Recenze Ford Mondeo Trend Kombi
“Povedené auto, jen kdyby se Ford ČR více staral.”

Autor recenze: ajfel (51 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1.8 i 16V 125k Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:76 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 27. 5. 2007

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Jediná skutečně otravná porucha byla obtížné řazení jedničky a zpátečky při běžícím motoru, značkovému servisu trvalo přes rok, než přišli na příčinu a odstranili ji! Od českého zastoupení Forda v takovém případě pomoc nečekejte - pokud vám vůbec odpoví, tak odkážou na servis...

Pozor na podvozek na nekvalitních silnicích - výměna katalyzátoru se prodraží, i když se dá po záruce namontovat i neoriginální.

Vyplatí se připojistit přední sklo - při troše smůly máme již třetí.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Motor 1.8 benzín dostačuje i na dálnici, pružný, točivý, ale zrychlení horší. S tím je třeba počítat při předjíždění.

Brzdy dostatečné, i když trošku tupější, spojka tvrdší, síly na pedálech spíše pro mužskou nohu. Posilovač řízení dobře nastavený, výborný pocit z ovládání.

Na zimu rozhodně doporučuji kvalitní pneu a ESP, na horším povrchu to není, vzhledem k váze a rozměrům, vůz pro začátečníky... Na sněhu se občas zahrabete, škoda, že nedělají čtyřkolku!

Kufr jak stěhovák, lahve s pitím se ale do dveří nevejdou.

Pro řidiče a spolujezdce vpředu klimatizace velmi příjemná, vzadu je to horší, chybí výdechy klima/topení. Zadní okna nelze při rychlejší jízdě otevírat, hluk je nesnesitelný.

Horší kvalitu měly originální stěrače, doporučuji přední vyměnit za aera.

Ovládání blikačů a světel je jiné než u škodovky, je třeba si zvyknout. Při lehkém dotyku směrovky třikrát bliknou, skvělé při předjíždění. Zato večer, když rychle přepnete z dálky na klopená, občas bezděky zablikáte...

V městském provozu dostanou občas zabrat lakované plastové nárazníky a přední spojler - parkovací čidla by se hodila.

Časem si zvyknete při odbočování najíždět jako s autobusem, jinak pojedete zadním kolem přes obrubník.

Originální střešní příčníky na hagusy - s montáží se vyřádíte tak, že vám je bude líto sundávat...

Shrnuto:

Skvělý rodinný vůz s velkým vnitřním prostorem, pohodlnými sedačkami a výborným povozkem. Za tu cenu nemá konkurenci ve vlastnostech, materiálech a zpracování, snad jen nová Octavia, VW Passat nebo Toyota Avensis ja porovnatelná. (BMW, MB a Volvo jsou možná kvalitou, zcela jistě cenou někde jinde.) Docela jsem zvědav na nové Mondeo.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář

S tim podvozkem pravda... stale resim jednu zavadu -

Plavani a uskoky pri prejezdu pricnych nerovnosti, uskakuje zadek auta + Kdyz zadek auta zhoupnu vahou tela, tak se nevrati pri prvnim vykyvu do sve polohy, ale zhoupne se jeste jednou ne-li dvakrat samo nez se ustali...

Vymenil jsem uz tlumice, stabilizatory zadni napravy, menilo se i predni rameno protoze melo neco utrzeneho...

Jinak super kara... jen to konecne zestabilnit...

SKoda Favorit mi teda pri prejezdu pricnejch nerovnosti drzi asi lip...

25.05.2008 | 23:14:21 | Mira Reagovat

Dodatek k recenzi...

K dotazu na navigaci: starší nebarevné a nemapové navigace byly zn. Blaupunkt Travel Pilot. Originální sw na CD je předražený a zahrnuje pouze jednu zemi podrobně a hlavní trasy Evropy - Čechy i Slovensko v nabídce jsou, ale pochybuji, že do úrovně ulic. Využití pro sebe musíte posoudit sám. Tam, kde to znáte, je vestavěná navigace jen drahá hračka, která odvádí od řízení...
Na konec k mému Mondeu: asi v 75000 km se vyskytly nepříjemné hlasité pazvuky z pravé strany podvozku. Bohužel se objevovaly zcela nahodile, takže servis opět nekonal... Zadní obložení vyměnili až po opakované reklamaci v okamžiku, když zcela sjeté destičky poškodily disk.
Závěrem: ani sebelepší auto neodolá nekompetentnímu servisu...

08.12.2007 | 17:20:41 | ajfel Reagovat

Mondeo2004/2005

Zdravim pani. Mam zaujem kupit vonku mondeo 2004/2005 2.0 TDCi 130K. Napriklad na vozoch v Nemecku som si vsimol, ze maju v hojnom mnozstve dotykovy touchscreen display s navigaciou atd.. Chcem sa Vas fundovanych spytat, ci ma takato srandicka vobec na tomto aute, ktore bude jazdit len po slovensku vyznam. Daju sa tam napalit mapy strednej Europy, pripadne slovencina. Na Slovensku totiz tuto navigaciu ani neponukaju. Ak by som sa preto aj rozhodol, nemate skusenost ako je to s fungovanim, ci je to spolahlive, je v tom aj Mp3 radio, ci sa nekazi. Ponuka je vonku totiz dost velka, tak chcem vybrat co najlepsie. Dakujem.

04.07.2007 | 22:03:09 | rugby Reagovat

Oktávka

Nevím proč Vás tak ta Oktávka bere. Většina firem pro které dělám je mají a i když předtím měli Fordy, Renaulty a Citroeny, tak tvrdí, že Oktávka je nejspolehlivější. A ve verzi 4x4 za tu cenu nemá konkurenci. Také prodejní cena po 3letech je nejvyšší ze všech značek. Tak bych Oktávku moc nehanil. Já ji nekoupil jen proto, že se kradou.

18.06.2007 | 15:48:51 | kutil Reagovat

Přechod z Felicie.

Perfektní recenze, ve všem se shoduji. Problémem Mondea je skutečně vysoká hmotnost. To je i problém v zimě, mám TDCI a ani ESP mi nepomůže protože je spřažené s ASR. Takže to do kopce začne ubírat až to zdechne. Při vypnutí ESP se to zahrabe hned. Tvrdili mi, že to má EDS, ale bohužel je to spíše ASR. Pokud bys chtěl 4x4, kup si Oktávku Scout. I když i nové Mondeo by mělo být 4x4. Ale jinak myslím, že jakékoliv auto po přechodu z Felicie bude super (nic proti ní, ale je to jiná třída i doba).

04.06.2007 | 10:23:24 | kutil Reagovat

Motor, Oktávka atd.

Díky za komentáře.
K motoru: skutečně jde benziňák krásně za plynem, není problém ho dostat do otáček. Mimochodem, velmi příjemný zvuk... Zrychlení se týká celého vozu, přeci jen má prázdný půldruhé tuny. Jde o druhou nejslabší motoraci a fyziku neošidíte...
Když jsem vybíral, nová oktávka v kombíku ještě nebyla na trhu. Dneska bych ji do výběru zařadil. Všechno střední třída, proč tedy ne?

30.05.2007 | 18:39:28 | ajfel Reagovat

Motor je pružný a točivý len má horšie zrýchlenie?, tak ako je to teda?

29.05.2007 | 20:01:58 | michajel Reagovat

jj

ta oktavka mi tam taky nesedi:)

jinak bych vas rad pochvalil za recenzi, ocenuji prakticke zkusenosti a ne ze ato jezdi po dalnici 220:)

28.05.2007 | 14:07:36 | pp Reagovat

Neviem, čo to bol za nápad, medzi tie autá zaradiť Octaviu.

27.05.2007 | 23:34:04 |  Reagovat