Recenze Ford Mondeo 2.0 i 16V Ghia
“S touto výbavou a motorem velmi slušné vozidlo.”

Autor recenze: Kuťák ,
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:1998 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:264 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 13 měsíců Průměrná spotřeba: 7-11 l/100 km Vloženo: 30. 3. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Sierra

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Odešel vstřik paliva, plynové vzpěry kufru, zlobí tempomat a klimatizace, slabě uniká olej ze serva řízení. Jinak zatím žádný větší a závažnější problém, který bya stál za zmíňku naštěstí zatím nenastal.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Dle mého názoru spolehlivé, bezpečné, pohodlné a i relativně živé autíčko se slušnou výbavou, do kterého není třeba moc investovat kromě běžné údržby.

Náhradní díly se dají sehnat i za docela dobré ceny, pokud se člověk trochu vyzná a snaží. Některé opravy se dají zvládnout i bez pomoci odborníka, ale už to není stará škodovka kde si každý udělal všechno sám na ulici před panelákem.

Po menší úpravě motoru a dobré volbě pneumatik se s ním dá jezdit docela zajímavě. Bohužel při vyšších otáčkách motoru je už v autě docela hluk.

Výbava u této verze (ghia) je relativně slušná, obsahuje kromě standardní výbavy( ABS, 2x airbag, servo, centrál, alarm, imob atd) i některé prvky, které se běžně nemontují ani dnes( tempomat, klima, ASR,EBD,4x el.okna, el.zrcátka, pal. počítač,vyhřívání čelního skla a trysek ostřikovačů,ostřikovače světel,centrál s dálkou a dvojt ým zamykáním,lampičky na čtení, elektricky nastavitelná vyhřívaná sedadla atd).

Bohužel chvilku trvá, než se s ním jeho majite-řidič naučí jezdit tak, aby se dostal ne nějakou slušnou spotřebu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář