s krátkými chody páky. A vzhledem k tomu,že Fusion vychází právě z téhle řady Fiesty,tak se mi tomu nechce nějak věřit. A ty plasty sice nejsou nejkvalitnější,ale taky nic nevrže...

15.07.2007 | 20:18:24 | laďa Reagovat

Sila

Tak to je teda sila. Az sa mi nechce verit, ze by mal Ford taketo problemy. Ja sa som sa pred rokom rozhodoval medzi Suzuki Ignis a Ford Fusion a nakoniec som sa rozhodol pre Igiho, aj ked som dost zvazoval ten Ford. Hold mozno ste natrafili zrovna na vadny kus.

13.07.2007 | 12:44:39 | Satrapold Reagovat