Recenze Ford Mondeo combi
“Pro rozumné - za málo peněz hodně muziky.”

Autor recenze: klátil (44 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:1,8 TD Stav km při koupi:21 000 km Stav km nyní:23 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 8 let Průměrná spotřeba: 7,2 l/100 km Vloženo: 22. 12. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 105 L

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím se neobjevily.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Dobrý den. Chtěl bych reagovat na některé články uživatelů vozidla značky Ford mondeo.
V prvé řadě bych chtěl upozornit na skutečnost, že mám jako řidič několika vozidel zkušenosti za 25 let řízení. Bylo i určité období, kdy jsem si tímto povoláním i přivydělával. V současné době využívám vozidlo ve velké míře soukromě pro svoji práci a rodinu, a také jako referent v zaměstnání.
Jako velký nedostatek doby považuji to, že jsme všichni zapomněli čím jsme ještě před patnácti-dvaceti lety jezdili a jak se na silnici chovali a jak se jezdí dnes. Když vidím dnes ty dvacetiletý frajírky s kamiony jak v zimě jezdí v triku a v pantoflích a za zadkem mají 25 tun, který neví co jim při zabrzdění a zatočení udělá tak zároveň nechápu některé články o současných vozidlech.
S osobákem je to skoro podobné. Jsou hlavní zásady jako je dobré řízení a vedení auta, stabilita při větru a špatných povětrnostních podmínkách (sníh, led, voda apod.) dobré brzdění atd. Pro všechny tyto situace udělaly výzkumné týmy automobilek hodně a z nás udělaly pouze rozmazlené uživatele.
K vlastnímu hodnocení vozidla, jako mnoho jiných uživatelů jsem přesedlal před lety z trakaře do kočáru a velmi rychle jsem si zvykl na větší pohodlí. Vlastním již druhé vozidlo Ford mondeo combi 1.8 TD a 8 let si jej nemohu vynachválit.
Jedna moje hlavní kladná stránka pro hodnocení je vnitřní prostor na všech sedačkách a v kufru. Pro mne je to opravdu prostorově pracovní stěhovák a pohodlné rodinné auto. Pro lidi, kteří jsou fyzicky více narostlí jako já -186 cm a 100 kilo je opravdu v jiných autech méně místa.
Samozřejmě, že jsem objevil nedostatky jako je horší startování, velký turboefekt, nyní i trochu větší spotřeba a hlučnost, ale vzhledem k současné situaci cen nových vozů a mým finančním možnostem, zůstávám při zemi a spokojen
a budu muset ještě aspoň 2 roky počkat na koupi opět kvalitního vozu. Asi zůstanu u Fordu, mějte se fajn.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář

150000 ????????

No Oto nevim v 37 letech si nepřipadam jako rychlokvasny šofer a z kamionem jezdim od 21let protože za mých dob ti dali navěsy a přivěsy až po dvou letech praxe! a tydně najedu kolem 3000km na trase Praha- Hamburg. takže na silnici travim dost času a věř že nějaky 25lety kluk to ma v hlavě lepe srovnane než nějaky 50 lety chlap ja to hlavně o lidech a ne o věku!!!!!!!! Holt každy někdy začina přeci nechceš aby čekali až jim bude čtyřicet aby mohli jezdit, nezaleži jaky maji v občance datum narozeni ale co maji v hlavě!!!!!!!!!!!!!

24.06.2009 | 22:05:49 | jarda Reagovat

pripomienka

kamarat od pantofle.ty si asi tiež taky rýchlokvasný šofér ako ostatní mlady šoferi!a hlavne nevieš ani počítať videl si svojích 150 000 km.ročne a kolko ti to vyjde denne. robiš 365 dni v roku? ako si dokážeš spočítať výplatu????

04.06.2009 | 14:52:41 | oto Reagovat

teda hezka pohadka ale z recenzi to nema nic společneho. nevim proč by se nemělo v kamionu jezdit v zimě v tričku a pantoflich nevim jak mondeo ale scania topi velice slušně, a pantofle mame proto že v tom autě defakto bydlime tak tam nebudu hamtat ve šněhulich. A pod zadkem mam 40 tun a běžně se ročně najiždi kolem 150000km takž za rok maji vice zkušenosti než nějaky paprda se svoji škodkou za cely život tak se probud věkem to neni to je v lidech.

29.12.2008 | 12:15:23 | jarda Reagovat