Recenze Ford Mondeo 2.0i 16V - GHIA
“Perfektní!”

Autor recenze: Jakub (21 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:Zetec 2.0i Stav km při koupi:147 000 km Stav km nyní:149 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 4. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 130 Rapid Ford Siera 2.3 D,Audi A100 2.3i,Peugot J5 MBK -Vito

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po zakoupení bylo nutné vyměnit homokinetické klouby a opravit poškozený výfuk.
Následovala návštěva servisu a výměna rozvodového řemenu vč. kladek, filtry, oleje, seřízení světěl a pod.

Závady: krátce po pořízení mě odešla řídící jednotka klimatizace,poškozený příčný stabilizátor.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto mám sice ještě krátce, ale za tu dobu jsem s ním velice spokojen.Pořizoval jsem ho hlavně kvůli úložnému prostoru, který je ve své třídě bezkonkurenční.Výbava je bohatá a hlavně plně funkční!

El.okénka a zrcátka, ABS, 2x Airbag, Klimatizace.Auto je vlastně v plné výbavě bez pár detailů: schází vyhřejvání čelního skla, potahy naštěstí nejsou v kůži, bez střešního okna a tempomatu.Tím zřejmě končí to co mé mondeo v GHIA provedení postrádá.Našel jsem pár závad co se prozradí až časem.První bylo téměř nepoužitelné rádio EON 5000 (original ford na kazety s ovládáním pod volantem).Rádio má příšerný příjem a kazeťák je poškozený..

Ač majitel dal do předních dveří repro od Magnata není na tom moc co hrát.Další neduhou je tzv. "dvojtý zámek" tedy u aut to mají pouze imobilizer bez alarmu jako mé.Při zamikání klíčkem či dálkou se 2x zamkne a mechanismus ve dveří odpojí vnitří páčky na otvírání dveří.Nelze pak při rozbití okénka si otevřít zevnitř, ale na jednich dveří bylo zapotřebí vyměnit poškozený servomotor s převody.Pak následovala výměna žároviček v prostoru pro páčky na otvírání dveří a v přístrojové desce.

Odměnou je mě, ale konfortní svezení a 130koní, které jsou tak akorát.Žádný závoďák to není, ale někdo občas podcení rodiného kombíka.Opravdu, ale platí obecně znává věc, že při koupi mondea se opravdu vyplatí dobře vybírat.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář

Mondeo kombi 2.0 16V 1999

Zdravím a přidávám: několik let máme rodinného kombíka k úžasné spokojenosti celé rodiny s nevelkými náklady na servis. Pár doporučení: pravidelně mu dopřát dobrý olej, měnit filtry, kouknout na svíčky, mít správně náplně, řemeny, motor zlehka ale točit - rozjede se, líbí se mu dobré širší pneu (např. 205/50/16) - pak se projeví parádní podvozek a je z toho 5ti metrová motokára, samozřejmostí musí být dobrá geometrie a vyvážení kol. Brzdy drží (4x kotouč) dobře, řízení je přesné, nenapadá mě co bych z důležitých věcí kritizoval. Některé nové vozy stejné velikosti se s mondeem stále těžko srovnávají. Koroze - slabé místo fordů do cca r. 2000 - zadní lemy. Hlídat. Jinak pohoda. Hodně šťasných kilometrů! :-)

29.02.2008 | 22:50:40 | Karel Reagovat

RE:clawler

Jinak k těm výčtům nutných oprav: Stabilizátor, homokinetické klouby byla největší investice, ale to ostatní co tam píšu..rozvody,oleje,filtry a podobně to by měl udělat každý, kdo si pořídí nové/staré auto než ho začně používat.. Sice mě ten dobrý muž tvrdil že rozvodovej řemen je rok starý a to auto skoro nejelo od té doby, ale v servisu se z toho řemenu nedalo přečíst vůbec nic a skoro nejetý rozvoďák vypadá jinak.Nedá se tedy tomu moc věřit proto 2/3 oprav co jsem vypsal jsou naproustou samozřejmostí pokud to auto nekupuješ od někoho komu věříš a nenalže ti bludy.

06.02.2008 | 09:00:27 | Jakub Reagovat

RE: bylo levné?

Ahoj, bylo levné pořídil jsem ho za padesát tisíc a do prav jsem vrazil dalších patnáct tisíc.Tedy takle komplet to mám za 65tis a mám aspoň už jistotu co v autě je měněné a jak na tom je.Samozřejmě, že díly byli nakoupeny za trochu jinačí ceny, ale právě proto jsem si dovolil do tohodle vozu jít.

06.02.2008 | 08:47:42 | Jakub Reagovat

bylo levné?

Když koukám na ten výčet investic a nutných oprav, tak doufám, že tomu alespoň odpovídala pořizovací cena

05.02.2008 | 13:36:20 | clawler Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Ford Mondeo