Recenze Ford Mondeo TDCI
“Ještě jednou díky.”

Autor recenze: Honza (32 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:2.0 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 5. 12. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 10.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Octavia 20 v Turbo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Přátelé, doufám, že se nezlobíte, že využívám tohoto formuláře pro žádost o radu.
Stojím před rozhodnutím koupě nového (ojetého) auta a protože nejsem zcela jasně odborník, rád bych si vyslechl co nejvíce názorů, za které předem děkuji.

A nyní k věci:

V současné době vlastním Škodu Octavia 20V Turbo, 5 dvéřovou.
Vzhledem k tomu, že dorůstají děti a jak všichni víte, vzadu je místa jako šafránu, poohlížím se po novém autě.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Původně jsem chtěl Ford Mondeo, v naftě, 96 kw TDCI - motor prý kvalitní, ale poruchový.

Jako alternativu přemýšlím o klasice Passat v kombi, TDI, pokud možno také 96kw.
Jako další alternativu vidím C5 od Citroenu, případně 5-kovou řadu od BMW.
Potřebuji prostě prostorné kombi s velkým kufrem.

Můžete někdo poradit, přispět s vlastním názorem - zda jít do "jistoty" za vyšší cenu, jak já vidím Passata a nebo se vrátit k původní myšlence (Mondeo) nebo zda obětovat rok výroby a jít do BMW.

Abych nezapomněl, limitem v mém rozhodvání bude zcela jistě cena - rád bych se vešel do 300 tisíc, max. tak do 330 tisíc.

Předem děkuji a ještě jednou se omlouvám, že nesěluji, leč požaduji...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář

Problém z mondeom r.v.1998 (Matadoro@azet.sk)

Po zabuchnutí spolujazdcových dverí došlo k vybitiu poistky systému centrál po výmene poistky zistené že spolujazdcové dvere sa nedajú niakým sposobom otvoriť.nereagujú na centrál ani na klúč ani na manuálne otváranie z vnútra.stretol sa s tým niekto ?
Alebo : Ako je možné otvoriť spolujazdcové dvere bez extremného násila alebo deštrukcie.

10.01.2012 | 19:31:52 | Matadoro@azet.sk  | 88.212.40.* Reagovat

tak mondeo je nejlepsi n benzinu nejlepe 2004 107kw nejlepsi motor

21.11.2008 | 22:21:16 |  Reagovat

Tdci

Vůbec není důvod se Fordu bát, to jsou jenom stašáci. U nových verzí od 03 , kdy se razantně zlepšili ve výrobě. Komu ne se to nezdá tak si uvědomte, že i Volvo osazuje forďáckými Tdci svoje auta. A má snad Volvo pověst sypajících se motorů či aut? A jak si majitelé Volv libují nad výkonnými motory...

23.03.2008 | 15:13:20 | Macek Reagovat

Z vyjmenovaných vozů bych jasně volil BMW E39. Když koupíš 530D tak vůbec nezáleží na roku výroby, ale na tom v jakém je stavum. Spotřeba tak kolem 6l/100 km a ceny náhradních dílů jsou srovnatelné s ostatními vozy. Zvuk šestiválce a svezení jaké Ti tento vůz poskytne Ti málo který jiný vůz nabídne.
Vůbec bych se toho nebál. Mondeo je také dobré, ale je to traktor a jednou ho budeš ho prodávat s velkou ztrátou.

07.02.2008 | 18:31:42 | Kaspi Reagovat

VW nebo Mondeo?

Zdravím všechny. Měl jsem Mondeo combi 1,8 i r.v. 95 a teď už asi 3 roky mám Passata combi 1,9 TDI PD 85 kw. S Passatem žádný problém, krom těch nešťastných náprav. Není pravda, že vydrží jen 30 tis km. Passat je a dělá čest svému jménu a tradici. O ničem jiném už ani neuvažuju. Servis rozhodně není dražší, než u Forda. A kvalita? To jediné mně odrazuje od pořízení Mondea Tdci. Passat ji rozhodně má. Je to můj osobní názor a zatím jsem neměl důvod ho změnit a nikomu to necpu, že to tak musí být. Já bych znovu šel do VW. Zdar Máchal

12.08.2007 | 16:21:03 | Máchal Reagovat

RE: VW nebo Mondeo?

passat už dávno na mondeo nemá....
proto je ford víc prodávanej,než nějaký vw

06.01.2012 | 23:07:03 |   | 81.0.248.* Reagovat

Mondeo TDCI

Zdar vsem, k tomu handrkovani jestli japonce nebo mondeo a tak je to jednoduche Avensis je o hodne drazsi, a jak tady proad nekdo pise kup si Accorda 2,2CTDI tak je asi slepy, nebo neumi cist, protoze toho nesezenete absolunte pod 350 tis. Takze zbyva BMW, Citroen C5, mondeo a Passat. Passat je takvoy dost prumerny auto vzheldekm k cene, hrozne moc se kradou a velmi casto vykradaji, a krade se original radio VW a potom se kradou airbagy. problemy s predni napravou jsou do roku vyroby 2002 a nebo pokud auto i starsi melo orpavdu napravy po tomto datu. BMW je vyborna volba, ale velmi drahy servis, v zime je zadokolka velmi spatne ovladatelna kdyz je kalamita. Vyssi sptoreba, stari auto, jinak BMW je super, ale chce to nechat hodn epenez na servis, pro jistotou. C5 je vyborne auto, pokud nekoupite prvni rocniky tak ty novejsi 2003 - 4 uz josu v pohode. Pokud je v dobrem stavu, nic moc tam nezlobi, a to co vas potka na to vam zbydou penize, ktere jste usetril pri nakupu. A nakonec mondeo TDCI melo problemy do brezna 2003. Auto vyrobene po tomto datu poznate, ze prodelalo facelifr, stare melo kualte mlhovy, po facelifru ma uz hranate. Jinak pozor u aut se uvadi datum registrace(prodeje) a ne vyroby. Takze pozor, muzete koupit auto co je prodane 2004, ale vyrobeno bylo pred 3.2003 a koupit evlasnte ten problemovy motor. Takze facelift je nejlepsim voditkem kdyz je motor TDCI opravdu spoelhlivy stejne jako konkurence, monz ai o neco lepsi. Proti TDI 96kw v passat ma lepsi zvuk, vyssi spektrum otacek, a vytti tocivy moment a v nepsoeldni rade lepsi vybavu vetsinou a neni o ne zajem zlodeju. Jinak delphi system vstrivoani je dnes nejsnaze opravitelny ze vsech moznych commonrailu. Oprava vstrikvoace 4 tis. komplet cerpadlo se dela take v repasi. Pokud mate auto z ciziny, asi tezko tankvoalo naftu z JZD, ono mezi nami, ktery cech koupi modneo za 300 tis a tankuje v JZD? Takze mondea v nafte bych se nebal, ale pouze po faceliftu. Jinak pro podrobne informace doporucuji stranky www.tipcars.com a tam si vyheldejte zkusensoti uzivatelu a pak tam je psano nekolik odbornych clanku na tema TDCI. Ja osobne bych doporucoval Mondeo, proti C5 ma vykonejsi motor, 5ti kvatl a vypada modernejsi a jizdni vlastnosti jsou vyborne u tohoto auta. Hodne stesti v vyberem.

20.02.2007 | 13:00:03 | mufik Reagovat

Mondy

Ahoj Honzo,
No, vidím, co se tady píše o vztahu Mondeo vs. Passat, popř. nějaký japonec. Já osobně jsem jednoznačně zastáncem Fordu. Je to pro mne srdcová záležitost. Mám Mondeo 2001 2.0 DOHC 16V benzín a v automatu a jsem MAX !!! spokojen. To auto je prostě z oblasti snů. Měl jsem rok novou Octávii 1.9 TDI, ale proti Mondeu je to trakař. Měl bych být patriot na české vozy, ale nejde to. Oktávka je někde jinde, takže - nesrovnatelné. Ať si kdo chce co chce říká, šel bych do Mondea. Ale: pouze v benzínu!! Já jsem benzínovej, takže to byla snadná volba (rodina, děti, spousty krámů, atd...). TDCi moc nevřím, jako satně žádnýmu dieselu - diesel patří do náklaďáku. Toť můj názor, ale rozhodni se sám. Mondy má nezaměnitelné charizma a je nezměnitelné na rozdíl od konkurence. Měj se Petr, Brno.

28.12.2006 | 21:33:34 |  Reagovat

ford mondeo ma jedno z nejlepsich hodnoceni od opravdovich odborniku,ty motory tdci meli problem do roku vyroby tusim brezen 2003,potom osazovali cerpadla jina,ktera maji problemu uz z nekvalitni naftou stejne jako tdi od w
jinak motory tddi jsou sice hlucnejsi,ale poruchovost je takrka 0.take vemte v uvahu ze dislove tdci ,tddi motory od fordu uz nemeji remen,a jsou takrka bezudrzbove
ja osobnesi chci koupit tdci i presty vsechny strasaky
stastnou ruku pri vyberu jakehokoli auta,je lepsi nez ,vsechny rady tady napsane

19.12.2006 | 22:07:19 | vasek Reagovat

Šel bych do Mondea 2.0TDCi

Mondea od roku 2004 mají už motory dobré, bezproblémové, spotřeba je slušná a motor má pěkný zátah. Trysky se dají opravovat za cca 4000,-Kč/kus. Passat používá spornou technologii TDI PD, motory jsou hlučné, žravé a oprava trysky stojí 15000,-Kč/ks. Passat už není co býval. Známý má Lagunu s motorem 2.2, je to diesel od Nisanu a spotřeba je mezi 6,5 - 9litry. Je příjemný ale žravý.

18.12.2006 | 12:58:54 | kutil Reagovat

Mondeo nebo Passat

Před časem jsem řešil ten samý problémek...koupil jsem nakonec Passata. Sorry, ale za 300tis. se o rozumně ojetém BMW nedá uvažovat. Citroenům nerozumím a z těch japončíků mě zaujala Toyota Avensis, ale jak jste psal, je taky nad limit. Takže mi zbylo jen Mondeo a Passat. Trochu bych polemizoval s názorem, že VW má dražší servis než Ford, spíš záleží jaké kontakty má mechanik co vám to bude opravovat. O značkovém servisu nemluvím, tam už auta z druhé ruky a po cca 100tis.km nemá cenu vozit. S tou nápravou u VW se to týká jen aut vyrobených do 2001, za 300tis. ale určitě už pořídíte mladší. Já jsem ¨zatím s tím svým Passatem 1.9TDi-96kw najezdil 80tis.km za cca 1,5 roku a nic se nevysypalo. Chce to ale dobře vybrat, lépe přivézt než koupit u nás v bazaru, kde mají všechny najeto 80tis.km:))S Mondeem zkušenost nemám. Asi bych mezi těmito dvěma auty vybral podle stavu toho kterého kousku.

10.12.2006 | 20:36:47 | Bořek Reagovat

DeadAngel

To VW bych nebral, jednak je hrozně uniformní a hlavně se u nich na českejch silnicích sypou přední nápravy = vysoký provozní náklady. já bejt tebou hodim si korunou mezi BMW a hondou Acord ....ta honda tě s dieselem 2.2CDTi fakt překvapí, má suprovej podvozek a vydrží ja židovská víra. Kecy o špatnym interieru pust z hlavy, ty doby jsou dávno pryč a dneska je minimálně srovnatelnej s Evropskou konkurencí a navíc je spolehlivostí a podvozkem dokonce převyšuje

10.12.2006 | 20:01:24 |  Reagovat

TDCi info

Spousta popisu problemu TDCi se da najit v clancich na www.tipcars.cz. Je tam kompletni popis problemovych verzi motoru atd.

10.12.2006 | 14:09:57 | Rolf Reagovat

Mám BMW 523i rv.2001 dal jsem do něj sekvenci (LPG) a hale super auto to nechápeš mám najeto na něm kilo a nic fakt kup ale dovoz SRN a trvej na ukázání v SRN a zásadně v autohausu v jakym koli ale v hausu kde prodávaj nový auta ať máš orig.km je hodně dovozců co tě vezmou a ukážou dám ti na jednoho kontakt tak jsem ho získal i já a budeš mít klid na hodně dlouho a provoz na plyn je levnější jak nafta

08.12.2006 | 21:46:41 | sanbay Reagovat

Určitě bejt tebou du do BMW..E39 mi nepřipadá vůbec zastaralá, je to krásný auto. A hlavně to jede... a s náhonem na zadní kola si užiješ i spousty legrace když budeš chtít. A 6ti válcový motory zní daleko líp než ňáký traktory od VW. Ale budeš muset dýl hledat, protože když si koupíš ňáký hned v prvnim bazaru se stočenýma km tak se ti to může opravdu hodně prodražit. JInak hodně štěstí ve výběru.

08.12.2006 | 20:19:46 |  Reagovat

díky všem

Jak je vidět, dobří lidé ještě nevymřeli a dokáží se podělit se svými zkušenostmi. Jak je ale také vidět, co člověk, to jiný názor, respektive zkušenost. Překvapují mne opravdu zcela rozdílné názory na TDCI od forda - polovina říká NEBRAT, polovina lidí kolem mne říká, že právě ty novější ročníky (od cca 2004) už nemají problém s tryskami tak, jak měly ročníky starší. Ohledně japonců - jak Avensis, tak accord, tak šestková mazda jsou v kombíkách výrazně nad 350 tisíc, když porovnám cenu avensise 2003 s 85 kw dieselem oproti 96 kw Mondeu 2004, bude Mondeo levnější...No, uvidíme, určitě po koupi napíšu, co a jak to vypadá...Ještě jednou díky

08.12.2006 | 12:29:21 | Honza Reagovat

změna

Jak píše níže Falco co třeba japonce ? Honda accord je taky dost velká. C 5 určitě ne a Mondeo nemá moc dobré diesly.

08.12.2006 | 10:46:56 | Ami Reagovat

VW

Mam Passata rok 2000 1,9 tdi PD 85KW u VW je to samozrejmy ze kvalita, respektive robustnost jaka byla u stare B3 uz neni, ale ja mam B5 2 roky a natocil sem na ni 100 000 km, jasne odesli veci jako spinač na vystrazny blinkry, vaha vzduchu a zadni sterac.Veci beznyho opotrebeni.Jedina vetsi porucha bylo praskle tesneni pod hlavou vinou servisu prottoze mechenik nevymenil vodni pumpu, ale co je podstatný nikdy nedoslo k selhani auta ze by menekde nechalo, nikdy nevypadlo, jinak muj sef ma Mondeo 2004 a nadava kudy chodi a bavor petka to je jina trida hlavne aby melo auto servisku, protoze tachometr 100 tisic a zbytek auta 300 je dost pruser ale pak za to nemuze auto nebo kvalita...

08.12.2006 | 06:00:51 |  Reagovat

pozor na W

Pokud se rozhodnete pro Passata ,jako ojetinu . Pozor na ročníky kde jsou části předního zavěšení kol z hliníku --co 30 000km nutná výměna. Passat má pověst , kterou si nezaslouží .. Zkuste se podívat na tabulky JD POWER . Osobně bych šel do Mondea posledního generace.. předchozí nic moc spolehlivost. I ceny náhradních dílů jsou na Ford o něco levnější .. BMW je super ,ale dokáže VELMI prodražit v případě větších oprav.

07.12.2006 | 15:35:37 | NYPD Reagovat

K BMW 5 by se hodil 530D, ale nevím jestli by jste obětoval tu vyšší spotřebu a pro mě už trochu zastaralí vzhled.
A proto já by jsem se rozhodl pro Mazdu 6 nebo Toyotu Avensis.

07.12.2006 | 10:53:28 | Falco Reagovat

Passata má nyní můj otec v 96kW s 6kvaltem. Dovezli jsme ho před půl rokem z Německa a nějaké věci už se tam vyskytly. Jako první to byla stahovačka okna (nová 4500,-), pak zámek kufru a nakonec nedávno tryska (v autoriyovaném servisu 15000,-) a to najel teprve 10tisíc km. Takže ta spolehlivost asi nebude taky na špičce. A aby jste si udělal představu, tak to je 2001 sedan s 170 tisíci km a cena byla 285 tisíc. Ve vašem případě můžete mít tak 2002-2003, protože kombi jsou levnější.

Co se týká C5, tak ta je ještě z frantíku ucházející a za danné peníze ji můžete mít v dobrém stavu. Ale spolehlivostí se taky nevyznačuje.

Mondeo do modernizace jejich Tdci je na tom se spolehlivostí velmi špatně. Pokud bych bral já Mondeo, tak možná spíš popřemýšlím o benzínu a předělal ho na LPG nebo pokud naftu, tak až raději od roku 2004, ale nikdy nevíte, kde bral předcházející majitel naftu a můžete se pak hodně spálit.

07.12.2006 | 10:51:11 | Falco Reagovat

Dieselu v Mondeu bych se nebál...poruchové byly předchozí verze, ale ta s 96kW už na tom je dobře. A navíc Mondeo oproti Passatu je jako nebe a dudy. A ma Passatech se taky sere hodně věcí jako přední náprava a typické věci na TDičku...

07.12.2006 | 10:18:21 | charger Reagovat

vyber

Urcite bych sel do VW. Je to kvalita co vydrzi - rodinne zkusenosti prave s 96 kw TDI. Peugeot a Citroen jsou hodne poruchova auta. Mondeo je dobre auto, ale jedine s benzinem.

07.12.2006 | 09:15:21 | zmrzlej kos Reagovat