Recenze Ford Mondeo 2.0 DOHC
“Super auto se super designem.”

Autor recenze: Petr (33 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:2.0 Duratec HE Stav km při koupi:113 000 km Stav km nyní:116 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 8.8 l/100 km Vloženo: 14. 1. 2007

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Scorpio

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

S automobilem jsem naprosto spokojen, zatím jsem napřišel na jedinou závadu (díky Bohu :-)).

Nechal jsem pouze udělat prohlídku se zápisem do sevisní knížky, seřídítit geometrii, vyměnit olej, atd.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Před tímto autem jsem měl Scorpio "94", jehož komfortu tedy Mondeo nedosahuje. Přesto jízdní vlastnosti auta a dynamika motoru 2.0 je někde úplně jinde.

Škorpík byl přece jen mnohem línější. Po provnání těchto dvou aut by se klidně mohlo jmenovat Scordeo. Ze starého Mondea má jen pohon na předek, velikost vnitřního prostoru je převzato ze Scorpia.

Mám variantu combi a vnitřní prostor je opravdu úchvatný. Velmi se mi líbí design auta v takovém nic stylu - absolutně žádné zbytečnosti a designérské vybouleniny. Auto je strohé až studené, vše geometrické -taková moderní architektura. Má perfektní podvozek a ani při pudších průjezdech zatáčkami se nijak výrazně nenaklání - zatáčky řeže s chirurgickou přesností. Měl jsem rok i novou Octavii combi (II.), ale proti Mondeu je to taková buchta.

Automat řadí naprosto perfektně bez citelného škubnutí a s Duratec-em si velmi dobře notuje. Pokud máte někdo zkušenosti, napište mi na připojený mail.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Mondeo

Vložit komentář

porucha prevodovky

ahojte,ja mam F Mondeo2.0 85kw.rok vyroby 2001.pos*ala sa mi spojka mam moc najazdene 230000km.musim menit zetrvak,pritlacek z lamelov a lozisko.je to dost drahe ak mate ako ja dvouhmotnu spojku,30000 to najlacnejsi,

02.10.2011 | 09:16:44 | miki  | 217.112.173.* Reagovat

uvažuji...

Zdravím,čtu si tady kde co,protože uvažuji o koupi vozu do "budoucna" čili kombík. Rozhoduji se mezi passatem a mondem a musím říct že začíná výtězitmondeo. Nejsem zatím majitel,ale čtu recence a vypadá to že mondeo je vě všech směrech lepší,nižší náklady,servis,díly a výbava je myslím srovnatelná. Nakonec ze všeho vyšlo i najevo že motor 2,0 benzin je pro toto auto nejoptimálnější. Naftáci udajně nemají takovu dynamiku,netáhnou uplně dobře,ale není to moje zkušenost...přečetl v ruzných recencích,testech redakcí.
Budu rád,když autor mě případné nedostatky zdělí po delší zkušenosti... mimo jsem z Brna.

03.04.2007 | 10:54:42 | feff Reagovat

Re:

No názor je taky názor. Moje auto jsem hledal cca 2 roky a rozhodně to není svařenec několika.

19.01.2007 | 22:13:13 | Petr - autor Reagovat

trochu brzo opět

Chlapi, piště sem recenze aut, který trochu už znáte a ne ohlasy nadšeného čerstvého majitelé ojetiny. A jestli najezdíš 3tis. km za 6 měsíců, tak to budeš asi opravdu v těch zatáčkách chirurg:-)....ne nic proti, jenom mě to zaujalo. Tady je to všechno hrozně zkreslený protože každej jede rozjásaně přímo z bazaru sem, se mi zdá, no a to bude to auto těžko pomlouvat, protože ještě ani neví, že je to svařený ze dvou jinejch:_)

16.01.2007 | 19:38:33 | ridic Reagovat