Recenze Ford Mondeo COMBI
“Dobré jako ojetina.”

Autor recenze: kutil ,
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1.8 benzín Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:65 000 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7 - 13 l/100 km Vloženo: 30. 10. 2003

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.7

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort COMBI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Při koupi 21 závad:

-upadlé plasty

-vadný pojezd sedaček

-nefunkční ventilace

-tekoucí posilovač řízení

-zatékání oknem a zadními dveřmi

-vadný motorek světlometu

-lupání v pootevřených oknech

-vadný ovladač stěračů,nedržel ve zvolené poloze

-vibrace přední nápravy nad 140km/h

-proměnlivý výkon motoru, hodně závislý na teplotě a hustotě vzduchu


Hodnocení a zkušenosti s autem

Všechny závady byly do cca 1/2roku odstraněny, vibrace a problémy s motorem zůstaly. Auto je velmi komfortní, má slušné zrychlení a velmi dobře sedí i na sněhu. Skvělý je obrovský zavazadlový prostor. Topí dobře. Rychle klesá jeho prodejní cena. Vhodný ke koupi v 3-5ti letech. Osobně mám prům. spotřebu 9,2litru, většinou je ale menší. Dosahuje rychlosti do 180km/h.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář

Tak už je z domu.

Rád bych shrnul zkušenosti s Mondeem. Bylo to příjemné a pohodlné auto s dobrou ergonomií uvnitř a dobrým tvarem karosárie. Bylo z něho dobře vidět a mělo hodně úložných prostorů. Horší už byla kvalita zpracování a hlavně použité materiály. Vše hodně poddimenzované. Motor dost žíznivý, hlavně mimo město. Dobře topilo a výborně se v interiéru ovládalo. Prodal jsem ho po 6ti letech se 150tis.km.

29.01.2007 | 13:36:57 | kutil Reagovat

Co je nového?

Tak už odešel i kompresor klimatizace.

26.06.2006 | 12:10:48 | kutil Reagovat

Co nového!

Vibrace pokračují, přední náprava je hodně náchylná na rozvážení. Vesele reznou prahy, je prosezelá sedačka, přední náprava má vůle. Prohnil chladič klimatizace, prý je to u Mondeí běžné. Oprava za 18tis. Motor zatím drží, ale dost žere. Provozní náklady jsou cca 3kč/km (mimo benzín).

13.06.2006 | 09:23:37 | kutil Reagovat

Co je s autem nového.

Dnes má auto najeto 125000km. Spotřeba stále na 9,2 při jakémkoliv stylu jízdy. Proběhla výměna prvků přední nápravy (bouchala), předních kotoučů, př. náprava stále klepe, po vyvážení vydrží cca. 14dnů. Teď praskla spona, která drží přední stabilizátor (asi nekvalitní materiál). Stále se uvolňuje sedačka řidiče a vrzají plasty. Mondeo není špatné auto, ale je vidět velká snaha ušetřit při výrobě. Je to velká, prostorná a celkem spolehlivá popelnice, která dost žere. Vhodná pro vožení materiálu na stavbu. Komfortní a pohodlné auto na dlouhé cesty to není.

18.04.2006 | 09:11:03 | kutil Reagovat

vibrace

Vibrace přední nápravy by mohlo způsobovat špatné vyvážení kol. Dříve jsem takové problémy míval, než jsem zajel do jiného pneuservisu, ten předchozí to prostě nevyvážil dobře.
Proměnlivý výkon motoru by mohl ukazovat na problémy s váhou vzduchu (MAF). Její chybná funkce by ale byla asi patrná na emisích (vysoké CO). Sám jsem tento problém řešil na starším Mondeu a nejlepší je zkusit MAF z jiného auta se stejným motorem, pak se jasně ukáže, jestli to je řešení. Diagnostika to nemusí oznámit úplně přesně, v jednom servise mi říkali, že za to může řídící jednotka, v druhém ten MAF měli a tak to poznali přesně. Teoreticky může být ten MAF jen znečištěný, ale jeho čištění je riskantní a já si ho při čištění asi zničil. Nový mě stál 3700, což není přehnaně drahé, a je po problémech.

07.10.2005 | 10:00:30 | Koloděj Reagovat