Recenze Ford Mondeo 1.8 16 V
“Pohodlné, nadměrně však nenamáhat.”

Autor recenze: Martin (38 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1.8 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:86 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 2. 4. 2010

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Ano. Výměna pravého zadního ložiska, výměna pravého zadního brzdiče - došlo k zaseknutí brzdiče a k následnému roztržení pneumatiky přímo na dálnici, výměna zrezivělého lanovodu - lano v něm přitáhne brzdič a hrozí jeho zaseknutí, pravé zadní ložisko hučí. Porucha předpínače bezp. pásů. Všechny závady se objevily poté, co auto začalo jezdit pravidelně na dálnici. Ve všech případech šlo o nenadálé poruchy. 2x výměna předního stabilizátoru.

Auto bylo každoročně pravidelně servisováno dle dispozic výrobce v autorizovaném servisu Ford.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Velmi pohodlný podvozek, nehoupe, není příliš tvrdý.

Sedačky příjemné a neunaví ani po dlouhé cestě, jsou optimálně tuhé a mají dobré boční vedení.

Brzdy nejsou příliš jedovaté, silný účinek od poloviny.

Motor má dostatečný výkon, při předjíždění však zjistíte, že to chce 2.0 nikoli 1.8 s 81 kW. Zátah je pravidelný odspodu. Na dánici budete rychle a pohodlně cestovat.

Řazení je příjemné až na zimu, kdy zpátečka a jednička se dobře řadí až po zahřátí vozidla.

Mondeo není auto do města - vysoká spotřeba, horší manévrovaní a parkování, nehodí se ani do zatáček - nedotáčivost, dlouhý rozvor ( který je ovšem jinak velmi příjemný ).

Celkový dojem je celkem dobrý zejména díky pohodlnému cestování, velkému vnitřnímu prostoru a donedávna i spolehlivosti. Pokud nejste často na dálnicích a auto tak není nadměrně namáháno vyššími otáčkami, rychlostmi a bržděními, či zahříváním, čímž dochází i k rychlejšímu opotřebení zejména mechanických částí vozu na podvozku, je to dobrá volba. Jestliže je tomu naopak, kupte si auto s lepšími ložisky - Ford je bohužel znám tímto nedostatkem.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář

ano?

Recenze vcelku dobrá ale.... mám Mondeo jen 2 roky a už na něm mám 106 000 km většinou po městě které bych si dovolil říci ,že je mnohem horší než D1. Kosti to je kapitola sama pro sebe u všech aut ale ložiska? zadní jsem měnil ted a to auto má nejeto 259 000 km. Podotýkam, že tam byli originály. Spotřeba? Mám motor 2.0 107kW , tankuji BA98 a jezdím podle počítače 7.6 až 8.3 dle stlu jízda a věřte že občas auto vážně nešetřím.Poznámka nehodí se do zatáček je k nepochopení. Nedotáčivých aut je většina. A do města je košer akorát Smart. Takže......hodně spokojených km

05.02.2013 | 05:03:14 | :-)  | 109.80.247.* Reagovat