Recenze Ford Mondeo Ghia 96kW automat
“Když jede, tak to je paráda”

Autor recenze: Barstaff (41 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:2.0 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:135 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 8 let Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 13. 1. 2010

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

3
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při 20t výměna převodovky, očesaný mnohostěn - záruka.

Při 50t opět výměna převodovky, očesaný mnohostěn - záruka.

Při 70t výměna posilovače řízení - záruka.

Při 80t kompletní výměna motoru - záruka.

Při 130t výměna vstřikovačů a žhavičů. Turbo tlačí trochu oleje do sání.

Po 6ti letech rezavějící dveře, tyto opraveny na účet pana Forda.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem dostal jako služební při 30t od kolegy, staršího pána, který rozhodně není sportovní jezdec. Přesto se mu stalo při 20t, že se ztrhl mnoohostěn v převodovce, který přenáší krouticí moment na poloosy. Výměna na záruku, poté kolega prozíravě koupil prodlouženou záruku. S vozem jsem jezdil k naprosté spokojenosti 20t, než se mě stala přesně ta samá závada, tedy opět výměna celé převodovky. Vcelku bez problémů až zhruba do 70t, kdy se začalo stávat, že motor při stejně nastaveném plynu začal pocukávat, v servisu opakovaně nic nenašli, zhoršovalo se to, vypínal tempomat, až při jedné jízdě modrý kouř a nakonec odtahová služba. Oprava cca 1měsíc oprava - výměna motoru -záruka. Potom až do 120t bez problémů až na běžný servis. Auto jsem pak v r.2006 odkoupil od šéfa, dodnes jezdí bez větších problémů, v zimě (je to diesel) startuje na první brnknutí, jezdí s tím žena do práce a je spokojená.
Ty fatální opravy stály přes 600t, jelikož však tam byla koupená prodloužená záruka až do 100tkm, tak se všechny tyto opravy účtovaly na Forda, jakož i odtahy a zapůjčení náhr. vozidla. Při každém problému jsem po dobu opravy dostal náhradní vůz, neměl jsem si na co stěžovat, mobilita zachovaná, servis (Ford R v Brně) dobrý a ochotný přístup. Tedˇ mám Toy Avensis 2,2D, 150k a ty problémy, co mám s tímto vozem bych proti Fordu u Toyoty nečekal. Navíc mizerná logistika, servisy vesměs nic moc, schází knowhow.
Tento Ford Mondeo i přes svoje problémy je velice pohodlný i proti Avensisu, který je mladší má Ford spoustu věcí líp uživatelsky vyřešených. Jsem navíc vysoký, mám dlouhou páteř. Ve Fordu sedím jak král v toyotě jak blbec skoro u střechy. Ten Ford je těžký (automat a diesel), na silnici sedí jak tank, velice dobré jízdní vlastnosti. Toyota má dobrý motor (záběr, výkon), ale jen pokud funguje, jak má a když se mi ho podaří v zimě nastartovat (přitom jedině VPower Diesel nebo OMV).Pokud bych si měl vybrat, jako nové auto, tak určitě Forda a prodlouženou záruku. Po jejím konci auto raději prodat.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář