Recenze Ford Mondeo B4Y
“Spokojenost - ideální poměr cena - výkon.”

Autor recenze: Zloun (31 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:2,0i duratec Stav km při koupi:110 000 km Stav km nyní:160 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 28. 10. 2008

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 306 kombi Opel Astra Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto je vyrobeno v 7/2001, tedy model MK III, výbava CORE, takže nejnižší, ale stačí. Mám ho 3,5 roku a zatím spokojenost. Tehdy jsem ho koupil za 190 t. Kč. Koupené je přes nějakého kšeftaře z Dánska. Bylo tehdy levné a stav tomu odpovídal. Najetým km nevěřím, bude mít asi více. Přední sedačky trochu prosednuté, zadní netknuté.

Poruchy jsem zatím neřešil. Jen před měsícem jsem vyměnil termostat na motoru, jelikož prasklo plastové tělo a začal prosakovat. Jinak jsem měnil běžné věci opotřebené jako hned při koupi všechny tlumiče pérování a už podruhé brzdové destičky. Ve 145 t. km jsem měnil spojku, nic drahého. Jinak žádné poruchy ani závady, vždy jsem dojel kam jsem potřeboval. Olej používám plnou syntetiku a měním po 15t.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Co se týká jízdních vlastností, tak se s mými předešlými auty nedá srovnávat. Je to oproti Peugeotu 306 minimálně o třídu výš. Jsem spíše rychlý jezdec, nijak se s tím pokud to silnice a provoz dovolí nepářu.
Motor běží výborně a stav rozvodů je jako u nového motoru. V létě jsme to kontrolovali. Rozvod je řetězem, další výhoda. Je na furt.
Na můj vkus by autu slušelo alespoň o 50 koníků, nebo raději Nm v nízkých otáčkách více a to především při plném autu. Váha je znát.

V zatáčkách je auto jisté, teda pokud je dobře obuté. Letošní letní sezónu dojíždím zimáky a není to opravdu pravé ořechové. Už to neudělám a raději je vyhodím. V zatáčkách to kvílí a trochu klouže. No, alespoň je legrace.

Spotřebu mám průměrně 8,2 - 8,8 l/100 km, nejvíc se pohybuju do 8,5 l. Při dodržování silničních pravidel, třeba v Rakousku letos v létě jsem jezdil za průměrných 7,2 l a to i přes hory.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Ford Mondeo