Recenze Ford Mondeo hatchback
“Spolehlivý a pohodlný rodinný vůz.”

Autor recenze: Koloděj (40 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1,8 benzín Stav km při koupi:120 000 km Stav km nyní:160 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7-10 l/100 km Vloženo: 9. 6. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R5 Alpine Turbo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Došla baterie v imobilizéru a ten pak několikrát vypnul motor. Po výměně baterie už nezlobí.
Prasklá keramika na svíčce - motor jel, ale při akceleraci škubal a moc se mu nechtělo jezdit pod 2000 otáček. Jinak ale fungoval a ani na dálnici nebyly problémy. Odhalila to diagnostika v servisu a i s výměnou to stálo 1300,-, tedy za lidovku.

Už při koupi bylo poznat opotřebení spojky, ale ještě dva roky mi vydržela (4500,-). Jinak pouze běžné výměny náhradních dílů - rozvodový řemen hned při koupi (6000,-), přední ložiska (3000,- neoriginál), výfuk po třech letech střední a koncový díl (3000,-), svíčky i s kabely jen tak pro jistotu (2500,-).

Může se to zdát mnoho, něco by určitě vydrželo i déle, nechci ale někde zůstat trčet a nebo se dostat do stavu, kdy bude oprava ještě dražší. Nastřídačku navštěvuju značkový servis a soukromníka (nevidím důvod, proč připlácet například na výfuku, ale ten rozvoďák dělali ve značkovém servisu a přeasto to nestálo moc).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Při koupi bylo na tachometru 120 tisíc, ale realita byla spíše 220 tisíc (jsem šestý majitel). Na 12 let stále spolehlivý a rychlý vůz, ve vnitřním prostoru se mu máloco vyrovná (snad jen nové Mondeo). Spotřeba 7-10, motor je po zahřátí velmi tichý, jen ve vyšších otáčkách je slyšet.

Jízdní vlastnosti velmi dobré.

Jen lak není moc kvalitní, myčky mi udělaly fleky na střeše a kapotě. Jinak ale nerezaví.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář